Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ LG Spirit Review: Το ικανό mid-range

LG Spirit Review: Το ικανό mid-range

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Η εμπορική επιτυχία της LG στην αγορά των κινητών τηλεφώνων, η αύξηση των πωλήσεων της αλλά και η.. αποδοχή που έχει η εταιρεία από την αγορά οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην παρουσίαση συσκευών όπως το G2, το G3 πριν ένα χρόνο και φυσικά πλέον το G4 που πρόκειται σύντομα να κυκλοφορήσει και στην χώρα μας. Όπως όμως η «ιστορία» έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν, μια κατηγορία συσκευών δεν είναι αρκετή από μόνη της ώστε μακροχρόνια να συνεχιστεί η επιτυχία μιας εταιρείας, και επίσης από μόνη της δεν προσφέρει τα έσοδα που έχει ανάγκη για να επιβιώσει.

Η LG δείχνει να το γνωρίζει πολύ καλά αυτό, και μετά την κυκλοφορία συσκευών όπως το L Bello και το L Fino, αλλά και το λιγότερο γνωστό F60, η εταιρεία παρουσίασε πριν λίγο καιρό και ξεκίνησε πρόσφατα την κυκλοφορία συνολικά τεσσάρων νέων συσκευών στη μεσαία και χαμηλή κατηγορία τιμής. Σκοπός αυτής της κίνησης είναι φυσικά η εταιρεία να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την συνεχώς αυξανόμενη πορεία σε όσο το δυνατόν περισσότερες κατηγορίες τιμής.

lg-spirit-in2mobile-featured-image

 

Αντικείμενο της συγκεκριμένης παρουσίασης μας είναι το LG Spirit, η τρίτη σε σειρά «κατάταξης» από τις νεότερες συσκευές της εταιρείας, με χαρακτηριστικά και σχεδιασμό που ανήκουν στο άνω άκρο της κατηγορίας του.

Σχέδιο Μέγεθος Βάρος

Η κατηγορία τιμής στην οποία ανήκει το Spirit δεν επιτρέπει τη χρήση κάποιου άλλου υλικού εκτός του πλαστικού στην κατασκευή του. Παρόλα αυτά, η LG έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο έστω και αυτό το υλικό, και το αποτέλεσμα είναι το Spirit να δείχνει και να είναι μια πολύ καλοφτιαγμένη συσκευή.

DSC_0001

 

Στο μπροστινό της μέρος ξεχωρίζει φυσικά η οθόνη, αφού η εταιρεία δεν χρησιμοποιεί μηχανικά πλήκτρα κάτω από αυτή. Το πλαίσιο γύρω από την οθόνη είναι με τη σειρά του αρκετά περιορισμένο και βοηθά στο να διατηρούνται οι συνολικές διαστάσεις του Spirit σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα για συσκευή με οθόνη 4.7 ιντσών.

DSC_0004

DSC_0005

Το ενδιαφέρον και ξεχωριστό στοιχείο όμως του σχεδιασμού είναι η ελάχιστα κυρτή τα επιφάνεια ολόκληρου του Spirit μια σχεδιαστική επιλογή που η LG φαίνεται πως έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει σε όλες τις νέες συσκευές της.

 

Η «καμπύλη» αυτή είναι όσο ακριβώς χρειάζεται να είναι ώστε να κάνει αισθητή την παρουσία της χωρίς να είναι έντονη και ενοχλητική για όσους χρήστες θεωρούν πως δεν προσφέρει κάτι ή απλά δεν τους αρέσει η αντίστοιχη καμπύλη των G Flex της εταιρείας.

DSC_0019

Το πίσω μέρος του Spirit τώρα είναι κατασκευασμένο από πλαστικό πολύ καλής ποιότητας που ταυτόχρονα έχει και μια πολυτελή «ματ» υφή που και αυτή με τη σειρά της βοηθά στην συνολική εικόνα της συσκευής. Το καπάκι αυτό μπορεί να αφαιρεθεί χωρίς όμως ο χρήστης να αποκτά πρόσβαση στην μπαταρία του Spirit. Η αφαίρεση του προσφέρει επιτρέπει στον χρήστη να τοποθετήσει την κάρτα SIM του καθώς και την κάρτα μνήμης MicroSD, με την μπαταρία να βρίσκεται στο εσωτερικό της συσκευής. Φυσικά στο πίσω μέρος βρίσκονται και τα πλήκτρα χειρισμού του Spirit στην διάταξη που μας έχει πλέον συνηθίσει η LG σε όλες τις συσκευές της.

DSC_0027 (1)

Η LG είναι βέβαιο ότι δίνει ιδιαίτερη σημασία στην εμφάνιση και την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιεί στις συσκευές της, και το Spirit ανήκοντας στη μεσαία κατηγορία τιμής, επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο πως η εταιρεία δεν περιορίζεται στην κατασκευή μόνο ακριβών ποιοτικών συσκευών.

Οθόνη.

Η οθόνη του Spirit έχει ανάλυση 1280 x 720 pixels ή αλλιώς 720p και διαγώνιο 4.7 ιντσών, χαρακτηριστικά που την τοποθετούν στο άνω άκρο της κατηγορίας. Η απόδοση της τώρα είναι κορυφαία για συσκευή της κατηγορίας αυτής και πάλι, και επιβεβαιώνει και αυτή με τη σειρά της την πολύ καλή παράδοση που έχει η LG στην κατασκευή LCD οθονών.

DSC_0014

Η ζωντάνια των χρωμάτων μπορεί να μην είναι εντυπωσιακή, είναι όμως ακριβώς αυτό που χρειάζεται για την άνετη και ευχάριστη καθημερινή χρήση του Spirit χωρίς ο χρήστης του να θεωρεί ότι κρατά μια «φθηνή» συσκευή στα χέρια του. Οι γωνίες θέασης είναι οι μέγιστες δυνατές για LCD Panel με την χρωματική αλλοίωση να είναι μεν αισθητή, αλλά μόνο υπό υπερβολικά μεγάλη γωνία θέασης.

DSC_0020

Το μοναδικό μας παράπονο αφορά τον φωτισμό της οθόνης του Spirit και συγκεκριμένα δύο διαφορετικής σοβαρότητας «μειονεκτήματα». Το πρώτο από αυτό είναι η όχι ιδιαίτερα μεγάλη ένταση του ακόμα και στη μέγιστη ρύθμιση του, κάτι που κάνει περισσότερο από όσο θα έπρεπε δύσκολη τη χρήση του σε συνθήκες έντονου ηλιακού φωτισμού. Το δεύτερο και.. σοβαρότερο μειονέκτημα είναι η απουσία αυτόματης ρύθμισης του φωτισμού ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες.

DSC_0018

Αυτό σημαίνει πως ο χρήστης του Spirit θα πρέπει χειροκίνητα να αλλάζει την ένταση του φωτισμού όταν βρίσκεται σε εσωτερικούς χώρους. Η μοναδική επιλογή που προσφέρει η LG στη θέση της αυτόματης ρύθμισης είναι η δυνατότητα επιλογής ενός χρονικού διαστήματος κατά τη διάρκεια της νύχτας στο οποίο η οθόνη θα επιλέγει αυτόματα τη χαμηλότερη ρύθμιση της ώστε να είναι πιο άνετη στο σκοτάδι.

Screenshot_2015-05-14-02-55-33 Screenshot_2015-05-14-02-55-38 Screenshot_2015-05-14-02-55-44

Ακόμα όμως και με αυτά τα δύο σχετικά σοβαρά μειονεκτήματα, η οθόνη του Spirit είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες οθόνες που μπορεί να βρει κανείς στην κατηγορία τιμής στην οποία ανήκει η συσκευή. Η απόδοση της σε καμία περίπτωση δεν είναι αποτρεπτική ώστε ο χρήστης να επιλέξει κάποια συσκευή του ανταγωνισμού.

Λειτουργικό σύστημα.

Το Spirit είναι μια από τις πρώτες συσκευές της κατηγορίας του που έρχεται στην αγορά με το Android Lollipop, την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google. Πάνω σε αυτό βρίσκεται φυσικά το γραφικό περιβάλλον της LG με την ονομασία UX στην… σχεδόν τελευταία έκδοση του, αφού η συσκευή  ανήκει στην μεσαία κατηγορία τιμής, και δεν διαθέτει όπως είναι λογικό τις βελτιώσεις της νεότερης έκδοσης που διαθέτει το G4 της εταιρείας.

Screenshot_2015-05-14-02-47-48 Screenshot_2015-05-14-02-49-05 Screenshot_2015-05-14-02-49-15

Ακόμα όμως και χωρίς την… τελευταία έκδοση, το γραφικό περιβάλλον της LG ξεχωρίζει για τον ενδιαφέρον σχεδιασμό του και την έμφαση στην εύκολη και άνετη χρήση του Spirit στην καθημερινότητα του χρήστη του.

Η λίστα με τις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές περιλαμβάνει τα απολύτως απαραίτητα, με την LG να έχει επιλέξει να αφήσει στον χρήστη την επιλογή της εγκατάστασης των επιπλέον εφαρμογών που αυτός χρησιμοποιεί.

Screenshot_2015-05-14-02-48-28 Screenshot_2015-05-14-02-48-49 Screenshot_2015-05-14-02-48-58

Η εμφάνιση του UX ξεχωρίζει για την χρήση σχετικά όμορφων εικονιδίων και χρωματικών επιλογών που κάνουν το γραφικό περιβάλλον του Spirit να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό του.

Screenshot_2015-05-14-02-51-40 Screenshot_2015-05-14-02-51-44 Screenshot_2015-05-14-02-51-59

Οι επεμβάσεις της εταιρείας στην εμφάνιση των προ-εγκατεστημένων εφαρμογών του λειτουργικού συστήματος είναι περιορισμένες και στο σύνολο τους είναι προς το καλύτερο, με την λειτουργικότητα των περισσότερων εφαρμογών να έχει αντίστοιχα βελτιωθεί.

Screenshot_2015-05-14-02-50-33 Screenshot_2015-05-14-02-50-39 Screenshot_2015-05-14-02-50-45

Το μοναδικό αρνητικό χαρακτηριστικό του Spirit είναι πως παρά τη χρήση ενός επεξεργαστή που θεωρητικά τουλάχιστον μπορεί να λειτουργήσει σε 64-bit mode, και την ύπαρξη του Android Lollipop που υποστηρίζει κάτι τέτοιο, η LG έχει επιλέξει να διατηρήσει το Spirit σε 32-bit mode, χωρίς να υπάρχει κάποιος προφανής λόγος για αυτή της την επιλογή.

Κάμερα.

Στο πίσω μέρος του Spirit βρίσκεται μια κάμερα με αισθητήρα ονομαστικής ανάλυσης 8 Mpixels. Η ανάλυση αυτή είναι και αυτή με τη σειρά της ακριβώς αυτό που προσφέρει ο ανταγωνισμός στη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής, και η απόδοση της βρίσκεται επίσης στον μέσο όρο της κατηγορίας.

DSC_0029 (1)

Σε συνθήκες κανονικού φωτισμού οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει το Spirit περιέχουν ικανοποιητικό επίπεδο λεπτομέρειας και σωστή χρωματική απόδοση, με μοναδικό παράπονο την όχι όσο γρήγορη θα θέλαμε ανανέωση της εικόνας στον View Finder της εφαρμογής της κάμερας.

Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού τώρα, η έλλειψη του Optical Image Stabilization των ακριβότερων συσκευών της εταιρείας κάνει αισθητή την απουσία του, χωρίς όμως το Spirit να δημιουργεί προβλήματα με την απόδοση του. Η LG έχει επιλέξει την λήψη φωτογραφιών με σχετικά χαμηλό επίπεδο φωτισμού προκειμένου να διατηρήσει όσο το δυνατόν χαμηλότερα τον ψηφιακό θόρυβο από την κάμερα των 8 Mpixels.

Η εφαρμογή της κάμερας τέλος έχει ακριβώς την ίδια λειτουργικότητα με τις ακριβότερες συσκευές της εταιρείας, με τις επιπλέον επιλογές ρύθμισης να απουσιάζουν αφού δεν υποστηρίζονται από την κάμερα του Spirit.

Επεξεργαστής Μνήμη.

Καλώς ή κακώς οι εταιρείας που θέλουν να δημιουργήσουν συσκευές με υποστήριξη δικτύων 4G / LTE στην κατηγορία τιμής του Spirit δεν έχουν ιδιαίτερη «ελευθερία» στην επιλογή του επεξεργαστή που θα χρησιμοποιήσουν. Με την Qualcomm να είναι ο συνεργάτης που έχει επιλέξει η LG για τις ακριβότερες συσκευές της, το Spirit χρησιμοποιεί και αυτό με τη σειρά του επεξεργαστή αυτής της εταιρείας που δεν είναι άλλος από τον Snapdragon 410.

Η απόδοση του συγκεκριμένου επεξεργαστή είναι γνωστή από πολλές άλλες συσκευές της αγοράς που τον χρησιμοποιούν, και το Spirit δεν προσφέρει κάτι το παραπάνω σε αυτόν τον τομέα.

Screenshot_2015-05-18-03-30-10Screenshot_2015-05-18-03-11-58

Οι τέσσερις Α-53 πυρήνες επεξεργασίας που βρίσκονται στο εσωτερικό του είναι χρονισμένοι σχετικά χαμηλά στο μόλις 1.2 GHz και η απόδοση τους είναι απλά αυτή που χρειάζεται για την λειτουργία του Spirit χωρίς προβλήματα. Σε καθημερινή «φυσιολογική» χρήση, η συσκευή δεν θα δυσκολέψει τον χρήστη με την απόδοση της, με τους χρόνους εκκίνησης των εφαρμογών να είναι ικανοποιητικοί με μια μικρή καθυστέρηση για τις πιο απαιτητικές από αυτές. Η εναλλαγή μεταξύ πολλών εφαρμογών έχει τους περιορισμούς της, που όμως οφείλονται περισσότερο στο 1 GB μνήμης RAM που διαθέτει το Spirit και λιγότερο στην απόδοση του Snapdragon 410.

Η κάρτα γραφικών τώρα είναι η επίσης γνωστή Adreno 306 της Qualcomm, και όπως και σε συσκευές του ανταγωνισμού είναι απλά ικανή να «οδηγήσει» την 1280 x 720 pixels οθόνη του Spirit χωρίς προβλήματα. Σε καθημερινή χρήση δεν παρουσιάζεται το παραμικρό πρόβλημα και μόνο οι χρήστες που θέλουν να παίζουν παιχνίδια με τη συσκευή τους πιθανόν να αντιμετωπίσουν ένα μικρό πρόβλημα με την απόδοση της σε κάποιο σχετικά απαιτητικό σε γραφικά παιχνίδι.

Ο αποθηκευτικός χώρος έχει ονομαστικό μέγεθος 8 GB από τα οποία δυστυχώς στον χρήστη είναι διαθέσιμα σχεδόν τα μισά, δηλαδή περίπου 4 GB.

Screenshot_2015-05-22-09-51-50

 

Όπως και όλες οι συσκευές της αγοράς με τόσο περιορισμένο αποθηκευτικό χώρο που «τρέχουν» το Android Lollipop, έτσι και το Spirit αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον πραγματικά διαθέσιμο χώρο λόγω του τρόπου που η νεότερη έκδοση του Android εγκαθιστά τις εφαρμογές καταλαμβάνοντας περισσότερο χώρο για κάθε μια από αυτές. Σε συνδυασμό με τις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές της LG και της Google που αρκετά συχνά αναβαθμίζονται σε νεότερη έκδοση, ο πραγματικά διαθέσιμος χώρος μετά την εγκατάσταση μερικών μόνο εφαρμογών μειώνεται σε λιγότερο από 2 GB κάνοντας τη χρήση μιας κάρτας μνήμης MicroSD σχεδόν υποχρεωτική για τους χρήστες που θέλουν να χρησιμοποιούν την κάμερα του Spirit.

Μπαταρία.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του Snapdragon 410 που βρίσκεται στο εσωτερικό του Spirit είναι η πολύ καλή ενεργειακή του απόδοση, που σε συνδυασμό με την χωρητικότητας 2.100 mAh μπαταρίας προσφέρουν πολύ καλούς χρόνους αναμονής και λειτουργίας στη συσκευή.

Σε καθημερινή φυσιολογική χρήση για την οποία άλλωστε και προορίζεται το Spirit η μπαταρία είναι αρκετή ώστε να προσφέρει λίγο περισσότερο από δύο ημέρες λειτουργίας ακόμα και με τη χρήση 4G δικτύων κινητής τηλεφωνίας για τη μετάδοση δεδομένων.

Screenshot_2015-05-22-09-51-38 Screenshot_2015-05-22-09-51-34 Screenshot_2015-05-22-09-51-22

Σε ακόμα πιο «απλή» χρήση το Spirit μπορεί να παραμείνει ενεργό για τρεις ημέρες χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, κάτι που σίγουρα θα εκτιμηθεί από τους χρήστες που αναζητούν μια συσκευή που να προσφέρει την βασική λειτουργικότητα που χρειάζονται αλλά θέλουν και όσο το δυνατόν καλύτερους χρόνους αναμονής.

Συμπέρασμα.

Όπως αναφέραμε και στην αρχή της παρουσίασης, η LG γνωρίζει πολύ καλά πως δεν αρκεί η επιτυχία σε μια μόνο κατηγορία τιμής ώστε η εταιρεία να συνεχίσει και να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τη συνεχώς ανοδική πορεία της.

Το Spirit είναι μια από τις συσκευές που θα βοηθήσει σίγουρα την πορεία αυτή της LG αφού είναι μια συσκευή που προσφέρει όλες εκείνες τις δυνατότητες που περιμένει να βρει κανείς στην κατηγορία του.

DSC_0007

Η ξεχωριστή του εμφάνιση αλλά και η ποιότητα κατασκευής του είναι δύο από τα δυνατότερα στοιχεία του Spirit που το κάνουν να ξεχωρίζει σχεδόν από όλες τις συσκευές του ανταγωνισμού του, και δείχνουν πως η LG εκτιμά και τους χρήστες της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Σε κάθε περίπτωση είναι βέβαιο πως οι υποψήφιοι αγοραστές θα βρουν σε αυτό ότι χρειάζονται στην καθημερινότητα τους, κάτι το οποίο είναι άλλωστε και το ζητούμενο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights