Samsung Galaxy A3 Review: Πολυτέλεια σε μικρό μέγεθος

Samsung Galaxy A3 Review: Πολυτέλεια σε μικρό μέγεθος

Εισαγωγή

Το ότι για αρκετούς αναλυτές το Samsung Alpha υπήρξε ένα μοντέλο-ορόσημο που δείχνει ανάγλυφα την θέληση του κορεάτικου γίγαντα να εγκαθιδρύσει μια νέα σειρά στην mid-range κατηγορία, αποτυπώνεται ξεκάθαρα τόσο στο Α5 (για το οποίο ήδη δημοσιεύσαμε αντίστοιχο review) όσο και στο Α3 που θα μας απασχολήσει στο παρόν κείμενο. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε και το Α7 που, λογικά, θα δούμε επίσης στο μέλλον από κοντά.

galaxy-a3-in2mobile-review (19)

Εάν λοιπόν έχετε ήδη διαβάσει τις παρουσιάσεις που έχουμε ήδη κάνει για τις δύο προαναφερθείσες συσκευές, ξέρετε τι να περιμένετε: ένα μοντέλο στο οποίο το design και η ποιότητα κατασκευής παίζουν τον πρώτο ρόλο, χωρίς όμως σοβαρές παραχωρήσεις στο θέμα των δυνατοτήτων και της ευκολίας χρήσης, με βάση πάντοτε την κατηγορία στην οποία ανήκει.

galaxy-a3-in2mobile-review (24)

Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι το Samsung Galaxy A3 δεν φτιάχτηκε με γνώμονα τον απαιτητικό χρήστη που θέλει να… ξεζουμίζει την συσκευή του, ούτε εκείνον που απαιτεί μεγάλη οθόνη και το Play Store είναι το… δεύτερο σπίτι του. Αντιθέτως, φτιάχτηκε στοχεύοντας στον χρήστη εκείνο που, πάνω απ’όλα, τον ενδιαφέρουν πιο… καθημερινά πράγματα, όπως η φορητότητα, η λειτουργία του ως τηλέφωνο και, όπως είπαμε, η ποιότητα των υλικών. Έτσι, αυτό που μένει είναι να δούμε εάν το Α3  ανταποκρίνεται σε αυτά τα κριτήρια, οπότε χωρίς άλλη καθυστέρηση περνάμε στην παρουσίασή μας.

Σχέδιο Μέγεθος Βάρος

Είναι δύσκολο το νέο μοντέλο της Samsung να μην σας προκαλέσει καλή (έως πολύ καλή) εντύπωση όταν έρχεστεγια πρώτη φορά σε επαφή μαζί του, καθώς τόσο οι διαστάσεις και το βάρος του (130,1 x 65,5 x 6,9 χιλιοστά και

110 γραμμάρια, αντίστοιχα) όσο και το μεταλλικό πλαίσιο με το οποίο είναι «ντυμένο» δίνουν την αίσθηση compact

πολυτελούς κατασκευής.galaxy-a3-in2mobile-review (6)Ακόμα και το πλαίσιο της κάμερας είναι κατασκευασμένο από μέταλλο, ενώ το μοναδικό μέρος του Α3 που είναι πλαστικό είναι το καπάκι του, το οποίο ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν δείχνει να είναι χαμηλής ποιότητας. Κάτι άλλο για το καπάκι που επίσης πρέπει να αναφέρουμε, είναι ότι έχει… αντιολισθητικές ικανότητες, με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολο να γλυστρήσει από το χέρι σας, όπως συχνά-πυκνά γίνεται με αρκετές συσκευές.galaxy-a3-in2mobile-review (2)Κάτι το οποίο φαίνεται να χαρακτηρίζει την σειρά Alpha της Samsung και επαναλαμβάνεται στο Α3, είναι ότι το καπάκι είναι μη-αφαιρούμενο, γεγονός το οποίο από την μία εξαφανίζει τις πιθανότητες να εμφανιστούν οι… γνώριμοι σε αρκετά μοντέλα τριγμοί,  από την άλλη όμως εάν χρειαστεί να αλλάξετε μπαταρία θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο εξουσιοδοτημένο service center της Samsung.galaxy-a3-in2mobile-review (9)Επανερχόμενοι στον σχεδιασμό του A3, μιας και μιλάμε για συσκευή της Samsung, δεν θα μπορούσαν να λείπουν ορισμένες… παραδοσιακές αξίες, όπως το μηχανικό home key και, εκατέρωθεν, τα πλήκτρα αφής. Όπως και στο Α5 αλλά και σε άλλες νεώτερες συσκευές της κορεάτικης εταιρείας, χρέη Task Manager πλέον εκτελεί το αριστερό πλήκτρο, ενώ πατώντας παρατεταμένα το κεντρικό θα ενεργοποιηθεί το Google Now.

galaxy-a3-in2mobile-review (5)

Κατά τ’άλλα, όπως ορίζει και πάλι η… παράδοση, δίπλα από το ακουστικό θα βρούμε τους διάφορους αισθητήρες με τους οποίους είναι εξοπλισμένο το Α3 και την εμπρόσθια κάμερα με φακό 5MP, ενώ στο κάτω μέρος του πλαισίου βρίσκεται η θύρα miniUSB για να συνδέετε τον φορτιστή σας ή τον Η/Υ σας και η υποδοχή για τα ακουστικά σας. Τέλος, στην δεξιά όψη είναι τοποθετημένο το lock key και οι θύρες για την SIM σας και την κάρτα επέκτασης μνήμης (microSD έως 64GB), ενώ στο αριστερό, όπως θα περίμενε κανείς βρίσκεται το πλήκτρο αυξομείωσης της έντασης.

20150201_160900

Στο σημείο αυτό, θα αναφέρουμε ότι, δυστυχώς, η Samsung δεν φρόντισε να εφοδιάσει το A3 με ένα led ειδοποιήσεων, κάτι το οποίο κατά την άποψη του συντάκτη ανεβάζει την λειτουργικότητα κάθε συσκευής.

Εν πάσει περιπτώσει, κλείνοντας το παρόν κομμάτι της παρουσίασής μας, σχεδιαστικά και κατασκευαστικά το Α3 συνεχίζει την «ρότα» του πετυχημένου Galaxy Alpha και πετυχαίνει απόλυτα τον στόχο του που είναι να «κερδίσει» τον χρήστη που θέλει ποιότητα, κομψότητα και φορητότητα.

Οθόνη

Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από την Samsung να εφοδιάσει ένα μοντέλο όπως το  Α3 με αξιοπρεπή οθόνη και, πράγματι, επέλεξε να χρησιμοποιήσει την Super AMOLED τεχνολογία και ανάλυση 540×960 pixels (πυκνότητα 245ppi) η οποία δένει αρκετά αρμονικά με την διαγώνιό της που είναι 4,5 ίντσες.

galaxy-a3-in2mobile-review (21)

Πιθανόν το αποτέλεσμα να ήταν εντυπωσιακότερο εάν η ανάλυση έφτανε τα 720p, φανταζόμαστε ωστόσο ότι αυτό θα είχε επίπτωση τόσο στο κόστος του Α3, όσο και στην κατανάλωση της μπαταρίας, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η εν λόγω ανάλυση επιλέχθηκε για το Α5, οπότε και εκεί θα έπρεπε να… αναθεωρηθεί, για ευνόητους λόγους.

galaxy-a3-in2mobile-review (18)

Σε κάθε περίπτωση, σε συνθήκες καθημερινής χρήσης δεν δημιουργείται κανένα απολύτως πρόβλημα, καθώς τόσο κατά την διάρκεια της μέρας όσο και της νύχτας οι πληροφορίες είναι ευδιάκριτες και τα χρώματα ιδιαίτερα «ζωντανά», τα οποία – όπως είναι επακόλουθο λόγω της AMOLED κατασκευής – δεν ξεθωριάζουν υπό οποιαδήποτε  γωνία θέασης.

galaxy-a3-in2mobile-review (20)

Επίσης, δεν πρέπει  να ξεχνάμε ότι όπως γίνεται εδώ και αρκετό καιρό με τις συσκευές της Samsung, η χρωματική της απόδοση προσαρμόζεται ανάλογα με τις πληροφορίες που προσπαθεί να απεικονίσει (φωτογραφίες, κείμενο, γραφικά κτλ). Εν κατακλείδι λοιπόν, θεωρούμε ότι δύσκολα θα μείνετε παραπονεμένοι στον τομέα αυτό, καθώς πέραν της απόδοσής της, η οθόνη του Α3 «δένει» αρμονικά με τις μικρές διαστάσεις και τον compact χαρακτήρα του.

Λειτουργικό Σύστημα

Το Α3 «τρέχει» την έκδοση 4.4.4 (KitKat) του Android και, φυσικά, το γραφικό περιβάλλον της Samsung, το γνωστό TouchWiz, το οποίο έχει απλοποιηθεί αρκετά σε σχέση με παλαιότερες συσκευές της εταιρείας.

20 21 22 23 24 25

Για παράδειγμα, το μενού των Ρυθμίσεων εμφανίζεται πλέον σε μια σελίδα, ενώ μια ευχάριστη προσθήκη είναι ότι στο πάνω μέρος της μπορούμε να τοποθετήσουμε έως 6 συντομεύσεις, πέραν εκείνων που μπορούμε να βάλουμε στον Πίνακα Ειδοποιήσεων.

80 81 82 83 84 85

Κάτι άλλο που μας άρεσε, είναι ότι έχει γίνει προσπάθεια να περιοριστεί ο… καταιγισμός προεγκατεστημένων εφαρμογών με τις οποίες η Samsung συνήθιζε να εφοδιάζει τα μοντέλα της, πράγμα για το οποίο είχε δεχθεί αρκετές επικρίσεις όσον αφορά την χρησιμότητά τους. Έτσι, οι κύριες εφαρμογές που έχουν… επιβιώσει, είναι οι S-Voice και S-Planner, ενώ μια άλλη που αξίζει μνείας είναι το γνωστό Flipboard το οποίο από την αρχή είναι διαθέσιμο ως «ξεχωριστό» widget στην αρχική οθόνη. Φυσικά, υπάρχει η δυνατότητα να το απενεργοποιήσετε από το σχετικό μενού στις Ρυθμίσεις.

50 51 52

Σε συνθήκες καθημερινής χρήσης το UI «τρέχει» χωρίς καθυστερήσεις και «κολλήματα» (πάντα με την προϋπόθεση ότι ο χρήστης θα… θυμηθεί ότι δεν έχει π.χ. το Note ή το S5), ενώ μια ακόμα θετική προσθήκη είναι εκείνη του Ραδιοφώνου, λειτουργία που λείπει ακόμα και από ακριβότερα μοντέλα της κορεάτικης εταιρείας.

53 54 55 56 57 58

Φυσικά, είναι μάλλον περιττό να αναφερθούμε στο καθαρά τηλεφωνικό κομμάτι του Α3 ή στον τομέα της διαχείρισης των SMS και  των επαφών σας καθώς όπως είναι ευνόητο αυτά τα θέματα είναι… λυμένα εδώ και καιρό, θα αναφέρουμε όμως ότι όπως και στο Α5 υπάρχει και εδώ η δυνατότητα εναλλαγής Θεμάτων, στα πρότυπα που μπορείτε να διαβάσετε στο πρόσφατο review που κάναμε για αυτό.

60 61 62 63 64 65

Κάμερα

Μπορεί τα 8MP του φακού του Α3 να φαίνονται «λίγα» σε κάποιους, όμως θα εκπλαγείτε… ευχάριστα από την απόδοση της κάμεράς του: τα χρώματα και οι λεπτομέρειες αποδίδονται πολύ καλά και η λειτουργία της με χρήση flash είναι αρκετά ικανοποιητική.

galaxy-a3-in2mobile-review (3)

Το interface της κάμερας δίνει αρκετές επιλογές στον χρήστη και ένα ακόμα θετικό είναι η δυνατότητα καταγραφής video 1080p (30 fps). Επίσης, να επαναλάβουμε και την ύπαρξη της μπροστινής κάμερας που μπορεί να χρησιμέψει τόσο για βιντεοκλήσεις όσο και για selfies, η οποία είναι της τάξεως των 5MP και αποδίδει αρκετά καλά την δουλειά που… προορίζεται να κάνει.

10 11 12 13 14 15

Γενικά, παρόλο που το Α3 δεν πλασάρεται σαν «φωτογραφικό» κινητό, για τα δεδομένα του η απόδοσή του στον εν λόγω τομέα κρίνεται άκρως ικανοποιητική και δείχνει ότι η Samsung δεν το… άφησε στην τύχη του, παρόλο τον mid-range χαρακτήρα του.

Επεξεργαστής Μνήμη

Η mid-range κατηγορία συσκευών καλώς ή κακώς χρησιμοποιεί λύσεις της Qualcomm σε ότι αφορά το Hardware. Το Galaxy A3, όπως ακριβώς και το Galaxy A5 χρησιμοποιούν τη νεότερη πρόταση της εταιρείας και συγκεκριμένα τον SnapDragon 410. Τα δύο “ιδιαίτερα” χαρακτηριστικά του επεξεργαστή αυτού είναι η υποστήριξη LTE / 4G δικτύων κινητής τηλεφωνίας, και οι τέσσερις Α-53 πυρήνες επεξεργασίας που τουλάχιστον σε επίπεδο Hardware υποστηρίζουν λειτουργικά συστήματα 64-bit. Στο Galaxy A3 ο χρονισμός τους είναι στο 1.2 GHz και προσφέρουν στη συσκευή αρκετά ικανοποιητική απόδοση αρκεί πάντα ο χρήστης να θυμάται πως δεν κρατάει στα χέρια του μια High End συσκευή. Η εκκίνηση των εφαρμογών και η εκτέλεση τους γίνεται χωρίς ενοχλητικές καθυστερήσεις, και σε συνδυασμό με το 1.5 GH μνήμης RAM, η εναλλαγή μεταξύ αυτών γίνεται χωρίς προβλήματα.

Η Adreno 306 κάρτα γραφικών του SnapDragon 410 όπως ακριβώς και στη περίπτωση του Galaxy A5 έχει αρκετά καλή απόδοση ώστε να καλύπτει τις… Gaming απαιτήσεις των χρηστών, με δεδομένη πάντα τη κατηγορία στην οποία ανήκει το Galaxy A3.

4 5 6

 

Παρά την θέση του Galaxy A3 σαν η “μικρότερη” συσκευή της σειράς Galaxy A, η συσκευή διαθέτει ονομαστικά 16 GB αποθηκευτικού χώρου από τα οποία περίπου 12 GB είναι διαθέσιμα στο χρήστη. Φυσικά, όπως και το Galaxy A5 (και σε αντίθεση με το Galaxy Alpha…) η συσκευή διαθέτει υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD.

Μπαταρία

Είναι αλήθεια ότι 1.900mAh στην σημερινή εποχή ακούγονται «λίγα», ωστόσο στην περίπτωση του Α3 φαίνεται πως αρκούν για να προσφέρουν λογικούς χρόνους αναμονής και χρήσης, κάτι που υποβοηθείται από την ανάλυση της οθόνης και το hardware της συσκευής.

Θεωρούμε ότι με λογική χρήση στον μέσο χρήστη θα χρειαστούν 2-3 μέρες πριν ξανασυνδέσει τον φορτιστή του, επίδοση η οποία δεδομένων των χαρακτηριστικών του Α3 κρίνεται ικανοποιητική.

Μάλιστα, εάν ψάχνετε τρόπους να πετύχετε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στον τομέα της κατανάλωσης, υπάρχουν διαθέσιμες οι λειτουργίες «Εξοικονόμηση Ενέργειας» και  «Εξοικονόμηση Ενέργειας Ultra» οι οποίες αναλαμβάνουν να… «ξεκουράσουν» το τηλέφωνο από τον φόρτο εργασίας του κάνοντας π.χ. την οθόνη ασπρόμαυρη και λιγότερο φωτεινή ή ακόμα και επιτρέποντας στο τηλέφωνο να πραγματοποιεί ορισμένες μόνο λειτουργίες (κλήσεις, μηνύματα, calculator, ξυπνητήρι, Internet κτλ) μετατρέποντάς το σε «πρωτόγονο» τηλέφωνο. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι δεν επιτρέπεται καν η λήψη screenshot και αυτός είναι ο λόγος που απουσιάζει η ανάλογη εικόνα από το review μας.

70 71 72

Συμπέρασμα

Ομολογούμε ότι το Α3 μας κέρδισε τόσο με το design του, όσο και με την ποιότητα κατασκευής του, την ευχρηστία και την απόδοσή του.

1

2 3

Πρακτικά, το μόνο σημείο στο οποίο «ενοχληθήκαμε» είναι η απουσία led ειδοποιήσεων, ωστόσο κάτι το οποίο κάποιους επίσης μπορεί να ενοχλήσει θα είναι η τιμή του η οποία θα είναι σε υψηλότερο σημείο από εκείνο συσκευών με ανάλογα χαρακτηριστικά.

30 31 32

Σε μια δύσκολη εποχή στην οποία για πολύ κόσμο κάθε ευρώ έχει την δική του αξία, μια συσκευή όπως το Α3 μπορεί να δυσκολευτεί να βρει την ανταπόκριση που σίγουρα του αξίζει και θεωρούμε ότι μια μικρή πτώση του κόστους του θα βοηθήσει αρκετά.

40 41 42

Σε γενικές γραμμές όμως, εάν θέλετε μια mid-range συσκευή κομψή, ελαφριά, με compact σχεδιασμό και διαστάσεις, αξιοπρεπή οθόνη, καλή κάμερα και πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, το Α3 είναι μάλλον η επόμενη επιλογή σας, αρκεί να είσαστε διατεθειμένοι να δαπανήσετε τα παραπάνω χρήματα που θα απαιτηθούν. Τέλος, να αναφέρουμε για όσους ενδιαφέρονται ότι θα υπάρξει και έκδοση με δύο SIM, με την ονομασία «A3 Duos».

76 σχολια

 1. Georgia_Aslanator (@georgia_marialo)

  1)έχει μετρητη βηματων??
  2)στη συλλογη μπορουν οι εικονες να αλλαζουν με το χερι χωρις να ακουμπαμε την οθονη?
  3)να μου πειτε διαφορες με το σ4

  1. Kostas Gliatiotis

   Μετρητή βημάτων δεν έχει προς το παρόν το A3, αλλά θεωρητικά αφού η εφαρμογή χρησιμοποιεί τους ήδη υπάρχοντες αισθητήρες της συσκευής μπορεί να προστεθεί στο μέλλον με κάποια αναβάθμιση λογισμικού.

   Το air view, η δυνατότητα προβολής και εναλλαγής φωτογραφιών χωρίς να ακουμπά ο χρήστης την οθόνη έχει σχεδόν καταργηθεί πλέον από πολλές νεότερες συσκευές της Samsung, και δεν υπάρχει αντίστοιχα και στο Galaxy A3.

   Οι διαφορές με το Galaxy S4 είναι αρκετές, αφού αυτό είναι η δύο ετών High End συσκευή της εταιρείας, και το Galaxy A3 είναι μια πολυτελής σε κατασκευή και εμφάνιση συσκευή για την μεσαία κατηγορία.
   Το S4 έχει μεγαλύτερη οθόνη 5 ιντσών ανάλυσης 1920 x 1080 pixels αντί αυτής των 960 x 540 pixels του A3, έχει κάμερα με μεγαλύτερο αισθητήρα των 13 Mpixels, αν και το Galaxy A3 στις περισσότερες περιπτώσεις βγάζει καλύτερες φωτογραφίες. Η μπαταρία του Galaxy S4 είναι μεγαλύτερη σε χωρητικότητα από αυτή του Α3, όμως το δεύτερο έχει καλύτερους χρόνους αναμονής και λειτουργίας λόγω της μικρότερης οθόνης του και της σημαντικά βελτιωμένης κατανάλωσης του.

 2. Panagiota

  με εφαρφογες τυπου facebook, messenger κλπ και γενικα με το internet κολλαει ?

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Το Galaxy A3 είναι σχεδιασμένο για ακριβώς αυτού του είδους την καθημερινή χρήση από τον μέσο χρήστη οπότε δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα στην λειτουργία του με τις εφαρμογές που αναφέρεις.

   Αντίθετα, με δεδομένο και το Hardware στο εσωτερικό του, αποδίδει πολύ καλύτερα από τις περισσότερες συσκευές που χρησιμοποιούν τον ίδιο επεξεργαστή.

  2. Πετρος ντου

   Εχω το galaxy a3 εδω και τρεις μηνες ειναι πολυ καλο αλλα εχω μια απορια για τις λειτουργιες της καμερας
   Εχω παρατηρησει οτι στην πισω καμερα εχω τις λειτουργιες πανοραμα διορθωση ατελειων και την αυτοματη.
   Ενω σε αλλους χρηστες με το ιδιο κινητο εχουν περισσοτερες λειτουργιες.
   Γιατι εγω δεν τις εχω?

  3. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Αρχικά, οι συσκευές της Samsung περιορίζουν σημαντικά τις επιλογές στην κάμερα, όταν είναι ενεργοποιημένη η “εύκολη λειτουργία” που αλλάζει σημαντικά την εμφάνιση και τις διαθέσιμες δυνατότητες στο μενού της συσκευής.

   Η εφαρμογή της κάμερας τώρα έχει την δυνατότητα να “κατεβάσει” επιπλέον Modes φωτογράφισης από την Samsung, μέσω της επιλογής που υπάρχει μέσα στην εφαρμογή.

   Τέλος, θεωρητικά ανάλογα με την έκδοση λογισμικού που έχει η συσκευή μπορεί οι δυνατότητες της κάμερας να διαφέρουν κάτι που επίσης λύνεται με μια απλή αναβάθμιση λογισμικού.

 3. panos

  Γειά σας, σκέφτομαι να το αγοράσω αλλά έχω διαβάσει απο site του εξωτρικόυ κυρίως, οτι μετά την αναβάθμιση σε lollipop, η συσκευή είναι απελπιστικά αργεί. Γνωρίζετε κάτι εσείς?

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Σε γενικές γραμμές ισχύει το εξής. Αν η συσκευή από το κουτί τις έχει την 4.4.4 kitkat και η αναβάθμιση γίνει από την ίδια την συσκευή σε Android Lollipop υπάρχει το εξής θέμα. Η αναβάθμιση γίνεται χωρίς να διαγραφούν τα δεδομένα του χρήστη, κάτι πολύ σημαντικό στην συγκεκριμένη περίπτωση. Το Android Lollipop είναι πολύ διαφορετικό από το αμέσως προηγούμενο kitkat σε πολλούς τομείς. Όταν η αναβάθμιση γίνεται με την συσκευή να έχει ήδη εγκατεστημένες εφαρμογές, το κινητό την πρώτη φορά που ανοίγει μετά την αναβάθμιση προσπαθεί να τις προσαρμόσει μια μια ξεχωριστά στις απαιτήσεις της νέας έκδοσης. Η διαδικασία αυτή ποτέ δεν ολοκληρώνεται σωστά για όλες τις εφαρμογές με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά και διαφορετικά προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία του.

   Αν τώρα η αναβάθμιση σε Android Lollipop γίνει από κάποιο Service της Samsung (φυσικά δωρεάν) η διαδικασία της αναβάθμισης διαγράφει όλα τα δεδομένα του χρήστη και μαζί και τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες. Στη συνέχεια ο χρήστης εγκαθιστά πάλι ότι θέλει στη συσκευή, μόνο που αυτή τη φορά η εγκατάσταση κάθε εφαρμογής γίνεται εξ’αρχής σωστά με τον τρόπο που πρέπει στο Lollipop.

   Το Galaxy A3 όπως και το Α5 δεν έχουν καμία “πτώση” της απόδοσης τους, αντίθετα λειτουργούν καλύτερα σε πολλούς τομείς. Βασική προϋπόθεση όμως είναι να γίνεται σωστά η αναβάθμιση 🙂

 4. Panos 44

  Εχει καλές αντοχές στον χρόνο ?
  Επίσης , κολλάει αν του φορτώσεις πολλα τραγούδια και μερικά παιχνίδια ?
  Ευχαριστώ

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα ! 🙂

   Για να απαντήσω με τη σειρά στις ερωτήσεις σου :

   1. Το αντοχές στο χρόνο εξαρτάται πως το εννοεί ο καθένας! Κατασκευαστικά όλες οι συσκευές της Samsung δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα στη μακροχρόνια χρήση. Σε ότι έχει να κάνει με την εμφάνιση του τώρα, αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό 🙂

   2. Τα παιχνίδια θα πρέπει να είναι μέσα στα όρια των δυνατοτήτων του Galaxy A3, για παράδειγμα το Asphalt 8 Airborne είναι αρκετά απαιτητικό παιχνίδι και η συσκευή δεν έχει σχεδιαστεί με κριτήριο παιχνίδια αυτής της κατηγορίας. Η μουσική δεν αποτελεί πρόβλημα άσχετα με το πόσα τραγούδια θα βάλεις. Αν τώρα τα βάλεις σε κάρτα μνήμης microSD το μόνο που χρειάζεται είναι η κάρτα αυτή να είναι αρκετά καλή και γρήγορη ώστε η λειτουργία της να μην προκαλεί προβλήματα στο Galaxy A3, αυτό όμως είναι κάτι που ισχύει για όλες τις συσκευές!

   3. Το TV Remote είναι κάτι που η Samsung προσφέρει μόνο στις ακριβές συσκευές της και πάλι όχι σε όλες, αφού τα Galaxy S6 και S6 Edge έχουν, το Edge Plus όμως όχι. Στην κατηγορία του Galaxy A3 δεν θεωρεί η εταιρεία πως είναι απαραίτητο και δεν το διαθέτει η συσκευή 🙂

 5. Georgia

  Καλησπέρα 🙂
  Πριν από λίγες μέρες πήρα το συγκεκριμένο κινητό, στην πρώτη φόρτιση η μπαταρία έδειχνε πράσινη. Και στη δεύτερη έγινε γκρι. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε αυτό;

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Δυστυχώς δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείς ότι έγινε γκρι και πράσινη, εννοείς ενώ φόρτιζε ή αφού τελείωσε η φόρτιση?

 6. Georgia

  Το εικονίδιο της μπαταρίας, από πράσινο που το έδειχνε πάνω στην οθόνη, μετά την πρώτη φόρτιση έχει γινει γκρι. ενω ήταν πράσινο αρχικά. Απλά με έχει λίγο παραξενέψει γι αυτό.

  1. Kostas Gliatiotis

   Μήπως στο ενδιάμεσο άλλαξες το “θέμα” εμφάνισης του μενού? ή μήπως ήρθε ενημέρωση ότι έχει αναβάθμιση διαθέσιμη και αναβαθμίστηκε σε Android Lollipop?

   Είναι περίεργο σαν σύμπτωμα πάντως

  2. Georgia

   Η αλήθεια είναι ότι άλλαξα το θέμα εμφάνισης, ίσως να είναι από αυτό. τώρα για ενημέρωση δεν θυμάμαι να ήρθε κάτι. Θα το κοιτάξω! ευχαριστώ πολύ πάντως 🙂

 7. Fivos

  Η πτρωτη φορτιση του κινητου πρεπει να εχει συγκεκριμένη διάρκεια?

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Εδώ και αρκετά χρόνια πλέον δεν υπάρχει κάποια προϋπόθεση στην πρώτη φόρτιση μιας μπαταρίας σε ένα κινητό τηλέφωνο. Αντίθετα το μόνο που μπορείς να κάνεις για να “Διασφαλίσεις” την καλή της απόδοση είναι να μην την αφήνεις να αδειάζει εντελώς σε σημείο να κλείσει το τηλέφωνο από μπαταρία.

   Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κανονικά μια συσκευή μόλις την ενεργοποιήσεις για πρώτη φορά μέχρι να αδειάσει η μπαταρία της και στην συνέχεια να την φορτίσεις κανονικά μέχρι να γεμίσει. Όλες οι μπαταρίες πλέον χρειάζονται απλά μερικούς κύκλους φόρτισης από άδεια μέχρι να γεμίσει ώστε να αρχίσουν να προσφέρουν την μέγιστη απόδοση τους 🙂

 8. kanakhs nikos

  μπορει να με βοηθηση καποιος να ανοιξω το κινητο samsug galaxy a3

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση !

   Τι ακριβώς εννοείς να το ανοίξεις?

 9. PAVLOS

  ΘΈΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΖΟΟΜ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ Α3

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Ψηφιακό ζουμ πριν βγάλεις μια φωτογραφία έχει το Galaxy A3 🙂
   Η χρησιμότητα του όμως είναι απλά αν θέλεις να βγάλεις φωτογραφία ένα συγκεκριμένο κομμάτι από το “κάδρο” που βλέπει η κάμερα της συσκευής.
   Η ποιότητα του ζουμ είναι ανάλογη της κάμερας σε κάθε συσκευή, αυτό σημαίνει ότι όσο πιο πολύ “ζουμάρεις” τόσο περισσότερο χαλάει η ποιότητα μιας φωτογραφίας.

 10. argyris

  Γεια σας 🙂

  1) Το τηλεφωνω εχει σημειώσεις??
  2)Στη συσκευασια τι περιλαμβάνεται (ακουστηκα κλπ)???

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Όλες οι συσκευές της Samsung περιλαμβάνουν εφαρμογή για σημειώσεις. Σε κάποιες από αυτές υπάρχει και η αναβαθμισμένη εφαρμογή με την ονομασία “S-Note” την οποία μπορείς να κατεβάσεις και στο Galaxy A3 μέσα από το Samsung Apps. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το Keep της Google που μπορεί να συγχρονίζει τις σημειώσεις που κάνεις σε αυτό με το Google Account σου και όλες τις συσκευές που έχεις το ίδιο Gmail 🙂

  2. argyris

   Συγνωμη και παλια αλλα ηθελα να ρωτησω <>

 11. argyris

  στη συσκευή τι άλλο περιλαμβάνεται εκτος από φορτιστη??

  1. Kostas Gliatiotis

   Εμένα με συγχωρείς που δεν σου απάντησα πριν και σε αυτό 🙂

   Η συσκευασία περιλαμβάνει ακουστικά, καλώδιο και φορτιστή !

 12. Δεσποινα

  Εχω βαλει mb στο κινητο και οταν ανοιγω τα δεδομενα δεν μπορω να τα καταναλωσω,τι πρεπει να κανω?

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Χρειάζομαι λίγο περισσότερες πληροφορίες για το τι ακριβώς πρόβλημα υπάρχει 🙂

   Οι ρυθμίσεις της συσκευής είναι σωστές για το δίκτυο σου? Σε περίπτωση που η συσκευή είναι αγορασμένη από on-line κατάστημα υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να μην ρυθμίζεται αυτόματα για Ελληνικό δίκτυο. Αν θες μπορείς να καλέσεις στο 2106897691 στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση της Samsung ώστε να σε βοηθήσουν αναλυτικά !

 13. Ντόρα

  Καλησπέρα, η ποιότητα του video σε αυτή τη συσκευή είναι καλή ; Θα φαίνεται καλά σε οθόνη τηλεόρασης ή θα pixel-ιάζει ; Τι τύπου αρχείο θα είναι όταν εξάγω τα video στον Η/Υ ;

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Η ποιότητα των αρχείων βίντεο είναι πολύ καλή με δεδομένη πάντα την κατηγορία τιμής του Galaxy A3. Η μέγιστη ποιότητα / ανάλυση είναι 1080p και καλύπτει τις ανάγκες προβολής σε τηλεόραση και υπολογιστή εκτός αν έχεις κάποια αρκετά νέα 4k τηλεόραση !
   Τα αρχεία τέλος είναι σε μορφή .mp4 και για την εγγραφή τους χρησιμοποιείται το codec H264 🙂

 14. Βασίλης

  Σχετικά με την αναβάθμιση σε lollipop σε μια καινούργια συσκευή χωρίς εγκατεστημένες εφαρμογές από τον χρήστη πρέπει να γίνει μέσω Service ή από την συσκευή ;

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Η αναβάθμιση είναι πάντα καλύτερα να γίνεται από κάποιο Service της Samsung αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Όταν γίνεται OTA (over the air) από τον ίδιο τον χρήστη, η συσκευή “κατεβάζει” και αναβαθμίζει τμηματικά το λειτουργικό της, ακόμα και σε περιπτώσεις όπως και αυτή της αλλαγής από kitkat σε Lollipop. Πολλές προ-εγκατεστημένες εφαρμογές δεν αναβαθμίζονται αν δεν έχει αλλάξει κάτι σε αυτές ανάμεσα στις δύο εκδόσεις και η γενική λογική είναι ότι “γίνεται απλά ότι χρειάζεται” ώστε να αλλάξει η έκδοση.
   Η αναβάθμιση σε κάποιο Service διαγράφει πλήρως το λειτουργικό του τηλεφώνου και στην συνέχεια εγκαθιστά σε αυτό την έκδοση που του “περνάς” με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν κατάλοιπα της προηγούμενης έκδοσης.

 15. Βασίλης

  Σας ενοχλώ πάλι αλλά ίσως δεν ήμουν σαφής .Για την αναβάθμιση του Α3 σας ρώτησα .

 16. kostavros

  Καλησπερα. Να ρωτησω και εγω κατι? ξαφνικα ενω λειτουργουσε τελεια εσβησε και δεν ξαναπαιρνει μπρος. σκεφτηκα μηπως κολλησε και βγαλω την μπαταρια και την ξαναβαλω αλλα δεν μπορω να βρω πως ανοιγει η μπαταρια και δε βλεπω και τροπο να την ανοιξω. υπαρχει τροπος να γινει αυτο? ευχαριστω


  1. Post author
   George Voulgarelis

   Καλησπέρα και χρόνια πολλά.

   Όπως αναφέρουμε στο κείμενό μας, «Κάτι το οποίο φαίνεται να χαρακτηρίζει την σειρά Alpha της Samsung και επαναλαμβάνεται στο Α3, είναι ότι το καπάκι είναι μη-αφαιρούμενο, γεγονός το οποίο από την μία εξαφανίζει τις πιθανότητες να εμφανιστούν οι… γνώριμοι σε αρκετά μοντέλα τριγμοί, από την άλλη όμως εάν χρειαστεί να αλλάξετε μπαταρία θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο εξουσιοδοτημένο service center της Samsung.»

   Συνεπώς, καλό θα ήταν να πάς να το κοιτάξουν.

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Δυστυχώς, το Galaxy A3 όπως και το Galaxy A5 δεν υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση. Σε γενικές γραμμές, το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό προς το παρόν προσφέρεται σε λίγες σχετικά συσκευές της εταιρείας σε μεγαλύτερη κατηγορία τιμής.

 17. Dexter

  Καλησπέρα έχω ένα πρόβλημα. Μου είναι ανοιχτά πάντα τα κεφάλαια γράμματα στα μυνήματα και πατάω το βέλος αλλά δεν κλείνει είναι κολλημένο τι πρέπει να κάνω; ;

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Αυτό γίνεται ώστε κάθε μήνυμα να μπορεί να “χωρέσει” 160 χαρακτήρες αφού οι μικροί ελληνικοί χαρακτήρες καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο σε κάθε μήνυμα λόγω της διαφορετικής κωδικοποίησης τους.

   Αν θέλεις να το αλλάξεις σε μικρά ελληνικά, μέσα από την εφαρμογή των μηνυμάτων, στο επάνω δεξιά μέρος της οθόνης έχει το “περισσότερα” και από εκεί στις ρυθμίσεις επιλέγεις το “SMS” και αλλάζεις την μέθοδο εισαγωγής από “GSM ALPHABET” σε “Unicode” 🙂

 18. Mixalis

  Γεια σας,θα ηθελα να κάνω τις εξής ερωτήσεις:1)ποια θα είναι ή διάφορα με το καινουργιο α3(μέσα,έξω) και αν αξίζει η αγορά του καινούργιου και όχι του παλιου.2)Ή μπαταρία του πως είναι ; Έχω ένα κινιτο 5inch με 1900maH και είναι χάλια.Είναι έτσι ή μπαταρία του α3; 3)Παρά πολλοί έχουν αναφέρει ότι κλείνει μόνη της η οθονη μετά από κάποιο καιρό χρήσης.το κινητο αντέχει ή όχι; 4) ποιο θα μπορούσε να είναι καλύτερο από αυτό στη μεσαία κατηγορία; Υπάρχουν πολλά όπως j5 s3 neo lg g4c m4 aqua κα.ποιο νομιζεται ότι έχει καλύτερο hardware,μπαταρία,κάμερα( και μπροστινή)γενικά να είναι καλύτερο από το α3 σε αυτή την κατηγορία
  Ευχαριστω πολύ για το χρόνο σας

  1. Kostas Gliatiotis

   Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις σου με την σειρά 🙂

   1. Το νέο A3 έχει καλύτερη οθόνη ανάλυσης 1280 x 720 pixels αντί αυτής των 960 x 540 του “παλιού”. Και οι δύο είναι SUPER AMOLED οθόνες οπότε η ποιότητα απεικόνισης και τα χρώματα τους θεωρητικά δεν έχουν κάποια σημαντική διαφορά. Η κάμερα στο πίσω μέρος του νέου A3 έχει αυξημένη ανάλυση από τα 8 στα 13 Mpixels και ουσιαστικά “συμπληρώνει” τις δύο σημαντικές διαφορές τους. Ο επεξεργαστής φαίνεται να έχει μείνει ο ίδιος και στο νέο Α3 κάτι που σημαίνει ότι οι συσκευές θα είναι σχεδόν το ίδιο γρήγορες στην πράξη.

   2. Η μπαταρία του νέου Α3 δεν γνωρίζω πόσο καλή είναι σε καθημερινή χρήση, γιατί δεν έχω δει ακόμα την συσκευή από κοντά. Το σίγουρο είναι ότι μόλις γίνει διαθέσιμο σαν συσκευή θα έχουμε review του αμέσως ! Η μπαταρία του παλιού Α3 τώρα είναι αρκετά καλή για την κατηγορία του. Δεν έχει μεγάλη ονομαστική χωρητικότητα, όμως ο επεξεργαστής του είναι αρκετά οικονομικός σε κατανάλωση και η SUPER AMOLED οθόνη του εξ’ορισμού έχει μικρότερη κατανάλωση από μια LCD οθόνη.

   3. Μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει κάποιο κατασκευαστικό πρόβλημα με την οθόνη αλλά και ολόκληρο το A3 από προσωπική εμπειρία. Φυσικά όλες οι συσκευές μπορεί να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάποιο μοντέλο είναι “προβληματικό”. Η Samsung έχει άριστη εξυπηρέτηση στο Service της και είναι σίγουρο ότι ακόμα και αν αντιμετωπίσεις πρόβλημα με κάποια συσκευή της βρίσκεται πάντα σχεδόν άμεσα λύση.

   4. Από τις συσκευές που αναφέρεις, όλες έχουν οθόνη με μεγαλύτερη ανάλυση από το A3 που κυκλοφορεί ήδη, όχι όμως και από το καινούριο που πρόκειται να έρθει έτσι και αλλιώς σύντομα στη χώρα μας. Το μόνο από αυτά που έχει συνολικά καλύτερο Hardware με εξαίρεση την κάμερα είναι το M4 της Sony. Είναι σημαντικά πιο γρήγορο από όλες τις υπόλοιπες συσκευές που αναφέρεις, έχει σχετικά καλή οθόνη, είναι αδιάβροχο και μοναδικό του πρόβλημα είναι ότι η κάμερα του δεν είναι όσο καλή θα περίμενε κανείς με δεδομένη την ανάλυση των 13 Mpixels.

   Συνολικά καλύτερη συσκευή από όλες αυτές θεωρώ το J5 και το G4c αφού η κάθε μια έχει τα δικά της πλεονεκτήματα. Το J5 έχει σχετικά όμορφο σχεδιασμό, πολύ καλή οθόνη και αρκετά καλή κάμερα για την κατηγορία του. Το G4c έχει μια από τις καλύτερες LCD οθόνες σε αυτή την κατηγορία, αρκετά καλό σχεδιασμό και είναι το ίδιο γρήγορο με το J5 σε καθημερινή χρήση.

 19. Αγγελικη

  Να ρωτησω κατι το εχω εδω και 5 μερες και εκει που λειτουργουσε κανονικα εκλεισε και δεν ανοιγει..τι μπορω να κανω??

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Υπάρχει μια καλή πιθανότητα να “κόλλησε” απλά κάποια στιγμή και να μην αποκρινόταν. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να το βάλεις στην πρίζα, αφού πιθανότατα έχει αδειάσει και την μπαταρία του. Στην συνέχεια αν δεν ανοίξει μόνο του κανονικά, ενώ το έχεις στην πρίζα, κρατάς πατημένο το κάτω πλήκτρο της έντασης και το πλήκτρο ενεργοποίησης για περίπου 10 δευτερόλεπτα μέχρι η συσκευή να κάνει επανεκκίνηση.

   Αν παρόλα αυτά συνεχίσει να μην ανοίγει, το πρόβλημα πιθανότατα είναι μηχανικό / ηλεκτρονικό και θα πρέπει να απευθυνθείς στο Service της Samsung. Μπορείς να καλέσεις στο 2106897691 στην εξυπηρέτηση πελατών ώστε να σε ενημερώσουν ποιο είναι το πιο κοντινό σε εσένα 🙂

 20. Tony

  Kalispera….thelo na SAS rotiso kati…sto kotsovolos to kinito Samsung galaxy a3 Pou thelo na agoraso grafi made in China…. Omos to Samsung final made in Korea…. se pio katastima na to vro original Samsung galaxy a3???? den thelo kineziko tilefono

  1. Tony

   Diladi Pou mporo na vro original Samsung galaxy a3 made in Korea…. Diladi an to agoraso sto kotsovolos Pou einai made in China pali original einai???? Efkareisto poli

  2. Kostas Gliatiotis

   Υπάρχει μια πιθανότητα απλά ο Κοτσόβολος να έχει κάνει λάθος στην περιγραφή του, το Galaxy A3 όπως και όλες οι συσκευές της Samsung σε αυτή την τιμή και οι ακριβότερες, κατασκευάζονται είτε στην Κορέα, είτε στο Βιετνάμ όπου η Samsung έχει κατασκευάσει εδώ και μερικά χρόνια πλέον δικό της εργοστάσιο.

   Σίγουρα πάντως σαν αλυσίδα καταστημάτων, ο Κοτσόβολος έχει original κινητά της Samsung και όχι “αντιγραφές” τους 🙂

  3. Tony

   Aksizoun ta krimata gia to Samsung galaxy a3 na to agoraso???? Diladi gia kathimerina krisi kratai I bataria tou ??? Ke 1000 efkaristo

  4. Tony

   Aksizoun ta krimata gia to Samsung galaxy a3?? Diladi gia kathemerini krisi kratai toulakiston 24ores I mpataria tou ??? Me 1000 fores efkaristo

  5. Kostas Gliatiotis

   Τα χρήματα που κοστίζει πλέον το Α3 είναι απόλυτα “λογικά” για αυτά που προσφέρει σαν συσκευή.

   Η μπαταρία μπορεί εύκολα να βγάλει μια ολόκληρη μέρα σχετικά εντατικής χρήσης χωρίς προβλήματα, ενώ με λίγο πιο περιορισμένη χρήση μπορεί να πλησιάσει τις δύο ημέρες αναμονής !

 21. dora

  Καλησπέρα. Είμαι σε δίλημμα ανάμεσα στο a3 και το j5. Εσεις ποιο μου προτείνετε να αγοράσω?

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλημέρα !

   Προσωπικά θεωρώ το J5 μια συνολικά καλύτερη επιλογή. Έχει καλύτερη κάμερα από το Α3, έχει νεότερη έκδοση του Android της Google αλλά και το γραφικό περιβάλλον της Samsung είναι βελτιωμένο με περισσότερες δυνατότητες. Η οθόνη του είναι μεγαλύτερη και με ανάλυση 1280 x 720 pixels αντί για 960 x 540 pixels στο Α3.

   Δεν έχει την μεταλλική κατασκευή του Α3, αλλά σαν εμφάνιση είναι αρκετά διαφορετικό από ότι μας έχει συνηθίσει ώς τώρα η Samsung, με μικρές λεπτομέρειες στο σχέδιο του που κατά την προσωπική μου άποψη το κάνουν αρκετά όμορφο !

 22. Evdokia G.

  Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά!
  Είμαι ανάμεσα στο samsung A3 και στο samsung J5. Ποια συσκευή θεωρείτε καλύτερη επιλογή και ποιο θα προτείνατε; Επίσης, το ότι δεν ανοίγει το καπάκι για αφαίρεση της μπαταρίας σε περίπτωση που κολλήσει το κινητό αποτελεί πρόβλημα;

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Σε σύγκριση με το Α3 θεωρώ ότι το J5 είναι συνολικά καλύτερη συσκευή. Έχει μεγαλύτερη οθόνη με καλύτερη ανάλυση και έστω και λίγο καλύτερα και πιο ζωντανά χρώματα. Έχει επίσης καλύτερη κάμερα στο πίσω μέρος, ενώ και η μπροστινή έχει φλας σε περίπτωση που την χρησιμοποιείς συχνά. 🙂

   Όλες οι συσκευές της Samsung που δεν αφαιρείται η μπαταρία τους, μπορούν να κάνουν επανεκκίνηση αν κρατήσεις πατημένο το πλήκτρο ενεργοποίησης και το κάτω πλήκτρο της έντασης και τα δύο ταυτόχρονα για περίπου 10 δευτερόλεπτα !

 23. Alex

  Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω για το Α3, μπορώ να αλλάξω το χρώμα (ή το φόντο) στην αναζήτηση επαφών, γιατί λόγω πρεσβυωπίας το λευκό φόντο δεν είναι το ιδανικότερο.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Το Α3 έχει την δυνατότητα αλλαγής του θέματος εμφάνισης ολόκληρου του μενού του. Στις ρυθμίσεις υπάρχει η επιλογή “θέματα” όπου και μπορεί ο χρήστης να διαλέξει ένα από τα αρκετά που είναι διαθέσιμα.
   Με την επιλογή κάποιου πιο “σκούρου” ή και μαύρου θέματος θα αλλαξει μαζί και το χρώμα στον τηλεφωνικό κατάλογο 🙂

 24. Joanna

  Καλησπέρα! Εχω το Α3 και εδώ και λίγο καιρό η μπροστινή η κάμερα μου εμφανίζει κάποιες γραμμές. Δεν το κάνει συνέχεια..το πήγα σε εξουσιοδοτημένο Service συσκευών της samsung και μου άλλαξαν την κάμερα αλλά εξακολουθεί να το κάνει ανα διαστήματα…Ξέρετε τι μπορεί να φταίει και πώς μπορώ να το λύσω?
  Ευχαριστώ πολύ

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Σε καθαρά προσωπικό επίπεδο, γνωρίζω ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν οφείλεται στην μπροστινή κάμερα του Α3, αλλά στην πλακέτα στο εσωτερικό του. Η σωστή επισκευή περιλαμβάνει την αλλαγή της με καινούρια, αφού η διαχείριση της κάμερας γίνεται από το ίδιο το τηλέφωνο, και το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει να κάνει με αυτή, και όχι με κάποιο μηχανικό πρόβλημα της ίδιας της κάμερας.

   Το “πρόβλημα” είναι ότι η συγκεκριμένη βλάβη όσο δεν παρουσιάζεται μονίμως είναι δύσκολο να αποδειχθεί χωρίς αυτό σε καμία περίπτωση να σημαίνει ότι δεν υπάρχει σαν δυσλειτουργία της συσκευής. Αυτό που σου προτείνω και που θα σε βοηθήσει σημαντικά, είναι να καλέσεις την εξυπηρέτηση πελατών της Samsung στο 2106897691. Εκεί αφού τους ζητήσεις να ανοιχτεί καρτέλα πελάτη, θα τους αναφέρεις το πρόβλημα σου καθώς και το τι έχει γίνει μέχρι τώρα για να επιλυθεί και είναι βέβαιο ότι θα σε καθοδηγήσουν ανάλογα ώστε να βρεις την λύση ! 🙂

 25. vasi;is

  VASILIS
  Με ποιόν τρόπο μπορώ να κάνω zoom μέσα από την κάμερα στο SAMSUNG Α5?
  Eυχαριστώ

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα! Ζουμ στην κάμερα μπορείς να κανείς με δύο δάχτυλα στην οθόνη την ώρα που έχεις την εφαρμογή της κάμερας ανοιχτή, όπως ακριβώς γίνεται και όταν βλέπεις μια φωτογραφία 🙂

 26. Μαρία

  Καλησπέρα, θέλω να αγορασω καινούργιο κινητό και πραγματικά δεν ξέρω τι να επιλεξω. Θέλω ένα κινητό μέχρι 230€ με πολύ καλή κάμερα και ανάλυση οθόνης, που να μην κολλάει και να είναι γρήγορο. Μετά από αρκετή αναζήτηση και διαβάζοντας τις παρουσιάσεις σας κατεληξα στο α3, huawei p8 lite και lg g3. Βοήθησε με να επιλεξω και προτινετε μου και κάτι άλλο αν έχετε κατά νου που θα πληρεί τα παραπάνω κριτήρια. Ευχάριστω!

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Σε αυτά τα χρήματα που αναφέρεις, πιθανότατα το G3 και το Α3 2016 είναι οι καλύτερες επιλογές από τις συσκευές που αναφέρεις. Ανάμεσα τους τώρα η επιλογή έχει να κάνει με το τι θεωρείς πιο σημαντικό σε μια συσκευή. Η κατασκευή του Α3 2016 είναι εντυπωσιακή, η ποιότητα του επίσης, όμως η οθόνη του είναι σημαντικά μικρότερη από αυτή του G3. Η κάμερα επίσης, ενώ έχει την ίδια ονομαστική ανάλυση, δεν έχει το Optical Image Stabilization αυτής του G3 και συνολικά βγάζει ελάχιστα “χειρότερες” φωτογραφίες. Το P8 Lite τώρα είναι μια αρκετά διαφορετική συσκευή, που και πάλι το μοναδικό του μειονέκτημα είναι η κάμερα του σε σύγκριση με το G3.

   Αν η ποιότητα κατασκευής και η πολυτέλεια αλλά και η πολύ καλή SUPER AMOLED οθόνη του Α3 2016 είναι βασικότερα κριτήρια τότε πιθανότατα αυτή είναι η καλύτερη επιλογή. Με την κάμερα σαν κριτήριο, το G3 είναι η καλύτερη επιλογή, και το ότι δύο χρόνια μετά την παρουσίαση του ακόμα είναι μια αρκετά ανταγωνιστική συσκευή, δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι η LG είχε κάνει πολύ καλή δουλειά στον σχεδιασμό του !

 27. Diamandi Stefanou

  Γεια σας. Αγόρασα αυτό το κινητό το καλοκαίρι και ομολογώ, είναι απίθανο. Ήταν τουλάχιστον. Κάποια στιγμή κόλλησε τελείως και έσβησε. Τώρα δεν μπορώ να το ανοίξω. Τι πρέπει να κάνω;

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Το πιθανότερο, και το πιο απλό είναι να έχει απλά κολλήσει και να μην ανοίγει. Το κακό με τις συσκευές που έχουν ενσωματωμένη μπαταρία είναι ότι αν κολλήσουν δεν μπορείς απλά να την βγάλεις ώστε να κάνεις μια επανεκκίνηση.

   Δοκίμασε όπως είναι να το βάλεις σε μια πρίζα και στην συνέχεια να πατήσεις ταυτόχρονα το κάτω πλήκτρο της έντασης και αυτό που το ανοίγεις, και να τα κρατήσεις πατημένα μέχρι να αντιδράσει το κινητό και να ανοίξει την οθόνη του !

 28. Θεόδωρος Ο.

  Μιλώντας για το προηγουμενο α3 dual, τι διαφορες εχει η εκδοση Α300F από την έκδοση A300F/DS;

  1. Kostas Gliatiotis

   To A300F είναι η μονόκαρτη έκδοση, και μια από τις δύο εκδόσεις του Α3 γενικότερα. Υπάρχει και το A300FU, αλλά δεν έχουν κάποια πρακτική διαφορά μεταξύ τους οι δύο εκδόσεις, καμία τουλάχιστον που να έχει να κάνει με την καθημερινή τους χρήση.

   Το A300F/DS είναι η δίκαρτη έκδοση, το DS είναι τα αρχικά του Dual Sim. Απλά σε πολλά sites μπορεί να μην αναγράφουν ολόκληρο το μοντέλο και να το λένε απλά A300F !

 29. akia

  Καλσπερα μια ερωτηση. Δεν μπορώ να αφαιρεσω συντομευση απο την οθονη. Μπορώ να προσθεσω αλλά όχι να αφαιρεσω. Μαλλον κατι πρέπει να κανω στις ρυθμισεις. Καμμια ιδες???

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Δοκίμασε την συντόμευση που θέλεις να σβήσεις, να την κρατήσεις πατημένη και να την “σύρεις” στο πάνω μέρος της οθόνης όπου λογικά θα υπάρχει η επιλογή να την διαγράψεις 🙂

 30. antonia

  Καλησπερα σας!Θελω να αγορασω κινητο και μετα απο αρκετο ψαξιμο κατελιξα στο samsung a3 και στο xperia m4 aqua.Εσεις σαν ειδικος ποιο κινητο θα μου προτεινατε?γιατι ειμαι αρκετα ικανοποιημενη γενικως απο την σονυ και γενικως αρκετα συχνα ακουω συγκεκριμενα αρνητηκα σχολια για ορισμενα χαρακτηριστικα για την δαμσουνγκ.θα ηθελα να μου λειτε και εσεις εαν μπορειτε γιατι θα ηθρλα ενα καλο κινητο

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Εγώ θα σου πω το αντίθετο από αυτό που αναφέρεις, αφού το Μ4 συγκεκριμένα είναι από τις χειρότερες συσκευές που έχει κατασκευάσει ποτέ η Sony. Σε αξιοπιστία λειτουργίας είναι πραγματικά απαράδεκτο, οι περισσότερες συσκευές απλά επιστρέφουν σε Service με προβλήματα λειτουργίας.

   Σε τεχνικά χαρακτηριστικά είναι στα χαρτιά καλύτερο από το Α3, δεν είναι όμως στην πράξη. Είναι “8πύρηνο” και θεωρητικά πιο γρήγορο, όμως ζεσταίνεται υπερβολικά πολύ και αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που έχει προβλήματα στην λειτουργία του. Η κάμερα του δεν είναι καλύτερη, μάλιστα συνολικά είναι μάλλον απαράδεκτη σε ποιότητα.

   Στα περισσότερα καταστήματα που μπορείς να αγοράσεις το Μ4 θα δεις στα σχόλια ότι δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι όσοι το έχουν αγοράσει. 🙂

 31. an an

  Καλημέρα. Έχω τα εξής θέματα: Α) Στην κάμερα δεν εμφανίζονται ξαφνικα οι επιπλέον επιλογές λειτουργίας, παρα μόνο: 1)auto, 2)διορθ. ατελειών, 3)hdr, 4)πανόραμα, 5)νύχτα. Β) Δεν έχω πρόσβαση στις ρυθμίσεις τις κάμερας. Γ) Δεν τοποθετεί τις φωτογραφίες στην κάρτα sd.
  Προχώρησα σε: 1)Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. 2)Ενημέρωση λογισμικού. 3)Διαμόρφωση κάρτας sd – απεγκατάσταση- απενεργοποίηση κινητού- ενεργοποίηση – εγκατάσταση sd… Όποια- όποιος έχει ιδέα? Ευχαριστώ!

  1. an an

   απο “εύκολη λειτουργία” σε “τυπική λειτουργία” και τέλος!

Γραψτε ενα σχολιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.