Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Microsoft: Δωρεάν Αναβάθμιση σε Windows 10 για όλους
Windows-10-free-upgrade-in2mobile-featured-image

Microsoft: Δωρεάν Αναβάθμιση σε Windows 10 για όλους

απο Kostas Gliatiotis

Φαίνεται πως η Microsoft έχει αφήσει για τα καλά στο παρελθόν την πολιτική που την ήθελε (δικαίως σε μεγάλο βαθμό) να προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με τις “πειρατικές” εκδόσεις των λειτουργικών της, που οι χρήστες εγκαθιστούσαν στον υπολογιστή τους, χωρίς να έχουν αγοράσει ποτέ την άδεια χρήσης από την εταιρεία.

Ο Terry Myerson, υπεύθυνος του τμήματος λειτουργικών συστημάτων της εταιρείας, δήλωσε πως το πρόγραμμα δωρεάν αναβάθμισης σε Windows 10 για τους χρήστες των Windows 8 και windows 7 της εταιρείας, θα περιλαμβάνει και όσους χρήστες χρησιμοποιούν “πειρατική” έκδοση τους.

Από ότι φαίνεται, η συγκεκριμένη δήλωση “εννοεί” ακριβώς αυτό, πως όλοι οι χρήστες των Windows 7 και Windows 8, άσχετα με το αν έχουν πληρώσει για αυτά, θα μπορούν δωρεάν να τα αναβαθμίσουν σε Windows 10 μόλις φυσικά αυτά γίνουν διαθέσιμα.

Η κίνηση αυτή της Microsoft φαίνεται πως στοχεύει κυρίως στην αγορά της Κίνας, που όπως είναι μάλλον λογικό, υπάρχουν αρκετά εκατομμύρια χρήστες υπολογιστών με Windows που δεν έχουν πληρώσει για την χρήση τους. Η microsoft σκοπεύει με αυτή της την κίνηση να τους “γνωρίσει” δωρεάν τον κόσμο των νέων Windows 10 και αν είναι δυνατόν στη συνέχεια να τους πείσει να γίνουν πελάτες της έστω και σε κάποιο άλλο προϊόν της.

Η εταιρεία πάντως, έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως η πολιτική της αυτή θα ισχύσει σε ολόκληρο τον κόσμο και όχι απλά στην Κίνα, με όλους τους χρήστες των Windows 8 και windows 7 να δικαιούνται την δωρεάν αναβάθμιση σε Windows 10.

Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη κίνηση της Microsoft δείχνει ξεκάθαρα πως η εταιρεία έχει αλλάξει σημαντικά την πολιτική της γενικότερα, αλλά και ειδικότερα στο θέμα της “πειρατείας”. Από την άλλη πλευρά είναι σχεδόν σίγουρο πως η εταιρεία ελπίζει πως με αυτή της την κίνηση πολλοί χρήστες των Windows 10 θα της αποφέρουν χρήματα τελικά με την αγορά άλλων υπηρεσιών της εταιρείας, ή απλά θα την βοηθήσουν τελικά να “εξαπλώσει” γρηγορότερα τα Windows 10 σε μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights