Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ LG: Ετοιμάζει δικό της High End επεξεργαστή
lg-in-house-AP-in2mobile-featured-image

LG: Ετοιμάζει δικό της High End επεξεργαστή

απο iGlobal

Με την πρώτη προσπάθεια της LG στο χώρο των επεξεργαστών για Smartphones και Tablets να έχει ήδη μερικούς μήνες πλέον στην αγορά, και παρά το ότι η μια συσκευή στην οποία χρησιμοποιήθηκε δεν πωλείται εκτός Νοτίου Κορέας, η εταιρεία σχεδιάζει σύμφωνα με πληροφορίες να κατασκευάσει και νέο επεξεργαστή.

Ο νέος επεξεργαστής θα είναι σχεδιασμένος για High End συσκευές, με αντίστοιχη απόδοση, και οι μέχρι τώρα πληροφορίες θέλουν την LG να χρησιμοποιεί τον πρόσφατα ανακοινωμένο Cortex A-72 της ARM. Για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας, ο A-72 θα συνδυάζεται με τον επίσης της ARM A-53 σε αρχιτεκτονική big.LITTLE ενώ είναι σχεδόν βέβαιο πως στο σύνολο θα χρησιμοποιούνται συνολικά 8 πυρήνες, τέσσερις από το κάθε “είδος”. Σε ότι αφορά την κάρτα γραφικών, αυτή θα είναι επίσης της ARM και πιθανότατα θα είναι η Mali T860 που ανακοινώθηκε μαζί με τον A-72.

Η LG σχεδιάζει να ξεκινήσει την κατασκευή του νέου επεξεργαστή περίπου στο τέλος του χρόνου, με αποτέλεσμα να εμφανιστεί σε συσκευές μέσα στο 2016.

Η είδηση αυτή έχει και πολλές ενδιαφέρουσες “επιπτώσεις” στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας, αφού μετά τη Samsung και την Huawei, η LG είναι η τρίτη εταιρεία μαζικής παραγωγής που αποφασίζει να κατασκευάσει τους δικούς της επεξεργαστές. Η Huawei είχε προσπαθήσει στο παρελθόν να χρησιμοποιήσει επεξεργαστή κατασκευασμένο από την ίδια σε συσκευές της, όμως οι προσπάθειες της “ανταμείφθηκαν” εμπορικά με το Mate 7 και τον Kirin 925 που βρίσκεται στο εσωτερικό του.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν τα προβλήματα στην κατασκευή του SnapDragon 810 της Qualcomm που προκαλούσαν υπερθέρμανση συνέβαλαν στην απόφαση της LG να κατασκευάσει δικό της επεξεργαστή ή αν απλά … επιτάχυναν τις εξελίξεις.

Σε κάθε περίπτωση, η Qualcomm για μεγάλο χρονικό διάστημα εκμεταλλευόταν τη θέση που είχε στην αγορά, κυρίως λόγω της υποστήριξης για LTE / 4G δίκτυα κινητής τηλεφωνίας που προσέφεραν οι επεξεργαστές της, με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν… υποχρεωμένοι οι κατασκευαστές να χρησιμοποιούν τις δικές της λύσεις. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα εκτός των άλλων οι κατασκευαστές να παρουσιάζουν καινούριες συσκευές όχι με βάση το δικό τους χρονοδιάγραμμα αλλά το πότε η Qualcomm είχε έτοιμη κάθε νεότερη έκδοση των επεξεργαστών της, με τις τελικές συσκευές να μην προσφέρουν κάτι διαφορετικό σε απόδοση μεταξύ τους.

Φυσικά, από τον σχεδιασμό ενός επεξεργαστή και τη χρήση του σε μια συσκευή, και την μελλοντική παραγωγή ενός ακόμα μέχρι την κάλυψη των αναγκών της εταιρείας σε όλες τις κατηγορίες υπάρχει μεγάλη διαφορά και αυτό δεν μπορεί να συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη. Όπως όμως απέδειξε η Samsung εδώ και σχεδόν ένα χρόνο με συσκευές σαν το Galaxy Note 3 Neo και το Galaxy S5 mini, είναι δυνατόν να συμβεί αρκεί η LG να έχει τη διάθεση, τα χρήματα αλλά και την.. υπομονή.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights