Samsung Galaxy A5 Review (SM-A500FU)

Samsung Galaxy A5 Review (SM-A500FU)

Εισαγωγή

Η έκφραση «ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις» είναι σίγουρο πως δεν υπάρχει στη Κορεάτικη γλώσσα και νοοτροπία, είναι σχεδόν σίγουρο όμως πως υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Με αυτό το σκεπτικό η Samsung έδειχνε για χρόνια «εμμονή» στην συνεχή δημιουργία High End συσκευών σε μια αρχικά κατηγορία, αυτή των Galaxy S και δύο στη συνέχεια προσθέτοντας και τη σειρά των Galaxy Note. Με ίσως λίγο μεγαλύτερη καθυστέρηση από ότι θα έπρεπε, η εταιρεία αποφάσισε πριν μερικούς μήνες να δημιουργήσει μια ακόμα «ξεχωριστή» σειρά συσκευών, με έμφαση περισσότερο στην εμφάνιση και το σχεδιασμό τους και λιγότερο στα τεχνικά τους χαρακτηριστικά.

galaxy-a5-in2mobile-design-front-screen

Η πρώτη συσκευή αυτής της νέας σειράς ήταν φυσικά το εντυπωσιακό μέχρι και σήμερα για τα δεδομένα του και όχι μόνο Galaxy Alpha. Με την παρουσίαση των Galaxy A3, Galaxy A5 και πλέον του Galaxy A7 η Samsung ξεκαθάρισε με τον καλύτερο τρόπο ότι σκοπεύει να εκμεταλλευτεί τη θετική εικόνα που δημιούργησε στην αγορά το Galaxy Alpha βασίζοντας σε αυτό μέχρι στιγμής τρεις ακόμα συσκευές. Με δεδομένο τώρα ότι όλες οι εταιρείες μπορεί να «φημίζονται» για τις High End συσκευές τους, βασίζονται όμως και στις πωλήσεις στη μεσαία κατηγορία τιμής ώστε να είναι επιτυχημένες, το αναμενόμενο ήταν οι τρεις νέες αυτές συσκευές να έχουν χαμηλότερη τιμή πώλησης και ταυτόχρονα διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά.

Στη συγκεκριμένη παρουσίαση θα γνωρίσουμε μαζί το καλύτερο από τα δύο νέα Galaxy A, και συγκεκριμένα το Galaxy A5 που αναλαμβάνει να «εκπροσωπήσει» τη Samsung στη μεσαία κατηγορία, και να μεταφέρει σε αυτή τα πλεονεκτήματα του σχεδιασμού και των υλικών κατασκευής του Galaxy Alpha.

galaxy-a5-in2mobile-alpha-comparison-artistic

Αν και η παρουσίαση σε μεγάλο βαθμό δείχνει (και είναι)  μια άμεση σύγκριση του Galaxy A5 με το Galaxy Alpha ζητούμε την κατανόηση σας, αφού είναι ο πρακτικά πιο απλός τρόπος να περιγράψει κανείς το πώς η Samsung συνεχίζει την θετική πορεία που ξεκίνησε με αυτό.

Σχέδιο Μέγεθος Βάρος.

Είναι σχεδόν αδύνατον για έναν κατασκευαστή, ακόμα και για μια εταιρεία με τις δυνατότητες παραγωγής της Samsung, να μεταφέρει αυτούσιο το σχέδιο και την κατασκευή μιας ακριβής συσκευής σε χαμηλότερη κατηγορία τιμής χωρίς καμία παραχώρηση. Στην περίπτωση του Galaxy A5 (και λιγότερο σε αυτή του Galaxy A3 που θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες ξεχωριστά) η Samsung φαίνεται πως κατόρθωσε ακριβώς αυτό, θυσιάζοντας περισσότερο τα τεχνικά χαρακτηριστικά ώστε να πετύχει τη τιμή πώλησης που επιθυμούσε.

galaxy-a5-in2mobile-design-front-lower

Ταυτόχρονα, με το όνομα της Samsung να αποτελεί έτσι και αλλιώς ένα από τα πλέον γνωστά στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας, το Galaxy A5 έπρεπε και αυτό με τη σειρά του να διατηρεί μια «φιλοσοφία» στο σχεδιασμό του που να κάνει ξεκάθαρο πως πρόκειται για συσκευή της Samsung. Έτσι παρά τη χρήση του αλουμινίου στο πλαϊνό μέρος της συσκευής, το σχέδιο της μπροστινής του όψης όπου δεσπόζει η 5 ιντσών οθόνη, παραμένει ακριβώς αυτό που μας έχει συνηθίσει η Samsung τα τελευταία χρόνια.

galaxy-a5-in2mobile-design-front-upper

Μοναδική αλλαγή όπως και στις περισσότερες νέες συσκευές της εταιρείας είναι το πλήκτρο αφής αριστερά από το μηχανικό πλήκτρο που πλέον εκτελεί χρέη Task Manager.

galaxy-a5-in2mobile-design-touch-keys

Η σημαντική αλλαγή βρίσκεται στο πίσω μέρος του Galaxy A5, με το «καπάκι» να παραμένει κατασκευασμένο από πλαστικό αλλά πλέον να μην αφαιρείται όπως στις περισσότερες συσκευές της εταιρείας μέχρι σήμερα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι υποδοχές για την nanoSIM και την κάρτα μνήμης να έχουν μεταφερθεί στο αριστερό πλαϊνό μέρος του Galaxy A5 και να μην επιτρέπεται πλέον η πρόσβαση στη μπαταρία του.

galaxy-a5-in2mobile-design-back-full

 

galaxy-a5-in2mobile-design-card-slots

Το υλικό κατασκευής τώρα έχει αλλάξει (για μια ακόμα φορά….) και η υφή του είναι εντελώς διαφορετική από αυτή των Galaxy S5 και Galaxy Alpha, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι κατά τη γνώμη μας και προς έκπληξη μας καλύτερο.

galaxy-a5-in2mobile-design-back-lower

Σε ότι έχει να κάνει με τις διαστάσεις του Galaxy A5, το πάχος του είναι σημαντικά περιορισμένο, ένα χαρακτηριστικό που έτσι και αλλιώς ήταν ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Galaxy Alpha.

galaxy-a5-in2mobile-alpha-comparison-edges

Με τη χρήση μιας αρκετά μεγαλύτερης σε χωρητικότητα μπαταρίας το βάρος έχει αυξηθεί αισθητά χωρίς όμως να ενοχλεί, απλά ξεχωρίζοντας σε σύγκριση για μια ακόμα φορά με τη πρώτη συσκευή της σειράς. Σε ύψος είναι φυσικά μεγαλύτερο λόγο της μεγαλύτερης οθόνης, ενώ γύρω από αυτή το πλαίσιο δεν είναι τόσο «μικρό» όσο στο Galaxy Alpha, το μοναδικό ίσως χαρακτηριστικό που «θυσιάστηκε» με σκοπό το χαμηλότερο κόστος.

galaxy-a5-in2mobile-alpha-comparison-keys

Η συναρμολόγηση είναι όπως θα περίμενε κανείς κορυφαία, και η χρήση του αλουμινίου έστω και μόνο στο πλαϊνό μέρος του Galaxy A5 δίνει για μια ακόμα φορά την αίσθηση πολυτέλειας και ποιότητας που έλειπε τα τελευταία χρόνια από τις συσκευές της Samsung, τονίζοντας πάντα ότι μιλάμε για την αίσθηση και όχι την «πραγματική» ποιότητα κατασκευής.

galaxy-a5-in2mobile-design-samsung-logo

Συνολικά η προσπάθεια της Samsung να μεταφέρει το σχέδιο, την πολυτέλεια και την εντυπωσιακή «εικόνα» του Galaxy Alpha σε χαμηλότερη κατηγορία τιμής κρίνεται σχεδόν απόλυτα επιτυχημένη, με το Galaxy A5 να είναι σαφώς πιο «πολυτελές» από σχεδόν όλες τις συσκευές του ανταγωνισμού στην κατηγορία του.

Οθόνη

Με το Galaxy A3 να καταλαμβάνει το χαμηλότερο άκρο μεγέθους της νέας σειράς συσκευών, το Galaxy A5 είναι η συσκευή που πρέπει να βρει την ιδανικότερη «ισορροπία» ανάμεσα σε μέγεθος οθόνης, συνολικές διαστάσεις συσκευής και φορητότητα.

galaxy-a5-in2mobile-screen-full

Η επιλογή της διαγωνίου των 5 ιντσών είναι μάλλον η ιδανική, προσφέροντας αρκετά μεγάλο μέγεθος ώστε να είναι εύκολα αναγνώσιμη ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τις συνολικές διαστάσεις του Galaxy A5 σε πολύ λογικά επίπεδα. Φυσικά, μια πολυτελής συσκευής της Samsung δεν θα μπορούσε να μην χρησιμοποιεί οθόνη τεχνολογίας SUPER AMOLED, με την ανάλυση της να περιορίζεται σε 1280 x 720 pixels ή αλλιώς 720p για λόγους πάντα «οικονομίας».

galaxy-a5-in2mobile-screen-upper

Η απόδοση της οθόνης του Galaxy A5 είναι ακριβώς αυτή που πρέπει να είναι με δεδομένη τη χρήση της τεχνολογίας SUPER AMOLED, με τη Samsung να έχει κάνει έτσι και αλλιώς σημαντική προσπάθεια τα τελευταία χρόνια να εξαλείψει τα όποια «μειονεκτήματα» τους.

Η χρωματική της απόδοση είναι κορυφαία, με έντονα και ζωντανά χρώματα, που όπως και όλες οι συσκευές της εταιρείας εδώ και μερικά χρόνια, προσαρμόζεται ανάλογα με το περιεχόμενο που εμφανίζεται σε αυτή κάθε στιγμή.

galaxy-a5-in2mobile-screen-lower

Όταν ο χρήστης για παράδειγμα πλοηγείται στο μενού του Galaxy A5, τα πάντα παρουσιάζονται με έντονα και ζωντανά χρώματα, που στη συνέχεια αυτόματα προσαρμόζονται σε πιο «φυσιολογικά» όταν προβάλλεται μια φωτογραφία που έχει ληφθεί με την κάμερα. Οι γωνίες θέασης είναι κορυφαίες για την κατηγορία και όχι μόνο, αφού οι SUPER AMOLED οθόνες διαθέτουν το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό εξ’ορισμού  άσχετα από την ανάλυση τους.

galaxy-a5-in2mobile-screen-side-vieww

Με τη διαγώνιο των 5 ιντσών, το Galaxy A5 προσφέρεται για την προβολή φωτογραφιών και βίντεο αλλά και την άνετη ανάγνωση κειμένου, περισσότερο από ότι το ίδιο το Galaxy Alpha, σε σημείο που ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο,  για τον γράφων που χρησιμοποιεί το Alpha σαν καθημερινή συσκευή, το Galaxy A5 ήταν αρκετά πιο «βολικό» σε απλές εργασίες όπως η ανάγνωση και η απάντηση σε ένα γραπτό μήνυμα.

Με την ανάλυση να θυσιάζεται για λόγους κόστους, η οθόνη του Galaxy A5 συμβάλει σημαντικά με την απόδοση της στη δημιουργία του “Premium” χαρακτήρα της συσκευής.

Λειτουργικό σύστημα.

Το Galaxy A5 μεταφέρει σε χαμηλότερη κατηγορία τιμής όλες σχεδόν τις δυνατότητες και λειτουργίες των ακριβότερων συσκευών της εταιρείας, με σκοπό να μην «στερεί» από το χρήστη καμία από αυτές. Μοναδική εξαίρεση ουσιαστικά σε αυτό αποτελούν οι επιπλέον αισθητήρες μέτρησης καρδιακών παλμών, και η δυνατότητα … μέτρησης περιεκτικότητας οξυγόνου στο αίμα, με την τελευταία να υπάρχει έτσι και αλλιώς μόνο στο Galaxy Note 4 προς το παρόν.Το Galaxy A5 δεν διαθέτει και τον αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων του Galaxy Alpha. Αυτό πάντως δεν εμπόδισε τη Samsung από το να εξοπλίσει το Galaxy A5 με την εφαρμογή Private Mode που επιτρέπει στο χρήστη να προστατεύει αρχεία με κωδικό πρόσβασης.

galaxy-A5-in2mobile-music (3) galaxy-A5-in2mobile-music (4) galaxy-A5-in2mobile-music (5)

Κάτω από το γραφικό περιβάλλον της Samsung με τις σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το παρελθόν, «κρύβεται» η 4.4.4 kitkat έκδοση του Android της Google. Θεωρητικά, με δεδομένο το χαρακτήρα του, το Galaxy A5 θα αναβαθμιστεί σε Android Lollipop κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον, χωρίς όμως ακόμα να έχει γίνει γνωστό πότε θα γίνει αυτό.

galaxy-A5-in2mobile-menu (1) galaxy-A5-in2mobile-menu (2) galaxy-A5-in2mobile-menu (3)

Το γραφικό περιβάλλον της Samsung διατηρεί τον λιγότερο «σοβαρό» από ότι πολλές συσκευές του ανταγωνισμού χαρακτήρα του, με τα εικονίδια των εφαρμογών να είναι περισσότερο έντονα σε χρωματισμούς από ότι ίσως θα ήθελαν πολλοί χρήστες. Σκοπός είναι φυσικά η «ανάδειξη» της SUPER AMOLED οθόνης της συσκευής, κάτι που είναι άμεσα αντιληπτό με την πρώτη ματιά.

galaxy-A5-in2mobile-messaging (1) galaxy-A5-in2mobile-messaging (2) galaxy-A5-in2mobile-messaging (3)

Θέματα 

Το Galaxy A5 (και το Galaxy A3…) είναι οι πρώτες Android συσκευές της Samsung που προσφέρουν τη δυνατότητα αλλαγής του θέματος εμφάνισης του μενού. Η ρύθμιση του θέματος γίνεται από τις ρυθμίσεις της οθόνης, και παρά τις περιορισμένες επιλογές προς το παρόν ανάμεσα σε μόλις 4 νέα θέματα εκτός του “βασικού” είναι σχεδόν σίγουρο ότι στο μέλλον θα προστεθούν και άλλα. Κάθε διαφορετικό θέμα αλλάζει όπως είναι φυσικό την εικόνα στο background της συσκευής, ενώ τροποποιεί το σχέδιο και το χρωματισμό των εικονιδίων, στις προεγκατεστημένες εφαρμογές. Στο Galaxy A5 δεν φαίνεται να υπάρχει προς το παρόν η δυνατότητα προσθήκης επιπλέον θεμάτων από κάποιο μενού ή μέσω του Galaxy Apps, δείχνοντας πως η συσκευή διαθέτει τη νέα αυτή δυνατότητα στη βασική της μορφή προς το παρόν.

Screenshot_2015-01-19-00-37-13 Screenshot_2015-01-19-00-37-19 Screenshot_2015-01-19-00-37-29

Σε μια ευχάριστη αλλαγή, το Galaxy A5 διαθέτει και ραδιόφωνο κάτι που λείπει από τις ακριβότερες συσκευές της εταιρείας, αλλά σίγουρα θα εκτιμηθεί από τους χρήστες στη κατηγορία τιμής που ανήκει η συσκευή.

galaxy-A5-in2mobile-radio (1) galaxy-A5-in2mobile-radio (2) galaxy-A5-in2mobile-radio (3)

Αντίστοιχα, ο Video Player της συσκευής εκμεταλλεύεται άριστα την οθόνη για την προβολή ακόμα και ολόκληρων ταινιών προσφέροντας υποστήριξη για όλους τους κοινά χρησιμοποιούμενους τύπους αρχείων.

Κάμερα

galaxy-a5-in2mobile-design-camera

Σε αντίθεση με το Galaxy Alpha και τον 16:9 κατασκευασμένο από την ίδια τη Samsung αισθητήρα της κάμερας του, το Galaxy A5 χρησιμοποιεί μια πιο «φυσιολογική» σε τεχνικά χαρακτηριστικά με ελαφρώς μεγαλύτερη ανάλυση κάμερα των 13 Mpixels κατασκευασμένη από τη Sony.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει είναι με κάποιο τρόπο «χειρότερες», αντίθετα υπό συνθήκες και με δεδομένη και τη χαμηλότερη κατηγορία τιμής του, το Galaxy A5 καταφέρνει να είναι το ίδιο «καλό» με το Galaxy Alpha στον τομέα της φωτογραφίας.

Μοναδική ουσιαστική διαφορά είναι οι σχετικά μεγαλύτεροι χρόνοι εστίασης, λήψης και στη συνέχεια επεξεργασίας της φωτογραφίας πριν την αποθήκευση της, που οφείλονται όμως αποκλειστικά στο αρκετά πιο χαμηλής ισχύς Hardware της συσκευής.

Οι φωτογραφίες περιέχουν τη μέγιστη λεπτομέρεια που επιτρέπει η ανάλυση του αισθητήρα, με την επεξεργασία τους να  είναι και ο σημαντικότερος λόγος που η κάμερα του Galaxy A5 είναι αισθητά πιο αργή στη λειτουργία της από αυτή του Galaxy Alpha.

Η χρωματική τους πιστότητα είναι άριστη, και σημαντικά καλύτερη από αυτή των περισσότερων συσκευών της κατηγορίας, δείχνοντας πως η Samsung έδωσε τη σημασία που έπρεπε σε ένα από τα χαρακτηριστικά που κάνουν το Galaxy A5 να ξεχωρίζει.

Η εγγραφή βίντεο με τη σειρά της μπορεί να γίνει σε αρχεία ανάλυσης μέχρι 1080p, με το 4k να είναι έτσι και αλλιώς κάτι που δεν προσφέρεται από τον ανταγωνισμό στη συγκεκριμένη κατηγορία. Τα αρχεία βίντεο δείχνουν μέχρι ένα βαθμό πως το Galaxy A5 δεν είναι μια High End συσκευή, αφού χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη λεπτομέρεια τους και τη χρωματική τους πιστότητα, η ανταπόκριση στη γρήγορη κίνηση και τις απότομες αλλαγές φωτισμού είναι λίγο πιο αργή από ότι θα θέλαμε.

galaxy-A5-in2mobile-camera (1) galaxy-A5-in2mobile-camera (2) galaxy-A5-in2mobile-camera (3) galaxy-A5-in2mobile-camera (4) galaxy-A5-in2mobile-camera (5) galaxy-A5-in2mobile-camera (6)

Η εφαρμογή της κάμερας «δανείζεται» την εμφάνιση και τη λειτουργικότητα αυτής του Galaxy Note 4, με περιορισμένες σχεδιαστικές και λειτουργικές διαφορές σε σύγκριση με αυτή του Galaxy Alpha, παρόλα αυτά υπαρκτές.

Επεξεργαστής Μνήμη.

Ο τομέας στον οποίο έπρεπε σχεδόν «αναγκαστικά» να γίνει μια παραχώρηση σε σύγκριση με το Galaxy Alpha (αφού ουσιαστικά δεν έχει γίνει κάπου αλλού) είναι αυτός του επεξεργαστή που βρίσκεται στο εσωτερικό του Galaxy A5. Στη θέση του Exynos 5430 λοιπόν βρίσκεται πλέον ο γνωστός από πολλές συσκευές SnapDragon 410 της Qualcomm. Το «ιδιαίτερο» χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου επεξεργαστή είναι οι τέσσερις συνολικά πυρήνες επεξεργασίας του που είναι αρχιτεκτονικής A-53 της ARM. Οι A-53 αποτελούν τη λιγότερο «ισχυρή» από τις δύο εκδόσεις επεξεργαστών της ARM που υποστηρίζουν λειτουργικά συστήματα των 64bit. Χρονισμένοι στο 1.2 GHz και σε συνδυασμό με 2 GB μνήμης RAM για πρώτη φορά με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή προσφέρουν στο Galaxy A5 την ισχύ που χρειάζεται για να εκτελέσει όλες τις καθημερινές εργασίες του χρήστη του με σχετική άνεση που δεν δημιουργεί προβλήματα. Η εκκίνηση όλων των εφαρμογών γίνεται χωρίς καθυστέρηση ενώ τα 2 GB μνήμης RAM συμβάλουν στην χωρίς καθυστερήσεις εναλλαγή μεταξύ αυτών.

Screenshot_2015-01-17-16-55-51 Screenshot_2015-01-17-16-56-16 Screenshot_2015-01-17-16-56-26

Μοναδική «παραφωνία» του SnapDragon 410 είναι η χρήση της Adreno 306 κάρτας γραφικών, η απόδοση της οποίας είναι αισθητά χαμηλότερη από αυτή που θα περίμενε κανείς τουλάχιστον σε μια συσκευή με το χαρακτήρα του Galaxy A5. Χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στη χρήση της συσκευής, η απόδοση της δεν επιτρέπει την εκτέλεση απαιτητικών παιχνιδιών για τους χρήστες που χρησιμοποιούν το Smartphone τους για αυτά.

Screenshot_2015-01-17-17-56-56 Screenshot_2015-01-17-18-13-11 Screenshot_2015-01-17-18-13-19

Ουσιαστικά, το σημαντικό πλεονέκτημα του SnapDragon 410 (και ένα σημαντικό μειονέκτημα του Galaxy Alpha….) είναι πως με την αναβάθμιση του σε Android Lollipop, η υποστήριξη για εντολές των 64bit θα χαρίσει στο Galaxy A5 μια σημαντική αύξηση στη ταχύτητα λειτουργίας του.  Από την άλλη πλευρά, οι A-53 πυρήνες αποτελούν απλά τη «φυσιολογική» εξέλιξη των A-7 της ARM, με ουσιαστική διαφορά την λειτουργία σε Mode 64bit. Από την άλλη όμως, στο εσωτερικό του Galaxy Alpha, οι A-7 αποτελούν τους τέσσερις «αργούς» πυρήνες, με τη συσκευή να διαθέτει και τέσσερις πολύ ισχυρότερους A-15 της ARM η απόδοση των οποίων είναι υπέρ αρκετή ώστε να καλύψει τη διαφορά.

Ο αποθηκευτικός χώρος ανέρχεται ονομαστικά σε 16 GB από τα οποία σχεδόν 12 GB είναι πρακτικά διαθέσιμα στο χρήστη. Το Galaxy A5 ευτυχώς δεν ακολουθεί τα χνάρια του Galaxy Alpha, και διαθέτει υποδοχή για κάρτες μνήμης MicroSD.

Μπαταρία

Στο εσωτερικό του Galaxy A5 βρίσκεται μια μπαταρία χωρητικότητας 2.300 mAh που όπως ήδη αναφέραμε, για πρώτη φορά σε κινητό της εταιρείας δεν μπορεί να αφαιρεθεί από το χρήστη με τα όποια μειονεκτήματα αυτό συνεπάγεται. Η μπαταρία αυτή σε συνδυασμό με το χαμηλό σε απαιτήσεις Hardware του Galaxy A5 και την οικονομική σε κατανάλωση οθόνη του μπορεί να χαρίσει στη συσκευή αρκετά ικανοποιητικούς χρόνους αναμονής.

Σε καθημερινή εντατική χρήση των περισσότερων δυνατοτήτων του, το Galaxy A5 παραμένει ενεργό χωρίς πρόβλημα για λίγο περισσότερο από δύο ημέρες.  Σε περίπτωση τώρα που ο χρήστης είναι λιγότερο απαιτητικός μαζί του (και το έχει επιλέξει κυρίως για την εμφάνιση του…) ο χρόνος αυτός αυξάνεται στις τρεις ημέρες λειτουργίας, καλύπτοντας και τους πλέον απαιτητικούς χρήστες.

galaxy-A5-in2mobile-battery (1) galaxy-A5-in2mobile-battery (2) galaxy-A5-in2mobile-battery (3)

H Samsung έχει προσθέσει στο Galaxy A5 και τις δύο επιλογές εξοικονόμησης ενέργειας που έχουμε γνωρίσει στις νεότερες συσκευές της εταιρείας. Το “απλό” Power Saving Mode μειώνει αισθητά την απόδοση της συσκευής ώστε να μειώσει αντίστοιχα και την κατανάλωση ρεύματος ενώ προσφέρει επιπλέον τη δυνατότητα αν το επιθυμεί ο χρήστης να αλλάξει την οθόνη σε «ασπρόμαυρή» για μεγαλύτερη οικονομία.

Το Ultra Power Saving Mode όπως και στο Galaxy S5 και το Galaxy Alpha περιορίζει την λειτουργικότητα του Galaxy A5 στις απολύτως απαραίτητες λειτουργίες όπως η πραγματοποίηση και λήψη κλήσεων και ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων. Ουσιαστικά σε αυτή τη περίπτωση η συσκευή είναι ελάχιστα λειτουργική, με το Ultra Power Saving Mode να έχει σχεδιαστεί ώστε να δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να κρατήσει το Galaxy A5 ενεργό για μερικές ακόμα ώρες μέχρι να βρεθεί σε μέρος που μπορεί να το φορτίσει.

Συμπέρασμα.

Η Samsung είχε θέσει ένα πολύ απλό στόχο με τη δημιουργία και την κυκλοφορία των Galaxy A5 και Galaxy A3. Να μεταφέρει σε χαμηλότερη κατηγορία τιμής όλα τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του Galaxy Alpha, μιας συσκευής που μέχρι και σήμερα εντυπωσιάζει με το σχέδιο, το χαμηλό βάρος και την πολυτέλεια του.

galaxy-a5-in2mobile-alpha-comparison-camera

Αυτή της η προσπάθεια στέφθηκε από σχεδόν απόλυτη επιτυχία, αφού οι παραχωρήσεις που τελικά έκανε η εταιρεία ώστε να μειωθεί το κόστος κατασκευής του Galaxy A5 είναι σίγουρα αποδεκτές στο σύνολο τους. Γνωρίζοντας ότι σημαντικές αλλαγές στο σχεδιασμό θα «ακύρωναν» ουσιαστικά τη προσπάθεια της, κατάφερε να μεταφέρει σχεδόν αυτούσιο το χαρακτήρα του Galaxy Alpha, με μοναδική ουσιαστική παραχώρηση τον επεξεργαστή που χρησιμοποιεί τελικά το Galaxy A5.

Στην αγορά όμως και πάλι το Galaxy A5 θα είναι ελάχιστα ακριβότερο από τις συσκευές του ανταγωνισμού που προσφέρουν ανάλογα τεχνικά χαρακτηριστικά και θα προσπαθεί να «πείσει» τον υποψήφιο αγοραστή με βάση τα υλικά κατασκευής του και την πολυτέλεια που προσφέρει. Μπορεί το Galaxy Alpha να πέτυχε το συγκεκριμένο στόχο, στην κατηγορία του Galaxy A5 όμως για πολλούς χρήστες κάθε ευρώ μετράει ίσως περισσότερο και μένει να δούμε αν τελικά το αλουμίνιο και η εντυπωσιακή εμφάνιση του Galaxy A5 αρκούν για να του χαρίσουν την επιτυχία που του αξίζει.

 

117 σχολια

 1. george

  ρε φιλε, καλα τα λες..αλλα εγω που το αγορασα πριν 3 μερες, η μπαταρια του με το ζορι μια μερα με συνεχες ιντερνετ βεβαια..τι 2 μερες μας λες εσυ??


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Ο χρόνος λειτουργίας εξαρτάται πάντα σε μεγάλο βαθμό από την χρήση που κάνει ο καθένας στην συσκευή του. Σίγουρα με εντατική χρήση και ειδικά με την λειτουργία σε 4G δίκτυο κινητής τηλεφωνίας οι χρόνοι αναμονής και λειτουργίας μπορεί να είναι μικρότεροι.
   Οι χρόνοι αναμονής που περιγράφουμε στις παρουσιάσεις κάθε συσκευής είναι ουσιαστικά “ο μέσος όρος” από πολλές πιθανές συνθήκες χρήσης.
   Κάθε μια συσκευή χρησιμοποιείται για βασική συσκευή αυτού που γράφει την παρουσίαση, χρησιμοποιείται στην συνέχεια λιγότερο εντατικά με δεύτερο νούμερο και στην συνέχεια ακόμα λιγότερο προκειμένου να δούμε την αντοχή της μπαταρίας σε διαφορετική χρήση.
   Αντίστοιχα αν υπολογίζαμε μόνο τον χρόνο αναμονής και λειτουργίας σε εντατική χρήση, πάλι δεν θα ήταν “αντικειμενικό” το αποτέλεσμα γιατί για πολύ κόσμο η χρήση αυτή θα ήταν πολλή περισσότερη από αυτή που κάνει με την συσκευή του.

 2. Κωστας

  Πολυ καλη παρουσιαση.
  Ειμαι αναμεσα στο Α5 και το alpha, μιας και πλεον δεν εχουν μεγαλη διαφορα τιμης.
  Ομως με προβληματιζει το μεγεθος του Α5, που δειχνει λιγο μεγαλο στο χερι και πιο αβολο απ το alpha, αλλα η μεγαλη του οθονη ομως υπερτερει σιγουρα στην αναγνωσιμοτητα κειμενου, ειδικα αν σερφαρεις σε φορουμς κλπ. Απο κοντα παντως, τα χρωματα της οθονης του Α5 μου φανηκαν πως ειχαν μεγαλυτερη πιστοτητα απο του alpha και ειδικα στις γωνιες θεασης, το alpha ψιλομπλεδιζει-πρασινιζει σε λευκο φοντο.
  Απ την αλλη στου Α5 ειναι λιγο πιο εντονο το φαινομενο της pentile, οποτε διακρινεις λιγο ευκολοτερα τα πιξελς της οθονης, χωρις ομως να χανει σε ευκρινια σε αναγνωση κειμενου λογικα.
  Οσον αφορα την καμερα του alpha, φαινεται αρκετα καλυτερη βασει των χαρακτηριστικων της, αλλα στην πραξη δεν ξερω αν τελικα εχει τοσο μεγαλη διαφορα σε συγκριση με αυτη του Α5. Σε καποια βιντεο στο youtube, φαινεται αριστη, ενω σε ενα που πετυχα, το οποιο εδειχνε συγκριση του Α5 με Alpha, του δευτερου ηταν σαν ξεθωριασμενα τα χρωματα και εχανε σε ευκρινια..
  Κατι ακομα ειναι τα πιο δυνατα χαρακτηριστικα του alpha, αλλα το οτι ο επεξεργαστης ειναι 32bit, με προβληματιζει αρκετα. Θα ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα αραγε, στο να δουλευει η lollipop με 64αρι επεξεργαστη, σε συγκριση με τον 32μπιτο του alpha?
  Αξιζει αραγε καποιος να επιλεξει ενα 32μπιτο δυνατοτερο τηλεφωνο, εναντι ενος 64μπιτου αλλα κατα πολυ πιο αδυναμου?
  Αυτο που με κραταει στο Α5 και δεν το απορριπτω, ειναι η οθονη του, που λογικα φαινεται πιο ξεκουραστη στο διαβασμα, αλλα ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα στο ματι, για 0.3 ιντσες παραπανω?
  Το κρατημα στο χερι και η πληκτρολογηση, δεν κουραζουν περισσοτερο απ’ οτι το alpha ή το Α3?
  Σορρυ για το μακροσκελες κειμενο, αλλα εχω πελαγωσει..


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !
   Σε γενικές γραμμές, αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως το Galaxy Alpha σχεδιάστηκε σαν μια High End συσκευή, που απλά είχε μικρότερη από το φυσιολογικό οθόνη κυρίως γιατί βγήκε στην αγορά μερικούς μόνο μήνες μετά την κυκλοφορία του Galaxy S5, και η Samsung δεν ήθελε να τα φέρει σε άμεση αντιπαράθεση ειδικά από την στιγμή που το Galaxy S5 είχε έτσι και αλλιώς μειωμένες πωλήσεις. Σκέψου ότι ουσιαστικά το hardware στο εσωτερικό του Galaxy Alpha είναι ελαφρώς καλύτερο από αυτό του G900H, της Exynos έκδοσης του Galaxy S5.

   Το σημαντικότερο όμως είναι το ότι δυστυχώς το Α5, όπως και το N910C, η έκδοση του Galaxy Note 4 με τον Exynos 5433 δεν θα λειτουργήσει σε 64-bit mode όταν αναβαθμιστεί σε Android Lollipop.Αυτό σημαίνει πως το ουσιαστικό πλεονέκτημα των Α-53 απέναντι τουλάχιστον στους μικρούς Α-7 του Galaxy Alpha δεν είναι ουσιαστικά εκμεταλεύσιμο. Στην πράξη, με τις δύο συσκευές σε Android Lollipop, το Galaxy Alpha θα συνεχίσει να είναι μια πολύ πιο γρήγορη και δυνατή συσκευή αφού έχει και τους 4 πολύ πιο ισχυρούς A-15.

   Προσωπικά, το A5 είναι η μοναδική συσκευή με τον Snapdragon 410 που χρησιμοποίησα για αρκετές ημέρες χωρίς να με ενοχλεί η χαμηλή του απόδοση, κυρίως επειδή σαν συσκευή έχει μια πολύ καλή για την κατηγορία του οθόνη, και εμφάνιση και ποιότητα κατασκευής. Όμως η διαφορά με το Galaxy Alpha είναι πολύ μεγάλη στην απόδοση ώστε να το επιλέξει κανείς απλά και μόνο για την ελάχιστα μεγαλύτερη οθόνη του. Η μικρή διαφορά στα χαρτιά είναι αισθητή στην πράξη, όμως το Galaxy Alpha “αποζημιώνει” τον χρήστη για την μικρότερη οθόνη του με την πολύ καλύτερη απόδοση του.

   Σε ότι έχει να κάνει με το μέγεθος τώρα των Galaxy Alpha και Galaxy A5, η διαφορά είναι μικρή μεν, η αλήθεια είναι όμως ότι η οθόνη του Α5 είναι ελάχιστα καλύτερη σε καθημερινή χρήση λόγω του μεγέθους της. Σε εμφάνιση δεν υπάρχει κάποια σύγκριση μεταξύ τους, μπορεί το Α5 να βασίζεται στην ίδια σχεδιαστική γραμμή, το Galaxy Alpha όμως τουλάχιστον κατά τη γνώμη μου παραμένει έστω και λίγο πιο πολυτελές με περισσότερη έμφαση στην λεπτομέρεια. Άλλωστε, τα Α3 και Α5 είναι στην ουσία δύο συσκευές που “δανείζονται” την εμφάνιση των Galaxy Alpha και Galaxy Note 4, με τις διαφορές που πρέπει να έχουν προκειμένου να είναι πιο οικονομικά.

   Για την κάμερα τώρα. Στα χαρτιά η απόδοση της κάμερας είναι σχεδόν ίδια και στις δύο συσκευές στις περισσότερες περιπτώσεις. Όμως, το Α5 απλά κάνει ότι μπορεί με το Hardware που βρίσκεται στο εσωτερικό του ώστε να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με την κάμερα των 13 Mpixels. Το Galaxy Alpha είναι μια πολύ ισχυρότερη συσκευή, και η προσωπική μου άποψη είναι πως ο Exynos επεξεργαστής του κάνει πολύ καλύτερη δουλειά στην επεξεργασία των φωτογραφιών πριν την αποθήκευση τους. Έχουν στην πλειοψηφία τους περισσότερη λεπτομέρεια, έχει αρκετά καλύτερη συμπεριφορά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αφού εξαφανίζει τον ψηφιακό θόρυβο χωρίς να θυσιάζει πολλά από την φωτογραφία. Σκέψου πως το Α5 προσπαθεί να κάνει όσο το δυνατόν καλύτερη δουλειά με τον Snapdragon 410 που βρίσκεται στο εσωτερικό του, και πραγματικά τον φτάνει στα όρια της απόδοσης του, ενώ το Galaxy Alpha έχει ένα πολύ καλύτερο hardware.

   Οι τέσσερις Α53 στο εσωτερικό του Galaxy A5 είναι ελαφρώς ισχυρότεροι από τους 4 μικρούς Α-7 στο εσωτερικό του Galaxy Alpha. Όμως το Alpha έχει και τους πολύ ισχυρότερους Α-15 που μαζί με τους Α-7 του χαρίζουν απόδοση που δεν μπορεί να βρει κανείς σε καμία άλλη συσκευή αυτού του μεγέθους και τιμής, και είναι πολύ γρηγορότερο στην καθημερινότητα από το Α5. Το ίδιο ισχύει και στην σύγκριση της Adreno 306 με την Mali T628. H Adreno 306 του Α5 με το ζόρι μπορεί να παράγει γραφικά στην 1280 x 720 οθόνη της συσκευής, και είναι οριακή αν θέλεις να παίξεις κάποιο παιχνίδι με αυτό. Η Mali T628 από την άλλη πλευρά είναι σαφώς ισχυρότερη, και στο εσωτερικό του Exynos 5430 υπάρχει και πολύ πιο ικανό Hardware για την αναπαραγωγή και εγγραφή αρχείων βίντεο.

 3. Georgia_Aslanator (@georgia_marialo)

  1)έχει μετρητη βηματων??
  2)στη συλλογη μπορουν οι εικονες να αλλαζουν με το χερι χωρις να ακουμπαμε την οθονη?
  3)να μου πειτε διαφορες με το σ4

  1. Aneza

   ΚΑΛΗΜΈΡΑ. .ΕΊΝΑΙ Η ΔΕΎΤΕΡΗ ΦΟΡΆ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΛΕΊΝΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΌ A5 Κ ΔΕΝ ΑΝΟΊΓΕΙ ΜΈΣΑ ΣΕ ΈΝΑ ΜΉΝΑ ..Κ ΠΡΟΦΑΝΏΣ ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΆΩ ΣΤΟ SERVICE ΤΗΣ SAMSUNG ….ΓΝΩΡΊΖΕΤΕ ΑΝ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ?


  2. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Αρχικά είναι κρίμα που αντιμετωπίζεις προβλήματα με την συσκευή και καταλαβαίνω ότι σίγουρα θα είναι ενοχλητικό. Για να το ξανα ανοίξεις πάντως το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να το βάλεις στην πρίζα και να πατήσεις το πλήκτρο ενεργοποίησης και το κάτω πλήκτρο της έντασης για μερικά δευτερόλεπτα μαζί μέχρι να ανοίξει.

   Δεν γνωρίζω αν σαν πρόβλημα μπορεί να επισκευαστεί ή χρειάζεται να αλλαχθεί κάτι, μπορείς να απευθυνθείς πάντως στο 2106897691 που είναι η εξυπηρέτηση πελατών της Samsung και εκεί θα σου πουν ποιο είναι το κοντινότερο σε εσένα Service της εταιρείας 🙂

 4. giannis

  Γιεια σας..Σχετικα με την μπαταρια πειτε ποσο κραταει.Δηλ εγω με εξαιρεση στην αρχη που θα το σκαλιζω λιγο παραπανω…τα data σπανια να τα εχω ανοιχτα, wifi ανοιχτο οτα το χρειαζομαι , και κανα παιχνιδι θα παιζω.


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Με τις συνθήκες χρήσης που περιγράφεις, και εκτός απρόοπτου η μπαταρία του Α5 μπορεί να προσφέρει περισσότερο από δύο ημέρες φυσιολογικής χρήσης. Ανάλογα με το πόσο θα το χρησιμοποιήσεις για αυτά που περιγράφεις ο χρόνος αυτός μπορεί να φτάσει και τις τρεις ημέρες χωρίς πρόβλημα.


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Είδα το σχόλιο / ερώτηση στο Review του Galaxy A5 και επειδή δεν ανέφερες μοντέλο θεώρησα ότι μιλάμε για αυτό 🙂

   Οι χρόνοι αναμονής και λειτουργίας του Galaxy Alpha είναι στην καλύτερη περίπτωση περίπου 2 ημέρες με φυσιολογική χρήση, όμως λόγω του αρκετά πιο ισχυρού hardware στο εσωτερικό του, το να παίζεις παιχνίδια με αυτό έχει σημαντικά μεγαλύτερη επίπτωση στους χρόνους λειτουργίας.

   Ο μέσος όρος με μικτή χρήση, γιατί τα παιχνίδια καταναλώνουν σημαντικά περισσότερη ενέργεια από το “σερφάρισμα” και πολύ περισσότερη από την ομιλία και τα μηνύματα θα είναι λίγο πάνω από μια ημέρα. Συνήθως όμως στο τέλος κάθε μέρας η μπαταρία αν είναι κάτω από 30-25% θα θέλει φόρτιση για να μην μείνει από μπαταρία στην μέση της επόμενης ημέρας

 5. eva

  καλημερα! αγορασα το samsung galaxy a5…ποσες ωρες πρεπει να ειναι η πρωτη φορτιση?..και γενικοτερα τι μου προτεινετε για την καλη χρηση της μπαταριας?


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Εδώ και αρκετά χρόνια πλέον, η μπαταρία μιας νέας συσκευής δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από φόρτιση μέχρι απλά να γεμίσει. Κάθε συσκευή σταματάει να “τραβάει” ρεύμα από τον φορτιστή μόλις γεμίσει η μπαταρία με αποτέλεσμα να είναι ουσιαστικά άσκοπο να αφήσει κανείς την συσκευή περισσότερο συνδεδεμένη.
   Για την ίδια την μπαταρία τώρα, οι πρώτες φορτίσεις της πιθανόν να μην προσφέρουν το μέγιστο της απόδοσης, αφού χρειάζεται περίπου 4-5 πλήρεις φορτίσεις για να κρατάει όσο περισσότερο μπορεί.

   Γενικά για την καλή της απόδοση και “μακροζωία”, το μόνο που χρειάζεται πλέον μια μπαταρία είναι να μην την αφήνουμε να αδειάσει εντελώς μέχρι το σημείο που κλείνει η συσκευή. Ιδανικά για να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο καλό είναι να το φορτίζουμε όταν αρχίσει και μας ενημερώνει ότι πρόκειται να μείνει από μπαταρία.

 6. Sia

  Σήμερα πριν λίγο το κινητό κόλλησε και έκλεισε…δεν ανοίγει και δεν ξέρω τι να κάνω..πατάω το κουμπί για να το ανοίξω και δεν ανοίγε! Τι μπορώ να κάνω;


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Όλες οι συσκευές της Samsung με μπαταρία που δεν βγαίνει, έχουν συγκεκριμένο τρόπο να κάνουν επανεκκίνηση αν κολλήσουν. Κρατάς πατημένο το κάτω πλήκτρο της έντασης μαζί με το πλήκτρο ενεργοποίησης για μερικά δευτερόλεπτα και κάνει την επανεκκίνηση.
   Καλό είναι πριν το κάνεις να το βάλεις στον φορτιστή του ώστε ακόμα και αν έχει μείνει από μπαταρία να καταφέρει να ανοίξει 🙂

  2. aneza

   καλησπέρα! το κιν μου a5 κόλλησε έκλεισε κ δεν ανοιγει…. εχω προσπαθήσει να το ανοίξω βαζοντας το να φορτήσει , πατόντας και Κρατόντας πατημένα το κάτω πλήκτρο της έντασης μαζί με το πλήκτρο ενεργοποίησης για μερικά δευτερόλεπτα αλλα τιποτα….κανενα σημείο ζωης,… εχετε καποια ιδέα?


  3. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Δυστυχώς αν δεν ανοίγει και με τον συγκεκριμένο συνδυασμό πλήκτρων πιθανόν να υπάρχει κάποιο άλλο θέμα με την συσκευή σου. Το καλύτερο είναι να καλέσεις στο 2106897691 την εξυπηρέτηση πελατών της Samsung ώστε να σου πουν ποιο από τα εξουσιοδοτημένα Service της εταιρείας είναι πιο κοντά σε εσένα 🙂

  4. aneza

   telika ti ekanes? γιατι επαθε το δικο μου το ιδιο

  5. anastasia

   Γεια σας ! το επαθε και το δικο μου κινητο και ανοιξε με το συνδιασμο κατω πληκτρο εντασης και το πληκτρο της εκκινησηςς . ευχαριστω πολυ γιατι ειχα φρικαρει τελειως`!

 7. Ευθύμης

  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΉ ΣΥΣΚΕΥΉ

  Value for money. Πολύ καλά στοιχεία. Εξαιρετική κάμερα

  Φοβερή μπαταρία! Κρατάει άνετα 24 ώρες με τρελή χρήση wifi με 30+ λεπτά δεδομένα κατά τη διάρκεια του 24ωρου + μιαμισή ώρα YouTube + και με gps ανοιχτό…

  Ειλικρινά μια πανίσχυρη συσκευή για επαγγελματικες εργασίες καθώς και προσωπική χρήση!

  +++ Οι επιλογές εξοικονομησεις ενέργειας

  Το μοναδικό μείον (που είναι απειροελαχιστο) η μικρή ένταση του ηχείου της συσκευής

 8. Theodoros

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΟ GALAXY A5 ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 1,2 GHΖ ΤΟΥ(ΩΝ) ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ(ΩΝ)…ΕΙΝΑΙ ‘ΛΙΓΟ’ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟ; ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ GAMING ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ..ΑΛΛΑ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ 2GB ΜΝΗΜΗΣ RAM..


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλημέρα !

   Θεωρητικά, το Galaxy A5 έχει σχεδιαστεί να προσφέρει μια “ισορροπία” μεταξύ τεχνικών χαρακτηριστικών, σχεδιασμού και όσο το δυνατόν χαμηλότερης τιμής πώλησης. Για να επιτευχθεί αυτός ο συνδυασμός, το hardware στο εσωτερικό του δεν είναι το “καλύτερο” που θα μπορούσε να βρει κανείς στην τιμή πώλησης του, προσφέρεται όμως σε ένα εντυπωσιακά πολυτελές εξωτερικό περίβλημα.

   Πρακτικά, η συσκευή είναι περισσότερο από απλά γρήγορη για καθημερινή χρήση χωρίς προβλήματα, και μπορεί επίσης να παίξει και τα περισσότερα παιχνίδια που είναι διαθέσιμα στο Play Store της Google. Αισθητή καθυστέρηση δεν υπάρχει στην λειτουργία του, ακόμα και σε σχετικά απαιτητικές εφαρμογές, είναι όμως λογικό να μην έχει την απόδοση που μπορεί να βρει κανείς σε άλλες συσκευές με την ίδια τιμή ακόμα και συσκευές κατασκευασμένες επίσης από την Samsung. 🙂

  2. Theodoros

   Όντως, είναι μια λογική τιμή αφου στη συγκεκριμένη τριάδα (Α3, Α5, Α7), έχουν δώσει έμφαση στην εξωτερική εμφάνιση περισσότερο (λεπτό κ κομψό) και την έχουν συνδυάσει με μέτρια εσωτερικά χαρακτηριστικά (αντέχοντας τις περισσότερες χρήσεις). Γι’αυτό και η τιμή είναι χαμηλή.. κάνει δουλειά βέβαια και η RAM..

  3. Ilia

   Καλησπέρα θα ήθελα να μάθω αν μπορώ να τοποθετήσω στο α5 την κάρτα μνήμης του παλιού μου κινητού…


  4. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Θεωρητικά όλες οι κάρτες μνήμης microSD είναι συμβατές με το A5 και τις συσκευές γενικά που έχουν υποδοχή για κάρτα μνήμης. Αν τώρα η κάρτα είναι αρκετά παλιά και μικρή σε χωρητικότητα υπάρχει μια πιθανότητα να είναι και αρκετά αργή σε ανάγνωση και εγγραφή από το A5. Αυτό σημαίνει ότι φωτογραφίες και βίντεο που είναι αποθηκευμένα σε αυτή μπορεί να κάνουν περισσότερο χρόνο να ανοίξουν και αντίστοιχα αν δοκιμάσεις να βγάλεις μια φωτογραφία και να την αποθηκεύσεις στην κάρτα αυτή θα υπάρχει επίσης καθυστέρηση.

   Πρόβλημα στην λειτουργία της συσκευής δεν θα υπάρχει εκτός απροόπτου. Σε αυτά τα θέματα δυστυχώς η μόνη σίγουρη λύση είναι να δοκιμάσεις την κάρτα μνήμης και να δεις πόσο “καλά” λειτουργεί το A5 με αυτή.

 9. Μαρια

  Καλησπερα. Εχω αγορασει το galaxy A5 και μου λεει αν θελω να κανω την αναβαθμιση lollipop αλλα εγω εχω ακουσει οτι γενικα το lollipop κολλαει το κινητο. τι να κανω τελικα να δεχτω την αναβάθμιση ή οχι?


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα ! Το Android Lollipop σαν νεότερη έκδοση του λειτουργικού της Google δεν έχει κανένα πρόβλημα στην απόδοση του και στην ταχύτητα της συσκευής. Σε ελάχιστες περιπτώσεις, η αναβάθμιση Over the Air δηλαδή από τον ίδιο τον χρήστη μπορεί να προκαλέσει μικρές δυσλειτουργίες σε κάποιες εφαρμογές. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό μπορείς να πας το A5 σε οποιοδήποτε επίσημο Service της Samsung και συνήθως άμεσα λύνεται το πρόβλημα με μια αναβάθμιση / επανεγκατάσταση του λειτουργικού από αυτούς.

   Η διαφορά στην απόδοση του Galaxy A5 είναι αισθητή προς το καλύτερο και μάλιστα έχει και σημαντική βελτίωση ο χρόνος αναμονής του. 🙂

 10. Ευθύμης

  Όταν γράφω μηνύματα στο messenger ξαφνικά όλα τα φωνήεντα του πληκτρολόγιο εμφανίζονται με τόνους! Κάνω επανεκκίνηση και φτιάχνει! Τι συμβαίνει και πως μπορώ να το αλλάζω χωρίς το κλείνω ?


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Το συγκεκριμένο πρόβλημα εμφανίζεται μερικές φορές στο πληκτρολόγιο και οφείλεται στην ρύθμιση του ώστε να μπορεί να στείλει η συσκευή γραπτά μηνύματα με 160 χαρακτήρες κεφαλαίων ελληνικών αντί για 60 με μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες. Η μοναδική μόνιμη λύση είναι να αλλάξεις από τις ρυθμίσεις των μηνυμάτων την γραμματοσειρά που χρησιμοποιεί η συσκευή, να είναι όλοι οι χαρακτήρες σε μικρά ελληνικά, με το μειονέκτημα όμως της αποστολής γραπτών μηνυμάτων με 60 μόνο χαρακτήρες.

  2. Raf

   Γεια σας. Όταν γράφω μηνήματα SMS με ελληνικούς χαρακτήρες δεν μου δίνεται η δυνατότητα να αλλάξω σε μικρά γράμματα. Η μόνη επιλογή είναι τα κεφαλαία κάτι το οποίο δεν συμβαίνει όταν γράφω σε άλλες γλώσες. Δοκίμασα όλες τις γραμματοσειρές στα ελληνικά. Υπάρχει λύση στο πρόβλημα αυτό; Ευχαριστώ.


  3. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Η επιλογή για κεφαλαία ελληνικά είναι ενεργοποιημένη προκειμένου κάθε μήνυμα να “χωράει” 160 χαρακτήρες. Η σύνταξη μηνύματος με μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες περιορίζει το μέγεθος κάθε μηνύματος στους 60 χαρακτήρες.

   Σαν επιλογή πάντως υπάρχει στις ρυθμίσεις μηνυμάτων που μπορείς να αλλάξεις την μέθοδο εισαγωγής από GSM ALPHABET σε Unicode 🙂

 11. Κωνσταντίνος Π.

  Καλησπέρα σας,

  εδώ και περίπου 4 χρόνια χρησιμοποιώ το sony xperia ray μοντέλο του 2011 και σκοπεύω να κάνω μια αγορά νέου τηλεφώνου και τείνω προς την αγορά του galaxy A5 για τους εξής λόγους:

  1) Πολύ χαμηλού sar
  2) Υψηλής RAM ( 2GB )
  3) Ικανοποιητικής κάμερας ( 12 ΜΡ ) και τέλος
  4) Ικανοποιητικού μεγέθους οθόνης με όμορφα χρώματα.

  Η αλήθεια είναι ότι έχω κάποιους ενδοιασμούς επειδή έχει πολύ χαμηλή ανάλυση οθόνης ( 1024 * 720 pixels ) σε 5” οθόνη, οπότε μου φαίνεται ότι θα υπάρχει κάποια δυσαναλογία μεταξύ μεγέθους οθόνης και ανάλυσης και επιπλέον λόγω του ότι κοστίζει 280 ευρώ καινούργιο.

  Η χρήση που θέλω να του κάνω είναι φυσιολογική για ένα νέο. Τηλέφωνα, Ίντερνετ που από ότι είδα σε αυτά είναι πολύ καλό, αλλά επιπλέον το θέλω και λίγο για gaming. Επειδή το κινητό δεν σκοπεύω να το αλλάξω τα τελευταία 2,3 χρόνια εκτός απροόπτου, πιστεύετε ότι θα μπορεί να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των προγραμμάτων ; Το xperia ray ( st18i ) όπου χρησιμοποιώ ακόμη και τώρα, όταν το πρωτοπήρα ήταν άψογο και ανταγωνιζόταν το s3 τότε, αλλά τώρα ίσα ίσα που κάνεις τη δουλειά σου, αλλά δεν είναι για απαιτητικούς χρήστες λόγω χαμηλής ram ( 300ΜΒ ) και χαμηλού επεξεργαστή ( 800 MH ) και ακόμη πιο χαμηλής κάρτας γραφικών. Δεν θέλω να γίνει το ίδιο σε 2 χρόνια.
  Τι γνώμη έχετε για τα παραπάνω ;

  Επιπλέον θα ήθελα να μάθω εάν οι χρήστες του παρόντος τηλεφώνου είστε ικανοποιημένοι και αν όχι, για ποιο λόγο.


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Αρχικά, η ανάλυση της οθόνης του Galaxy A5 είναι τουλάχιστον στις 5 ίντσες αρκετά καλή ώστε να μην παρουσιάζονται προβλήματα στην καθημερινή του χρήση. Στην κατηγορία αυτή, ειδικά σε συνδυασμό με την πολύ καλή μεταλλική κατασκευή του είναι δύσκολο να βρει κανείς κάποια ανταγωνιστική πρόταση με αντίστοιχα καλή οθόνη. Το σημαντικότερο όμως χαρακτηριστικό της είναι η τεχνολογία SUPER AMOLED που προσφέρει χρωματική απόδοση που δεν μπορεί να βρει κανείς σε συσκευή ακόμα και μεγαλύτερη οθόνη υψηλότερης ανάλυσης.

   Σε ότι αφορά την απόδοση του τώρα, ο Snapdragon 410 στο εσωτερικό του είναι δεδομένο ότι δεν προσφέρει την κορυφαία απόδοση που θα περίμενε κανείς συνδυάζεται όμως άριστα με τα 2 GB μνήμης RAM του Galaxy A5 και δεν αντιμετωπίζει προβλήματα στην καθημερινή χρήση της συσκευής.
   Για παιχνίδια τώρα, η απόδοση της Adreno 306 είναι οριακή για οθόνη ανάλυσης 1280 x 720 pixels. Σε φυσιολογικά παιχνίδια που εστιάζουν περισσότερο στο Gameplay και λιγότερο στα εντυπωσιακά γραφικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την απόδοση του Galaxy A5. Για περισσότερο απαιτητικά παιχνίδια τώρα σίγουρα δεν προσφέρεται εδώ όμως υπάρχει μια σημαντική διαφορά. Τα παιχνίδια αυτού του είδους έτσι και αλλιώς σχεδιάζονται με γνώμονα πολύ ισχυρότερες συσκευές που υπάρχουν στην αγορά, και εκτός του Galaxy A5 όλες οι συσκευές της κατηγορίας του αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.
   Για να καλύψει κανείς τις απαιτήσεις των παιχνιδιών αυτών πρέπει να αναζητήσει συσκευή σε αρκετά ακριβότερη κατηγορία.
   Με δεδομένο ότι μέχρι και σήμερα υπάρχουν πολλά νέα παιχνίδια που μπορούν να παίξουν χωρίς προβλήματα ακόμα και στην Mali 400 του Galaxy S3 είναι σίγουρο ότι το Galaxy A5 δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στην απόδοση του για αρκετά χρόνια από σήμερα 🙂

 12. Marinos

  Καλησπερα ανοιξα το samsung galaxy a3 και η μπαταρια του ηταν στο 58 % ειναι φυσιλογικο?
  Ευχαριστω


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα ! Όλες οι συσκευές με ενσωματωμένη μπαταρία πρέπει να δοκιμαστούν για την σωστή λειτουργία της πριν φτάσουν στα καταστήματα αφού η αντικατάσταση της δεν είναι το ίδιο εύκολη. Για να γίνει αυτό, οι μπαταρίες φορτίζονται μέχρι ένα ποσοστό πριν συναρμολογηθούν στην συσκευή ώστε να δοκιμαστούν, και το ποσοστό φόρτισης αυτό παραμένει στην συνέχεια.
   Είναι απολύτως φυσιολογικό να έχει σχετικά φορτισμένη μπαταρία μια νέα συσκευή αυτού του είδους, και το ποσοστό της φόρτισης συνήθως είναι ανάμεσα σε 30 και 60% ανάλογα με το πόσο διάστημα έχει μεσολαβήσει από την κατασκευή της μέχρι την πώληση από το κατάστημα 🙂

 13. Savvina

  Καλησπερα! Αγορασα το samsung s4 mini πριν ενα χρονο περιπου.. Αρχικα ημουν πολυ ευχαριστημενη, αλλα στη συνεχεια και ειδικα τωρα δεν εκτελει ουτε τις βασικες λειτουργιες.. Απο οτι διαβασα το A5 ειναι ενα αρκετα καλο μοντελο της samsung, και σκεφτομαι να το αγορασω… Απλα ανησυχω μηπως αντιμετωπισω μελλοντικα παρομοια προβληματα…θα ηθελα να προσθεσω πως δεν του εκανα τρελη χρηση του s4 mini η χρηση ηταν φυσιολογικη! Μηπως μπορειτε να με βοηθησετε?


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα ! 🙂

   Αρχικά, θα ήθελα αν είναι εύκολο μια λίγο πιο αναλυτική περιγραφή του τι ακριβώς πρόβλημα παρουσιάζει το Galaxy S4 mini. Είναι πολύ πιθανό να είναι λειτουργικά προβλήματα που σίγουρα διορθώνονται και συνήθως αρκετά εύκολα !

   Το Galaxy A5 τώρα είναι από τις καλύτερες συσκευές στην κατηγορία τιμής του και σίγουρα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα στην λειτουργία του. Αυτό πάντα όμως εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από τον τρόπο που το χρησιμοποιεί ο καθένας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάνει κάτι λάθος 🙂


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Η μπαταρία στις περισσότερες συσκευές έχει μια διάρκεια ζωής περίπου 500 κύκλων φόρτισης. Αυτό αναφέρεται σε πλήρης κύκλους φόρτισης / αποφόρτισης από άδεια σε γεμάτη και το αντίστροφο. Η διαφορά από το 100% στο 80% είναι πολύ μικρή και ουσιαστικά δεν αλλάζει κάτι σε αυτό.
   Η διάρκεια ζωής της δεν επηρεάζεται σε βάθος χρόνου πάντως από αυτό 🙂

 14. Ραχηλ

  Καλησπερα εχω ενα προβλημα με την υποδοχη της καρτας sim.εχω χασει το συρματενιο εξαρτημα που ανοιγει γ υποδοχη και δεν ξερω τι να κανω πως να το ανοιξω υπαρχει καποιος τροπος η πρεπει να παω σε καποιο καταστημα ;; ευχαριστω


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλημέρα !

   Αρχικά σου προτείνω να μην δοκιμάσεις να την βγάλεις με κάποιο άλλο εργαλείο που είναι αρκετά μικρό για να χωρέσει στην συγκεκριμένη υποδοχή. Έχω δει αρκετά χαλασμένα A3 και A5 ακριβώς επειδή δοκίμασε κάποιος να βγάλει την κάρτα SIM με κάτι άλλο.

   Σε όλα τα Service της Samsung μπορείς να βρεις και να αγοράσεις το εργαλείο αυτό και μάλιστα είναι αρκετά φθηνό. Μπορείς να καλέσεις τη Samsung στο 2106897691 για να σου πουν ποιο από όλα είναι πιο κοντά σε εσένα ώστε να πάρεις ένα για να έχεις 🙂

 15. Κώστας

  Καλησπέρα! θα ήθελα να ρωτήσω αν το Samsung Galaxy a5 έχει καλό ηχείο


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Το Galaxy A5 έχει ένα αρκετά δυνατό ηχείο με πολύ καλή ποιότητα. Η μεταλλική κατασκευή του επιτρέπει την αύξηση της έντασης αρκετά χωρίς να υπάρχουν παραμορφώσεις στην ποιότητα του ήχου 🙂

 16. Klio Klironomou

  Καλησπέρα!

  Έχω το galaxy A5 εδώ και δύο μήνες είμαι πολύ ευχαριστημένη με την απόδοση του και με την μπαταρία του πάρα πολύ ευχαριστημένη μου κρατάει σίγουρα 2 μέρες και μπορεί και λίγο παραπάνω. Το μόνο που δεν μου λειτουργεί είναι στην κάμερα η λειτουργία με την παλάμη στη selfi και κάποιες φορές η λειτουργία μ τον φωνητικό έλεγχο!!! Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ρύθμιση ή που μπορώ να απευθυνθώ για κάποια λύση? Κατά τα άλλα είναι πολύ καλό!!


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Η αλήθεια είναι ότι στην πράξη οι δυνατότητες που αναφέρεις δεν λειτουργούν πάντα σωστά ή για την ακρίβεια δεν μπορεί η συσκευή να ανιχνεύσει το χέρι / παλάμη. Δυστυχώς η δυνατότητα αυτή δεν λειτουργεί με απόλυτη επιτιχία. παρόλα αυτά εννοείται ότι μπορείς να απευθυνείς σε ένα εξουσιοδωτημένο Service της Samsung ώστε να το κοιτάξουν αναλυτικότερα. Μπορείς να καλέσεις στο 2106897691 που είναι η εξυπηρέτηση πελατών της Samsung και να σε ενημερώσουν για το πιο κοντινό σε εσένα Service 🙂


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Το S5 Neo και το galaxy A7 έχουν ελάχιστες διαφορές, με βασικότερη την εμφάνιση και την κατασκευή τους.
   Το S5 Neo δεν έχει την μεταλλική κατασκευή του Α7 είναι όμως αδιάβροχο και ελάχιστα μικρότερο σε μέγεθος ενώ έχει και καλύτερη κάμερα.
   Το Α7 είναι το ίδιο καλή συσκευή είναι αρκετά πιο γρήγορο όμως τουλάχιστον στην έκδοση με τον Exynos 5430 στο εσωτερικό του. Αν μπορείς να βρεις αυτή την έκδοση θεωρώ ότι είναι καλύτερη συσκευή.

   Το A5 πλέον έχει αρκετό καιρό στην αγορά και δεν θεωρώ ότι είναι στην ίδια κατηγορία με τις άλλες δύο συσκευές, είναι όμως σημαντικά φθηνότερο από αυτά

  2. George Voulgarelis

   Καλησπέρα και από μένα.

   Φίλε GIORGOST, από αυτά που αναφέρεις εγώ θα επέλεγα το S5 Neo, καθώς είναι πιο «ισορροπημένο» σε σχέση με τα υπόλοιπα. Νομίζω ότι για τα λεφτά που κοστίζει αυτή την στιγμή, είναι μια πολύ καλή αγορά και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι και αδιάβροχο.

   Ουσιαστικά είναι ένα βελτιωμένο S5 και μας έκανε πολύ καλή εντύπωση, κάτι που αποτυπώθηκε και στο σχετικό review.

 17. GIORGOS T

  euxaristw poly re magkes!!!!kai kati teleutaio. metaksy s5 neo lg g3 kai mls diamond h great????ti lete????


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Για το Diamond μέχρι στιγμής δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη γιατί ενώ έχω την συσκευή διαθέσιμη δεν έχω ακόμα βρει χρόνο να ασχοληθώ μαζί του, δείχνει όμως να είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, τουλάχιστον για το είδος του.

   Το G3 ήταν και είναι μέχρι σήμερα μια πολύ καλή συσκευή και το βασικότερο υποστηρίζεται ακόμα με αναβαθμίσεις από την LG, που σημαίνει ότι για κάποιο χρονικό διάστημα ακόμα θα είναι μια καλή λύση.

   Το S5 Neo όμως είναι η νεότερη και κατά την άποψη μου καλύτερη συσκευή που μπορείς να διαλέξεις σε αυτή την κατηγορία 🙂

 18. Giorgos T

  PANTWS AN KAPOIOS EXEI TO MLS DIAMOND KAI MPOREI NA MOY PEI TH GNWMH TOU THA HTAN POLY XRHSIMH!!EUXARISTW

 19. johnawesome

  επειδή μόλις το αγορά το α5 πρεπει αν το αφήσεις ώρες να φορτίζει ή μονο μέχρι να παει στο 100 λαο λίγο παραπανω?


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Μόλις η μπαταρία του Α5 γεμίσει, η συσκευή σταματά αυτόματα να “τραβάει” ρεύμα από τον φορτιστή. Από εκεί και πέρα δεν έχει κάποιο νόημα να το αφήσεις στην πρίζα αφού δεν αλλάζει κάτι για την συσκευή.

   Για την καλύτερη απόδοση της τώρα και ειδικά σε βάθος χρόνου, το μοναδικό που “πονάει” μια μπαταρία είναι να αδειάζει πλήρως και ακόμα περισσότερο να μένει άδεια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Καλό είναι όταν αρχίσει και ενημερώνει η συσκευή ότι δεν έχει μπαταρία, κοντά στο 15% να το φορτίζεις ώστε να μην φτάσει στο σημείο να κλείσει εντελώς. Το αν θα το φορτίσεις μέχρι να γεμίσει ή αν απλά θα το βγάλεις κάποια στιγμή από την πρίζα δεν έχει κάποια επίπτωση στην διάρκεια ζωής της.

 20. Κανελλη

  Το έχω ένα μήνα και το έχω στείλει 3 φορές στο σερβίς το πήρα από κατάστημα γερμανός από την αρχή το τηλέφωνο έκαιγε χωρίς χρήση. Τώρα δεν δουλεύει η εφαρμογή με την παλάμη στηselfie και στην σιγαση όταν σε καλούν ξέρεις κάτι για αυτο:;


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   καλησπέρα!

   Σε αυτό με την θερμοκρασία χωρίς χρήση το πιθανότερο είναι ότι στην συσκευή είχε εγκατασταθεί κάποια εφαρμογή που ενώ εσύ το είχες σε αναμονή, το απασχολούσε συνεχώς με αποτέλεσμα να αυξάνεται η θερμοκρασία του. Λόγο της μεταλλικής κατασκευής, η θερμοκρασία αυτή στην συνέχεια είναι πιο έντονα αντιληπτή στο χέρι από ότι σε άλλες συσκευές. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι με μια αναβάθμιση λογισμικού που διαγράφει και όλα τα δεδομένα από την συσκευή το συγκεκριμένο πρόβλημα θα σταματήσει αν δεν έχει γίνει ήδη !

   Σε ότι έχει να κάνει με την παλάμη και την μπροστινή κάμερα, καλώς ή κακώς παρά το ότι είναι μια δυνατότητα που την “διαφήμισε” η Samsung έντονα με το Α3 και το Α5, στην συνέχεια την αφαίρεσε από σχεδόν όλες τις επόμενες συσκευές της ακριβώς γιατί δεν είναι ακριβής στην λειτουργία της. Για να λειτουργήσει σωστά χρειάζεται συγκεκριμένη απόσταση από τον χρήστη, να ανιχνεύσει την κίνηση με την ταχύτητα που χρειάζεται και το βασικότερο το χέρι του χρήστη να είναι σε αρκετή απόσταση από κάποιο άλλο αντικείμενο η πρόσωπο προκειμένου να μπορεί να το ξεχωρίσει σωστά. Η μη λειτουργία πάντως αυτής της δυνατότητας δεν σημαίνει ότι η συσκευή σου είναι “ελαττωματική” χωρίς όμως και αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ενοχλητικό το να μην δουλεύει. 🙂

 21. Panavage

  Καλησπέρα. Έχω ένα θέμα με το Α5. Λόγω του ότι δεν υπάρχουν ενδεικτικές λυχνίες σε αυτό το κινητό υπάρχει μια ρύθμιση όπου καθε ένα τέταρτο σε χτυπάει το κινητό για να σου υπενθυμίσει ότι έχεις κάποια ειδοποιηση πχ από viber ή Facebook. Το πρόβλημα που έχω είναι ότι δεν θυμάμαι πως να βγάλω αυτήν την ρύθμιση.


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Η συσκευή δεν έχει κάποια τέτοια ρύθμιση στο μενού της από όσο ξέρω, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απλά υπάρχει και δεν την έχω προσέξει.
   Αυτό υπάρχει σαν δυνατότητα στο iOS της Apple και μόνο για τα SMS όχι για ειδοποιήσεις από άλλες εφαρμογές. Δοκίμασε να δεις αν κάποια από τις εφαρμογές αυτές έχει ανάλογη ρύθμιση που απλά την έχεις ενεργοποιήσει 🙂

 22. Panavage

  Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση αλλά το βρήκα. Είναι η σειρά των Ρυθμίσεις > Προσβάσιμοτητα > Όραση > Υπενθυμιση ειδοποίησης.
  Ευχαριστώ και πάλι για τον κόπο που μπήκες να απαντήσεις.

 23. filip

  Καλησπέρα. Έχω το Α5 και εγώ και τώρα τελευταία δεν μου αποθηκεύει τους κωδικούς WI-FI ενώ τους έχω περάσει όταν το κλείσω και το ξανανοίξω το wi-fi πρέπει να τους ξαναβάλω πάλι.giati?? ευχαριστω


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι κάποια δυσλειτουργία στο λογισμικό της συσκευής, που για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ να γνωρίζω πως ακριβώς προκλήθηκε. Οι δύο πιθανές αιτίες είναι κάποια εφαρμογή να το έχει προκαλέσει ή κάποια Over the air αναβάθμιση που έγινε στην συσκευή (σου έβγαλε μήνυμα ότι υπάρχει αναβάθμιση λογισμικού).

   Σε κάθε περίπτωση η λύση του είναι σχετικά εύκολη, σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο service της Samsung λύνεται με μια αναβάθμιση / επανεγκατάσταση του λειτουργικού του. Θα πρέπει όμως να “σώσεις” πρώτα ότι θες από την συσκευή αφού η διαδικασία της αναβάθμισης διαγράφει όλα τα δεδομένα από αυτή. Για το κοντινότερο Service που να σε βολεύει μπορείς να καλέσεις στο 2106897691 που είναι η εξυπηρέτηση πελατών της Samsung και να σε ενημερώσουν για το που βρίσκεται το κάθε ένα !

 24. Petros

  Καλημέρα. Το έχω περίπου μια εβδομάδα το Α5 και 2 πραγματάκια μόνο δεν μου άρεσαν.
  1) Οτι δεν έχει led ειδοποίησης. Τουλάχιστον σώθηκε με την εφαρμογή No Led.
  2) Έχει μόνο 60 χαρακτήρες αν θες να γράψεις μήνυμα με μικρά ελληνικά γράμματα αλλιώς κεφαλαία..

  Όσο αφορά το λογισμικό, έχω την έκδοση 5.0.2 του Lollipop. Γνωρίζεται αν θα πάρει κ αλλη αναβάθμιση του Lollipop ή αν θα περάσει και το marshmellow?

  Ευχαριστώ.


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Η έλλειψη του LED ειδοποίησης είναι μάλλον ανεξήγητη, πολλές όμως συσκευές της εταιρείας στην μεσαία κατηγορία δεν το έχουν πλέον.

   Οι 60 χαρακτήρες ανά μήνυμα με μικρά Ελληνικά δεν είναι “πρόβλημα” του Galaxy A5 αλλά γενικότερο. Οι ελληνικοί μικροί χαρακτήρες χρησιμοποιούν διαφορετική κωδικοποίηση από τα κεφαλαία Ελληνικά και τις περισσότερες άλλες γλώσσες με αποτέλεσμα κάθε μήνυμα αντίστοιχα να “χωράει” λιγότερους χαρακτήρες. Οι περισσότερες Android συσκευές έχουν την δυνατότητα επιλογής μεταξύ του GSM ALPHABET που περιλαμβάνει μόνο κεφαλαία Ελληνικά για 160 χαρακτήρες και του Unicode που περιλαμβάνει τα μικρά Ελληνικά αλλά περιορίζεται στους 60 χαρακτήρες.

   Για την αναβάθμιση τώρα, θεωρώ λογικό ότι σε 5.1.1 Lollipop θα αναβαθμιστεί κάποια στιγμή η συσκευή, για να είμαι ειλικρινής όμως σε Android 6.0 δεν το γνωρίζω. Το “πρόβλημα” είναι πως η συσκευή έχει ήδη δεχθεί μια Major αναβάθμιση από την 4.4.4 Kitkat σε Android 5.0.1 και έχει ήδη ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης της από τη Samsung με την μάλλον άστοχη ονομασία Galaxy A5 2016.

  2. Petros

   Ευχαριστώ για την απάντηση. Εχω ακόμα μία ερώτηση. Η έξυπνη διαχείρηση που έχει και το Α5 ουσιαστικά καθαρίζει τα σκουπίδια από την συσκευή. Κάνει την ίδια δουλειά με εφαρμογές τύπου clean master ή cm security? Δλδ δεν χρειάζεται να κατεβάσω αυτές τις εφαρμογές? Η αποτελεσματικότητα είναι η ίδια?


  3. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Η έξυπνη διαχείριση είναι μια εφαρμογή που έχει δημιουργηθεί από τη Samsung σε συνεργασία με άλλες εταιρείες ώστε να προσφέρει αυτή τη λειτουργικότητα. Συγκεκριμένα στην εκκαθάριση αρχείων αναφέρει μάλιστα ότι είναι σε συνεργασία με το “Clean Master” οπότε δεν χρειάζεται να εγκαταστήσεις επιπλέον την εφαρμογή.

   Μάλιστα, θεωρητικά τουλάχιστον η εφαρμογή έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με το Clean Master αλλά είναι σχεδιασμένη να αναγνωρίζει συγκεκριμένα σε συσκευές της Samsung ποια αρχεία είναι “περιττά” οπότε κάνει την δουλειά του ίδιου του Clean Master καλύτερα !

 25. Παναγιώτης

  Καλησπερα!! Μου αρεσει πολυ το συγκεκριμενο κινητο! Βασικα δίνω μεγαλη εμφαση στο εξωτερικο του κινητου! Ειμαι αναμεσα σε αυτο (α5), στο huawei p8 lite και στο one plus x. Αν μπορειτε βοηθηστε με λιγο γιατι το ψαχνω αρκετα το θεμα και εχω κολλησει. Θελω να μην χαλαει ευκολα, με μια τουμπα δλδ να θελει οθονη (θα βαλω και γυαλι και σιλικονατη θηκη). ποιο απο τα 3 μου προτεινετε? και αν εχετε καποιο αλλο κατα νου που να ειναι ομορφο εξωτερικα θα μου αρεσε να το ελεγξω! πανω κατω δεν θελω τρελα πραματα απο το κινητο! θελω η οθονη να ειναι καλη και να μην φαινονται τα pixels! ελπιζω να καταλαβετε τι ακριβως ψαχνω γτ τα λεω λιγο μπερδεμενα! ευχαριστω εκ των προτερων και συγχαρητηρια για αυτο που κανετε!!!


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλήσπέρα !

   Εκτός από το P8 Lite υπάρχει και το “κανονικό” Ρ8 που είναι συνολικά καλύτερη συσκευή και έχει και καταπληκτική εμφάνιση και ποιότητα κατασκευής. Το One Plus X καθαρά λόγω της πλήρης απουσίας υποστήριξης στην χώρα μας δεν το θεωρώ καν ενδιαφέρον. Μπορεί να μην σπάει εύκολα και αυτό, είναι κρίμα όμως αν απλά πάθει κάτι άλλο ή έχει κάποιο πρόβλημα να αντιμετωπίσεις την διαδικασία του να βρεις που και πως μπορείς να το επισκευάσεις. Για τις συσκευές της Samsung και της Huawei δεν υπάρχει αντίστοιχο θέμα και προσωπικά θεωρώ την καλή υποστήριξη αρκετά σημαντικό παράγοντα.

   Το Α5 συνεχίζει να είναι μια από τις ομορφότερες συσκευές που υπάρχουν στην κατηγορία του, και μόνο το P8 και λιγότερο το P8 Lite είναι απλά συνολικά καλύτερες αλλά και ακριβότερες συσκευές 🙂

 26. Νανσυ

  Καλησπερα! Εδω και μερες ενδιαφερομαι για το samsung A5 και μπορω να πω με την ερευνα που εχω κανει οτι ειναι πολυ ικανοποιητικο. Ομως δεν μου εχει λυθει μια απορια. Στην πισω καμερα οταν παταω τις λειτουργειες, εκει που λεει αυτοματο δειχνει και την λειτουργια της νυχτας αλλα δεν μπορω να την επιλεξω. Υπαρχει καποιος τροπος ή κολπο για να αποκτησω την λειτουργια της νυχτας;


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Δυστυχώς έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που χρησιμοποίησα ένα Α5 για να είμαι ειλικρινής και την συγκεκριμένη λεπτομέρεια δεν την θυμάμαι. Υποθέτω ότι η νυχτερινή λειτουργία ενεργοποιείται αυτόματα όταν η συσκευή ανιχνεύσει αντίστοιχες συνθήκες όμως δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά. Θα προσπαθήσω να βρω ένα Galaxy A5 και να το επιβεβαιώσω 🙂

 27. andreas

  Καλή σας ημέρα!
  έχω το Α5 κ θα ήθελα να γίνεται η απάντηση/τερματισμός κλήσης πατώντας το κουμπάκι στη μέση κ όχι σέρνωτας το δάχτυλο στην οθόνη γιατί ορισμένες φορές κολλάει,
  μήπως γνωρίζετε πως μπορώ να κάνω αυτή τη ρύθμιση?

  ευχαριστώ πολύ

 28. niovi

  καλησπέρα σας! εχω το Α5 και προσπαθώ να βγάλω το έξυπνο κείμενο γιατι γράφω Λατινικά κ με μπερδεύει η επιλογη λέξεων που μου δίνει απο κατω. το απενεργοποιεί . μπαίνω πχ viber γράφω μια χαρά βγαίνω και αμα μου ερθει μήνυμα και παω να ξανα μπω το έξυπνο κείμενο ειναι πάλι ενεργοποιημένο. παω ρυθμίσεις και η μπάρα ειναι πάλι στο ενεργοποίηση αντί για απενεργοποίηση που το ΕΙΧΑ βάλει πριν 5 λεπτά. δε ΜΠΟΡΩ να κλείσω το έξυπνο κείμενο μόνιμα;


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Από ότι καταλαβαίνω το πρόβλημα είναι ότι όταν μπαίνεις και πάλι στο viber, η αυτόματη διόρθωση ενεργοποιείται αυτόματα και ακόμα και αν την βγάλεις την επόμενη φορά θα είναι και πάλι ενεργή. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως το πρόβλημα εμφανίζεται σε εφαρμογή τρίτου, δηλαδή το Viber και όχι στην εφαρμογή μηνυμάτων της συσκευής. Εξ’ορισμού η Samsung δεν έχει κάποια ευθύνη όπως είναι λογικό για την σωστή λειτουργία εφαρμογών που δεν έχει σχεδιάσει αυτή, και δεν υπάρχουν στην συσκευή όταν την αγοράζεις.
   Αν παρόλα αυτά, το ίδιο πρόβλημα εμφανίζεται και στην εφαρμογή των μηνυμάτων, μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιο εξουσιοδωτημένο Service της Samsung ώστε να κάνουν μια αναβάθμιση / επανεγκατάσταση στο λειτουργικό της συσκευής σου. Σε αυτή την περίπτωση όμως θα πρέπει να έχεις σώσει ότι θες να κρατήσεις από την συσκευή αφού η αναβάθμιση διαγράφει τα πάντα από μέσα. 🙂

 29. κλειω

  Καλησπερα. .πριν μια βδομαδα πηρα το α5.Εχθες το αντικατεστησα με ενα καινουργιο α5 γιατι ειχε προβλημα με τους ηχους. Το νεο τωρα τηλεφωνο ενω απενεργοποιω την εισαγωγη εξυπνου κειμενου ενεργοποιειται αυτοματα σε καθε νεο μνμ..κατι που δεν εκανε το παλιο. .μπορειτε να βοηθησετε?


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Αυτό εμφανίζεται στην εφαρμογή των μηνυμάτων ή σε εφαρμογή τρίτη όπως το viber και το whatsapp? Σε κάθε περίπτωση με μια αναβάθμιση σε εξουσιοδωτημένο service της εταιρείας θα διορθωθεί το πρόβλημα σου 🙂

  2. κλειω

   Καλησπερα.Σε ευχαριστω για την απαντηση σου. .Θα ηθελα να σας μεταφερω πως το ζητημα προεκυψε επειδη ειχα κατεβασει antivirus. .συνεπως τετοιες και αναλογες εφαρμογες τυπου clean master πιθανον να κολλησουν το κινητο.


  3. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Χαίρομαι που τουλάχιστον λύθηκε το προβλημα σου 🙂

   Δυστυχώς είναι συχνό φαινόμενο, περισσότερο από όσο θα έπρεπε κάποιες εφαρμογές να προκαλούν προβλήματα στην γενικότερη λειτουργία της συσκευής. Το ζητούμενο είναι όπως στην δική σου περίπτωση να μπορεί τελικά να βρεθεί το ποια είναι και να λυθεί το πρόβλημα !

 30. Valia

  Απενεργοποιώ συνεχώς τη λειτουργια δημιουργιας έξυπνου κειμένου…και ενεργοποιειται αυτόματα μετά από λίγο.μπορεί να μου πει κάποιος τι φταίει.


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα! Αυτό συνήθως συμβαίνει επειδή κάποια εφαρμογή έχει “πειραξει” την εισαγωγή κειμένου. Μια από τις εφαρμογές που το κάνει συνήθως αυτό είναι το viber αν το έχεις εγκαταστήσει.

 31. Giorgos

  Καλησπέρα!

  Είμαι μεταξύ του α5 και του α3(2016). Δεδομένου ότι η τιμή τους είναι σχεδον ίδια θα μπορούσα να έχω τη γνώμη σας για το ποιο να προτιμήσω; Η διαφορα στο μέγεθος της οθόνης δεν ειναι πρόβλημα για εμένα.
  Τα κυριότερα χαρακτηριστικα που με ενδιαφέρουν είναι ποιότητα χρήσης(lag κτλ), καμερα, ποιοτητα κατασκευής και μπαταρία.

  Σας ευχαριστώ!


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα ! Σε γενικές γραμμές πάντα η νεότερη συσκευή είναι καλύτερη και στην συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει το ίδιο !
   Το νέο Α3 2016 έχει καλύτερη οθόνη που είναι μεν λίγο μικρότερη έχει μεγαλώσει όμως σε σύγκριση με το παλιό Α3 και η διαφορά με το επίσης παλιό Α5 δεν είναι πλέον σοβαρή ώστε να αποτελεί λόγο επιλογής. Είναι όμως και σημαντικά καλύτερη στην πράξη αφού παρότι είναι και οι δύο Super Amoled αυτή του νέου Α3 2016 είναι πιο φωτεινή και σημαντικά πιο ζωντανή.
   Σε ταχύτητα λειτουργίας το νέο Α3 είναι επίσης ελάχιστα πιο γρήγορο όμως και οι δύο συσκευές καλύπτουν σχετικά άνετα όλες τις βασικές απαιτήσεις που έχουμε όλοι μας πλέον από ένα smartphone.
   Στο τομέα της κάμερας επίσης το νέο Α3 είναι αρκετά καλύτερο αφού έχει μεν κάμερα με την ίδια ανάλυση έχει όμως καλύτερο φακό μπροστά από αυτή που της επιτρέπει να βλέπει περισσότερο φως.

   Η ποιότητα κατασκευής είναι άριστη και στα δύο όμως και εδώ το νέο Α3 είναι καλύτερο σε σχέδιο και εμφάνιση !

 32. Andreas P.

  Καλησπέρα,έχω το Samsung A3 και έβαλα την κάρτα sim καταλάθος μόνη της και έχει κολλήσει μέσα τι να κάνω;


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μην το πειράξεις καθόλου αν είναι δυνατόν, και από δευτέρα πλέον να το πας σε κάποιο εξουσιοδωτημένο Service της Samsung. Αν δεν έχει γίνει ήδη ζημιά στο SIM Reader της συσκευής, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να βγει η κάρτα σχετικά εύκολα από μέσα.

 33. vasi;is

  Μπορεί να μου πει κάποιος πως κάνεις zoom στο Α5 μέσα από τη λειτουργία τηςκάμερας?


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Με δύο δάχτυλα πατάς την οθόνη με την κάμερα ενεργή και απομακρύνοντας τα μεταξύ τους η κάμερα “ζουμάρει” με τον ίδιο τρόπο που το κάνεις σε μια φωτογραφία όταν την βλέπεις στην έκθεση 🙂

 34. VASILIS

  Κώστα σε ευχαριστώ για την απάντηση,κάνοντας το όμως αυτό μου βγάζει μύνημα ότι δέν είναι δυνατή η μεγένθυση ή η σμίκρυνση σε αυτήν τη λειτουγεία.Μήπως πρέπει να ενεγοποιήσω κάποια λειτουργεία?
  Ευχαριστώ.


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλημέρα !

   Δεν υπάρχει κάτι άλλο που να μπορείς ή να πρέπει να κάνεις δυστυχώς. Πιθανότατα για κάποιο λόγο δεν λειτουργεί το zoom όπως θα έπρεπε. Θα δοκιμάσω να βρω τις επόμενες ώρες ένα Galaxy J5 να επιβεβαιώσω την λειτουργία του zoom και θα επανέλθω 🙂

 35. VASILIS

  Κώστα ευχαριστω για το ενδιαφέρον και να σου υπενθυμίσω οτι το δικό μου είναι Α5 μοντέλο 2015.


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Εκ παραδρομής έγραψα J5 ! Δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω σήμερα ένα Α5 για να το δοκιμάσω, αλλά θα προσπαθήσω να το κάνω αύριο 🙂

 36. PANAGIOTIS

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

  ΕΧΩ ΤΟ SAMSUNG GALAXY A5 ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΧΩ ΚΑΡΤΑ SD CLASS 10 64GB.ΕΧΩ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΟΣΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΟ PLAY STORE ΒΡΕΙ UPDATE ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ….ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΒΑΘΜΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ SD…ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ AYTO?


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Δεν υπάρχει δυστυχώς εύκολη απάντηση στο ερώτημα σου. Κανονικά προφανώς και δεν θα έπρεπε να συμβαίνει, οπότε είναι πιθανότατα θέμα είτε της κάθε εφαρμογής που δεν μπορεί να “αναγνωρίσει” σωστά το J5 και την δυνατότητα εγκατάστασης στην κάρτα μνήμης, είτε απλά είναι μια ατέλεια στο λειτουργικό του. Σε κάθε περίπτωση εκτός από μια αναβάθμιση σε κάποιο εξουσιοδοτημένο Service της εταιρείας (που θα διαγράψει όμως όλα τα περιεχόμενα από την συσκευή σου) δεν υπάρχει κάτι περισσότερο που να μπορείς να κάνεις.

 37. PANAGIOTIS

  ΞΕΧΑΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ…ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΝΑ SAMSUNG GALAXY A3 ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ SD KAI ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ….

 38. JoulianaM

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΧΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ Α5 ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΟΛΛΗΣΕ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕΣΩ VIBER . ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ “ΝΕΚΡΩΣΕ” ΣΗΝ ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙ ΕΝΩ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ…ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ? HEEEEEELP


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα! Όλες οι συσκευές δυστυχώς μπορεί κάποια στιγμή να κολλήσουν απλά στο Α5 δεν αφαιρείται η μπαταρία για να το κλείσεις και να το ανοίξεις πάλι.

   Αυτό που θα κάνεις είναι να πατήσεις για περισσότερο από 10 δευτερόλεπτα το κάτω πλήκτρο της έντασης και το πλήκτρο ενεργοποίησης. Η συσκευή θα κάνει επανεκκίνηση κάποια στιγμή και θα ανοίξει κανονικά.

   Σε περίπτωση που έχει κλείσει πλέον έχει απλά μείνει από μπαταρία και θα πρέπει να το βάλεις στην πρίζα και να πατήσεις τον συνδυασμό πλήκτρων.

   Η αύξηση θερμοκρασίας είναι απολύτως φυσιολογική αφού η συσκευή έχει κολλήσει και παρότι δεν από κρίνεται σε ότι της ζητάς, δουλεύει συνεχώς.

   🙂

 39. Nicole

  Έχω το A5 και το πρόβλημα που αντιμετωπίζω έχει να κάνει με την εναλλαγή κλήσεων, δηλαδή όταν έχω 2η κλήση δεν μπορώ να βάλω την 1η σε αναμονή και πρέπει να την τερματίζω. Το έψαξα πως μπορώ να το ρυθμίσω, αλλά τίποτα. Τι μπορώ να κάνω;


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Κανονικά όταν δέχεσαι μια δεύτερη κλήση, εμφανίζεται στην οθόνη και αν δοκιμάσεις να απαντήσεις, εμφανίζεται μια επιλογή για το αν θες να τερματίσεις την πρώτη κλήση ή να την βάλεις σε αναμονή.

   Δεν εμφανίζεται αυτό το μενού ή δεν μπαίνει σε αναμονή η πρώτη κλήση ? 🙂

 40. Θανος

  Θα ηθελα την γνωμη σου αναμεσα σε Samsung A5 και Sony xperia C4


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Συνολικά με βάση τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, το C4 είναι πιο “δυνατή” συσκευή. Δεν το έχω δοκιμάσει δυστυχώς για να έχω άμεση άποψη στην πράξη, όμως συνήθως οι συσκευές της Sony δεν κάνουν ακριβώς αυτά που υπόσχονται. Η ποιότητα της κάμερας ποτέ δεν είναι αυτή που περιμένεις με βάση την ονομαστική ανάλυση του αισθητήρα, ενώ πλέον και η ποιότητα κατασκευής και η αξιοπιστία τους είναι το λιγότερο αμφίβολη.

 41. Φωτεινη

  Καλησπερα σας.
  Mεταξυ του samsung A5 και samsung J5 2016 τι μου προτεινετε?


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Με διαφορά πλέον θεωρώ ότι το νέο J5 είναι καλύτερη συσκευή ! Μόνο για το Android 6.0 στο οποίο δεν πρόκειται να αναβαθμιστεί το παλιό A5 αξίζει να επιλέξεις το J5 2016.

   Μέσα στο σαββατοκύριακο θα δημοσιεύσουμε και το Review του 🙂

 42. chris

  χαιρεται εχω το lg 2x κολλαει απιστευτα . θελω να παρω ενα φθηνο σχετικα κινητο , το Α5 (2014) το βρισκω κοντα στα 230 ευρω . θα εχω θεματα με κολληματα και lag στο μελλον ?


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Είναι δύσκολο να σου πει κανείς με σιγουριά πως θα συμπεριφέρεται μια συσκευή μετά από αρκετό καιρό, ειδικά με τον τρόπο που τις χρησιμοποιούμε όλοι πλέον. Το G2 είναι ακόμα και σήμερα συνολικά καλύτερη συσκευή από το Α5 (το προηγούμενο πάντα). Θα σου πρότεινα πριν το αλλάξεις, να σώσεις ότι έχεις μέσα σε αυτό, να δοκιμάσεις να κάνεις μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και πιστεύω ότι θα λειτουργεί μετά πολύ καλύτερα !

 43. stavros

  ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ Μ……Α. Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ 5 ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΖΟΟΜ . ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΚΡΙΜΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ.

  1. stavros

   ΣΥΝΕΧΕΙΑ.. ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟ SAMSUNG A5 ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ. ΟΠΩς ΕΓΡΑΨΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ 5 ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΕΣ (AUTO, ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΑΤΕΛΕΙΩΝ {?} } ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΖΟΟΜ. ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΝΙΣΤΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ Α5 ΕΧΕΙ ΜΑΠΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕς ΑΤΕΛΕΙΕΣ . ΟΣΟ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ


  2. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Μιλάμε για την μπροστινή κάμερα ή την πίσω?

   Το Α5 2015 ήταν πριν ένα χρόνο, πόσο μάλλον τώρα, μια συσκευή της μεσαίας κατηγορίας με απλά καλύτερη εμφάνιση από τις υπόλοιπες με ανάλογα χαρακτηριστικά, εκείνη την εποχή πάντα.

   Κοντά στο τέλος του 2016, το Α5 2015 απλά “καλύπτει” τις ανάγκες της χαμηλότερης κατηγορίας τιμής σε Samsung συσκευή με μεταλλική κατασκευή.

   Τέλος, πλέον πωλείται ιδιαίτερα φτηνά για να έχει κάποιος απαιτήσεις από αυτό

 44. stavros

  Η δυσλειτουργια αυτη στην camera του Α5 υπηρχε στην ευκολη λειτουργια .
  Πουθενα στο manual ομως δεν αναφερει οτι στην ευκολη λειτουργια η camera δεν εχει καθολου δυνατοτητες. Δυστυχως το manual δεν ειναι καθολου βοηθητικο . Και μια αλλη απορια στο Βιβλια Play σε ρωταει να κανει εφαρμογη της νυχτερινης λειτουργια στα βιβλια και σου βγαζει ενα καφε φοντο στα βιβλια με αποτελεσμα να μη διαβαζονται. Ξερει καποιος πως βγαινει αυτο το φοντο και επανερχεται παλι το λευκο ?

 45. Giota

  Καλησπέρα!
  Πήρα πριν λίγες μέρες στο Samsung A5.Στη σύνθεση μνμ, χρησιμοποιώντας την “έξυπνη δημιουργία κειμένου”, πολλές λέξεις δεν υπάρχουν και δε βρίσκω τρόπο να τις προσθέσω. Μήπως γνωρίζετε πως μπορώ να προσθέτω νέες λέξεις?
  Γιώτα


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Θεωρητικά, και πρακτικά, η συσκευή “μαθαίνει” όσο χρησιμοποιείς το πληκτρολόγιο. Αυτό σημαίνει ότι αν θες να γράψεις για παράδειγμα “Είμαι” και σου προτείνει μονίμως το “Είναι”, αφού επιμείνεις μερικές φορές ότι θες το πρώτο, θα σταματήσει και θα αρχίσει να σου προτείνει αυτό.

   Το ίδιο κάνει και με λέξεις που δεν ξέρει, και βλέπει ότι τις χρησιμοποιείς. Σταδιακά απλά αρχίζει και προσθέτει και αυτές !

Γραψτε ενα σχολιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.