Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ ARM: Παρουσίασε τον Cortex A-72
cortex-a72-in2mobile-featured-image

ARM: Παρουσίασε τον Cortex A-72

απο Kostas Gliatiotis

Με τον Exynos 5433 της Samsung να χρησιμοποιείται σε μια μόνο συσκευή, και πιο συγκεκριμένα μια έκδοση του Galaxy Note 4, και τον SnapDragon 810 της Qualcomm να μην βρίσκεται ακόμα σε συσκευή που πωλείται στην αγορά, οι επιδόσεις του A-57 της ARM δεν έχουν ακόμα “βοηθήσει” πολλές συσκευές να προσφέρουν μεγαλύτερη ισχύ.

Αυτό δεν φαίνεται να εμποδίζει την ARM ( και καλά κάνει ) από το να σχεδιάζει νεότερους πυρήνες επεξεργασίας, και σήμερα παρουσίασε τον νεότερο από αυτούς, τον Cortex A-72.

Όπως δηλώνει η ονομασία του A-72, πρόκειται για έναν ακόμα πιο βελτιωμένο πυρήνα επεξεργασίας σε σύγκριση με τον Α-57, που όμως δεν πρόκειται να δούμε σύντομα σε συσκευές παραγωγής.

Η ARM συγκρίνει την απόδοση του Α-72 με αυτή του παλαιότερου Α-15 από τον οποίο είναι 3.5 φορές πιο γρήγορος ενώ ταυτόχρονα όταν αποδίδει την ίδια ισχύ με αυτόν ( σε χαμηλότερη συχνότητα λειτουργίας ) καταναλώνει 75% λιγότερο ρεύμα. Μαζί με την νέα κάρτα γραφικών Mali T880 που παρουσίασε η ARM, ο Α-72 θα μπορεί να υποστηρίξει ακόμα απαιτητικότερες μορφές πολυμέσων με εγγραφή 4k βίντεο με έως και 120 καρέ το δευτερόλεπτο. Φυσικά, με την κατανάλωση ενέργειας να έχει αυξηθεί σε συνθήκες πλήρους λειτουργίας, ο A-72 είναι σχεδιασμένος να λειτουργεί σε αρχιτεκτονική big.LITTLE της ARM σε συνδυασμό με κάποιον μικρότερης ισχύς και κατανάλωσης πυρήνα της ARM.

Παρά το ότι όλοι οι κατασκευαστές επεξεργαστών όπως η Mediatek και η Rockchip έχουν ήδη συνάψει συμφωνία με την ARM για τη χρήση του A-72, οι πρώτες συσκευές με αυτόν στο εσωτερικό τους πιθανότατα δεν θα φτάσουν στην αγορά πριν τα μέσα του 2016. Το ενδιαφέρον πάντως και μάλιστα από πολλές απόψεις, είναι πως η ARM δεν αναφέρει τη Samsung σαν μια από τις εταιρείες που έχουν ήδη συμφωνήσει να χρησιμοποιήσουν τον A-72 όπως ούτε και την Qualcomm.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights