Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Google Photos: Γίνεται ανεξάρτητη εφαρμογή και προσφέρει απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο

Google Photos: Γίνεται ανεξάρτητη εφαρμογή και προσφέρει απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο

απο Kostas Gliatiotis

Με την Google να έχει πλέον σχεδόν αποδεχθεί την “αποτυχία” του κοινωνικού της δικτύου Google+, πολλές από τις υπηρεσίες και τις δυνατότητες αυτού, που συνεχίζουν να έχουν ενδιαφέρον για το κοινό αποκτούν πλέον την δική τους ανεξάρτητη μορφή.

Στην περίπτωση του Google Photos η εταιρεία προχώρησε ακόμα περισσότερο, δημιουργώντας ξεχωριστή εφαρμογή για την υπηρεσία αυτή και ταυτόχρονα την “εφοδίασε” με αρκετές νέες δυνατότητες.

Αρχικά, όλοι οι χρήστες του Google Photos θα έχουν θεωρητικά απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο για τις φωτογραφίες τους. Ο χώρος αυτός θα είναι διαθέσιμος μόνο για το Google Photos και δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις υπόλοιπες υπηρεσίες της Google.

Σε ότι έχει να κάνει με τις ίδιες τις φωτογραφίες τώρα, η Google υπόσχεται πως αυτές θα διατηρούν την αρχική τους ποιότητα και λεπτομέρεια, για φωτογραφίες ανάλυσης μέχρι και 16 Mpixels. Αυτό το όριο καλύπτει τουλάχιστον προς το παρόν σχεδόν όλα τα Android Smartphones (με ελάχιστες εξαιρέσεις από την Sony Mobile…) κάτι που σημαίνει πως οι χρήστες θα μπορούν να διατηρήσουν τις φωτογραφίες τους ακριβώς όπως τις έχουν βγάλει με την συσκευή τους.

Η εφαρμογή του Google Photos θα προσφέρει την δυνατότητα αυτόματου “backup” των φωτογραφιών από την συσκευή του χρήστη, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία θα λειτουργεί και για τις φωτογραφίες που έχει βγάλει κάποιος με την φωτογραφική του μηχανή. Σε αυτή την περίπτωση η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα πως θα γίνεται ακριβώς η μεταφορά τους στο Google Photos.

Οι φωτογραφίες από φωτογραφικές μηχανές με μεγαλύτερη ανάλυση από 16 Mpixels θα “συμπιέζονται” μεν, η εταιρεία όμως υπόσχεται πως θα διατηρείται και πάλι η ποιότητα τους χάρη σε έναν αλγόριθμο που έχει δημιουργήσει για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Στις υπόλοιπες νέες δυνατότητες του Google Photos περιλαμβάνεται μια έξυπνη μηχανή αναζήτησης που μπορεί να αναγνωρίσει ένα πρόσωπο από μια φωτογραφία και να αναζητήσει στην συλλογή του χρήστη άλλες φωτογραφίες με το πρόσωπο αυτό. Επίσης ο χρήστης θα μπορεί πολύ εύκολα να μοιραστεί μια φωτογραφία μέσω ενός απλού link που θα μπορεί να στείλει μέσω e-mail σε όσους επιθυμεί, χωρίς να χρειάζεται να τους έχει δώσει από πριν πρόσβαση στον φάκελο που περιέχει την φωτογραφία.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η εφαρμογή του Google Photos θα ξεκινήσει άμεσα να είναι διαθέσιμη για όλους τους χρήστες μέσω του Play Store.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights