Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Google: Μπλοκάρει το Play Store στην Κριμαία
google-in2mobile-featured-image1

Google: Μπλοκάρει το Play Store στην Κριμαία

απο Kostas Gliatiotis

Με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μη συμφωνούν με τη πολιτική που ακολουθεί η Ρωσία στην Κριμαία (αφού οι Αμερικάνοι δεν έχουν κάνει ποτέ κάτι αντίστοιχο σε κάποια χώρα….), εδώ και μερικούς μήνες έχουν ξεκινήσει την επιβολή “μέτρων” απέναντι στη συγκεκριμένη χερσόνησο που ανήκει ουσιαστικά στη Ρωσία.

Ένα από αυτά τα μέτρα με μορφή “εμπάργκο” στην ουσία, απαγορεύει σε εταιρείες που έχουν την έδρα τους στις Ηνωμένες Πολιτείες να πωλούν τα προϊόντα τους στην Κριμαία.

Μετά την Apple που έχει ήδη εφαρμόσει τη συγκεκριμένη πολιτική, και η Google αποφάσισε να σταματήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στη χερσόνησο. Η αιτιολογία της Google είναι πως δεν έχει τρόπο να πληρώνεται για τις υπηρεσίες που προσφέρει αλλά και αντίστοιχα να πληρώνει ότι χρειάζεται από τη στιγμή που έχουν επιβληθεί οικονομικές κυρώσεις στην Κριμαία.

Η εταιρεία πρόκειται όμως εκτός των AdSense και AdWords να σταματήσει και τη λειτουργία του Play Store για Android Smartphones. Η συγκεκριμένη κίνηση δεν περιορίζεται στις επί πληρωμή εφαρμογές για τις οποίες η Google θεωρεί ότι δεν θα μπορεί να συλλέξει τα χρήματα, αλλά για το σύνολο των εφαρμογών, ακόμα και των δωρεάν.

Μέχρι στιγμής, το Gmail και η ίδια η μηχανή αναζήτησης της Google θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά στη Κριμαία.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights