Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Cyanogen: Θέλει να ξεφύγει από τον έλεγχο της Google
cyanogen-in2mobile-featured-image-3

Cyanogen: Θέλει να ξεφύγει από τον έλεγχο της Google

απο Kostas Gliatiotis

Σύμφωνα με δηλώσεις του Kirt McMaster, διευθύνων συμβούλου της Cyanogen, η εταιρεία του σχεδιάζει στο άμεσο μέλλον να δημιουργήσει μια έκδοση του Android περισσότερο παραμετροποίησιμη και λιγότερο ελεγχόμενη από την ίδια τη Google.

Σύμφωνα με τον ίδιο, παρότι θεωρητικά το Android είναι ένα “ανοιχτό” λειτουργικό σύστημα, στην πράξη πολλές εφαρμογές δεν έχουν την ίδια πρόσβαση στο λειτουργικό με αυτές που έχει δημιουργήσει η ίδια η Google. Ο Kirt McMaster χρησιμοποίησε το Google Now σαν παράδειγμα, αναφέροντας πως η πρόσβαση που έχει η εφαρμογή στο λειτουργικό σύστημα είναι “βαθύτερη” από αυτή που επιτρέπει η Google να αποκτήσουν ανάλογες εφαρμογές τρίτων προγραμματιστών.

Είναι γνωστό πως η Google έτσι και αλλιώς ελέγχει πολύ αυστηρά τον τρόπο που οι κατασκευαστές συσκευών χρησιμοποιούν το λειτουργικό της σύστημα και πως διασφαλίζει πως οι δικές της εφαρμογές θα προβάλλονται περισσότερο στη περίπτωση που κάποιος κατασκευαστής προσφέρει παρόμοιες λύσεις. Στην περίπτωση της Samsung για παράδειγμα, το S-Voice προσφέρει αντίστοιχη (και υπό συνθήκες καλύτερη) λειτουργικότητα με το Google Now, με την εταιρεία να το διατηρεί στις συσκευές της περισσότερο λόγω της ισχύς που έχει σαν ο μεγαλύτερος κατασκευαστής Android συσκευών.

Η Cyanogen όμως δεν έχει σκοπό να σταματήσει εκεί, αφού σύμφωνα με τον Dennis Woodside, όταν η εταιρεία δημιουργήσει την έκδοση του Android που θέλει, θα παρουσιάσει και το δικό της κατάστημα εφαρμογών στο οποίο θα προσφέρονται όλες εκείνες οι εφαρμογές που θα εκμεταλλεύονται την επιπλέον “ελευθερία” της νέας έκδοσης.

Μέχρι στιγμής, η μοναδική εταιρεία που έχει καταφέρει κάτι ανάλογο είναι η Amazon, με την έκδοση του Android που χρησιμοποιεί στα Kindle προϊόντα της να είναι αρκετά διαφορετική από αυτή της Google.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights