Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Google: Παρουσίασε το Android Lollipop 5.1
nexus-6-in2mobile-featured-image

Google: Παρουσίασε το Android Lollipop 5.1

απο Kostas Gliatiotis

Πιστή στην παράδοση που την θέλει να παρουσιάζει νεότερες εκδόσεις του λειτουργικού της συστήματος, με μικρές διαφορές κάθε μερικούς μήνες, η Google ανακοίνωσε και επίσημα την 5.1 έκδοση του Android Lollipop.

Η νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της εταιρείας, έρχεται με λίγες συνολικά, και όχι ιδιαίτερα σημαντικές σε καθημερινή χρήση αλλαγές, πολλές από τις οποίες έτσι και αλλιώς προσφέρονται από κατασκευαστές συσκευών ήδη.

Η βασικότερη από αυτές είναι η υποστήριξη για την ταυτόχρονη λειτουργία δύο καρτών SIM, ένα χαρακτηριστικό που έτσι και αλλιώς υπήρχε στις παλαιότερες εκδόσεις του Android. Με το Android Lollipop έτσι και αλλιώς να μην είναι ακόμα διαδεδομένο σε πολλές συσκευές της αγοράς, και οι περισσότερες που έχουν ήδη αναβαθμιστεί σε αυτό να είναι η εκάστοτε High End συσκευή κάθε εταιρείας, το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό θα χρειαστεί λίγος καιρός μέχρι να φανεί χρήσιμο, με την παρουσίαση οικονομικών συσκευών με την Android lollipop 5.1

Το Android Lollipop 5.1 προσφέρει επίσης μια πολύ σημαντική υπηρεσία ασφαλείας για τον χρήστη της συσκευής. Ακόμα και αν κλαπεί μια συσκευή που θα “τρέχει” τη νεότερη έκδοση, και γίνει factory reset σε αυτή, θα πρέπει να εισαχθεί το Google Account του ιδιοκτήτη της ώστε να λειτουργήσει και πάλι. Το χαρακτηριστικό αυτό θα ενεργοποιηθεί αυτόματα στο Nexus 6 και το Nexus 9 μόλις αυτά αναβαθμιστούν στην νεότερη έκδοση, ενώ θεωρητικά θα προσφέρεται και από τις συσκευές των υπολοίπων κατασκευαστών.

Τα δύο “λιγότερο” ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης είναι η δυνατότητα πρόσβασης στα διαθέσιμα ασύρματα δίκτυα από την οθόνη ειδοποιήσεων, και η υποστήριξη του HD Voice, ενός ακόμα χαρακτηριστικού που θεωρητικά ήδη υποστηρίζεται από πολλές συσκευές τρίτων κατασκευαστών.

Η Google δεν ανακοίνωσε πότε ακριβώς θα διατεθεί το Android Lollipop 5.1 για τις ήδη υπάρχουσες Nexus  συσκευές καθώς και το αν η αναβάθμιση θα είναι διαθέσιμη για όλες, ακόμα και τις παλαιότερες από αυτές. Πάντως η νέα έκδοση, χωρίς κάποιο ιδιαίτερα χρήσιμο νέο χαρακτηριστικό ή δυνατότητα, θα ξεκινήσει νέο γύρο “αναμονής” από τους χρήστες, και την αντίστοιχη “γκρίνια” μέχρι να διατεθεί για πολλές συσκευές που υπάρχουν ήδη στην αγορά.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights