Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Google: Το Android Lollipop στο 9% των Smartphones

Google: Το Android Lollipop στο 9% των Smartphones

απο Kostas Gliatiotis

Χρειάστηκε περισσότερο καιρό από ότι όλες οι προηγούμενες “σημαντικές” αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος της Google, αλλά το Android Lollipop φαίνεται πως κατάφερε πλέον να φτάσει σε ένα σημαντικό ποσοστό του συνόλου των Android Smartphones που κυκλοφορούν.

Μόλις ένα μήνα μετά την παρουσίαση των στατιστικών της Google που τοποθετούσαν το Android Lollipop στο 5% των συσκευών, το ποσοστό του έχει “ανέβει” πλέον σε 9% για τις εκδόσεις 5.0.x και στο 0.7% για την έκδοση 5.1 που είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο για συγκεκριμένες Nexus συσκευές.

Η αύξηση του συγκεκριμένου ποσοστού για το Android Lollipop οφείλεται εν μέρη στην συνέχιση της αναβάθμισης παλαιότερων συσκευών από τους περισσότερους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, αλλά και στην ταυτόχρονη κυκλοφορία αρκετών νέων με αυτό προεγκατεστημένο.

Συσκευές όπως το Galaxy S6 της Samsung και το One M9 της HTC που έχουν ήδη αρχίσει να πωλούνται, αλλά και το G Flex 2 της LG έρχονται με το Android Lollipop προεγκατεστημένο, ενώ πολλοί κατασκευαστές έχουν ανακοινώσει και οικονομικότερες συσκευές της μεσαίας κατηγορίας που πρόκειται να βγουν με αυτό στην αγορά τις επόμενες εβδομάδες ή υπάρχουν ήδη.

Οι σημαντικές αλλαγές που ενσωματώνει το Android Lollipop σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος φαίνεται πως σε κάποιες περιπτώσεις καθυστέρησαν την αναβάθμιση πολλών συσκευών από διάφορους κατασκευαστές, ενώ σε άλλες περιπτώσεις όπως αυτή του Galaxy S4 mini της Samsung και του αντίστοιχου HTC One Mini 2 έκαναν την αναβάθμιση τους αδύνατη για τους κατασκευαστές τους.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights