Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ LG: Διεθνείς, ισχυρές συνεργασίες για κορυφαίες προϊοντικές προτάσεις και λύσεις

LG: Διεθνείς, ισχυρές συνεργασίες για κορυφαίες προϊοντικές προτάσεις και λύσεις

απο Kostas Gliatiotis

Η παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών διακρίνεται κατά το 2015 από έντονο πνεύμα συνεργασίας ανάμεσα σε μεγάλες εταιρείες. Στόχος τους είναι η δημιουργία ακόμα καλύτερων προϊόντων και η παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών προς τους καταναλωτές, μία προοπτική που φάνηκε άλλωστε και στην παγκόσμια έκθεση CES 2015 που πραγματοποιήθηκε στο Las Vegas. Το 2015 οι τεχνολογικές συνέργειες της LG επεκτάθηκαν και σε διαφορετικούς βιομηχανικούς κλάδους, ενδυναμώνοντας και επεκτείνοντας έτσι την ηγετική της θέση ως μία παγκόσμια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας.

Η LG Electronics (LG) έχει καταφέρει με συνεργασίες -κάποιες από τις οποίες μετράνε ήδη χρόνια- να συνδυάσει τη γνώση και την εμπειρία μεγάλων εταιρειών με τη δική της τεχνολογική καινοτομία. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία διασφαλίζει τη δημιουργία νέων προϊόντων που διαθέτουν τεχνολογία αιχμής στον αντίστοιχο τομέα τους.

Χαρακτηριστικά μπορεί να αναφερθεί η συνεργασία της LG με την PRADA που εγκαινιάστηκε το 2006, οπότε και δημιουργήθηκε το πρώτο κινητό τηλέφωνο PRADA phone by LG 1.0, το οποίο έφερε «επανάσταση» στην κατηγορία των fashion συσκευών κινητής τηλεφωνίας. Άλλωστε, η επιτυχία της συγκεκριμένης συσκευής αποτυπώθηκε και στο σύνολο των πωλήσεών της, ξεπερνώντας το 1 εκατ. συσκευές. Η νέα -τότε- συνεργασία, οδήγησε στη συνέχεια στη δημιουργία τριών πολυτελών και εντυπωσιακών κινητών τηλεφώνων, τα οποία κυκλοφόρησαν στην αγορά το 2007, το 2008 και το 2012 αντίστοιχα.

Στο ίδιο πλαίσιο, στη σύναψη μιας μακροχρόνιας συμφωνίας για την ανταλλαγή και χρήση ευρεσιτεχνιών, η οποία αφορά σε ένα ευρύ φάσμα από προϊόντα και τεχνολογίες, προχώρησαν η LG με την Google. Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται στενά τα τελευταία χρόνια στον τομέα των Android συσκευών, σχεδιάζοντας τα μοναδικά Nexus 4 και Nexus 5. Επίσης, οι δύο εταιρίες συνεργάστηκαν και για τη δημιουργία του G Watch, ενός από τα πρώτα Android Wearables που κυκλοφόρησαν μέσα στο 2014.

LG_Tone_Infinim

Η LG ένωσε τις «τεχνολογικές δυνάμεις» της και με την Harman/ Kardon, μία από τις πιο γνωστές εταιρείες στο σχεδιασμό ολοκληρωμένων συστημάτων ήχου. Οι δύο εταιρείες δημιούργησαν τα premium ακουστικά Bluetooth Stereo LG Tone Infinim, τα οποία προσφέρουν εξαιρετική,  κρυστάλλινη απόδοση ήχου, ενώ διαθέτουν κομψό σχεδιασμό, με ελαφριές καμπύλες και γυαλιστερό, μεταλλικό φινίρισμα.

Τέλος, μία ακόμη επιτυχημένη συνεργασία της LG ήταν πρόσφατα αυτή με τη Mercedes – Benz, που περιγράφεται ως ένα «πάντρεμα» δύο διεθνώς αναγνωρισμένων ηγέτιδων εταιρειών για τη δημιουργία ένα τεχνολογικού αριστουργήματος. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας πολλαπλές κάμερες για την ανίχνευση του τι βρίσκεται μπροστά από το αυτοκίνητο, και σε ποια απόσταση, έγινε το πρώτο τεχνολογικό βήμα, ώστε το όχημα να εκτελεί κάποιες διαδικασίες χωρίς την επέμβαση του οδηγού. Οι δύο εταιρείες ανέπτυξαν από κοινού ένα σύστημα κάμερας που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον από αυτόνομα οχήματα (Advanced Driver Assistance System).

Η LG μέσα από όλες αυτές τις δημιουργικές συνεργασίες που συνδυάζουν αποδεδειγμένη εμπειρία, τεχνογνωσία, κύρος και στηρίζονται στην τεχνολογική υπεροχή της, αποκτά  συγκριτικό πλεονέκτημα, δημιουργώντας νέα brand identities για τα προϊόντα της. Μέσα από αυτές τις συνέργειες, η LG πιστή στην ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της για «Καινοτομία για μια Καλύτερη Ζωή» προσφέρει καινοτόμα προϊόντα  που βελτιώνουν τη ζωή και την καθημερινότητα των καταναλωτών.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights