Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Facebook Hello: Νέα εφαρμογή κλήσεων

Facebook Hello: Νέα εφαρμογή κλήσεων

απο Kostas Gliatiotis

Μπορεί το Facebook Home, η εφαρμογή που αντικαθιστά το μενού των Android συσκευών με αυτό που έχει σχεδιάσει το ίδιο το Facebook να μην είχε (αναμενόμενα) την επιτυχία που θα ήθελε, φαίνεται όμως πως το κοινωνικό δίκτυο συνεχίζει να σχεδιάζει εφαρμογές που αντικαθιστούν αυτές που βρίσκονται προεγκατεστημένες σε κάθε Android Smartphone.

Η νεότερη από αυτές είναι το Hello, μια εφαρμογή που φαίνεται πως για πρώτη φορά προσφέρει λειτουργικότητα που δύσκολα μπορεί να συναντήσει κανείς σε κάποια άλλη αντίστοιχη με αυτή.

Το Facebook Hello αντικαθιστά τον dialler των Android Smartphones, την εφαρμογή δηλαδή που επιτρέπει την πραγματοποίηση κλήσεων, με τις δυνατότητες του να αυξάνουν σημαντικά την χρηστικότητα αυτού.

Αρχικά, για τις επαφές του χρήστη που έχουν προφίλ στο Facebook, και μπορεί να του βρει και να τους αναγνωρίσει, το Hello προσφέρει την δυνατότητα να ανανεώνει την φωτογραφία που εμφανίζεται όταν καλεί κάποια από αυτές, με την φωτογραφία που υπάρχει στο προφίλ του χρήστη.

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι πως αν ο αριθμός που καλεί δεν υπάρχει στις επαφές του χρήστη, αλλά το facebook μπορεί να τον βρει στο προφίλ κάποιου χρήστη του, εμφανίζει αυτόματα το όνομα του καθώς και την φωτογραφία που έχει στο προφίλ του ώστε ο χρήστης του Android Smartphone να γνωρίζει ποιος τον καλεί.

Η συγκεκριμένη δυνατότητα μπορεί να λειτουργήσει και σαν ένα είδος αναζήτησης, αφού ο χρήστης μπορεί μέσα από το hello να αναζητήσει το όνομα μιας επιχείρισης (όχι όμως και κάποιου χρήστη τουλάχιστον προς το παρόν) και αν αυτή έχει δηλώσει τον αριθμό τηλεφώνου της στη σελίδα της στο facebook, το Hello θα τον βρει αυτόματα και θα τον παρουσιάσει στον χρήστη.

Φυσικά το Hello μπορεί τέλος να πραγματοποιήσει δωρεάν κλήσεις μεταξύ του χρήστη και ενός φίλου του στο facebook χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη δυνατότητα του Facebook Messenger.

Μπορεί η συγκεκριμένες δυνατότητες του Hello να φαίνονται εντυπωσιακές και να είναι χρήσιμες, δείχνουν όμως ταυτόχρονα σε πόσο μεγάλο αριθμό πληροφοριών έχει πρόσβαση το Facebook καθώς και το πόσο εύκολα και γρήγορα μπορεί να τις χρησιμοποιήσει.

Μέχρι στιγμής πάντως, δεν έχει βρεθεί κάποια χώρα που να αντιδράσει στην άμεση παροχή αυτών των πληροφοριών από το Facebook Hello, όμως η εφαρμογή προς το παρόν διατίθεται μέσω του Play Store μόνο σε συγκεκριμένες χώρες, δείχνοντας πιθανόν πως το Facebbok γνωρίζει πως δεν είναι νόμιμη σε ολόκληρο τον κόσμο ή απλά δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά παντού.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights