Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Samsung: Exynos 7 στα 14nm

Samsung: Exynos 7 στα 14nm

απο Kostas Gliatiotis

Φαίνεται πως η Samsung έχει πάρει “ζεστά” την βελτίωση της απόδοσης του τμήματος που κατασκευάζει επεξεργαστές για Smartphones και κάθε είδους φορητές συσκευές. Η Samsung LSI ανακοίνωσε πριν λίγο, πως είναι η πρώτη εταιρεία που ξεκινά την κατασκευή επεξεργαστών στα 14nm χρησιμοποιώντας την τεχνολογία 3D FinFET.

Όπως και κάθε μετάβαση σε νεότερη τεχνική κατασκευής, η Samsung δηλώνει πως στα 14nm οι επεξεργαστές της, και συγκεκριμένα αυτοί της σειράς Exynos 7. αποδίδουν 30% περισσότερο λόγω της αύξησης της ταχύτητας έως και 20% χωρίς αύξηση της κατανάλωσης ρεύματος. Αντίστοιχα στην ίδια συχνότητα, ένας επεξεργαστής κατασκευασμένος στα 14nm θα καταναλώνει 30% λιγότερη ενέργεια από έναν κατασκευασμένο στα 20nm.

Η μετάβαση στα 14nm θα επιτρέψει στη Samsung να κατασκευάσει γρηγορότερους επεξεργαστές διατηρώντας την κατανάλωση τους στα σημερινά επίπεδα, αυξάνοντας θεωρητικά ακόμα περισσότερο την απόδοση τους.

Οι πρώτες ενδείξεις από τον Exynos 7420 δείχνουν πως όντως η εταιρεία έχει καταφέρει να αυξήσει την απόδοση του σημαντικά σε σύγκριση με τον Exynos 5433 που βρίσκεται στο εσωτερικό κάποιων εκδόσεων του Galaxy Note 4. Αντίστοιχα θεωρείται σχεδόν βέβαιο, πως η βελτιωμένη έκδοση του Exynos 7420 θα χρησιμοποιηθεί στο Galaxy S6 της εταιρείας, μετά και την παραδοχή της Qualcomm ότι έχασε έναν μεγάλο πελάτη για τον νεότερο επεξεργαστή της, τον SnapDragon 810

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights