Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Πακιστάν: Υποχρεωτική εγγραφή δακτυλικών αποτυπωμάτων

Πακιστάν: Υποχρεωτική εγγραφή δακτυλικών αποτυπωμάτων

απο Kostas Gliatiotis

Σε μια εκτός πραγματικότητας για τα Ευρωπαϊκά (και όχι μόνο) δεδομένα κίνηση προχώρησε η κυβέρνηση του Πακιστάν προκειμένου να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα τρομοκρατίας στη χώρα.

Τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας της χώρας θα πρέπει να καταγράψουν το… δακτυλικό αποτύπωμα κάθε χρήστη κινητού τηλεφώνου στη χώρα !

Συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης κάθε κάρτας SIM θα πρέπει να καταγράψει το δακτυλικό του αποτύπωμα προκειμένου να συνεχίσει να την χρησιμοποιεί, αλλιώς το νούμερο του θα διαγραφεί μετά τις 15 Απριλίου του 2015.

Προφανώς τα “δημοκρατικά” δικαιώματα των πολιτών στο Πακιστάν είναι πολύ εύκολο να αγνοηθούν όταν η κυβέρνηση της χώρας θεωρεί ότι έχει κάποιο λόγο, εκτός αυτού όμως η υποχρέωση αυτή έχει και αρκετές τεχνικές δυσκολίες.  Οι κάτοικοι της χώρας δεν έχουν απαραίτητα εύκολη πρόσβαση σε καταστήματα του δικτύου που χρησιμοποιούν, αφού μέχρι και η μετακίνηση είναι κάτι αρκετά δύσκολο σε κάποιες περιοχές. Αυτό σημαίνει πως πολλοί χρήστες κινητών τηλεφώνων, κινδυνεύουν να βρεθούν αποκλεισμένοι μετά τις 15 Απριλίου σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να βρουν τρόπο να κάνουν την εγγραφή του δακτυλικού τους αποτυπώματος.

Φυσικά, η απόφαση αυτή δεν εμποδίζει αυτούς που θέλουν να διαπράξουν κάποιο έγκλημα στη χώρα από το να χρησιμοποιήσουν μια κάρτα SIM άλλου δικτύου εκτός Πακιστάν, κάτι που έτσι και αλλιώς πιθανόν ήδη συμβαίνει.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights