Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Wind: Η πορεία της εταιρείας και το όραμα της για το μέλλον
wind-ceo-in2mobile-featured-image

Wind: Η πορεία της εταιρείας και το όραμα της για το μέλλον

απο Kostas Gliatiotis

Κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του 4G δικτύου της Wind σε εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκε το in2mobile.gr, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Κύριος Νάσος Ζαρκαλής παρουσίασε τα κυριότερα σημεία της μέχρι σήμερα πορείας στην αγορά αλλά και το όραμα της Wind για το άμεσο μέλλον.

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Κυρίου Ζαρκαλή είναι τα εξής:

Η συνολική εικόνα της αγοράς και η θέση της Wind σε αυτή

Η συνολική αγορά κινητής τηλεφωνίας σημείωσε πτώση εσόδων για έκτη συνεχόμενη χρονιά το 2014 αν και μικρότερη σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη. Η πτώση της αγοράς εκτιμάται στο 5,5% με τον συνολικό τζίρο να διαμορφώνεται κάτω από τα 2 δις. Ευρώ*. Στις συνθήκες αυτές η WIND διατήρησε τις καλές επιδόσεις τόσο στην αγορά του συμβολαίου με την διεύρυνση της αποδοχής του W αλλά και στην αγορά της καρτοκινητής με το f2g και την Q.

Στον τομέα των smartphones και των υπηρεσιών data οι ενεργοί χρήστες Mobile Internet στη βάση συνδρομητών της WIND αυξήθηκαν πάνω από 50% το 2014, ενώ εντυπωσιακή ήταν η αύξηση στη χρήση mobile Internet στη διάρκεια της περασμένης χρονιάς καθώς άγγιξε το 180%.

Η πορεία της Wind στην αγορά της σταθερής τηλεφωνίας

Η συνολική αγορά σταθερής τηλεφωνίας σημείωσε επίσης μείωση εσόδων κατά 3% το 2014, στα 2,1€ δις. περίπου*. Παρ’ ολ’ αυτά  η αγορά LLU συνέχισε να μεγαλώνει και αυξήθηκε κατά 110.000 γραμμές στη διάρκεια του έτους. Η WIND πήρε μερίδιο της τάξης του 36% στις νέες συνδέσεις LLU, ξεπερνώντας συνολικά τις 460.000 πελάτες σταθερής. Στην πελατειακή βάση της WIND 50% των συνδρομητών κινητής έχουν και σταθερή από την εταιρεία ενώ 4 στα 10 νοικοκυριά με σταθερή WIND, την επιλέγουν και στην κινητή.

Τα οικονομικά μεγέθη της Wind

Τα συνολικά έσοδα της WIND για το περασμένος έτος διαμορφώθηκαν στα 500€ εκατ. και το EBITDA στα 95€ εκατ. Στο τέλος του 2014 η WIND ολοκλήρωσε με επιτυχία δανειακή σύμβαση ύψους 175€ εκατ. από διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, ισχυροποιώντας έτσι ακόμη περισσότερο την ταμειακή της ρευστότητα. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της WIND, Νάσο Ζαρκαλή τα κεφάλαια αυτά θα αξιοποιηθούν για την περαιτέρω ανάπτυξη υποδομών και νέων τεχνολογιών και για οποιαδήποτε επενδυτική ευκαιρία παρουσιαστεί.

Οι επενδύσεις της εταιρείας

Συνεχίζονται οι επενδύσεις της WIND σε δίκτυα και υποδομές αλλά και στη λιανική αγορά. Για την επόμενη 3ετία η WIND αναμένεται να  προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 300€ εκατομμυρίων κυρίως για δίκτυα νέας γενιάς σε κινητή (4G) και σταθερή (VDSL) αλλά και για την ολοκλήρωση της κατασκευής των νέων καταστημάτων της.

Το δίκτυο πωλήσεων της εταιρείας

Σήμερα η WIND έχει 50 νέα καταστήματα WIND σε όλη την Ελλάδα και μέχρι το τέλος του 2015 θα υπάρχουν συνολικά 160, μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στη λιανική αγορά στη χώρα μας, που θα αγγίξει τα 20 εκατ. €. Στα νέα καταστήματα WIND η επισκεψιμότητα έχει αυξηθεί κατά 23%, ενώ καταγράφουν σχεδόν 30% περισσότερες πωλήσεις.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights