Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy Grand Neo Plus Review ( GT-i9060i)

Samsung Galaxy Grand Neo Plus Review ( GT-i9060i)

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Όπως έχουμε πει αρκετές φορές σε προηγούμενες παρουσιάσεις μας, η κατηγορία συσκευών που κοστίζουν περίπου 200 ευρώ είναι εκείνη στην οποία πιθανότατα σημειώνονται οι πιο… μεγάλες «μάχες» μεταξύ των κατασκευαστών. Πράγματι, τα μοντέλα που εντάσσονται σε αυτήν είναι πολλά, συχνά έχουν παραπλήσια χαρακτηριστικά και δυνατότητες και ως εκ τούτου είναι αρκετά δύσκολο ο καταναλωτής να αποφασίσει τι θα επιλέξει.

Παράλληλα, σαν να μην… έφταναν όλα αυτά, υπάρχει και ένα αγοραστικό κοινό το οποίο θέλει να έχει μια συσκευή που να δέχεται δύο SIM και μια τέτοια ανάγκη (μεταξύ άλλων) έρχεται να καλύψει το Samsung Galaxy Grand Neo Plus (i9060i), με το οποίο θα ασχοληθούμε στο κείμενο που ήδη διαβάζετε. Επιγραμματικά, πρόκειται για μια βελτιωμένη – σε λίγα σημεία – έκδοση του ήδη γνωστού Galaxy Grand Neo το οποίο πρωτοανακοινώθηκε πριν από ένα χρόνο και φιλοδοξεί να κερδίσει το δικό του «κοινό».

Σχέδιο – Μέγεθος – Βάρος

Το Galaxy Grand Neo Plus τιμώντας το… όνομά του, έχει διαστάσεις που φτάνουν τα 143,7 x 77,1 x 9,6 χιλιοστά και βάρος που αγγίζει τα 163 γραμμάρια. Το αποτέλεσμα είναι ότι αφενός δίνει την αίσθηση στιβαρής κατασκευής, αφετέρου όμως είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως… compact.

galaxy-grand-neo-plus-in2mobile (2)

Το design της συσκευής δεν έχει κάποιον νεωτερισμό και παραπέμπει στην γνωστή και «πεπατημένη» σχεδιαστική φιλοσοφία της Samsung. Πάντως, τα πλαστικά είναι καλής ποιότητας και για όσο καιρό είχαμε το Grand Neo Plus στην κατοχή μας δεν εντοπίσαμε πουθενά… ύποπτους θορύβους που θα υποδήλωναν ότι η κορεάτικη εταιρεία έκανε «περικοπές».

galaxy-grand-neo-plus-in2mobile (7)

Αφαιρώντας το καπάκι, ερχόμαστε σε επαφή με την μπαταρία του κινητού η οποία είναι χωρητικότητας 2.100mAh, τις δύο υποδοχές για τις SIM σας, καθώς και για κάρτες microSD έως 64GB. Ταυτόχρονα, όπως θα περίμενε κανείς, στο πίσω μέρος της συσκευής θα συναντήσουμε επίσης την βασική κάμερά της με φακό 5MP, το led flash και το ηχείο, ενώ στην μπροστινή όψη πέραν της οθόνης στο κάτω μέρος βρίσκονται τα κλασσικά τρία soft keys εκ των οποίων το κεντρικό είναι μηχανικό.

galaxy-grand-neo-plus-in2mobile (3)

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ το αριστερό επιτελεί χρέη Task Manager όπως συμβαίνει με τα νεώτερα μοντέλα της Samsung, εν τούτοις το σύμβολό του έχει παραμείνει το με εκείνο που είχαν παλαιότερες συσκευές (οι γνωστές «γραμμούλες»).

Πάνω από την οθόνη βρίσκεται το ακουστικό και οι διάφοροι αισθητήρες (proximity και accelerometer – αισθητήρας φωτισμού δεν υπάρχει), ενώ απουσιάζει το led ειδοποιήσεων το οποίο θα ήταν… καλοδεχούμενο. Μια αναβάθμιση σε σχέση με το παλαιότερο Grand Neo είναι η μπροστινή κάμερα η οποία πλέον είναι στα 2MP για όσους θέλουν καλύτερες selfies.

galaxy-grand-neo-plus-in2mobile (4)

Τέλος, περιμετρικά θα βρούμε στα δεξιά το πλήκτρο κλειδώματος – on/off, αριστερά το πλήκτρο αυξομείωσης της έντασης, κάτω την θύρα miniUSB για φόρτιση και σύνδεση με τον Η/Υ μας και πάνω την υποδοχή για 3,5mm ακουστικά.

Οθόνη

Εάν θέλετε συσκευή με μεγάλη οθόνη, τότε το Grand Neo Plus είναι σίγουρα μέσα στις επιλογές σας καθώς η διαγώνιος της TFT με την οποία είναι εξοπλισμένο, φτάνει τις 5 ίντσες. Η ανάλυσή της ωστόσο είναι αρκετά χαμηλή για το μέγεθός της (480×800 pixels – πυκνότητα 186ppi), με αποτέλεσμα οι πληροφορίες και τα διάφορα εικονίδια να φαίνονται… τεράστια.

galaxy-grand-neo-plus-in2mobile (2)

Παρόλο που δεν πρόκειται για AMOLED τεχνολογία, η οθόνη του Grand Neo Plus είναι αρκετά φωτεινή και η απόδοση των χρωμάτων ικανοποιητική, μιλώντας πάντα σε σχέση με τα δεδομένα της κατηγορίας στην οποία ανήκει.

galaxy-grand-neo-plus-in2mobile (3)

Βεβαίως, θα επαναλάβουμε ότι λόγω της ανυπαρξίας του ανάλογου αισθητήρα, η ρύθμιση της φωτεινότητας γίνεται χειροκίνητα (μέσω του Πίνακα Ειδοποιήσεων), κάτι που ίσως κάποιους να μην τους εξυπηρετεί, εάν χρειάζεται να την προσαρμόζουν συνέχεια.

Σε κάθε περίπτωση, η οθόνη του Grand Neo Plus κάνει εμφανές ότι δεν επιλέχθηκε για να εντυπωσιάσει όσους δίνουν βαρύτητα στο κομμάτι αυτό, αλλά για χρήστες που θέλουν απλά να κάνουν την δουλειά τους. Φανταζόμαστε ότι ανάλυση της τάξεως των 720p θα ήταν περισσότερο ταιριαστή εφόσον μιλάμε για διαγώνιο 5 ιντσών και κάτι τέτοιο θα ήταν μια ουσιαστική αναβάθμιση σε σχέση με το «original» Grand Neo.

 

Λειτουργικό Σύστημα

Το Galaxy Grand Neo Plus διαθέτει προεγκατεστημένη την έκδοση 4.4.4 του Android ωστόσο γίνεται εμφανές ότι σε πολλά σημεία έχουν γίνει… «περικοπές». Για παράδειγμα, στον Πίνακα Ειδοποιήσεων τα διαθέσιμα shortcuts που μπορούμε να τοποθετήσουμε είναι περιορισμένα, τουλάχιστον σε σχέση με άλλα μοντέλα της Samsung.

10 11 12 13 14 15

Στο ίδιο μοτίβο, το μενού των Ρυθμίσεων είναι αρκετά περιορισμένο.

20 21 22 23 24 25

Ένα άλλο σημείο που μας παραξένεψε, είναι ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας φακέλων στο App Drawer (Μενού Εφαρμογών), με αποτέλεσμα να θυμηθούμε… παλιές καλές εποχές του Android, όταν για να βρούμε την εφαρμογή που θέλαμε έπρεπε να μετακινηθούμε αρκετές σελίδες προς τα δεξιά. Ελπίζουμε ότι σε μελλοντική αναβάθμιση θα προστεθεί αυτή η δυνατότητα, αν και μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν είναι γνωστό. Ευτυχώς πάντως, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας φακέλων στις Αρχικές Οθόνες μας. Επίσης, δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι τα σταθερά shortcuts που μπορούμε να δημιουργήσουμε στο κάτω μέρος της οθόνης, περιορίζονται σε μόλις τρία, δεδομένου ότι έτσι και αλλιώς η μια θέση καταλαμβάνεται από εκείνο του App Drawer.

30 31 32

Κατά τα άλλα, σε ό,τι αφορά το καθαρά τηλεφωνικό κομμάτι, η διαχείριση κλήσεων, μηνυμάτων και επαφών δεν έχει αλλάξει σε σχέση με τα σημερινά μοντέλα της κορεάτικης εταιρείας: οι δυνατότητες είναι αρκετές και το επίπεδο ευχρηστίας, πολύ ικανοποιητικό. Επίσης, μιας και μιλάμε πάντα για dual-SIM συσκευή, να αναφέρουμε ότι δεν συναντήσαμε κανένα πρόβλημα με την ταυτόχρονα λειτουργία δύο καρτών από δύο διαφορετικά δίκτυα.

40 42 44

Τέλος, αναφορικά με τις προεγκατεστημένες εφαρμογές της Samsung, όπως αναφέραμε και στο review του Galaxy A3, έτσι και εδώ οι ουσιαστικότερες που έχουν διατηρηθεί, είναι οι γνωστές S-Voice και S-Planner. Επίσης, ένα θετικό που συχνά δεν συναντάμε σε αρκετά μοντέλα των Κορεατών, είναι η προσθήκη Ραδιοφώνου.

50 51 52 53 54 55

Κάμερα

Όπως είπαμε και πριν, μια διαφορά σε σχέση με το παλαιότερο Grand Neo, είναι ότι στο νέο μοντέλο της Samsung έχει αναβαθμιστεί η μπροστινή κάμερα και πλέον έχει φακό με ανάλυση 2MP, «αντανακλώντας» ίσως την τρέχουσα μόδα των selfies.

Η βασική κάμερα έχει παραμείνει στα 5MP και διαθέτει επίσης λειτουργία αυτόματης εστίασης και led flash. Η απόδοσή της κρίνεται ικανοποιητική για τα δεδομένα της και το flash  είναι αρκετά δυνατό σε συνθήκες έλλειψης φωτός. Όσον αφορά, δε, το μενού των ρυθμίσεων όταν θέλουμε να τραβήξουμε μια φωτογραφία, κρίνεται επαρκές για τον μέσο μη-απαιτητικό χρήστη, ενώ η δυνατότητα καταγραφής video, φτάνει τα 720p με 30fps.

Σε γενικές γραμμές, εάν είσαστε χρήστης που δεν έχετε ιδιαίτερες απαιτήσεις στο φωτογραφικό κομμάτι, το Galaxy Grand Neo Plus θα σας βοηθήσει να… κάνετε την δουλειά σας. Ειδάλλως, πιθανότατα θα πρέπει να κοιτάξετε άλλα μοντέλα από τα πολλά διαθέσιμα που έτσι και αλλιώς προσφέρει ήδη τόσο η Samsung όσο και οι ανταγωνιστές της. Να μην ξεχάσουμε, κλείνοντας, να επαναλάβουμε ότι εάν τα 8GB μνήμης που διαθέτει η συσκευή δεν σας φτάσουν, μπορείτε να τοποθετήσετε microSD κάρτες έως 64GB.

1 2 3

Επεξεργαστής – Μνήμη

Στο εσωτερικό του Galaxy Grand Neo Plus βρίσκεται ένας μέχρι σήμερα “άγνωστος” επεξεργαστής, της … Spreadtrum με συνολικά 4 πυρήνες επεξεργασίας. Αναλυτικότερα, οι τέσσερις αυτοί πυρήνες είναι αρχιτεκτονικής Α-7 της ARM χρονισμένοι στο  1.2 GHz ενώ συνοδεύονται από την αρκετά “παλιά” πλέον Mali 400 κάρτα γραφικών.

Η σχετικά “απλοποιημένη” έκδοση του Touchwiz που χρησιμοποιεί το Galaxy Grand Neo Plus το βοηθά να λειτουργεί χωρίς προβλήματα και ενοχλητικές καθυστερήσεις, με την συνολική απόδοση να βρίσκεται στο μέσο όρο της κατηγορίας του.

4 5 6

Μπαταρία

Η μπαταρία του Galaxy Grand Neo Plus έχει χωρητικότητα 2.100mAh όπως ήδη αναφέραμε και εκτός του ότι είναι αφαιρούμενη (πράγμα το οποίο σημαίνει ότι  μπορείτε να την αντικαταστήσετε εύκολα όταν έρθει το… πλήρωμα του χρόνου), αποδίδει αρκετά καλά σε συνθήκες καθημερινής χρήσης.

Το σχετικά χαμηλό σε απαιτήσεις hardware της συσκευής και η χαμηλή ανάλυση της οθόνης δεν… ξεζουμίζουν την μπαταρία, με αποτέλεσμα μια αυτονομία 2-3 ημερών να είναι πιθανή για τον μέσο χρήστη. Φυσικά, όπως είναι ευνόητο, εάν σερφάρουμε συνέχεια στο Διαδίκτυο, έχουμε συνέχεια ανοιχτό το Viber ή παίζουμε συνεχώς παιχνίδια, οι χρόνοι αυτονομίας θα περιοριστούν αρκετά έως πολύ, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλες τις συσκευές.

Φυσικά, εάν θέλετε να πετύχετε την μέγιστη αυτονομία που μπορεί να σας δώσει το Galaxy Grand Neo Plus, μπορείτε πάντα να ενεργοποιήσετε την γνωστή «Ultra Εξοικονόμηση Ενέργειας» της Samsung με όλα τα… θετικά για την μπαταρία σας επακόλουθα.

70

Συμπέρασμα

Πιστεύουμε ότι είναι παραπάνω από εμφανές ότι οι διαφορές του Galaxy Grand Neo Plus σε σχέση με τον προκάτοχό του δεν είναι ιδιαίτερα… πολλές. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα «λιφτινγκ» και έχει ως στόχο όσους επιθυμούν μια dual-SIM συσκευή που να κοστίζει περίπου 200 ευρώ, να έχει μεγάλη οθόνη, λειτουργική κάμερα και δυνατότητα επέκτασης μνήμης.

80

81 82

Όπως είπαμε και στο πρόσφατο review του Galaxy Core Prime 4G, η Samsung είναι η μόνη εταιρεία που έχει την δυνατότητα και την διάθεση να κυκλοφορεί στην αγορά τέτοια πληθώρα συσκευών, προσπαθώντας να καλύψει κάθε γούστο και ανάγκη, σε όλες τις κατηγορίες τιμής. Βέβαια, το κάνει σε τέτοιο βαθμό που τελικά ο καταναλωτής μπορεί να έχει δυσκολία στο τι να διαλέξει τελικά, μιας και με πολύ μικρές διαφορές στην τιμολόγηση μπορεί να βρει πολλά μοντέλα με πολύ μικρές διαφορές μεταξύ τους.

83 84 85

Δεδομένου του ότι η ίδια η Samsung έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να περιορίσει την γκάμα των συσκευών της, προφανώς ώστε οι διαφορές μεταξύ τους να είναι πιο ουσιαστικές, θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα  δούμε κάτι τέτοιο και στην πράξη.

Κλείνοντας την παρουσίασή μας πάντως, το Galaxy Grand Neo Plus κάνει ό,τι ακριβώς υποτίθεται ότι πρέπει να κάνει: να έχετε την δυνατότητα να έχετε ένα τηλέφωνο με δύο SIM και να ζείτε άνετα μαζί του την καθημερινότητά σας. Στο κάτω-κάτω… αυτό δεν είναι και το ζητούμενο;

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

Στελιος 31/03/2015 - 10:17

Και το κυριοτερο εκπεμμει<>καλο ?

Reply
Kostas Gliatiotis 31/03/2015 - 11:07

Αν εννοείς το πόσο καλό σήμα έχει, κατά την περίοδο της δοκιμής του, δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα στη λειτουργία, και σε GSM αλλά και σε 3G δίκτυα 🙂

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights