Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Qualcomm: Παρουσίασε τους SnapDragon 415, 420, 618 και 620
snapdragon-620-in2mobile-featured-image

Qualcomm: Παρουσίασε τους SnapDragon 415, 420, 618 και 620

απο Kostas Gliatiotis

Παρά τις “δυσκολίες” που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό, χάνοντας τη Samsung από πελάτη για το Galaxy S6, και τα προβλήματα στη λειτουργία του SnapDragon 810, η Qualcomm παραμένει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής επεξεργαστών για φορητές συσκευές, και σήμερα φρόντισε να το “δείξει” με την παρουσίαση τεσσάρων νέων επεξεργαστών.

Οι δύο από αυτούς αφορούν τη χαμηλότερη κατηγορία τιμής και ανήκουν στην σειρά SnapDragon 4xx με ονομασία SnapDragon 415 και 420 αντίστοιχα. Οι διαφορές τους σε σύγκριση με τον SnapDragon 410 που χρησιμοποιείται ήδη σε πολλές συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά αφορούν βελτιώσεις στον τομέα του επεξεργαστή αλλά και των γραφικών. Αρχικά σε ότι έχει να κάνει με τον επεξεργαστή, ο A-53 της ARM βρίσκεται πλέον στο εσωτερικό των νέων Snapdragon σε διάταξη 8 συνολικά πυρήνων. Η μοναδική διαφορά είναι πως στον Snapdragon 415 η μέγιστη ταχύτητα χρονισμού είναι το 1,4 GHz ενώ στον SnapDragon 420 αυξάνεται στο 1.7 GHz. Το αξιοσημείωτο είναι πως η Qualcomm είναι η πρώτη εταιρεία που διαθέτει στην χαμηλή κατηγορία τιμής επεξεργαστή με συνολικά 8 πυρήνες λειτουργίας. Η κάρτα γραφικών τώρα με τη σειρά της είναι η αρκετά ισχυρότερη Adreno 405 που βρίσκεται και στο εσωτερικό του SnapDragon 615 με την απόδοση της να είναι σχεδόν διπλάσια από αυτή της Adreno 306 του SnapDragon 410.

Το πραγματικά ενδιαφέρον όμως είναι οι δύο νέοι επεξεργαστές της σειράς SnapDragon 6xx της εταιρείας και συγκεκριμένα ο SnapDragon 618 και ο SnapDragon 620. Λιγότερο από ένα μήνα μετά την επίσημη παρουσίαση του Cortex A-72 από την ARM η Qualcomm είναι η πρώτη εταιρεία που ανακοινώνει τη χρήση του, και μάλιστα στο εσωτερικό ενός επεξεργαστή που θεωρητικά τουλάχιστον ανήκει και αυτός στο άνω άκρο της μεσαίας κατηγορίας. Ο A-72 συνδυάζεται με τέσσερις A-53 πυρήνες χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας σε διάταξη big.LITTLE με τον SnapDragon 618 να έχει τέσσερις A-53 και δύο Α-72 και τον SnapDragon 620 να διαθέτει συνολικά 8 πυρήνες, τέσσερις κάθε αρχιτεκτονικής. Με αυτή τη διάταξη, ειδικά ο SnapDragon 620 είναι τουλάχιστον στα χαρτιά ισχυρότερος από τις μέχρι τώρα λύσεις της εταιρείας, ακόμα και με τους Α-72 χρονισμένους χαμηλά στο 1,7 GHz αφού με την βελτιωμένη του απόδοση, θεωρητικά θα είναι πιο “γρήγορος” από τον SnapDragon 810 της εταιρείας. Σε ότι αφορά την κάρτα γραφικών των δύο νέων SnapDragon 6xx η Qualcomm δεν ανέφερε συγκεκριμένα ποια θα είναι αυτή, δηλώνοντας απλά ότι θα είναι “μια Adreno κάρτα γραφικών επόμενης γενιάς”.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights