Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Google: Γίνεται πάροχος κινητής τηλεφωνίας
nexus-6-in2mobile-featured-image

Google: Γίνεται πάροχος κινητής τηλεφωνίας

απο alpha

Έχοντας ήδη εδώ και αρκετά χρόνια πλέον ξεκινήσει τη διάθεση σταθερών γραμμών πρόσβασης στο Internet σε συνδρομητές, η Google φαίνεται πως πλέον είναι έτοιμη να μπει και στην αγορά κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal η Google ετοιμάζεται να ανακοινώσει αύριο την παροχή της δικής της συνδρομητικής υπηρεσίας κινητής τηλεφωνίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Google δεν πρόκειται όμως να στήσει και να λειτουργήσει δικό της δίκτυο, αλλά θα χρησιμοποιεί δύο από τα δίκτυα της χώρας και συγκεκριμένα αυτό της Sprint και της T-Mobile. Η υπηρεσία της Google θα είναι αρχικά διαθέσιμη μόνο για το Nexus 6, τη νεότερη συσκευή της εταιρείας η οποία θα μπορεί να εναλλάσσεται μεταξύ των δύο δικτύων ανάλογα με το ποιο έχει την καλύτερη λήψη εκείνη την στιγμή.

Η εταιρεία φαίνεται να σχεδιάζει την παροχή πακέτου δεδομένων που θα χρεώνει τον χρήστη μόνο για την κίνηση που έχει ήδη κάνει, χωρίς αυτός να προπληρώνει κάποιον όγκο δεδομένων κάθε μήνα. Επίσης οι πληροφορίες λένε πως η Google θα επιτρέπει την δρομολόγηση κλήσεων μέσω δικτύων wi-fi προκειμένου να μειώσει ακόμα περισσότερο το κόστος για τους συνδρομητές.

Η μέχρι σήμερα πορεία της Google στην αγορά σταθερής πρόσβασης στο Internet δείχνει πως η εταιρεία περισσότερο προσπαθεί να αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία ώστε να επεκτείνει ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες της που παρέχονται σε συγκεκριμένες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Πιθανότατα αρχικά και η παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας θα είναι περιορισμένη, μέχρι τουλάχιστον η Google να θεωρήσει ότι μπορεί να επεκταθεί και σε αυτή την αγορά ακόμα περισσότερο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights