Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Nokia: Σε συζητήσεις για την εξαγορά της Alcatel
nokia-x-platform-2-0-in2mobile-featured-image

Nokia: Σε συζητήσεις για την εξαγορά της Alcatel

απο Kostas Gliatiotis

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς του τμήματος κατασκευής Smartphones από τη Microsoft, η Nokia φαίνεται πως δεν έχει καμία απολύτως διάθεση να αποχωρήσει πλήρως από την αγορά της κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η Nokia βρίσκεται σε συζητήσεις με την Lucent, την μητρική εταιρεία της πρώην Γαλλικής Alcatel, για την εξαγορά των δύο εταιρειών.

Η Alcatel-Lucent είναι σαφώς μικρότερη σε μέγεθος εταιρεία από ότι ήταν πριν μερικά χρόνια η Nokia στην αγορά των κινητών τηλεφώνων, διαθέτει όμως μερικά σημαντικά πλεονεκτήματα. Αρχικά η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει άμεσα τα δικά της Smartphones (κάτι που κάνει μέχρι και σήμερα), με την Nokia να έχει συμφωνήσει να μην κατασκευάσει κινητό τηλέφωνο με την ονομασία της μέχρι και το τέλος του 2015. Ταυτόχρονα, η εταιρεία διαθέτει το δίκτυο διανομής της Alcatel στην Ευρώπη, και τα εργοστάσια κατασκευής της Lucent στην Κίνα, με τον συνδυασμό να προσφέρει την δημιουργία οικονομικών συσκευών που μπορούν να πωληθούν στην Ευρώπη (για μια ακόμα φορά, κάτι που γίνεται ήδη από την Alcatel).

Η πριν μερικά χρόνια μεγαλύτερη αλυσίδα διανομής προϊόντων στον κόσμο της Nokia έχει πλέον διαλυθεί σε μεγάλο βαθμό, με την εταιρεία να έχει μεταφέρει μέρος της στην Microsoft, ενώ ταυτόχρονα έχει κλείσει τις εγκαταστάσεις και τα γραφεία της σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η εξαγορά της Alcatel-Lucent αν τελικά πραγματοποιηθεί θα μεταφέρει στην Nokia πολύ περισσότερα από απλά έναν κατασκευαστή κινητών τηλεφώνων, που έτσι και αλλιώς κατασκευάζει ήδη αρκετά ανταγωνιστικές και οικονομικές συσκευές.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights