Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Google: Περισσότερες αναζητήσεις από φορητές συσκευές.
google-in2mobile-featured-image1

Google: Περισσότερες αναζητήσεις από φορητές συσκευές.

απο Kostas Gliatiotis

Η Google είναι μέχρι και σήμερα γνωστή κυρίως για την μηχανή αναζήτησης της, που για πολύ κόσμο θεωρείται η “δεδομένη” πηγή για την αναζήτηση κάθε είδους πληροφορίας.

Ταυτόχρονα για την εταιρεία, οι αναζητήσεις και η συλλογή στατιστικών για αυτές, μαζί με τις διαφημίσεις που προβάλλονται αποτελούν μεγάλο μέρος των εσόδων της.

Σήμερα η Google έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανακοίνωση, και συγκεκριμένα ο Jerry Dischler δήλωσε πως τουλάχιστον σε δέκα χώρες, οι αναζητήσεις από φορητές συσκευές ξεπέρασαν αυτές που πραγματοποιούνται από ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Οι δέκα αυτές χώρες περιλαμβάνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Ιαπωνία, χωρίς όμως ο Jerry Dischler να αναφέρει αναλυτικά και τις υπόλοιπες.

Η “αλλαγή” αυτή στις συνήθειες των χρηστών δείχνει πως για πολλούς από αυτούς η χρήση του Smartphone είναι ο βασικός τρόπος με τον οποίο έχουν πλέον πρόσβαση στο Internet και στην Google συγκεκριμένα.

Η Google δεν παρέλειψε να αναφέρει πως είναι έτοιμη να “ανταποκριθεί”  στην νέα αυτή τάση της αγοράς, και πως εκτός από τις επενδύσεις που έχει ήδη κάνει σκοπεύει να κάνει και άλλες στο μέλλον. Σημαντικό μέρος αυτών φυσικά περιλαμβάνει και το Android, το λειτουργικό σύστημα της Google που κατέχει την πρώτη θέση στην αγορά, και σε μεγάλο βαθμό παρέχει στην εταιρεία τα στατιστικά στοιχεία αυτά, αλλά και έσοδα με άμεσους και έμμεσους τρόπους.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights