Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ «Οι νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση» από τη Microsoft Ελλάς και το Ίδρυμα Ελληνισμού

«Οι νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση» από τη Microsoft Ελλάς και το Ίδρυμα Ελληνισμού

απο Kostas Gliatiotis

Η Microsoft Ελλάς, σε συνεργασία με τo Ίδρυμα Ελληνισμού και με την υποστήριξη του Δήμου Φλώρινας, πραγματοποίησαν ημερίδα με θέμα «Οι νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση» την Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015, στο πολιτιστικό κέντρο Φλώρινας. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενημερώσει και να αναδείξει σε καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τα πιο σύγχρονα εργαλεία τεχνολογίας της Microsoft, τα οποία διατίθενται δωρεάν μέσα από το παγκόσμιο Πρόγραμμα της Microsoft για την εκπαίδευση, Συνεργάτες στη Μάθηση, καθώς και τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν από τη χρήση τους στην τάξη, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην ενίσχυση της διδασκαλίας και στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών.

Την ημερίδα παρακολούθησαν 350 εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από διάφορα σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ την εκδήλωση άνοιξαν ο δήμαρχος της Φλώρινας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλας και ο Aντιπεριφερειάρχης, κ. Στέφανος Μπίρος. Στη συνέχεια, οι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε έναν εκπαιδευτικό ανοιχτό διάλογο, αλλά και να παρακολουθήσουν μια σειρά από παρουσιάσεις ομιλητών από το χώρο της εκπαίδευσης και από εκπροσώπους της Microsoft. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα ενίσχυσης ψηφιακών δεξιοτήτων, Microsoft YouthSpark, ενώ εκπαιδευτικοί μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από την χρήση δωρεάν εργαλείων της Microsoft, και πώς συνέβαλλαν σε μια πιο δημιουργική διδασκαλία, βοηθώντας παράλληλα τους μαθητές να εξοικειωθούν με το τεχνολογικό οικοσύστημα. Τέλος, παρουσιάστηκε η ιστοσελίδα www.getcoding.gr, μια πρωτοβουλία για νέους που επιθυμούν να αποκτήσουν βασικές γνώσεις  προγραμματισμού.

Τα δωρεάν εργαλεία της Microsoft είναι διαθέσιμα σε όλους τους εκπαιδευτικούς. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της παγκόσμιας κοινότητας των εκπαιδευτικών της Microsoft, www.educatornetwork.com.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα της Microsoft στην εκπαίδευση μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.partnersinlearning.gr, τα οποία αφορούν σε δωρεάν εργαλεία, επιμορφώσεις καθώς και πλαίσια ανάπτυξης δεξιοτήτων του 21ου αιώνα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights