Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Microsoft: Παρουσίασε περισσότερες λεπτομέρειες για τα Windows 10
windows-10-in2mobile-featured-image

Microsoft: Παρουσίασε περισσότερες λεπτομέρειες για τα Windows 10

απο Kostas Gliatiotis

Πριν λίγη ώρα, η Microsoft σε παρουσίαση της έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τις νέες δυνατότητες των Windows 10 αλλά και τη πολιτική που θα ακολουθήσει η εταιρεία σε σημαντικούς τομείς.

Η πρώτη και πιο ενδιαφέρουσα είδηση για το νέο λειτουργικό είναι πως αυτό θα προσφέρεται δωρεάν στους χρήστες των προηγούμενων εκδόσεων των Windows.  Πιο συγκεκριμένα, οι χρήστες των Windows 7 και Windows 8.1 θα μπορούν να αναβαθμίσουν δωρεάν τον υπολογιστή τους σε Windows 10 με τη προσφορά να διαρκεί ένα ολόκληρο χρόνο μετά την επίσημη κυκλοφορία τους.

Αντίστοιχα, οι χρήστες Windows Phone συσκευών θα έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν τη συσκευή τους επίσης δωρεάν, με μοναδική ουσιαστική διαφορά σε αυτή τη περίπτωση ότι οι αναβαθμίσεις θα πρέπει πρώτα να διατεθούν επίσημα για κάθε συσκευή από τον κατασκευαστή της.

Συνολικά, η Microsoft δήλωσε επίσημα πως τα Windows 10 θα αναβαθμίζονται συνεχώς με νέες δυνατότητες δωρεάν για όλους τους χρήστες χωρίς να χρειάζεται αυτοί να περιμένουν (και να αγοράσουν) κάθε φορά μια νεότερη έκδοση των Windows.

Ενιαίο περιβάλλον χρήσης.

Τα Windows 10 σύμφωνα με τη Microsoft θα προσφέρουν την ίδια εμπειρία χρήσης σε υπολογιστές, Tablet αλλά και κινητά τηλέφωνα. Αναλυτικότερα, οι δημιουργοί εφαρμογών θα χρειάζεται να σχεδιάσουν την εφαρμογή τους μόνο μια φορά και στη συνέχεια αυτή θα είναι διαθέσιμη για υπολογιστές, φορητές συσκευές και ακόμα και το Xbox One.

Η ψηφιακή βοηθός Cortana που υπάρχει ήδη στις Windows Phone συσκευές της εταιρείας (δυστυχώς όχι επίσημα στη χώρα μας) θα υπάρχει πλέον και στα Windows 10 για υπολογιστές.

Νέος Internet Browser

Οι πληροφορίες που ήθελαν τη Microsoft να σχεδιάζει έναν νέο internet browser για τα Windows 10 επιβεβαιώθηκαν και επίσημα, χωρίς όμως η εταιρεία να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Η κωδική ονομασία του νέο Browser είναι “Project Spartan” με την εμπορική ονομασία να μην έχει γίνει ακόμα διαθέσιμη. Ταυτόχρονα η Microsoft δεν ξεκαθάρισε αν ο Internet Explorer θα αντικατασταθεί πλήρως στα Windows 10 ή αν θα υπάρχει μαζί με τον νέο Browser.

Μαζί με τα Windows 10 η εταιρεία όπως είναι μάλλον αναμενόμενο θα ανανεώσει την εμφάνιση και τη λειτουργικότητα του Microsoft Office. Η νέα έκδοση θα διατίθεται και αυτή με τη σειρά της για υπολογιστές και συσκευές με Windows Phone.

Συνεργασία με το Xbox One

Τα Windows 10 θα προσφέρουν επίσης αυξημένη λειτουργικότητα και σε συνδυασμό με το Xbox One της εταιρείας. Αρχικά θα υπάρχει η δυνατότητα να παίξει ο χρήστης κανονικά ένα παιχνίδι του Xbox One στον υπολογιστή ή το Tablet του όταν φυσικά βρίσκεται στο ίδιο ασύρματο δίκτυο με αυτό. Επίσης η Microsoft αναφέρει, χωρίς όμως να δίνει περισσότερες πληροφορίες, ότι θα είναι δυνατόν να παίζει κάποιος on-line παιχνίδια σε υπολογιστές και Xbox One μαζί, Αυτό σημαίνει πως για πρώτη φορά θα υπάρχει η δυνατότητα on-line παιχνιδιού ανάμεσα σε δύο διαφορετικές πλατφόρμες.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights