Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Android Lollipop: Στο 5% του συνόλου των συσκευών
android-lollipop-percentage-in2mobile-featured-image

Android Lollipop: Στο 5% του συνόλου των συσκευών

απο alpha

Αρκετούς μήνες μετά την επίσημη εμπορική του διάθεση και ακόμα περισσότερο μετά την παρουσίαση της έκδοσης για Developers από τη Google, το Android Lollipop συνεχίζει να έχει σημαντικά μικρό μερίδιο του συνόλου των συσκευών που χρησιμοποιούν το λειτουργικό της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η έκδοση 5.0 που είναι και η πρώτη έκδοση του Android Lollipop υπάρχει σε μόλις το 5% του συνόλου των συσκευών. Με τους περισσότερους κατασκευαστές συσκευών με Android να έχουν ολοκληρώσει τη διάθεση του Lollipop μόνο στις High End συσκευές τους, είναι αναμενόμενο πως αυτές από μόνες τους δεν μπορούν να αποτελούν μεγάλο μέρος του συνόλου.

Ταυτόχρονα παρά του ότι όπως ήδη αναφέραμε το Android Lollipop έχει διατεθεί από τη Google εδώ και αρκετό καιρό πλέον, οι περισσότεροι κατασκευαστές μόλις τώρα ξεκινούν τη διάθεση νέων συσκευών στη μεσαία κατηγορία με αυτό προεγκατεστημένο, με πολλές να μην έχουν ακόμα φτάσει στην αγορά.

Η Samsung έχει προς το παρόν περιορίσει την διάθεση του Android Lollipop στα Galaxy S5, Galaxy Note 4 και Note 3, και σχεδόν όλες τις εκδόσεις του Galaxy S4, και φυσικά το νεότερο Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge, ενώ τα Tablet της εταιρείας έχουν αρχίσει σταδιακά και αυτά να αναβαθμίζονται στην νεότερη έκδοση.

Η LG από την πλευρά της αντίστοιχα έχει κάνει διαθέσιμη εδώ και καιρό (και ουσιαστικά πρώτη γενικότερα) την νέα έκδοση στο G3 ενώ μέχρι και σήμερα οι περισσότερες φθηνότερες συσκευές της εταιρείας αλλά και το αμέσως προηγούμενο G2 δεν έχουν αναβαθμιστεί σε Android Lollipop.

Η κατάσταση στην περίπτωση της Sony είναι περίπου η ίδια με τα Xperia Z3 και το παλαιότερο Xperia Z2 να αναβαθμίζονται σταδιακά σε Android Lollipop, και τις παλαιότερες συσκευές της σειράς Xperia Z να είναι επόμενες στη σειρά για αναβάθμιση. Επίσης το επόμενο Xperia Z4 δεν έχει κάνει ακόμα επίσημα την εμφάνιση του από την εταιρεία.

Η σε μεγάλο βαθμό αργή διαδικασία αναβάθμισης από τους κατασκευαστές είναι δικαιολογημένη, και η Google από την πλευρά της δυστυχώς δεν βοηθά, αφού ήδη κυκλοφόρησε την 5.1 έκδοση του Android που επίσης ονομάζεται Lollipop. Φυσικά, το ποσοστό αυτής είναι ακόμα μικρότερο και φτάνει το μόλις 0.4%

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights