Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Microsoft E² Educator Exchange: Σημαντική διάκριση για Έλληνα εκπαιδευτικό

Microsoft E² Educator Exchange: Σημαντική διάκριση για Έλληνα εκπαιδευτικό

απο Kostas Gliatiotis

H Microsoft ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των βραβείων της εκδήλωσης Microsoft E² Educator Exchange, στην οποία πήραν μέρος 60 εκπαιδευτικοί από 40 χώρες, ανάμεσα στους οποίους διακρίθηκε ο Δρ. Κώστας Δημητρίου, καθηγητής πληροφορικής στο Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ίδρυμα, Κολλέγιο Αθηνών –Κολλέγιο Ψυχικού. Ο Έλληνας εκπαιδευτικός, ο οποίος έχει ανακηρυχθεί ως Microsoft Certified Educator, Microsoft Expert Educator και Microsoft Expert Education Trainer,  διακρίθηκε με το βραβείο δεύτερης θέσης στην κατηγορία “Learning Activity, Best Achievement, Runner Up”. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να προάγει το ρόλο της τεχνολογίας εντός του σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος και να δώσει την ευκαιρία σε διαφορετικούς μεταξύ τους καθηγητές να έρθουν σε επαφή και να ανταλλάξουν ουσιαστικές απόψεις και ιδέες.

E2 Global Educator Exchange

Ο Έλληνας εκπαιδευτικός ανέδειξε υψηλού επιπέδου καινοτομία τόσο στον τομέα του όσο και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Οι νικητές αναδείχθηκαν έπειτα από διαγωνισμό, στον οποίο εργάστηκαν ομαδικά με τους συναδέλφους τους, με σκοπό τη διαμόρφωση ενός σχεδίου μαθήματος με βάση τις τεχνολογίες της Microsoft, με θεματικό άξονα τη γενναιότητα, το κουράγιο και την ηγεσία. Η ομάδα με την οποία συνεργάστηκε ο Δρ. Κώστας Δημητρίου, ανέπτυξε μια εκπαιδευτική διαδικασία, η οποία αξιοποίησε τις ομαδοσυνεργατικές δυνατότητες που προσφέρει το εργαλείο του Microsoft Office OneNote. Ένας από τους βασικούς στόχους της δραστηριότητας αυτής ήταν η καλλιέργεια των απαραίτητων δεξιοτήτων των μαθητών για τον 21ο αιώνα.

«Ο Δρ. Κώστας Δημητρίου, καθώς και οι υπόλοιποι νικητές, αναδείχθηκαν ως οι πιο καινοτόμοι στον τομέα τους – υποδεικνύοντας τους τρόπους με τους οποίους οι νέες τεχνολογίες μπορούν να επιφέρουν τη λύση σε διάφορα ζητήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν οι χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο-» δήλωσε ο Anthony Salcito, Vice President, World Wide Education της Microsoft. «Ανυπομονούμε να δούμε πως θα εφαρμόσουν όλα αυτά που έμαθαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πώς θα τα μοιραστούν με τους συναδέλφους τους και πώς θα τα αξιοποιήσουν μέσα στο μάθημα ώστε να μεταμορφώσουν τις μεθόδους διδασκαλίας και να βελτιώσουν τα μαθησιακά αποτελέσματα.»

 Η τριήμερη εκδήλωση E² Educator Exchange ανέδειξε και γιόρτασε τα επιτεύγματα των εκπαιδευτικών, οι οποίοι προετοιμάζουν τους μαθητές τους με τα κατάλληλα εφόδια που τους είναι απαραίτητα για την επιτυχία τους στον 21ο αιώνα. Η εκδήλωση συγκέντρωσε περίπου 300 από τους πιο καινοτόμους εκπαιδευτικούς, δίνοντας τους την μοναδική ευκαιρία να συνεργαστούν, να δημιουργήσουν και να μοιραστούν μεταξύ τους τις εμπειρίες τους γύρω από τον τρόπο σύνδεσης τεχνολογίας και παιδαγωγικών μεθόδων με στόχο την κάλυψη των αναγκών του 21ου αιώνα. Την Ελλάδα εκπροσώπησαν επίσης οι πρωτοπόροι εκπαιδευτικοί Δημήτριος Πριμάλης από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, Ιωάννα Κομνηνού από το 1ο Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Αθηνών – Γεννάδειο και ως κριτής ο Βασίλης Οικονόμου από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα.

E2 Educator Exchange

Όπως δήλωσε ο Δρ. Κώστας Δημητρίου:, «H E² Educator Exchange ήταν μια εκπληκτική εμπειρία καθώς είχα τη δυνατότητα να συνεργαστώ και να ανταλλάξω ιδέες με πολλούς καινοτόμους εκπαιδευτικούς και ειδικούς λογισμικού. Με βοήθησε να εκτιμήσω την αξία που δίνει η Microsoft στην ανάπτυξη των κατάλληλων εφοδίων για τον 21ο αιώνα και στη συνεισφορά της τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία. Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετείχα σε μια τέτοιου είδους εκδήλωση και που είμαι φυσικά ένας από τους νικητές»

Η εκδήλωση E² αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας Microsoft in Education, η οποία προσφέρει μια σειρά από προγράμματα επαγγελματικής ολοκλήρωσης που στόχο έχουν τη γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στις τεχνολογικές δεξιότητες και στην καινοτόμα εκπαιδευτική διαδικασία. Τα συγκεκριμένα προγράμματα εκτείνονται πέρα από την παραδοσιακή εκπαίδευση πάνω στις εφαρμογές της Microsoft, με βασική αποστολή την παροχή μιας πλατφόρμας που θα υποστηρίζει τους εκπαιδευτικούς, ακόμα και διαφορετικών δεξιοτήτων, στο εκπαιδευτικό τους όραμα. Μέσα από αυτά τα προγράμματα η Microsoft έχει καταφέρει να εκπαιδεύσει περισσότερους από 10 εκατομμύρια εκπαιδευτικούς, ενώ παράλληλα έχουν επωφεληθεί περισσότεροι από 200 εκατομμύρια μαθητές παγκοσμίως από το 2003.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Microsoft, Συνεργάτες στη Μάθηση, www.partnersinlearning.gr

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights