Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Η Universal πιέζει το Spotify να περιορίσει το δωρεάν Streaming

Η Universal πιέζει το Spotify να περιορίσει το δωρεάν Streaming

απο Kostas Gliatiotis

Το Spotify, η δημοφιλής υπηρεσία streaming μουσικής, για μια ακόμα φορά, φαίνεται πως δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με τις δισκογραφικές εταιρείες, και τα στούντιο παραγωγής.

Συγκεκριμένα, η Universal, πιέζει το Spotify να αλλάξει σημαντικά τους περιορισμούς που αυτό θέτει στους χρήστες που χρησιμοποιούν δωρεάν τις υπηρεσίες του. Μια από τις προτάσεις της universal, είναι να θέσει το Spotify ένα όριο στο πόση δωρεάν μουσική μπορεί να ακούσει κάθε χρήστης ανά μήνα, προκειμένου αυτοί στην συνέχεια να “αναγκαστούν” να επιλέξουν την επί πληρωμή υπηρεσία.

Στο παρελθόν δεν είναι λίγες οι εταιρείες αλλά και οι καλλιτέχνες που έχουν “γκρινιάξει” πως τα έσοδα που έχουν από τη λειτουργία του Spotify είναι λιγότερα από όσα θα ήθελαν, με το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών του να επιλέγουν (όπως είναι φυσικό) την δωρεάν υπηρεσία streaming μουσικής.

Μάλιστα, η Universal φαίνεται να πιστεύει πως το Spotify ευθύνεται για τις σημαντικές μειώσεις πωλήσεων που σημειώνονται σε πιο “παραδοσιακά” on-line καταστήματα μουσικής όπως το itunes.

Το Spotify από την πλευρά του, θεωρεί πως οι δωρεάν χρήστες είναι ένα σημαντικό κομμάτι της επιτυχίας του, και πως ταυτόχρονα η δωρεάν ακρόαση μουσικής χωρίς ιδιαίτερα ενοχλητικούς περιορισμούς είναι αυτή που προσελκύει “ευγενικά” στη συνέχεια τους χρήστες να επιλέξουν την επί πληρωμή χρήση του. Όπως είναι λογικό, οι χρήστες του θα μειωθούν σημαντικά αν θέσει επιπλέον περιορισμούς στον τρόπο που λειτουργεί το δωρεάν streaming, και αντίστοιχα θα μειωθεί ο αριθμός των υποψήφιων αγοραστών του επί πληρωμή streaming.

Σε κάθε περίπτωση, το spotify είναι σαφώς “φιλικότερο” για τις δισκογραφικές εταιρείες, από εναλλακτικές όπως το youtube της Google, στο οποίο μπορεί κανείς να βρει (και να κατεβάσει με σχετική ευκολία) το ίδιο περιεχόμενο. Σε περιπτώσεις σαν και αυτή, οι δισκογραφικές εταιρείες έχουν σαφώς μικρότερη επιρροή απέναντι στην Google, και είναι σίγουρο πως δεν μπορούν να ασκήσουν σε αυτή την ίδια πίεση.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights