Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Huawei: Οι 4k οθόνες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κινητά τηλέφωνα
huawei_dual_boot_featured-770x256

Huawei: Οι 4k οθόνες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κινητά τηλέφωνα

απο Kostas Gliatiotis

Σύμφωνα με τον Kevin Ho, υπεύθυνο για το σύνολο των συσκευών που κατασκευάζει η Huawei, οι οθόνες ανάλυσης 4k προς το παρόν τουλάχιστον δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κινητά τηλέφωνα.

Η κατανάλωση ενέργειας που απαιτούν για τη λειτουργία τους οι 4k οθόνες είναι σύμφωνα με τον Kevin Ho αδικαιολόγητα μεγάλη, και θα είχε σαν αποτέλεσμα ένα High End Smartphone με τέτοια οθόνη να μην μπορεί να λειτουργήσει για περισσότερο από μισή ημέρα πριν μείνει από μπαταρία.

Με την αγορά να κάνει σταδιακά τη “μετάβαση” σε οθόνες ανάλυσης QHD ή 2k, ανάλυσης 2560 x 1440 pixels, οι συσκευές με 4k οθόνη είναι κάτι που έτσι και αλλιώς δεν πρόκειται να δούμε σύντομα σε κινητά τηλέφωνα. Όπως όλοι οι κατασκευαστές όμως έτσι και η Huawei, προφανώς έχει σε δοκιμαστικό στάδιο συσκευές με οθόνη αυτής της ανάλυσης και τα σχόλια του Kevin Ho δείχνουν πως προς το παρόν αυτές δεν είναι ενεργειακά αποδοτικές για να χρησιμοποιηθούν σε κινητά τηλέφωνα.

Ο Kevin Ho ανέφερε επίσης πως έτσι και αλλιώς σε οθόνες διαγωνίου έως και 6 ιντσών, είναι αδύνατον για το ανθρώπινο μάτι να ξεχωρίσει τη διαφορά ανάμεσα σε μια QHD οθόνη και μια 4k, κάτι που σημαίνει πως προς το παρόν τουλάχιστον δεν υπάρχει και πρακτική ανάγκη χρήσης τους.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights