Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy S6 Edge Review: Living on the Edge
galaxy-s6-edge-in2mobile-featured-image

Samsung Galaxy S6 Edge Review: Living on the Edge

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Η έκτη γενιά της σειράς Galaxy S της Samsung περιλαμβάνει δύο διαφορετικές συσκευές, που μαζί φιλοδοξούν να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος στην κατηγορία των high-end συσκευών. Το ένα, είναι φυσικά το ίδιο το Galaxy S6 και το ίδιο… φυσικά, η εταιρεία αποφάσισε να παρουσιάσει ταυτόχρονα και το Galaxy S6 Edge, με ουσιαστική διαφορά την κυρτή του οθόνη, ένα πραγματικά ξεχωριστό χαρακτηριστικό και σχεδόν πρωτόγνωρο στην αγορά.

galaxy-s6-edge-in2mobile-design (2)

 

Μετά λοιπόν την παρουσίαση του ίδιου του Galaxy S6, ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε μαζί τον ξεχωριστό του «αδερφό» και να ανακαλύψουμε αν και κατά πόσο διαφορετικό είναι από αυτό, όχι τόσο σε εμφάνιση και σχεδιασμό όπου η διαφορά είναι περισσότερο από εμφανής, αλλά σε καθημερινή χρήση.

Παράλληλα – όπως είναι μάλλον λογικό και δύσκολο να αποφύγει κανείς όταν προσπαθεί να περιγράψει το Galaxy S6 Edge – μεγάλο κομμάτι της παρουσίασής του έχει αφιερωθεί στη σύγκρισή του με το ίδιο το Galaxy S6 και το πώς οι δύο συσκευές καταφέρνουν να διαφέρουν αλλά και να συνυπάρχουν ταυτόχρονα.

Σχέδιο – Μέγεθος – Βάρος

Ακολουθώντας την γνώριμη σειρά με την οποία παρουσιάζουμε τις συσκευές μας, με αναφορά ξεχωριστά στο σχέδιο και στην οθόνη κάθε μίας, διαπιστώσαμε πως αυτό είναι αδύνατο να συμβεί με το Galaxy S6 Edge, αφού η ουσιαστική του διαφορά με το ίδιο το Galaxy S6 (αλλά και ο λόγος ύπαρξης του) είναι η κυρτή του οθόνη. Επειδή λοιπόν η οθόνη αυτή χρήζει ξεχωριστής αναφοράς για τον σχεδιασμό της, στο αντίστοιχο κομμάτι της παρουσίασής μας θα ασχοληθούμε με τα τεχνικά της χαρακτηριστικά, καθώς και πόσο  συμμετέχει στο συνολικό design της συσκευής.

galaxy-s6-edge-in2mobile-design (3)

Αν, λοιπόν, το Galaxy S6 ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες συσκευές της Samsung λόγω του διαφορετικού του σχεδιασμού, το Galaxy S6 Edge ξεχωρίζει από το Galaxy S6 και σχεδόν… όλες τις υπόλοιπες συσκευές της αγοράς χάρη στην οθόνη του. Η κυρτή αυτή οθόνη είναι και το πρώτο χαρακτηριστικό του που προσέχει κανείς, αν από πριν δεν γνωρίζει για την ύπαρξη της συσκευής.

galaxy-s6-edge-in2mobile-design (7)

Με την πρώτη ματιά, το Galaxy S6 Edge δείχνει πως είναι κάτι το ξεχωριστό και ασυνήθιστο, χωρίς όμως να «τρομάζει» τον υποψήφιο αγοραστή σαν να έχει κάτι που θυσιάζει την χρηστικότητα στον βωμό της διαφορετικότητας. Αντίθετα, η κυρτή οθόνη δημιουργεί και επιπλέον «πλεονεκτήματα» που δύσκολα μπορεί να βρει κανείς σε άλλες συσκευές της αγοράς. Για παράδειγμα, λόγω της κυρτής επιφάνειας το Galaxy S6 Edge μοιάζει πολύ πιο λεπτό από ότι πραγματικά είναι όταν το κρατά κάποιος στα χέρια του, αφού το πλαϊνό του πλαίσιο είναι εντυπωσιακά μικρό.

galaxy-s6-edge-in2mobile-design (23)

Ακόμα και με κλειστή την οθόνη του, το Galaxy S6 Edge ξεχωρίζει εμφανισιακά χάρη στην καμπύλη της και το πώς αυτή αντανακλά τον φωτισμό του δωματίου πάνω της, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό σε εμφάνιση σύνολο.

galaxy-s6-edge-in2mobile-design (4)

Στο πίσω μέρος του Galaxy S6 Edge τώρα, οι διαφορές με το Galaxy S6 είναι απλά… ανύπαρκτες αφού οι δύο συσκευές είναι ουσιαστικά ίδιες. Όπως και το ίδιο το Galaxy S6 λοιπόν, έτσι και το Galaxy S6 Edge δεν διαθέτει αφαιρούμενο πίσω καπάκι με αποτέλεσμα να μην επιτρέπει την πρόσβαση στην μπαταρία του.

galaxy-s6-edge-in2mobile-design (11)

Με τα υλικά που έχει επιλέξει όμως η Samsung στην κατασκευή του Galaxy S6 Edge, το συγκεκριμένο μειονέκτημα έστω και αν είναι σοβαρό για όσους χρήστες θέλουν να έχουν την ελευθερία αλλαγής της μπαταρίας, καταφέρνει να είναι λιγότερο σημαντικό. Ουσιαστικά, το πίσω μέρος του Galaxy S6 Edge είναι αυτό που έχει τη σημαντικότερη διαφορά σε σύγκριση με τις προηγούμενες high-end συσκευές της Samsung, αφού πλέον είναι κατασκευασμένο από γυαλί.

galaxy-s6-edge-in2mobile-design (14)

Χάρη στα υλικά κατασκευής του αλλά και την κυρτή του οθόνη, το Galaxy S6 Edge καταφέρνει να είναι η εντυπωσιακότερη σε εμφάνιση συσκευή που έχει κατασκευάσει η Samsung εδώ και αρκετά χρόνια. Ταυτόχρονα όμως, ακριβώς λόγω της οθόνης του καταφέρνει να είναι ουσιαστικά μια μοναδική στην αγορά συσκευή σε σχέδιο, που δύσκολα θα καταφέρει κάποιος ανταγωνιστής στο άμεσο μέλλον να φτάσει.

Οθόνη

Το τεχνικό κομμάτι της οθόνης του Galaxy S6 Edge έχει σε πολλά σημεία του αντίστοιχα μεγάλο ενδιαφέρον με την ξεχωριστή της εμφάνιση. Πρώτα από όλα, όπως και η οθόνη του… «απλού» Galaxy S6, διαθέτει εντυπωσιακά υψηλή ανάλυση που αγγίζει τα 2560 x 1440 pixels. Η ανάλυση από μόνη της μπορεί να μην είναι εντυπωσιακή αφού υπάρχει ήδη και σε συσκευές του ανταγωνισμού, το Galaxy S6 Edge όμως – όπως και ο «αδερφός» του – είναι οι μόνες συσκευές που ενσωματώνουν αυτή την ανάλυση σε διαγώνιο των 5,1 ιντσών, με αποτέλεσμα η πυκνότητα τους (το Pixel Density) να αγγίζει το εντυπωσιακό νούμερο των 577 pixel ανά ίντσα.

galaxy-s6-edge-in2mobile-screen (3)

Στην περίπτωση του Galaxy S6 Edge όμως, η διαγώνιος των 5,1 ιντσών φαίνεται στην πράξη αρκετά μικρότερη, αφού στη μέτρηση αυτή περιλαμβάνεται και το κυρτό της τμήμα. Σε άμεση σύγκριση με το Galaxy S6, η διαφορά είναι αισθητή, ενώ αντίστοιχα κάνει και ολόκληρη την συσκευή να δείχνει και να είναι αρκετά μικρότερη.

galaxy-s6-edge-in2mobile-screen (1)

Σε ότι έχει να κάνει με τη χρωματική της απόδοση τώρα, η οθόνη του Galaxy S6 Edge αποτελεί και πάλι κάτι το ξεχωριστό που δύσκολα μπορεί να περιγράψει κάποιος με λόγια. Σε αντίθεση με το Galaxy Note Edge στο οποίο το κυρτό κομμάτι της οθόνης αποτελούσε ουσιαστικά ξεχωριστό χώρο για την προβολή επιπλέον πληροφοριών, στο Galaxy S6 Edge η κυρτή επιφάνεια χρησιμοποιείται κανονικά από την συσκευή για την προβολή του περιεχομένου, όπως και σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή. Αυτό δημιουργεί ένα ενδιαφέρον τεχνικά φαινόμενο που και στην πράξη είναι πραγματικά μοναδικό, με το περιεχόμενο στα άκρα της οθόνης να έχει μια «τρισδιάστατη» εμφάνιση που πραγματικά εντυπωσιάζει.

galaxy-s6-edge-in2mobile-screen

Τεχνικά τώρα, η Samsung έπρεπε να βρει ένα τρόπο ώστε το περιεχόμενο που παρουσιάζεται στο κυρτό κομμάτι της οθόνης να μην αλλοιώνεται ούτε χρωματικά ούτε από άποψη φωτισμού σε σύγκριση με την υπόλοιπη οθόνη. Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, το Galaxy S6 Edge καταφέρνει να «κρύβει» σχεδόν την κυρτή του επιφάνεια τουλάχιστον σε ότι αφορά την χρωματική απόδοση.

galaxy-s6-edge-in2mobile-design (29)

Η έννοια της εμφάνισης της οθόνης υπό γωνία αποκτά και αυτή με τη σειρά της διαφορετική ερμηνεία στο Galaxy S6 Edge, αφού όταν κοιτά κανείς την οθόνη του από διάφορες θέσεις, βλέπει αντίστοιχα και διαφορετικά το κυρτό της κομμάτι. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση  η χρωματική της απόδοση δεν «υποφέρει», όμως υπό υπερβολικά μεγάλη γωνία υπάρχει μια μικρή αλλοίωση του σχεδίου στο περιεχόμενο που προβάλλεται, η οποία όμως οφείλεται στην καμπυλότητα του κρύσταλλου που καλύπτει την οθόνη.

galaxy-s6-edge-in2mobile-design (28)

Συνολικά, η οθόνη του Galaxy S6 Edge καταφέρνει χωρίς σχεδόν κανένα πρόβλημα να λειτουργεί όπως κάθε άλλη SUPER AMOLED οθόνη της Samsung με το κυρτό της κομμάτι να μην επηρεάζει ουσιαστικά την απόδοσή της. Ταυτόχρονα, με την σωστή γωνία που έχει η κυρτή της επιφάνεια καταφέρνει να δημιουργεί αυτό το… 3D φαινόμενο που αναφέραμε, το οποίο είναι πραγματικά ξεχωριστό.  Ακόμα και στην καθημερινή χρήση του Galaxy S6 Edge και την προβολή του γραφικού του περιβάλλοντος, κάνει σε μικρό χρονικό διάστημα τον χρήστη του να… δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει άλλη συσκευή.

Λειτουργικό Σύστημα

Στο σύνολό του, το γραφικό περιβάλλον του Galaxy S6 Edge είναι ουσιαστικά το ίδιο με αυτό του Galaxy S6, με εξαίρεση τις εφαρμογές που εκμεταλλεύονται το κυρτό κομμάτι της οθόνης του. Για λόγους ευκολίας στην ανάγνωση λοιπόν, στο συγκεκριμένο κομμάτι της παρουσίασης θα εστιάσουμε στις επιπλέον δυνατότητες που διαθέτει το Galaxy S6 Edge ώστε να εκμεταλλευτεί την… ιδιαίτερη οθόνη του.

galaxy-s6-edge-in2mobile-ui (3) galaxy-s6-edge-in2mobile-ui (4) galaxy-s6-edge-in2mobile-ui (6)

Θα πρέπει πάντως εξ αρχής να αναφέρουμε πως αυτές δεν είναι όσες ίσως θα θέλαμε και όσες θα περίμενε ο μέσος χρήστης που σκέφτεται να αγοράσει την συσκευή. Ταυτόχρονα, είναι και αρκετά διαφορετικές από τις αντίστοιχες του Galaxy Note Edge αφού – όπως ήδη αναφέραμε – το Galaxy S6 Edge αντιμετωπίζει την κυρτή του οθόνη σαν «ένα κομμάτι» με την υπόλοιπη και όχι σαν ξεχωριστή επιφάνεια.

galaxy-s6-edge-in2mobile-video-player (3) galaxy-s6-edge-in2mobile-video-player (4)

 

galaxy-s6-edge-in2mobile-music (1) galaxy-s6-edge-in2mobile-music (2) galaxy-s6-edge-in2mobile-music (4)

Η πρώτη από τις εφαρμογές αυτές είναι αυτή που και η Samsung η ίδια φρόντισε να τονίσει κατά την παρουσίαση των δύο Galaxy S6 και έχει να κάνει με μια «μπάρα» με τις αγαπημένες επαφές του χρήστη. Αυτή ενεργοποιείται με την κύλιση του δαχτύλου στο κυρτό μέρος της οθόνης και μπορεί να περιέχει έως και πέντε διαφορετικές επαφές. Σε κάθε μια από αυτές,  ο χρήστης μπορεί να ορίσει και ένα χρώμα με βάση το οποίο στη συνέχεια το Galaxy S6 Edge θα συμπεριφέρεται κατά την επικοινωνία του με αυτές.

galaxy-s6-edge-in2mobile-edge-screen (2) galaxy-s6-edge-in2mobile-edge-screen (3) galaxy-s6-edge-in2mobile-edge-screen (4)

Ουσιαστικά, κατά την έναρξη της επικοινωνίας από το ίδιο το Galaxy S6 Edge οι επιπλέον δυνατότητες που προσφέρει αυτή η μπάρα είναι ελάχιστες και απλά εμφανίζουν σχετικά άμεσα την λίστα με τις επαφές στον χρήστη.

Κατά την αποδοχή, όμως, από το Galaxy S6 Edge κάποιας κλήσης ή ενός γραπτού μηνύματος, η κατάσταση είναι αρκετά… διαφορετική και πιο ενδιαφέρουσα. Πιο συγκεκριμένα, κατά την λήψη ενός γραπτού μηνύματος η μιας αναπάντητης από μια από αυτές τις επαφές, το Galaxy S6 Edge παρουσιάζει μονίμως στο κυρτό κομμάτι της οθόνης του μια κάθετη μικρή μπάρα με το χρώμα που αντιστοιχεί στην συγκεκριμένη επαφή. Έτσι, όταν ο χρήστης κυλίσει το δάχτυλο του πάνω σε αυτό, εμφανίζεται ένα αρκετά όμορφο σε εμφάνιση παράθυρο που περιγράφει τι έχει ληφθεί.

galaxy-s6-edge-in2mobile-edge-screen

Το τελευταίο και πιθανότατα αρκετά «περίεργο» χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης δυνατότητας, λειτουργεί όταν ο χρήστης έχει το Galaxy S6 Edge ακουμπισμένο σε μια επίπεδη επιφάνεια με την οθόνη του προς τα κάτω. Σε αυτή την περίπτωση, όταν κάποια από αυτές τις επαφές τον καλέσει, η οθόνη εμφανίζει ένα παλλόμενο φως με το χρώμα που αντιστοιχεί στην συγκεκριμένη επαφή.  Το μοναδικό πρόβλημα με την συγκεκριμένη δυνατότητα που διαπιστώσαμε, είναι κυρίως… ψυχολογικό και έχει να κάνει με το ότι δύσκολα θα συνηθίσει κανείς να αφήνει κάτω συχνά το Galaxy S6 Edge με αυτό τον τρόπο προκειμένου να την εκμεταλλευτεί.

galaxy-s6-edge-in2mobile-edge-screen-light

Η επόμενη επιπλέον δυνατότητα της οθόνης του Galaxy S6 Edge έρχεται από το Galaxy Note Edge και αφορά την προβολή της ώρας και της ημερομηνίας μόνιμα στο κυρτό κομμάτι της. Όπως και στο Galaxy Note Edge όμως, η δυνατότητα αυτή μπορεί να λειτουργεί για έως 12 ώρες κάθε μέρα, ενώ απενεργοποιείται αυτόματα μόλις η μπαταρία της συσκευής αρχίσει να εξαντλείται. Για όσους πάντως ανησυχούν για την επίπτωση της λειτουργίας αυτής στην μπαταρία του Galaxy S6 Edge υπενθυμίζουμε πως εκμεταλλεύεται το χαρακτηριστικό των SUPER AMOLED οθονών που τους επιτρέπει να έχουν ενεργό μόνο το κομμάτι της οθόνης που χρειάζονται και, αντίστοιχα, να καταναλώνει ενέργεια μόνο αυτό.

galaxy-s6-edge-in2mobile-edge-clock galaxy-s6-edge-in2mobile-edge-side

Τέλος, ο χρήστης έχει την δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε ένα περιορισμένο αρχικά σύνολο από «μπάρες» που εμφανίζουν χρήσιμες πληροφορίες, όπως ο καιρός. Και σε αυτή την περίπτωση όμως, η λειτουργία του είναι διαφορετική από ότι στο Galaxy Note Edge, καθώς η ενεργοποίησή της απαιτεί τη γρήγορη κύλιση του δακτύλου πάνω στο κυρτό κομμάτι της οθόνης αριστερά και δεξιά σε μικρή απόσταση, μια διαδικασία που στην πράξη διαπιστώσαμε πως είναι δύσκολο να πετύχει κανείς με την πρώτη προσπάθεια.

galaxy-s6-edge-in2mobile-edge-bar (1) galaxy-s6-edge-in2mobile-edge-bar (2)

Όπως αναφέραμε ήδη, οι δυνατότητες του λειτουργικού συστήματος που να εκμεταλλεύονται με κάποιον ξεχωριστό τρόπο την κυρτή οθόνη του Galaxy S6 Edge είναι περιορισμένες και, μάλιστα, πολλές από αυτές δείχνουν να έχουν δημιουργηθεί με «ψυχαγωγικό» χαρακτήρα και όχι λειτουργικό. Η Samsung από την πλευρά της έχει δηλώσει πως σκοπεύει να προσφέρει πρόσβαση στο σύνολο των δυνατοτήτων της κυρτής οθόνης σε δημιουργούς τρίτων εφαρμογών προκειμένου αυτοί να βρουν επιπλέον τρόπους εκμετάλλευσής της αλλά και να δημιουργήσουν πρωτότυπο περιεχόμενο για αυτή.

Κάμερα.

Στο πίσω μέρος του Galaxy S6 Edge βρίσκεται η κάμερά του με αισθητήρα ανάλυσης 16 Mpixels, η ίδια που βρίσκεται και στο Galaxy S6 αλλά και στο Galaxy Note 4. Αυτή του Galaxy S6 Edge έχει όμως μια αρκετά σημαντική διαφορά: ο φακός πάνω από την κάμερα επιτρέπει την λήψη περισσότερου φωτός σε σύγκριση με αυτόν των δύο άλλων συσκευών, ένα πλεονέκτημα που είναι περισσότερο χρήσιμο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

galaxy-s6-edge-in2mobile-camera

Όπως το Galaxy S6, έτσι και το Edge εντυπωσιάζει με την απόδοση της κάμεράς του σε καθημερινή χρήση. Σε συνθήκες κανονικού φωτισμού, οι φωτογραφίες έχουν άριστη λεπτομέρεια αλλά και χρωματική απεικόνιση. Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί για μια ακόμα φορά το πόσο γρήγορα μπορεί να εστιάσει η κάμερά του αλλά και να αποθηκεύσει την φωτογραφία μετά την πίεση του αντίστοιχου πλήκτρου στην οθόνη του.

Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού τώρα, το Galaxy S6 Edge εκμεταλλεύεται το Optical Image Stabilization που διαθέτει ενώ, όπως ήδη αναφέραμε, η συσκευή διαθέτει και έναν φακό με μεγαλύτερη ευαισθησία στο φως. Το αποτέλεσμα είναι για μια ακόμα φορά εντυπωσιακό όπως και στο Galaxy S6. Οι φωτογραφίες που βγάζει η συσκευή έχουν έναν ιδανικό συνδυασμό ανάμεσα στο πόσο φωτεινές είναι και πόση λεπτομέρεια διαθέτουν. Επίσης, η Samsung έχει «πετύχει» την λειτουργία του Optical Image Stabilization σε βαθμό που το Galaxy S6 Edge βλέπει ακριβώς όσο φως μπορεί να δει και ο χρήστης του και δεν βγάζει τις φωτογραφίες εντυπωσιακά φωτεινές μεν, αλλά με περισσότερο φως απ’όσο βλέπουμε εκείνη την στιγμή.

20150407_015655

Η εγγραφή βίντεο, με την σειρά της, μπορεί να καταγράψει αρχεία ανάλυσης 4k χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Η ανταπόκριση στην γρήγορη κίνηση και τις εναλλαγές φωτισμού γίνεται χωρίς προβλήματα.

Όπως αναφέραμε και στην παρουσίαση του Galaxy S6, η εφαρμογή της κάμερας έχει αλλάξει σε σύγκριση με τις προηγούμενες συσκευές της εταιρείας. Η νέα της μορφή κάνει ακόμα πιο αποτελεσματική την χρήση της σε καθημερινές συνθήκες, ενώ το «Pro Μode» δίνει μεγαλύτερη ευελιξία στις ρυθμίσεις της κάμερας για όσους το επιθυμούν.

Επεξεργαστής – Μνήμη

Πιθανότατα θα περάσει αρκετός ακόμα καιρός μέχρι ο γράφων να σταματήσει να δηλώνει τη «χαρά» του που η Samsung επέστρεψε στην χρήση δικών της επεξεργαστών στις high-end συσκευές της.

Το Galaxy S6 Edge λοιπόν – όπως και το Galaxy S6 – χρησιμοποιεί τον κατασκευασμένο από την Samsung Exynos 7420. Στο εσωτερικό του βρίσκονται συνολικά 8 πυρήνες επεξεργασίας, ένα χαρακτηριστικό που από μόνο του ίσως δεν λέει πολλά. Το πραγματικά ενδιαφέρον είναι πως πρόκειται για 4 πυρήνες Α-53 χρονισμένους στο 1,5 GHz και τους τέσσερις ισχυρότερους Α-57 να φτάνουν τα 2,1 GHz. Σε συνδυασμό με την υποστήριξη για λειτουργικά συστήματα των 64bit, ο Exynos 7420 χαρίζει εντυπωσιακές επιδόσεις σε μετρήσιμη μορφή μέσω benchmark, αλλά ταυτόχρονα και πλοήγηση στο μενού του Galaxy S6 Edge με ταχύτητα που δεν υπάρχει σε καμία άλλη συσκευή της αγοράς (εκτός του Galaxy S6 προφανώς…).

galaxy-s6-edge-in2mobile-benchmarks (1) galaxy-s6-edge-in2mobile-benchmarks (2)

Η Mali T760 κάρτα γραφικών αναλαμβάνει να «οδηγήσει» την υψηλής ανάλυσης οθόνη του Galaxy S6 Edge και το αποτέλεσμα είναι και σε αυτή την περίπτωση εντυπωσιακό. Μάλιστα, η έκδοση της εν λόγω κάρτας στο εσωτερικό του Exynos 7420 είναι σημαντικά βελτιωμένη σε σύγκριση με αυτή που βρίσκεται στον Exynos 5433 και το Galaxy Note 4. Εκεί που αυτή του Exynos 5433, λοιπόν, ήταν σχεδόν ίδια σε απόδοση με την Adreno 420 του Snapdragon 805, αυτή του Exynos 7420 πλησιάζει την απόδοση της Adreno 430 του Snapdragon 810 και την ξεπερνάει όταν αυτός αρχίζει και θυμίζει … θερμοπομπό!

Το σύνολο ολοκληρώνεται με 3 GB μνήμης RAM που, όπως και στο Galaxy S6, είναι τεχνολογίας LPDDR4 με σημαντικά καλύτερη απόδοση στην εγγραφή και ανάγνωση δεδομένων.

Για τον αποθηκευτικό χώρο και την έλλειψη της υποδοχής για κάρτα μνήμης έχουμε αναφερθεί στην παρουσίαση του Galaxy S6 και τα ίδια ισχύουν φυσικά και για το Galaxy S6 Edge. Και αυτή η συσκευή διαθέτει 32 GB μνήμης στη βασική της έκδοση και με την έλλειψη δυνατότητας επέκτασής της, η Samsung τουλάχιστον εξασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξουν χρήστες με MicroSD των 16 GB και… Class 4 που θα εκφράζουν παράπονα για την ταχύτητα της συσκευής τους.

Μπαταρία

Το Galaxy S6 Edge έχει μια ελάχιστα μεγαλύτερη μπαταρία από αυτή του Galaxy S6, με την χωρητικότητα της να φτάνει τα 2,600 mAh αντί για τα 2.550 αυτού. Αυτή η μικρή διαφορά δεν είναι ικανή να προσφέρει κάποια πρακτική διαφορά σε χρόνους αναμονής και λειτουργίας, με αποτέλεσμα το Galaxy S6 Edge να προσφέρει τους ίδιους χρόνους αναμονής και λειτουργίας σε καθημερινή χρήση.

Σε έντονη χρήση των δυνατοτήτων του, μπορεί να παραμείνει ενεργό για μια ολόκληρη ημέρα χωρίς να… ψάχνετε επειγόντως για πρίζα Μάλιστα, στο τέλος της ημέρας το ποσοστό φόρτισης είναι συνήθως στο 20-25%, οπότε είναι αναγκαίο  να φορτιστεί εκ νέου προκειμένου να… συνεχίσει το έργο του απροβλημάτιστα την επόμενη ημέρα.

Συμπέρασμα

Το Galaxy S6 Edge δεν είναι μια συσκευή που προσπαθεί να «κλέψει» τις πωλήσεις του Galaxy S6. Παρόλα αυτά, καταφέρνει στην καθημερινότητα να είναι περισσότερο εντυπωσιακό από αυτό χάρη στην κυρτή του οθόνη. Μπορεί και αυτός να είναι ο λόγος που η Samsung επέλεξε να τιμολογήσει το Galaxy S6 Edge κατά 150 ευρώ περισσότερο από τις αντίστοιχες εκδόσεις του Galaxy S6….

galaxy-s6-edge-in2mobile-design (2)

Η πρακτική χρησιμότητα της κυρτής οθόνης με τις εφαρμογές που προσφέρει το Galaxy S6 Edge ίσως να μην είναι αυτή που θα περίμενε κανείς, τουλάχιστον στο αρχικό στάδιο ύπαρξης της συσκευής στην αγορά.  Αυτό όμως που δεν μπορεί  καμία εφαρμογή να αντικαταστήσει είναι ο τρόπος που η οθόνη αυτή κάνει το Galaxy S6 Edge μια διαφορετική συσκευή από το Galaxy S6, αλλά και τον ανταγωνισμό από κάθε άλλη συσκευή της κατηγορίας του. Ακόμα και όταν ο χρήστης του το κρατά στα χέρια με κλειστή τη οθόνη του, πόσο μάλλον όταν το χρησιμοποιεί, η οθόνη αυτή από μόνη της είναι αρκετά όμορφη και διαφορετική ώστε να δικαιολογεί την ύπαρξη της συσκευής και την επιλογή της από όσους αποφασίσουν να πληρώσουν το… υψηλό τίμημα για την απόκτησή της.

galaxy-s6-edge-in2mobile-design (3)

Η Samsung με την δημιουργία του Galaxy S6 Edge θέλησε προφανώς να προσφέρει κάτι ακόμα πιο ξεχωριστό και μοναδικό για όσους χρήστες θεωρούν ότι το ίδιο το Galaxy S6, παρά τις βελτιώσεις και τις αλλαγές του, δεν διαφέρει τόσο από τον ανταγωνισμό του. Εμείς θεωρούμε πως αν το Galaxy S6 είναι με διαφορά η καλύτερη συσκευή που κυκλοφορεί στην αγορά (και θα είναι για τους επόμενους πολλούς μήνες…), το Galaxy S6 Edge είναι απλά η συσκευή που πρέπει αυτό να φτάσει σε ότι αφορά το πόσο μοναδική και ξεχωριστή είναι.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights