Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Youtube: Χωρίς διαφημίσεις με μηνιαία συνδρομή
youtube-reward-system-in2mobile-featured-image

Youtube: Χωρίς διαφημίσεις με μηνιαία συνδρομή

απο Kostas Gliatiotis

To youtube αποτελεί μέχρι και σήμερα (και πιθανότατα για τα πολλά επόμενα χρόνια) τη δημοφιλέστερη πλατφόρμα διαμοιρασμού αρχείων βίντεο κάθε είδους.

Με την κίνηση που προκαλούν οι χρήστες του Youtube στο ίδιο το Site να είναι εντυπωσιακά μεγάλη σε καθημερινή βάση, είναι λογικό το ίδιο το Youtube και η Google να αναζητούν σταδιακά τρόπους ώστε αυτό να παράγει όσο το δυνατόν μεγαλύτερα έσοδα.

Η πρώτη σοβαρή προσπάθεια του youtube ήταν και είναι μέχρι σήμερα η προβολή διαφημίσεων πριν από κάθε βίντεο που θέλει να δει ο χρήστης. Η προβολή αυτή, στις περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να παρακαμφθεί από το χρήστη 5 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της, που σε πολλές περιπτώσεις είναι αρκετά ώστε το διαφημιζόμενο προϊόν να προλάβει να δείξει… ποιο είναι.

Φαίνεται όμως πως το Youtube αναζητά επιπλέον τρόπους να αυξήσει τα έσοδα του, και ένας από αυτούς είναι η προσφορά μηνιαίας συνδρομής στους χρήστες που δεν θέλουν να βλέπουν διαφημίσεις πριν από κάθε βίντεο. Μέχρι στιγμής πάντως το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι πως το Youtube ετοιμάζει τη συγκεκριμένη συνδρομητική υπηρεσία χωρίς να έχει ανακοινώσει πιθανές τιμές.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα είναι πιθανότατα πιο χρήσιμη σε όσους βλέπουν βίντεο από το κινητό τηλέφωνο ή το tablet τους, αφού για τους χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών υπάρχουν ήδη αρκετοί εύκολοι τρόποι ώστε να αποφύγουν την προβολή διαφημίσεων πριν από κάθε βίντεο.

Μετά από πολλά χρόνια δωρεάν ουσιαστικά λειτουργίας για τον μέσο χρήστη, το youtube φαίνεται ότι πλέον επιθυμεί σοβαρά να αρχίσει να έχει έσοδα που να μην περιορίζονται στους έμμεσους τρόπους που μέχρι σήμερα υπάρχουν. Το σίγουρο είναι πάντως πως ακόμα και έτσι, για τα επόμενα αρκετά χρόνια και πιθανόν για πάντα, το youtube θα συνεχίσει έστω και υπό πιο “αυστηρές” προϋποθέσεις να προσφέρει τη λειτουργία του δωρεάν.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights