Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ LG G4: Με Snapdragon 808 στο εσωτερικό του?
lg-g4-snapdragon-808-in2mobile-featured-image

LG G4: Με Snapdragon 808 στο εσωτερικό του?

απο Kostas Gliatiotis

Για μια ακόμα φορά, στη λίστα αποτελεσμάτων ενός Benchmark και συγκεκριμένα του GFX Benchmark, αποκαλύπτεται μια νέα συσκευή, που όπως όλα δείχνουν είναι το επερχόμενο G4 της LG.

Το ενδιαφέρον όμως αυτή τη φορά, είναι πως σύμφωνα τουλάχιστον με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, το επερχόμενο G4 δεν θα χρησιμοποιεί τον μέχρι στιγμής καλύτερο επεξεργαστή της Qualcomm, τον Snapdragon 810 αλλά τον αμέσως “κατώτερο” Snapdragon 808.

Οι σημαντικότερες διαφορές μεταξύ των δύο επεξεργαστών είναι δύο ουσιαστικά, και αφορούν το τι βρίσκεται στο εσωτερικό του. Αρχικά στη θέση των συνολικά οχτώ πυρήνων επεξεργασίας του Snapdragon 810 βρίσκονται συνολικά έξι μέσα στον Snapdragon 808. Σε αρχιτεκτονική big.LITTLE της ARM πάντα, ο Snapdragon 808 περιορίζεται σε δύο πυρήνες Α-57 και τέσσερις μικρότερους A-53. Η δεύτερη διαφορά έχει να κάνει με την κάρτα γραφικών που στον Snadragon 808 είναι η Adreno 418 αντί της Adreno 430 του Snapdragon 810. Θεωρητικά, η απόδοση της Adreno 418 είναι “χαμηλότερη” από αυτή της Adreno 420, παραμένει όμως περίπου 30% μεγαλύτερη από της Adreno 330 που βρίσκεται στο εσωτερικό του G3 της LG που χρησιμοποιεί τον αρκετά παλιό πλέον Snapdragon 801.  Η απόδοση της Adreno 330 στην 2560 x 1440 pixels οθόνη του LG G3 ήταν ένα από τα λίγα ουσιαστικά μειονεκτήματα της συσκευής. Σύμφωνα με το GFX Benchmark το LG G4 έχει και αυτό οθόνη ανάλυσης 2560 x1440 pixels αλλά η απόδοση της Adreno 418 είναι σημαντικά καλύτερη και στην πράξη.

Σε ότι έχει να κάνει με την επεξεργαστική ισχύ του Snapdragon 808, οι έξι συνολικά πυρήνες επεξεργασίας θεωρητικά είναι από μόνοι τους ικανοί να παρέχουν την ίδια απόδοση με τον Snapdragon 810 με τη διαφορά να μην είναι εμφανής σε καθημερινή χρήση.

Φαίνεται πως η LG δεν είναι ικανοποιημένη με τον Snapdragon 810 και τα προβλήματα θερμοκρασίας που όσο και αν προσπαθεί να κρύψει η Qualcomm, έχει ο συγκεκριμένος επεξεργαστής, και επέλεξε μια λύση που προφανώς δεν έχει τα ίδια προβλήματα.

Υπάρχει πάντα η περίπτωση ο Snapdragon 808 να χρησιμοποιηθεί σε συγκεκριμένες μόνο εκδόσεις του LG G4, αλλά αυτό θα το μάθουμε με την επίσημη παρουσίαση του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights