Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Microsoft Windows 10: Μια νέα γενιά Windows
windows-10-in2mobile-featured-image

Microsoft Windows 10: Μια νέα γενιά Windows

απο Kostas Gliatiotis

Η Microsoft, ανακοίνωσε και παρουσίασε εχθές τη νέα γενιά των Windows, εμπλουτισμένη με μια σειρά από εμπειρίες οι οποίες σχεδιάστηκαν με σκοπό να καλωσορίσουν μια νέα εποχή στην οποία η χρήση των υπολογιστών γίνεται πιο προσωπική από ποτέ. Επιπλέον, παρουσιάστηκαν δύο νέες συσκευές που επεκτείνουν την εμπειρία των Windows, από μεγάλες οθόνες έως και καθόλου οθόνες. Τα  Windows 10 θα παρέχονται ως υπηρεσία, με σκοπό να προσφέρουν μια πιο ασφαλή, καινοτόμα και ταυτόχρονα εκσυγχρονισμένη εμπειρία καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής της συσκευής. Οι χρήστες των Windows 7, Windows 8.1 και Windows Phone 8.1 θα έχουν την δυνατότητα δωρεάν αναβάθμισης1 στα Windows 10, εφόσον προχωρήσουν σε αναβάθμιση τον πρώτο χρόνο της κυκλοφορίας τους.

«Tα Windows 10 καλωσορίζουν την εποχή στην οποία η χρήση των υπολογιστών γίνεται πιο προσωπική από ποτέ, σε έναν mobilefirst, cloudfirst κόσμο» δήλωσε ο Satya Nadella, CEO της Microsoft. «Η φιλοδοξία μας είναι το 1.5 δισεκατομμύριο χρηστών των Windows, να ερωτευτεί τα Windows 10 ενώ παράλληλα δισεκατομμύρια χρήστες να αποφασίσουν να κάνουν σπίτι τους τα Windows»

Windows 10: Κάνοντας τη χρήση υπολογιστών πιο προσωπική

Τα Windows 10 σηματοδοτούν μια εποχή στην οποία η χρήση των υπολογιστών γίνεται πιο προσωπική από ποτέ, και πλέον στο επίκεντρο βρίσκονται οι άνθρωποι και όχι η τεχνολογία. Σε αυτή την εποχή, σημασία έχει το mobility των εμπειριών, και όχι των συσκευών. Οι άνθρωποι θα μπορούν να αλληλοεπιδρούν με την τεχνολογία με φυσικό τρόπο, όπως συναναστρέφονται με τους συνανθρώπους τους, χρησιμοποιώντας τη φωνή, χειρονομίες και βλέμματα. Η προστασία των προσωπικών δεδομένων διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην παροχή αξιόπιστων εμπειριών τις οποίες ελέγχουν οι ίδιοι οι χρήστες.

Την Τετάρτη, η Microsoft παρουσίασε μια σειρά από νέες εμπειρίες που έρχονται με τα  Windows 10, οι οποίες περιλαμβάνουν τις εξής:

Η Cortana, διαθέσιμη σε υπολογιστές και tablet. H προσωπική ψηφιακή βοηθός με το όνομα Cortana, η οποία έκανε την πρώτη της εμφάνιση πέρυσι, στα Windows Phone, θα είναι πλέον διαθέσιμη σε υπολογιστές και tablet με Windows 10, στοχεύοντας στο να βοηθάει τους χρήστες να ολοκληρώνουν τις εργασίες τους άμεσα και αποτελεσματικά2. H Cortana είναι μια προσωπική βοηθός, η οποία μαθαίνει τις προτιμήσεις του χρήστη, με σκοπό να του παρέχει τα σχετικότερα recommendations, γρήγορη πρόσβαση σε πληροφορίες και σε σημαντικές υπενθυμίσεις. Η αλληλεπίδραση είναι φυσική και εύκολη μέσω της φωνής ή της πληκτρολόγησης, με προηγμένες λειτουργίες ελέγχου που αυξάνουν την εμπιστοσύνη και τη διαφάνεια.

Ο νέος browser “Project Spartan” βάζει το διαδίκτυο να δουλεύει για εσάς. Τα Windows 10 θα περιλαμβάνουν τον νέο browser της Microsoft, με την κωδική ονομασία “Project Spartan”, ο οποίος σχεδιάστηκε προκείμενου να προσφέρει καλύτερη διαλειτουργικότητα. Με νέα χαρακτηριστικά τα οποία φτιάχτηκαν αποκλειστικά για το νέο browser, θα προσφέρει μεγαλύτερη αξιοπιστία, και καλύτερη περιήγηση. Μερικά από τα πιο εξελιγμένα χαρακτηριστικά του browser θα είναι η ικανότητα των χρηστών να σημειώνουν είτε με το πληκτρολόγιο είτε με το ειδικό στυλό, κατευθείαν πάνω στην ιστοσελίδα, και να «μοιράζονται» ευκολότερα πράγματα με τους φίλους τους. Ο χρήστης θα έχει επίσης τη δυνατότητα να διαβάζει τις πληροφορίες που τον ενδιαφέρουν, με ένα νέο απλοποιημένο τρόπο, απερίσπαστα, προσφέροντας καλύτερη εμπειρία ανάγνωσης είτε online, είτε offline. Επιπλέον, η ενσωμάτωση της Cortana θα επιτρέπει στον χρήστη να βρίσκει και να κάνει πράγματα με μεγαλύτερη ταχύτητα. Όλα αυτά είναι μέρος του νέου “look and feel” των Windows 10.

To Xbox Live και η νέα Xbox εφαρμογή φέρνουν νέες gaming εμπειρίες στα Windows 10. To Xbox στα Windows 10 επιτρέπει στους gamers και στους προγραμματιστές  να έχουν πρόσβαση στο διευρυμένο δίκτυο Xbox Live, τόσο στους Windows 10 υπολογιστές όσο και στο Xbox One. Οι παίκτες μπορούν να καταγράψουν, να επεξεργαστούν και να μοιραστούν τις καλύτερες gaming στιγμές τους, μέσω του Game DVR, ενώ παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν καινούργια παιχνίδια με τους φίλους τους σε διάφορες συσκευές ταυτόχρονα, ενώνοντας με αυτό τον τρόπο εκατομμύρια gamers από όλο τον κόσμο. Τα παιχνίδια που έχουν κατασκευαστεί για τη νέα DirectX 12 interface εφαρμογή των Windows 10, θα παρουσιάσουν βελτιώσεις σε επίπεδο ταχύτητας, αποτελεσματικότητας και γραφικών. Οι gamers θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να παίξουν παιχνίδια στους υπολογιστές τους, τα οποία θα γίνονται streamed απευθείας από την κονσόλα του Xbox One στα tablets ή στους υπολογιστές μέσα στο σπίτι τους.3

Office για Windows 10. Οι εφαρμογές Office στα Windows 10 προσφέρουν μια touch-first εμπειρία σε όλες τις συσκευές. Οι νέες εκδόσεις των Word, Excel, PowerPoint, OneNote και Outlook, έχουν σχεδιαστεί από την αρχή για να τρέχουν στα Windows, ειδικά για συσκευές touch, και προσφέρουν τη μοναδική, γνώριμη εμπειρία Office στους καταναλωτές. Με τις ήδη γνωστές λειτουργίες, οι χρήστες μπορούν να φτιάξουν και να επεξεργαστούν αρχεία Word με μεγάλη ευκολία. Οι νέες λειτουργίες του PowerPoint επιτρέπουν στους χρήστες να σημειώνουν πάνω στα slides σε πραγματικό χρόνο, ενώ οι νέες εντολές αφής στο Excel παρέχουν τη δυνατότητα να δημιουργεί κανείς και να ενημερώνει τα υπολογιστικά φύλλα χωρίς τη χρήση πληκτρολόγιου και ποντικιού. Η επόμενη έκδοση των Office desktop suite είναι επίσης υπό κατασκευή και η Microsoft θα είναι σε θέση να μοιραστεί περισσότερα μέσα στους επόμενους μήνες.

Επιπλέον, χαρακτηριστικά και καινοτομίες Windows 10 που παρουσιάστηκαν σήμερα περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Continuum mode. Σε συσκευές 2 σε 1, τα Windows 10 θα μπορούν εύκολα να αντιλαμβάνονται πότε ο χρήστης χρησιμοποιεί μια συσκευή ως laptop και πότε ως tablet, μεταβαίνοντας με ευκολία στο νέο
  • Νέες ενιαίες εφαρμογές. Τα Windows 10 θα προσφέρουν μια νέα εμπειρία εφαρμογών σε όλες τις συσκευές, για Φωτογραφίες, Videos, Μουσική, Maps, Επαφές & Messaging καθώς και για το Mail & το Αυτές οι ενσωματωμένες εφαρμογές έχουν σχεδιαστεί, έτσι ώστε η αίσθηση και η εικόνα να είναι ίδια από εφαρμογή σε εφαρμογή και από συσκευή σε συσκευή. Το περιεχόμενο αποθηκεύεται και συγχρονίζεται μέσω του OneDrive, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να ξεκινήσουν κάτι σε μια συσκευή και να το ολοκληρώσουν σε μια άλλη.

«Τα πάντα σχετικά με τα Windows 10, οι εμπειρίες, η παροχή ως υπηρεσία, καθώς και η δωρεάν αναβάθμιση, σηματοδοτούν ότι τα Windows 10 δεν είναι απλά ένα ακόμη προϊόν, αλλά μια εξελισσόμενη σχέση, η οποία θα δίνει συνεχή αξία σε όλους τους πελάτες μας,» δήλωσε ο Terry Myerson, executive vice president του Operating Systems group της Microsoft. «Η νέα γενιά των Windows αποτελεί δέσμευση, μια δέσμευση η οποία θα απελευθερώσει τους ανθρώπους από την πολύπλοκή τεχνολογία και θα τους επιτρέψει να κάνουν υπέροχα πράγματα.»

Windows 10: Ενθαρρύνουν την καινοτομία, αποτελούν πηγή έμπνευσης για νέες πλατφόρμες τεχνολογίας

Τα Windows 10, προσαρμόζονται σε διάφορες συσκευές που επιλέγουν οι πελάτες – από  Xbox μέχρι ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλέφωνα, tablets και μικροσκοπικά gadgets- προσφέροντας μια ενιαία, γνώριμη και συμβατή εμπειρία. Τα Windows 10 θα τρέχουν σε ένα απίστευτα ευρύ φάσμα συσκευών ,από έναν μικροσκοπικό αισθητήρα που αποτελεί κομμάτι του Internet of Things, μέχρι τα κέντρα διαχείρισης δεδομένων μεγάλων οργανισμών παγκοσμίως.  Κάποιες συσκευές αποτελούνται από οθόνες 4 ιντσών, κάποιες έχουν οθόνη 80 ιντσών ενώ κάποιες άλλες δεν έχουν καθόλου οθόνη. Την Τετάρτη, η Microsoft αποκάλυψε δύο συσκευές οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα στους πελάτες να ζήσουν την εμπειρία των Windows με απίστευτα νέους τρόπους.

Τα Windows 10 ξεκλειδώνουν το μέλλον της ολογραφικής τεχνολογίας με το   Microsoft HoloLens

H Microsoft μοιράστηκε με το κοινό ένα επαναστατικό παράδειγμα για πώς τα Windows 10 επιτρέπουν τη μετάβαση από την παραδοσιακή μηχανο-κεντρική εικόνα της πληροφορικής, σε μια αλληλεπίδραση που είναι πολύ πιο προσωπική και ανθρωποκεντρική. Τα Windows 10, ως η πρώτη ολογραφική πλατφόρμα πληροφορικής, περιλαμβάνουν μια σειρά από APIs τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν ολογραφικές εμπειρίες οι οποίες συμβαίνουν στην πραγματικότητα. Με τα Windows 10, τα ολογράμματα είναι ενιαίες εφαρμογές Windows και όλες αυτές οι εφαρμογές μπορούν επίσης να λειτουργήσουν σαν ολογράμματα, κάνοντας εφικτό να τοποθετηθούν τρισδιάστατα ολογράμματα στο φυσικό κόσμο, επιτρέποντας έτσι νέους τρόπους επικοινωνίας, δημιουργίας και ανακάλυψης, οι οποίοι είναι πιο προσωπικοί και ανθρώπινοι.

Στοχεύοντας στην ανάδειξη των δυνατοτήτων των ολογραμμάτων στα Windows 10, η Microsoft αποκάλυψε τον πιο προηγμένο υπολογιστή ολογραφικής τεχνολογίας στον κόσμο.  Ο Microsoft HoloLens αποτελεί τον πρώτο αυτόνομο υπολογιστή ολογραφικής τεχνολογίας, χωρίς να χρειάζονται καλώδια, τηλεφώνα ή σύνδεση στον υπολογιστή. O Microsoft HoloLens περιλαμβάνει διαφανείς ολογραφικούς φακούς υψηλής ευκρίνειας και σύστημα εντοπισμού ήχου, ο οποίος επιτρέπει στον χρήστη να βλέπει και να ακούει τα ολογράμματα στο περιβάλλον που βρίσκεται. O Microsoft HoloLens περιλαμβάνει  εξελιγμένους αισθητήρες, ένα chip εξοπλισμένο με σύστημα νέας γενιάς, καθώς και ένα νέου είδους επεξεργαστή, τον Holographic Processing Unit (HPU), ο οποίος αντιλαμβάνεται τις κινήσεις και το περιβάλλον του χρήστη. Όλα τα παραπάνω δίνουν τη δυνατότητα να λειτουργεί χωρίς καλώδια, ενώ παράλληλα μπορεί και επεξεργάζεται τεράστια δεδομένα που λαμβάνει από τον αισθητήρα σε πραγματικό χρόνο.

Τοποθετώντας τρισδιάστατα ολογράμματα, ο Microsoft HoloLens σας παρέχει μια νέα διάσταση στην πραγματικότητα, αφού μπορεί και καταλαβαίνει αυτό που βλέπετε και λέτε με την κίνηση των χεριών και τη φωνή σας. Βάζοντας λοιπόν τον χρήστη στο επίκεντρο αυτής της εμπειρίας, o Microsoft HoloLens του δίνει την ευκαιρία να δημιουργεί, να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες, να διασκεδάζει και να επικοινωνεί με νέους και συναρπαστικούς τρόπους.

Το νέο Microsoft Surface Hub βελτιστοποιεί την εμπειρία των Windows 10 για ομάδες

Τα Windows 10 ενεργοποιούν μια νέα συσκευή, η οποία αποτελείται από μια μεγάλη οθόνη, στοχεύοντας να βοηθήσει ομάδες στο χώρο εργασίας να μοιράζονται, να σκέφτονται και να δημιουργούν σαν σύνολο. Οι hardware καινοτομίες σε multi-touch και   η ψηφιακή γραφή, καθώς και οι ενσωματωμένες κάμερες, οι αισθητήρες, και τα μικρόφωνα, επιτρέπουν στο Surface Hub να αξιοποιήσει τα Windows 10, το Skype for Business και το Office 365, έτσι ώστε να παρέχει μια νέα εμπειρία, σχεδιασμένη να κάνει τον κάθε άνθρωπο, είτε εκτός είτε εντός τους εργασιακού χώρου, να αισθάνεται ότι βρίσκεται στο ίδιο χώρο. Ειδικότερα, το Surface Hub περιλαμβάνει έναν εξελιγμένο ψηφιακό λευκό πίνακα, παρέχει τη λειτουργία εικονικής συμμετοχής σε διασκέψεις, τη δυνατότητα για πολλούς χρήστες να μοιράζονται και να επεξεργάζονται περιεχόμενο στην οθόνη από το laptop, το tablet ή το τηλέφωνο, καθώς και μια αξιόπιστη πλατφόρμα η οποία εξυπηρετεί εφαρμογές για μεγάλη οθόνη. Το Surface Hub, το οποίο είναι διαθέσιμο σε δύο μεγέθη, 55-ίντσες και 84 ίντσες, καταργεί τους περιορισμούς που βρίσκουμε σε παραδοσιακά δωμάτια συσκέψεων, ενθαρρύνοντας ομάδες να συνεργάζονται με επιτυχία.

Το επόμενο Technical Preview για τα  Windows 10 για υπολογιστές θα είναι διαθέσιμο για τους Windows Insiders την επόμενη εβδομάδα και για πρώτη φορά σε τηλέφωνα, τον Φεβρουάριο.  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Windows Insider Program και τα Technical Previews μπορείτε να βρείτε στο http://preview.windows.com.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights