Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Sony: Παρουσίασε στην Ευρώπη το Xperia Z3+

Sony: Παρουσίασε στην Ευρώπη το Xperia Z3+

απο Kostas Gliatiotis

Μετά από αρκετές διαρροές, απογοήτευση από το μεγαλύτερο μέρος του αγοραστικού κοινού, την “αθόρυβη” παρουσίαση του σαν Xperia Z4 στην Ιαπωνία, η Sony ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα το Xperia Z3+ για την Ευρώπη και την παγκόσμια αγορά.

21_Xperia_Z3_Plus_Blue_Group

 

Φαίνεται πάντως πως η Sony αναγνώρισε τις “αδυναμίες” της νέας συσκευής, που δεν δικαιολογούν για μια ακόμα φορά την ύπαρξη νέας συσκευής μετά το Xperia Z3, και ενώ στην Ιαπωνία θα κυκλοφορήσει σαν Xperia Z4, στην Ευρώπη η συσκευή θα ονομάζεται Xperia Z3+. Ενδιαφέρον πάντως θα έχει η ονομασία της επόμενης συσκευής της Sony, όταν και αν αυτή γίνει ευρέως διαθέσιμη, και το αν η εταιρεία θα το ονομάσει Xperia Z4, έχοντας ήδη χρησιμοποιήσει την ονομασία αυτή στην Ιαπωνία.

26_Xperia_Z3_Plus_Group

 

Επιστρέφοντας στην ίδια τη συσκευή, για μια ακόμα φορά η Sony επέλεξε να ανανεώσει τον εξωτερικό σχεδιασμό της, και μάλιστα λιγότερο από όσο ίσως θα χρειαζόταν σε σύγκριση με το Xperia Z3, προκειμένου να δικαιολογήσει την ύπαρξη της νέας συσκευής. Τα μόνα δύο νέα χαρακτηριστικά στο σχεδιασμό του Xperia Z3+ είναι η θύρα MicroUSB στο κάτω μέρος της συσκευής που πλέον δεν καλύπτεται από κάποια προστατευτική “τάπα”. Όλες οι προηγούμενες συσκευές της σειράς Xperia Z είχαν τέτοιου είδους προστατευτικό καπάκι στη MicroUSB θύρα, που μάλιστα είχε και προβλήματα αξιοπιστίας στη συνεχόμενη χρήση. Η Sony αφαίρεσε από το Xperia Z3+ και το docking-station για την “ασύρματη” φόρτιση που υπήρχε στο δεξί πλαϊνό μέρος των συσκευών της εταιρείας, μια θύρα που και αυτή με τη σειρά της ήταν μάλλον “άχρηστη” αφού ο αντίστοιχος φορτιστής δεν ήταν ευρέως διαδεδομένος.

Στα τεχνικά του χαρακτηριστικά τώρα, το Xperia Z3+ δεν προσφέρει κάποια έκπληξη, αφού συνδυάζει ήδη υπάρχουσες δυνατότητες με την προσθήκη ενός νέου (για συσκευή της Sony) επεξεργαστή. Στο εσωτερικό του Xperia Z3+ βρίσκεται ο Snapdragon 810 της Qualcomm, που ουσιαστικά αποτελεί και την μοναδική τεχνικής φύσεως αλλαγή της συσκευής. Με την LG να έχει επιλέξει τον Snapdragon 808 για το G4 προκειμένου να αποφύγει τα προβλήματα στην λειτουργία του 810, φαίνεται πως η Sony θα ακολουθήσει την HTC με το One M9 αλλά και την LG με το περιορισμένης παραγωγής G Flex 2, με το Xperia Z3+ να πρόκειται να αντιμετωπίσει στην καθημερινή χρήση σημαντικά προβλήματα υπερθέρμανσης και μείωσης της απόδοσης του.

Σε ότι αφορά την οθόνη του Xperia Z3+ τώρα, η Sony για μια ακόμα φορά (και μια ακόμα συσκευή) επέλεξε να διατηρήσει την ανάλυση των 1920 x 1080 pixels, μια επιλογή που κάνει ακόμα πιο δύσκολο για την εταιρεία να “δικαιολογήσει” την ύπαρξη της νέας συσκευής λιγότερο από ένα χρόνο από την κυκλοφορία του Xperia Z3 στην αγορά, και μόλις μερικούς μήνες μετά την έναρξη των πωλήσεων του.

Στον τομέα της κάμερας, με την Sony να χρησιμοποιεί σε πολλές προηγούμενες συσκευές της μια κάμερα με αισθητήρα ανάλυσης 20 Mpixels, θα περίμενε κανείς η επόμενη συσκευή της να προσφέρει κάτι το διαφορετικό, κάτι που όμως δεν συμβαίνει με το Xperia Z3+. Η κάμερα της συσκευής διατηρεί την ανάλυση των 20 Mpixels, με το Aperture του φακού να παραμένει στο όχι εντυπωσιακό για τα σημερινά δεδομένα 2.3 και η εταιρεία απλά έχει χρησιμοποιήσει τον νεότερο διαθέσιμο Exmor RS αισθητήρα, με σημαντικότερη διαφορά το υψηλό ISO που αγγίζει το 12.800. Δυστυχώς όμως από την κάμερα του Xperia Z3+ θα απουσιάζει το Optical Image Stabilization, ένα χαρακτηριστικό που πλέον προσφέρεται από όλες τις High End συσκευές του ανταγωνισμού,και που θα μπορούσε να αποτελέσει κάτι το ουσιαστικά διαφορετικό για την κάμερα του Xperia Z3+.

Οι περιορισμένες αυτές αλλαγές είναι πιθανότατα και ο λόγος που η συσκευή θα φτάσει στην αγορά με μια ονομασία που δηλώνει πως πρόκειται για μια αναβαθμισμένη έκδοση του Xperia Z3, και μένει μόνο να δούμε αν το αγοραστικό κοινό θα αποδεχθεί τη συσκευή με περισσότερο ενδιαφέρον, κάτι που χρειάζεται η Sony προκειμένου να παραμείνει στην αγορά των Smartphones.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights