Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Microsoft: Backup Επαφών και μηνυμάτων σε Windows Phone
contacts-messaging-sd-backup-in2mobile-featured-image

Microsoft: Backup Επαφών και μηνυμάτων σε Windows Phone

απο Kostas Gliatiotis

Η δυνατότητα αποθήκευσης των επαφών που έχει κάθε χρήστης στο Smartphone του στο i-cloud των iOS συσκευών και το Google account του σε Android Smartphone υπάρχει πλέον εδώ και αρκετά χρόνια. Αντίστοιχα ανάλογα με τη συσκευή στην περίπτωση του Android ο χρήστης έχει την δυνατότητα να αποθηκεύει και τοπικά στην συσκευή του ένα backup των επαφών αλλά και των γραπτών μηνυμάτων.

Η Microsoft μέχρι σήμερα προσέφερε και αυτή ανάλογη δυνατότητα αποθήκευσης των επαφών του χρήστη ενός Windows Phone στο Microsoft Account αυτού, όμως η ίδια δυνατότητα δεν υπήρχε για τα γραπτά μηνύματα του χρήστη. Πλέον όμως η εταιρεία προσφέρει τη συγκεκριμένη δυνατότητα για όλες τις Windows Phone συσκευές, μέσω μιας απλής εφαρμογής που μπορεί να εγκαταστήσει ο χρήστης από το κατάστημα εφαρμογών.

Η εφαρμογή με την πολύ απλή και ξεκάθαρη ονομασία Contacts+Messages backup αποθηκεύει όλα τα μηνύματα και τις επαφές του χρήστη τοπικά στη συσκευή του. Οι επαφές αποθηκεύονται σε αρχείο VCF ενώ τα μηνύματα αντίστοιχα σε ένα αρχείο XML. Ο χρήστης μπορεί στην συνέχεια να πάρει τα δύο αυτά αρχεία από την συσκευή του και να τα αποθηκεύσει στον υπολογιστή του σαν Back Up ή να τα μεταφέρει σε κάποια άλλη Windows Phone συσκευή.

Η εφαρμογή δεν εμφανίζεται στο μενού της συσκευής, αλλά υπάρχει σαν επιπλέον δυνατότητα στις ρυθμίσεις από όπου και μπορεί να την χρησιμοποιήσει ο χρήστης.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights