Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Google: Οι ερωτήσεις ασφαλείας δεν είναι… ασφαλείς
google-in2mobile-featured-image1

Google: Οι ερωτήσεις ασφαλείας δεν είναι… ασφαλείς

απο Kostas Gliatiotis

Πολλοί χρήστες θεωρούν κουραστική και όχι απαραίτητα “βολική” την διαδικασία ασφαλείας που έχουν πολλές σελίδες για την ανάκτηση του κωδικού πρόσβασης μέσω ερωτήσεων ασφαλείας. Η Google φαίνεται να συμφωνεί και αυτή με τη σειρά της, πως οι ερωτήσεις ασφαλείας δεν είναι όσο “ασφαλείς” νομίζουν οι χρήστες.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε η Google σε πολλές περιπτώσεις μπορεί κάποιος να “μαντέψει” την απάντηση σε μια ερώτηση ασφάλειας με λιγότερες από 10 προσπάθειες αν γνωρίζει βασικά στοιχεία του χρήστη. Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η συνήθεια του να απαντά κάποιος σε ερωτήσεις του είδους με τυχαίες απαντήσεις μπορεί να είναι και αυτή αντίστοιχα μη αποδοτική για τους ίδιους λόγους.

Η Google φαίνεται να θεωρεί πως υπάρχουν πολύ πιο ασφαλείς τρόποι ανάκτησης κωδικού, όπως η αποστολή ενός μοναδικού κωδικού με γραπτό μήνυμα στο κινητό του χρήστη, αυτό που κάνει δηλαδή η ίδια εδώ και αρκετά χρόνια πλέον.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights