Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Microsoft: Windows 10 σε περισσότερα Smartphone
mobile-windows-10-in2mobile-featured-image

Microsoft: Windows 10 σε περισσότερα Smartphone

απο Kostas Gliatiotis

Η πρώτη έκδοση για Developers των επερχόμενων Windows 10 είχε περιοριστεί σε υποστήριξη μιας μικρής λίστας Smartphones, από την οποία απουσίαζαν οι περισσότερες high end συσκευές της πρώην Nokia και πλέον Microsoft.

Ο Gabriel Aul, υπεύθυνος του τμήματος Windows Inside, που με τη σειρά του είναι υπεύθυνο για την κυκλοφορία των “δοκιμαστικών” εκδόσεων για κάθε Windows Phone συσκευή, εξήγησε γιατί έγινε αυτό, αλλά και πως η επόμενη έκδοση θα γίνει διαθέσιμη για περισσότερες συσκευές.

Σύμφωνα με τον Gabriel Aul λοιπόν, οι συσκευές που επιλέχθηκαν για την πρώτη preview έκδοση των Windows 10 για Smartphones, είχαν από την κατασκευή τους “χωρισμένη” την διαθέσιμη μνήμη με τρόπο που επέτρεπε την εγκατάσταση των Windows 10. Το κομμάτι της μνήμης ενός Smartphone στο οποίο είναι αποθηκευμένο το λειτουργικό του, είναι χωρισμένο σε διαφορετικά τμήματα, και μέχρι σήμερα, τα Windows 10 δεν είχαν τη δυνατότητα να αλλάξουν το μέγεθος καθενός από αυτά. Το συγκεκριμένο πρόβλημα φαίνεται να “λύθηκε” πάντως χάρη σε ένα νέο χαρακτηριστικό των Windows 10 για Smartphones με την ονομασία “partition stitching”. Αυτό επιτρέπει στο λειτουργικό σύστημα να μεταβάλει το μέγεθος κάθε “διαμερίσματος” της μνήμης ενός Smartphone προκειμένου αυτή στη συνέχεια να… ταιριάζει στον τρόπο που γίνονται εγκατάσταση και λειτουργούν τα Windows 10.

Η επόμενη έκδοση λοιπόν, θα περιλαμβάνει εκτός απροόπτου και συσκευές όπως τα Lumia 1520, Lumia 1320 kai to Lumia 930, που μέχρι και σήμερα τουλάχιστον αποτελούν τις “καλύτερες” Windows Phone συσκευές που είναι διαθέσιμες στην αγορά.

Με το πρόγραμμα Windows Insider να είναι ουσιαστικά διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες Windows Phone συσκευών, που έχουν τη διάθεση και την “υπομονή” να δοκιμάζουν κάθε preview έκδοση των Windows 10, η Microsoft έχει σίγουρα έναν πολύ μεγάλο αριθμό δοκιμαστών κάθε νέας έκδοσης, πολύ περισσότερων από όσους μπορεί να έχει η ίδια η εταιρεία.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights