Huawei P8 Lite Review: Ο μικρός αδερφός.

Huawei P8 Lite Review: Ο μικρός αδερφός.

Εισαγωγή

Η Huawei είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στο χώρο των κινητών τηλεφώνων (και όχι μόνο) και όπως είναι φυσικό, φροντίζει να «εμπλουτίζει» την γκάμα της με νέες συσκευές προκειμένου να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού.

Μετά την παρουσίαση του εντυπωσιακού από κάθε άποψη P8, ήρθε η ώρα για την Huawei να… ικανοποιήσει έστω και με μικρή καθυστέρηση, την ζήτηση που υπάρχει για οικονομικότερες εκδόσεις της κορυφαίας πρότασης κάθε εταιρείας.

Με αυτόν λοιπόν τον σκοπό, η εταιρεία δημιούργησε το P8 Lite, μια συσκευή που όπως δηλώνει και η ονομασία της, αποτελεί την λιγότερο ακριβή πρόταση της εταιρείας που δανείζεται τον σχεδιασμό της νέας High End συσκευής της.

Σχέδιο Μέγεθος Βάρος

Ακολουθώντας πιστά την πολιτική που θέλει τις «οικονομικές» εκδόσεις κάθε High End συσκευής να δανείζονται όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία από τον σχεδιασμό και την κατασκευή αυτών, το P8 Lite είναι μια συσκευή που θυμίζει έντονα τον μεγάλο της αδερφό.

DSC_0012

Η κατηγορία τιμής στην οποία ανήκει όμως το P8 Lite δεν επιτρέπει την χρήση των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή του ίδιου του P8, και η Huawei έχει προσπαθήσει να μεταφέρει την ίδια συνολικά «εικόνα» με την χρήση κυρίως πλαστικού.

huawei-p8-lite-in2mobile-design (2) huawei-p8-lite-in2mobile-design (3)

Το σημαντικότερο στοιχείο, το να θυμίζει το ίδιο το P8 επιτυγχάνεται με σχεδόν απόλυτη επιτυχία τουλάχιστον όσον αφορά την εμφάνιση του P8 Lite. Οπτικά, το μόνο που μπορεί να ξεχωρίσει κανείς αμέσως είναι το ελάχιστα μικρότερο μέγεθος του (αφού έχει αντίστοιχα και μικρότερη οθόνη) αλλά και το αυξημένο του πάχος.

Μόλις πιάσει κανείς στα χέρια του τώρα για πρώτη φορά το P8 Lite θα αντιληφθεί πως η συσκευή παρότι κατασκευασμένη από πλαστικό σχεδόν στο σύνολο της, καταφέρνει με αρκετή επιτυχία να «αντιγράψει» τον χαρακτηριστικό σχεδιασμό του ίδιου του P8. Το πίσω μέρος του P8 Lite συγκεκριμένα παρότι κατασκευασμένο από πλαστικό και όχι από αλουμίνιο, ένα υλικό με απαγορευτικό κόστος για την συγκεκριμένη κατηγορία, καταφέρνει να διατηρήσει την εμφάνιση και την «υφή» του P8.

huawei-p8-lite-in2mobile-design (4)

Το πλαϊνό μέρος του P8 Lite είναι και το μοναδικό ουσιαστικό παράπονο που έχουμε για τον σχεδιασμό του, αφού το γυαλιστερό πλαστικό αφήνει μια σχετικά «φθηνή» αίσθηση στο χέρι που δεν ταιριάζει με τον χαρακτήρα της συσκευής.

huawei-p8-lite-in2mobile-design (5)

Οι συνολικές διαστάσεις του P8 Lite τώρα διατηρούνται σε πολύ καλά επίπεδα για την κατηγορία του, με μόνο το πάχος του να είναι ελάχιστα μεγαλύτερο από ότι θα θέλαμε, ενώ το βάρος του είναι ιδιαίτερα χαμηλό βοηθώντας σημαντικά στην εύκολη μεταφορά του.

Οθόνη

Προορίζοντας το P8 Lite για μια αρκετά χαμηλότερη κατηγορία τιμής από το ίδιο το P8, η Huawei έχει χρησιμοποιήσει μια οθόνη που αντίστοιχα μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις για μειωμένο κόστος της κατηγορίας αυτής. Με διαγώνιο 5 ιντσών, η οθόνη του P8 Lite δεν μπορεί να θεωρηθεί μικρή, και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι παραπάνω από απλά αρκετή για την άνετη καθημερινή χρήση της συσκευής.

huawei-p8-lite-in2mobile-screen (1)

Η ανάλυση της περιορίζεται σε 1280 x 720 pixels, και πάλι για λόγους μείωσης του κόστους, αλλά ίσως μέχρι ένα σημείο και για να αποφύγει η Huawei την άμεση σύγκριση του με το ίδιο το P8 που διατηρεί για μια ακόμα χρονιά την ανάλυση της οθόνης του στα 1920 x 1080 pixels.

huawei-p8-lite-in2mobile-screen (3)

Σε ότι αφορά τη χρωματική της απόδοση, το P8 Lite είναι η πρώτη συσκευή της εταιρείας που βλέπουμε μετά από αρκετό καιρό που δεν ξεχωρίζει από τον μέσο όρο της κατηγορίας της. Χωρίς να υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα στην καθημερινή χρήση της συσκευής, η οθόνη δεν προσφέρει την εντυπωσιακή απόδοση αυτής των υπολοίπων συσκευών της εταιρείας, και δείχνει να είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του P8 Lite που έχει επηρεαστεί περισσότερο προκειμένου να διατηρηθεί χαμηλά το κόστος του.

huawei-p8-lite-in2mobile-screen (2)

Οι γωνίες θέασης αντίστοιχα είναι μεν αρκετά καλές, υπάρχει όμως ορατή χρωματική αλλοίωση υπό γωνία που γίνεται περισσότερο αντιληπτή κατά την προβολή φωτογραφιών και βίντεο.

huawei-p8-lite-in2mobile-screen (4)

Ο φωτισμός τέλος, είναι αρκετά έντονος με τη μέγιστη ρύθμιση του να είναι απαραίτητη μόνο σε εξωτερικούς χώρους με έντονη ηλιοφάνεια ενώ το P8 Lite διαθέτει και τον απαραίτητο αισθητήρα για την αυτόματη ρύθμιση του.

Screenshot_2015-05-28-02-42-38 Screenshot_2015-05-28-02-42-43 Screenshot_2015-05-28-02-42-51

Λειτουργικό Σύστημα.

Με πολλές από τις παλαιότερες συσκευές της Huawei να «τρέχουν» ακόμα την 4.4.4 kitkat έκδοση του Android, το P8 Lite είναι η πρώτη συσκευή της εταιρείας στην μεσαία κατηγορία που έρχεται με το Android Lollipop προ-εγκατεστημένο.

Screenshot_2015-05-28-02-43-16

Πάνω από αυτό υπάρχει φυσικά το γραφικό περιβάλλον της Huawei με την ονομασία Emotion UI και την σημαντικά διαφορετική του εμφάνιση και λειτουργικότητα σε σύγκριση με τις προτάσεις του ανταγωνισμού.

huawei-p8-lite-in2mobile-lockscreen (1) huawei-p8-lite-in2mobile-lockscreen (2) huawei-p8-lite-in2mobile-lockscreen (3)

Το P8 Lite διαθέτει την νεότερη έκδοση του EMUI, κάτι που σημαίνει πως λειτουργικά η συσκευή βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το ίδιο το P8. Όπως και στον μεγάλο του αδερφό, έτσι και στο P8 Lite, το γραφικό περιβάλλον της εταιρείας ξεχωρίζει με την διαφορετικότητα του αλλά και με την υψηλή λειτουργικότητα που προσφέρει.

huawei-p8-lite-in2mobile-user-interface (1) huawei-p8-lite-in2mobile-user-interface (2) huawei-p8-lite-in2mobile-user-interface (3)

Οι σημαντικότερες διαφορές σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις του EMUI έχουν να κάνουν με την εμφάνιση του, όπως για παράδειγμα την πιο σκούρα και διάφανη οθόνη ειδοποιήσεων.

huawei-p8-lite-in2mobile-notofications (1) huawei-p8-lite-in2mobile-notofications (2) huawei-p8-lite-in2mobile-notofications (3)

Το μενού του P8 Lite όπως και σε όλες τις συσκευές της εταιρείας εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, μπορεί να αλλάξει εντελώς την χρωματική του εμφάνιση αλλά και τον σχεδιασμό των εικονιδίων, χάρη στη δυνατότητα εγκατάστασης «θεμάτων» εμφάνισης.

huawei-p8-lite-in2mobile-themes (1) huawei-p8-lite-in2mobile-themes (2) huawei-p8-lite-in2mobile-themes (3)

Οι επιπλέον επιλογές που η Huawei προσφέρει εδώ και αρκετά χρόνια στα τηλέφωνα της, και δίνουν την δυνατότητα στον χρήστη να τις φέρει ακριβώς στα μέτρα του, είναι αυτές που κατά τη γνώμη του γράφων κάνουν τις συσκευές της εταιρείας να ξεχωρίζουν.

Κάμερα

Η Huawei είναι μια από τις λίγες εταιρείες που επιμένουν ακόμα (και σε μεγάλο βαθμό έχουν δίκιο) πως η απόδοσης της κάμερας ενός Smartphone δεν εξαρτάται απόλυτα από τον αριθμό των Mpixels του αισθητήρα της. Το P8 Lite λοιπόν, όπως και σχεδόν όλες οι συσκευές της εταιρείας τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιεί μια κάμερα με αισθητήρα ανάλυσης 13 Mpixels. Από την κάμερα της συσκευής απουσιάζει το Optical Image Stabilization αυτής του P8, η απόδοση της όμως συνολικά βρίσκεται αρκετά πάνω από τον μέσο όρο της κατηγορίας.

DSC_0032

Σε συνθήκες κανονικού φωτισμού, η κάμερα του P8 Lite μπορεί να βγάλει φωτογραφίες με πολύ καλή χρωματική πιστότητα, και λεπτομέρεια που βρίσκεται στο άνω άκρο της κατηγορίας του, πλησιάζοντας το τεχνικά εφικτό όριο του αισθητήρα των 13 Mpixels.

Σε χαμηλό φωτισμό τώρα, το P8 Lite «αντικαθιστά» όσο αυτό είναι δυνατόν την έλλειψη του Optical Image Stabilization με την ψηφιακή επεξεργασία του θορύβου που εμφανίζεται από την αύξηση της ευαισθησίας του αισθητήρα στο φως. Η Huawei φαίνεται να έχει βρει μια πολύ καλή ισορροπία ανάμεσα στο πόσο φωτεινές θα είναι οι φωτογραφίες, την λεπτομέρεια που θα περιέχουν χωρίς ταυτόχρονα να έχουν ενοχλητικά επίπεδα ψηφιακού θορύβου.

Η εφαρμογή της κάμερας τέλος «δανείζεται» την εμφάνιση και την λειτουργικότητα αυτής του ίδιου του P8, και προσφέρει ένα αρκετά μεγάλο σύνολο ρυθμίσεων και επιλογών που επιτρέπουν στον χρήστη να διαλέξει ανάμεσα σε αρκετές ενδιαφέρουσες λειτουργίες λήψης.

huawei-p8-lite-in2mobile-camera-settings (5) huawei-p8-lite-in2mobile-camera-settings (7)

 

huawei-p8-lite-in2mobile-camera-settings (1) huawei-p8-lite-in2mobile-camera-settings (3) huawei-p8-lite-in2mobile-camera-settings (4)

Επεξεργαστής Μνήμη

Συνεχίζοντας να «πιστεύει» στις δυνάμεις της, και έχοντας πολύ καλά αποτελέσματα στο παρελθόν, η Huawei επέλεξε τη χρήση ενός επεξεργαστή κατασκευασμένου από την ίδια για το P8 Lite, που μάλιστα δείχνει να έχει σχεδιαστεί ακριβώς για αυτή τη συσκευή.

Ο Kirin 620 λοιπόν που βρίσκεται στο εσωτερικό του, είναι η πρώτη ουσιαστικά πρόταση της εταιρείας σχεδιασμένη για συσκευές της μεσαίας κατηγορίας, με χαρακτηριστικά που δεν έχουν σχεδόν τίποτα να ζηλέψουν από τον ανταγωνισμό.

huawei-p8-lite-in2mobile-cpu huawei-p8-lite-in2mobile-cpu-z huawei-p8-lite-in2mobile-gfx-info

Ο Kirin 620 (και το P8 Lite) διαθέτει συνολικά 8 πυρήνες επεξεργασίας, αρχιτεκτονικής Α-53 της ARM, που όμως σε σύγκριση με τον Kirin 930 στο εσωτερικό του P8 έχουν μια σημαντική διαφορά. Στην περίπτωση του P8 Lite και οι 8 συνολικά Α-53 είναι χρονισμένοι στο 1.2 GHz με την πολύ καλή απόδοση τους να οφείλεται στον αριθμό τους. Σε καθημερινή χρήση, η συσκευή δείχνει και είναι πολύ γρηγορότερη από ότι περιμένει κανείς αρχικά, και εκτελεί κάθε εντολή του χρήστη της χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση. Ακόμα και σε συνθήκες πιο έντονης χρήσης, η ύπαρξη των 2 GB μνήμης RAM επιτρέπει στο P8 Lite να εκτελεί ακόμα και πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα χωρίς προβλήματα και χωρίς καθυστερήσεις στην εναλλαγή μεταξύ τους.

huawei-p8-lite-in2mobile-antutu huawei-p8-lite-in2mobile-cpu-prime huawei-p8-lite-in2mobile-geekbench

Το μοναδικό μειονέκτημα του Kirin 620 είναι η κάρτα γραφικών που βρίσκεται στο εσωτερικό του. Η Huawei έχει επιλέξει να μην εμπλακεί στον ανταγωνισμό μεταξύ των κατασκευαστών στον συγκεκριμένο τομέα, και έχει περιοριστεί στην χρήση της αρκετά παλιάς πλέον Mali 450 της ARM. Με τον χρονισμό της αρκετά ψηλά στα 700 MHz, η κάρτα γραφικών του P8 Lite μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις του γραφικού περιβάλλοντος και την 720p οθόνης χωρίς προβλήματα και χωρίς ενοχλητικές καθυστερήσεις. Σε παιχνίδια τώρα, και κυρίως στα πιο απαιτητικά από αυτά, η απόδοση της είναι μικρότερη από ότι θα περίμενε κανείς από μια κατά τα άλλα πολύ ισχυρή για την κατηγορία της συσκευή, και αποτελεί το μοναδικό ουσιαστικό μειονέκτημα του P8 Lite.

Screenshot_2015-05-30-16-13-53 Screenshot_2015-05-30-16-23-58

Το P8 Lite διαθέτει συνολικά 16GB αποθηκευτικού χώρου από τα οποία σχεδόν 11 είναι διαθέσιμα στον χρήστη.Η συσκευή διαθέτει και υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD που όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο αν σε αυτή είναι τοποθετημένη μια μόνο κάρτα SIM, αφού η δεύτερη υποδοχή εξυπηρετεί είτε κάρτα SIM είτε την κάρτα μνήμης.

huawei-p8-lite-in2mobile-storage (1) huawei-p8-lite-in2mobile-storage (2) huawei-p8-lite-in2mobile-storage (3)

Μπαταρία.

Το P8 Lite χρησιμοποιεί μια μπαταρία χωρητικότητας «μόλις» 2.200 mAh, η οποία χάρη στην χαμηλή κατανάλωση του Hardware της συσκευής μπορεί να του προσφέρει πολύ καλούς χρόνους αναμονής και λειτουργίας.

Σε έντονη καθημερινή χρήση η συσκευή θα παραμείνει ενεργή χωρίς προβλήματα για μια ολόκληρη ημέρα, με το ποσοστό φόρτισης στο τέλος της να είναι λίγο κάτω από το 30%.

huawei-p8-lite-in2mobile-battery (1) huawei-p8-lite-in2mobile-battery (2) huawei-p8-lite-in2mobile-battery (3)

Όπως και όλες οι συσκευές της εταιρείας, έτσι και το P8 Lite προσφέρει πλήθος επιλογών που δίνουν στον χρήστη του την δυνατότητα να αυξήσει σημαντικά τη διάρκεια της μπαταρίας του.

huawei-p8-lite-in2mobile-battery (4) huawei-p8-lite-in2mobile-battery (5) huawei-p8-lite-in2mobile-battery (6)

Η συσκευή μπορεί να «παρακολουθεί» τις εφαρμογές και να ενημερώνει όταν κάποια από αυτές καταναλώνει ενέργεια χωρίς να την χρησιμοποιεί ο χρήστης, ενώ ταυτόχρονα του επιτρέπει να επιλέξει ποιες από αυτές θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τη συσκευή σε κατάσταση αναμονής.

Συμπέρασμα.

Η Huawei έστω και με καθυστέρηση αποφάσισε να συμμετέχει στην συγκεκριμένη αυτή κατηγορία που προσφέρει συσκευές που μοιράζονται την εξωτερική εμφάνιση με τις High End προτάσεις κάθε κατασκευαστή και την συνδυάζουν με χαμηλότερη τιμή πώλησης και αντίστοιχα χαρακτηριστικά.

Το P8 Lite θα μπορούσε να πει κανείς ότι βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση αφού ακολουθεί την εντυπωσιακή σχεδιαστική γραμμή του ίδιου του P8 και ταυτόχρονα προσφέρει ένα πολύ ενδιαφέρον σύνολο χαρακτηριστικών.

Είναι σχεδόν σίγουρο πως όσοι επιλέξουν το P8 Lite σαν την βασική τους συσκευή δεν πρόκειται να «νιώσουν» ότι χρησιμοποιούν κάτι κατώτερο από τον ανταγωνισμό, αντίθετα σε πολλές περιπτώσεις η πρόταση της Huawei είναι καλύτερη από αυτόν.

96 σχολια

 1. Efi

  Καλησπέρα και καλή χρονιά

  Τι θα πρότεινες μεταξύ του P8 Lite και Samsung j5;


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα και καλή χρονιά να έχουμε!

   Είναι δύσκολη η επιλογή ανάμεσα σε αυτές τις δύο συσκευές για να είμαι ειλικρινής. Το P8 lite είναι πιο δυνατό σαν συσκευή έχει συνολικά καλύτερα χαρακτηριστικά και είναι σχεδόν μια ολόκληρη κατηγορία πάνω από το J5. Θεωρώ όμως ότι το γραφικό περιβάλλον της Huawei είναι μεν πολύ όμορφο και διαφορετικό, αυτή όμως η διαφορετικοτητα του απαιτεί λίγη εξοικείωση μαζί του. Για πολλούς χρήστες αυτό είναι αποτρεπτικος παράγοντας. Αν δεν σε ενοχλεί σαν διαφορά τότε πιθανότατα το P8 lite είναι η καλύτερη επιλογη.

   Το J5 από την πλευρά του έχει ενδιαφέρον σχεδιασμό που παρότι ακολουθεί την φιλοσοφία της εταιρίας είναι αρκετά ξεχωριστό. Η οθόνη του είναι μάλλον και ο μοναδικός τομεας που υπερτερεί σαν συσκευή. Η Amoled οθόνη του είναι ότι καλύτερο μπορείς να βρεις σε αυτή την κατηγορία τιμής και όχι μόνο. Αν η οθόνη είναι αρκετά σημαντικό κριτήριο πιθανόν να είναι καλύτερη επιλογή. Παρόλα αυτά θεωρώ το P8 lite μια συνολικά καλύτερη συσκευή 🙂

  2. Efi

   Σε ευχαριστώ πολυ για την άμεση απάντηση σου. Όσον αφορά την ποιότητα φωτογραφίας παρουσιαζουν κάποια διαφορά;


  3. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Η ποιότητα των φωτογραφιών είναι πρακτικά ίδια και στις δύο συσκευές. Το P8 Lite έχει λίγο καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό, χωρίς όμως και πάλι η διαφορά να είναι αρκετά σημαντική από μόνη της ώστε να διαλέξεις ένα από τα δύο με βάση αυτό. 🙂

  4. Efi

   Για να είμαι ειλικρινής δυσκολεύομαι να αποφασίσω. Όπως και να έχει όμως σε ευχαριστώ πολυ….


  5. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Σαν τελευταίο σχόλιο να τονίσω ότι μια συσκευή της Huawei είναι αρκετά καλή ώστε να αποτελεί “δίλημμα” η επιλογή της αντί ενός Samsung. Αυτό σημαίνει πως η Huawei έχει κάνει αρκετά καλά την δουλειά της στην δημιουργία του P8 Lite 🙂

 2. θοδωρης

  καλή χρονιά να έχουμε !!
  πήρα το P8 Lite και το μόνο μειονέκτημα που παρατήρησα είναι ότι δεν πιάνει καλό σήμα της τηλεφωνίας στον ίδιο χώρο που με την προηγούμενη συσκευή έπιανα . την μια έχει δυο γραμμές την άλλη μια την άλλη καθόλου (εκτός δικτύου μου λέει ) !! μεγάλο πρόβλημα !!!


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα και καλή χρονιά !

   Συνήθως οι συσκευές της Huawei δεν έχουν πρόβλημα με την ποιότητα λήψης τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με μια συγκεκριμένη. Παρόλα αυτά, αν θες ψάξε στις ρυθμίσεις να δεις αν είναι ενεργό το LTE / 4G. Αν είναι ενεργό και υπάρχει κάλυψη στην περιοχή σου που είναι χαμηλή, η συσκευή συνδέεται σε αυτό και ενώ πιάνει καλύτερα σε GSM/3G σου δείχνει την ποιότητα λήψης σε 4G. Δοκίμασε να το κλείσεις και να δεις αν θα αλλάξει κάτι. Σε περίπτωση τώρα που συνεχίζεται το πρόβλημα, καλό θα είναι να απευθυνθείς στο κατάστημα που το πήρες ή στο Service της εταιρείας 🙂

  2. θοδωρης

   σ ευχαριστώ για την άμεση απάντηση – είχα πάρει στο service και μου είπαν το ίδιο με εσένα ,το έκανα να έχει μόνο 3G και δεν άλλαξε κάτι !! με το σήμα τις τηλεφωνίας έχω πρόβλημα και όχι με το σήμα του ίντερνετ (αν και χάνετε και εκείνο όταν με πετάει εκτός δικτύου ), δεν ξέρω αν έχει διαφορά ή όχι άπλα το ξαναλέω !!!
   θα πάρω πάλι από δεύτερα στο service της Huawei
   ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!


  3. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Σε GSM και 3G το σήμα για τηλέφωνο και μηνύματα είναι το “ίδιο” με αυτό που χρησιμοποιείς για Internet. Το 4G/LTE είναι μόνο για Internet αφού προς το παρόν τουλάχιστον στην χώρα μας δεν εξυπηρετεί κλήσεις φωνής. Παρόλα αυτά αν δεν λύνεται το πρόβλημα σου, το καλύτερο είναι να απευθυνθείς στο service της εταιρίας 🙂

 3. George Klv

  Κώστα καλησπέρα,

  Καταρχήν να ευχηθώ καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία!

  Θα ήθελα την άποψή σου για το P8 Lite σε σχέση με το LG Zero. Από τα Public μου το πρότειναν αντί του LG Zero που σου είχα αναφέρει ότι σκέφτομαι στο αντίστοιχο review. Ουσιαστικά μου ανέφεραν ότι τα χαρακτηριστικά αν εξαιρέσεις την μπροστινή κάμερα είναι καλύτερα στο P8 Lite.

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων!


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα και καλή χρονιά !

   Το P8 Lite είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και ανταγωνιστικές συσκευές που μπορεί να βρει κανείς στην συγκεκριμένη κατηγορία τιμής. Σε απόλυτα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι σίγουρα καλύτερο από το Zero της LG, με μοναδική ίσως εξαίρεση την οθόνη, που παρά την ίδια ονομαστική ανάλυση, αυτή του Zero έχει καλύτερη χρωματική απόδοση.

   Σαν Hardware είναι βέβαιο ότι το P8 Lite είναι ισχυρότερο, αρκετά πιο γρήγορο και το γραφικό περιβάλλον της Huawei είναι εμφανίσιμο και λειτουργικό. Το Zero “αντισταθμίζει” αυτές τις διαφορές με την μεταλλική του κατασκευή και σαν συσκευή απευθύνεται σε κοινό που δίνει περισσότερη σημασία στην εξωτερική εμφάνιση από ότι στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Δεν είναι απαραίτητα σωστό ή λάθος αυτό, είναι απλά η άποψη της LG για το κοινό που θέλει να απευθυνθεί με την συγκεκριμένη συσκευή.

   Συνολικά θεωρώ ότι το P8 Lite είναι μια καλύτερη συσκευή 🙂

 4. Kostis

  Καλησπερα,εκανα μια ερευνα αγορας και εχω καταληξει σε 2 κινητα το ενα ειναι το Huawei P8 Lite και το αλλο το Samsung Galaxy A5.Γενικα σαν χαρακτηριστικα βλεπω οτι ειναι παρομοια απλα δεν ξερω αν η Huawei ειναι τοσο αξιοπιστη οσο η Samsung γιατι ειχα παλια Samsung και εμεινα απολυτα ικανοποιημενος.Εσυ τι θα προτεινες?


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Κατά την γνώμη μου το P8 Lite είναι καλύτερο σε συγκεκριμένους τομείς, ενώ αντίστοιχα το J5 σε άλλους.
   Το P8 Lite είναι σημαντικά πιο γρήγορο, έχει καλύτερη κάμερα και το γραφικό περιβάλλον της Huawei παρότι ασυνήθιστο στην εμφάνιση είναι πολύ λειτουργικό.
   Το J5 έχει εντυπωσιακή οθόνη που δεν μπορείς να βρεις σε καμία άλλη συσκευή αυτής της κατηγορίας, είναι αρκετά πιο “όμορφο” και έχει ελάχιστα καλύτερη μπαταρία.

   Οι συσκευές της Huawei δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα αξιοπιστίας, όπως αντίστοιχα και αυτές της Samsung. Η διαφορά σε αυτό το θέμα είναι ότι η Samsung έχει πολύ καλύτερο δίκτυο υποστήριξης στην χώρα μας οπότε τυχόν προβλήματα λύνονται πιο εύκολα και άμεσα.

   Με καθαρά τεχνικά κριτήρια, το P8 Lite είναι καλύτερη συσκευή, όμως το J5 έχει μοναδικά πλεονεκτήματα όπως την οθόνη του.
   Εύκολη επιλογή δεν υπάρχει, όμως θεωρώ ότι συνολικά το P8 Lite είναι καλύτερο.

 5. Chris G.

  Καλησπέρα και καλή χρονιά! Τι θα προτείνατε ανάμεσα στα Huawei P8 lite, Meizu m2 note και Xiaomi redmi note 2?


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα και καλή χρονιά να έχουμε !

   Ανάμεσα σε αυτές τις συσκευές, το P8 Lite είναι η μοναδική που έχει κατασκευαστεί από την Huawei, η εμπειρία της οποίας είναι σημαντικά μεγαλύτερη στον σχεδιασμό και κατασκευή Smartphones.
   Η συσκευή της Meizu δεν είναι απαραίτητα καλύτερη αφού δεν έχει πολλές διαφορές εκτός από την μεγαλύτερη οθόνη.
   Το Red Mi Note 2 είναι σαφώς καλύτερο τεχνικά από τις άλλες δύο προτάσεις, όμως συνεχίζω να θεωρώ ότι το P8 Lite κυρίως λόγω της συνολικά καλύτερης εικόνας της Huawei αποτελεί την καλύτερη επιλογή.

 6. tasos

  Κώστα καλησπερα. Λόγω του ότι φορά ακουστικό βαρηκοια χρειάζομαι κινητό με καθαρό, δυνατο και ποιοτικό ήχο (αναφέρομαι σε ήχο κλήσης). Ξέρεις αν το P8 Lite διαθέτει καθαρό ήχο? Ενδιαφέρονται να το αγοράσω κ είναι το μόνο χαρακτηριστικό που δεν ξέρω.


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Σαν συσκευή, η ένταση και η ποιότητα του ακουστικού της είναι άριστη, όμως δεν γνωρίζω αν αυτή η ένταση είναι αρκετά δυνατή για την συγκεκριμένη περίπτωση 🙂

   Συνολικά ο ήχος από το ακουστικό του είναι πολύ καλός!

  2. tasos

   Με ενδιαφέρει περισσότερο ή ποιότητα του ήχου (να ακούγεται καθαρά ο συνομιλητής μου) κ όχι τόσο ή ένταση. Σ ευχαριστώ πολύ Κώστα για την άμεση απάντηση σου!

 7. Γιάννης

  Κώστα καλησπέρα. Μπορείς σε παρακαλώ να κάνεις μια σύγκριση ανάμεσα στο P8lite και στο 640 XL ? Έχω μπερδευτεί λίγο και αλλάζω συνεχώς γνώμη.
  Σ’ ευχαριστώ εκ των προτέρων.


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Αν το 640XL είχε ήδη αναβαθμιστεί στα Windows 10 θα σου έλεγα ότι έχει νόημα να το θεωρείς εναλλακτική πρόταση, ακόμα και αν δεν υπερτερεί σε αρκετούς τομείς. Αυτή την στιγμή, με δεδομένο το ότι τα Windows 8.1 δυστυχώς δεν είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι σε λειτουργικότητα, και πολλές εφαρμογές και υπηρεσίες που θεωρούμε δεδομένα σε Android και iOS είτε δεν υπάρχουν είτε δεν είναι το ίδιο χρηστικά, θεωρώ ότι από μόνα τους είναι αποτρεπτικός παράγοντας.

   Το P8 Lite έχει καλύτερη κάμερα, είναι σημαντικά πιο γρήγορο κάτι που είναι χρήσιμο σε λίγο πιο απαιτητική χρήση, ενώ τέλος είναι και μια αρκετά νεότερη συσκευή. Το 640XL λογικά κάποια στιγμή θα αντικατασταθεί από την Microsoft, αφού θεωρείται πλέον “παλιό”.

   Συνολικά θεωρώ ότι το P8 Lite είναι σίγουρα καλύτερη συσκευή !

  2. Γιαννης

   Ευχαριστώ καταρχας για την απαντηση. Μου ειχαν δώσει την εντυπωση απο reviews που ειδα και για τα δυο οτι το P8lite υπερεχει σε ταχυτητα και χωρητικοτητα, λειτουργικοτητα παρομοια, (οπως ειπες αν αναβαθμιστει σε 10 το 640 νομιζω θα ειναι ανώτερο) αλλα για κάμερα οτι η 640 βγάζει πραγματικα 13mp ενω το P8lite ενω εχει πολυ καλη καμερα φαινεται πιο πολύ για 8mp. Επίσης, για την μπαταρια τους το 640 πολύ ανώτερη μπαταρία και αποσπώμενη. Αρχικά ημουν υπέρ του P8lite επηρεασμενος και απο την ναυαρχιδα P8 αλλα να σου πω την αληθεια μπερδευτηκα αρκετα. Ειμαι σε διλημμα αλλα ευχαριστώ παρα πολυ τη γνώμη σου. Καλη συνεχεια.


  3. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Η αλήθεια είναι ότι εν μέρη η καλύτερη μπαταρία του 640 XL οφείλεται στο ότι η συσκευή είναι σημαντικά λιγότερο ισχυρή από το P8 Lite. Η άποψη μου είναι πως το hardware του P8 Lite είναι το “ελάχιστο” ώστε μια συσκευή να θεωρείται άνω του μέσου όρου σε επιδόσεις, και το Hardware του 640 XL είναι αισθητά κατώτερο. Η συσκευή βασίζεται στον αρχαίο πλέον Snapdragon 400 της Qualcomm, έχει στο εσωτερικό του μόλις τέσσερις Α-7 πυρήνες επεξεργασίας που έχουν αντικατασταθεί από τους σημαντικά πιο αποδοτικούς Α-53 της ARM. Εκτός του ότι ο Snapdragon 400 έχει αντικατασταθεί από τον ελάχιστα έστω καλύτερο Snapdragon 410, στο εσωτερικό του Kirin 620 βρίσκονται συνολικά 8 πυρήνες Α-53 σε αρκετά υψηλή ταχύτητα λειτουργίας.
   Μόνο για αυτή την διαφορά θα επέλεγα χωρίς δεύτερη σκέψη το P8 Lite, αφού όπως είπα ήδη, το 640 XL είναι μια πολύ παλιά συσκευή πλέον.

   Στον τομέα της κάμερας το Lumia σίγουρα βγάζει καλές φωτογραφίες όμως η διαφορά τους από αυτές του P8 Lite δεν είναι σχεδόν καθόλου εμφανείς παρά μόνο ίσως υπό συγκεκριμένες συνθήκες φωτογράφισης.
   Η απόδοση της μπαταρίας είναι ανάλογη της χρήσης αλλά και των δυνατοτήτων κάθε συσκευής. Εξ΄ορισμού η μπαταρία του 640 XL θα είναι καλύτερη αφού η συσκευή είναι σχεδόν 100% λιγότερο ισχυρή σε σύγκριση με το P8 Lite. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δηλαδή η καλύτερη μπαταρία είναι θεωρητικά μειονέκτημα γιατί απλά το τηλέφωνο δεν έχει την δυνατότητα να είναι γρηγορότερο καταναλώνοντας περισσότερη ενέργεια 🙂


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Δυστυχώς για κάποιο λόγο η συγκεκριμένη συσκευή μου έχει “διαφύγει” και δεν έχει περάσει από τα χέρια μου.
   Με βάση τα τεχνικά της χαρακτηριστικά πάντως δεν θεωρώ ότι είναι στην ίδια κατηγορία με το P8 Lite αλλά κάτω από αυτό 🙂

 8. Stavros

  Είμαι ανάμεσα στο Samsung galaxy j5 και το Huawei P8 Lite…Κλείνω ωστόσο στο Samsung για πολλούς λόγους, κυρίως όμως λόγω της ακτινοβολίας που φαίνεται να εκπέμπει το Huawei (το έχω διαβάσει στα σχόλια αλλού site και ήθελα να σε ρωτήσω εάν ισχύει)…H ακτινοβολία σώματος (body SAR) που έχει είναι στο 1.72 όταν άλλες εταιρείες παίζουνε στο 0.5 -0.6.
  Τριπλάσια ακτινοβολία δηλαδή απ τις άλλες συσκευές άλλων εταιρειών. Γνωρίζεις κατά πόσο ισχύει αυτό;;
  Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων!


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλημέρα !

   Η τιμή SAR για κάθε συσκευή είναι το μέγιστο που μπορεί να εκπέμψει στις “χειρότερες” συνθήκες δικτύου. Αυτό σημαίνει ότι ειδικά μέσα σε Αστικά κέντρα όπως είναι η Αθήνα, που η κάλυψη είναι συνήθως καλύτερη και πιο πυκνή, καμία συσκευή δεν φτάνει το μέγιστο της. Όλες οι συσκευές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας λειτουργούν συνήθως πολύ χαμηλότερα από το μέγιστο επίπεδο τους, οπότε δεν είναι απαραίτητα τόσο μεγάλο θέμα το συγκεκριμένο.

   Σαν συσκευή, το P8 Lite είναι συνολικά καλύτερο, αφού είναι αρκετά πιο γρήγορο, έχει λίγο καλύτερη κάμερα και το γραφικό περιβάλλον της Huawei έχει τα δικά του πλεονεκτήματα. Σϊγουρα δεν έχει την SUPER AMOLED οθόνη του J5 όμως, κάτι που για πολλούς (μεταξύ των οποίων και εγώ) είναι λόγος επιλογής συσκευής 🙂

  2. Stavros

   Σε ευχαριστώ για την άμεση και κατατοπιστηκή σου απάντηση…! 🙂

 9. tonia

  Καλησπέρα σας. Είμαι ανάμεσα σε αυτό,το samsung galaxy j5 και το cubot x10. Κλείνω περισσότερο προς αυτό.Ήθελα όμως να ρωτήσω πόσο ανθεκτική είναι η συσκευή,αν αντέχει όταν πέσει,αν λυγίζει κλπ.
  Ευχαριστώ πολύ.


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Η αντοχή μιας συσκευής δεν είναι κάτι που μπορεί να μετρηθεί με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο. Το να πέσει για παράδειγμα από ένα μέτρο σε ξύλινο πάτωμα είναι λιγότερο “επίπονο” από το να πέσει από μισό μέτρο σε τσιμέντο. Ακόμα και από το ίδιο ύψος, το αν θα μείνει κάποιο σημάδι στη συσκευή εξαρτάται από το είδος της επιφάνειας που θα πέσει. Καμία συσκευή και κανένας κατασκευαστής δεν υπόσχονται κανενός είδους προστασία από πεσίματα σε ότι έχει να κάνει με το αν θα σπάσει η συσκευή, με ελάχιστες εξαιρέσεις σε συσκευές που έχουν σχεδιαστεί για σκληρή χρήση όπως πολλά μοντέλα της Caterpillar.

   Στο χρονικό διάστημα που είχα το P8 Lite στα χέρια μου δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα με την ποιότητα και την κατασκευή του, όμως δεν έτυχε και να μου πέσει κάτω ώστε να μπορώ με σιγουριά να πω ότι “δεν σπάει εύκολα”. Σε ότι έχει να κάνει με το αν λυγίζει ή όχι, καμία συσκευή της Huawei δεν έχει τέτοιου είδους προβλήματα, όπως και σχεδόν όλων των σοβαρών κατασκευαστών.

  2. tonia

   Καταρχήν ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.
   Σίγουρα υπάρχει διαφορά απο το ύψος και την επιφάνεια στην οποία θα πέσει. Ξέρω ότι το υλικό απο το οποίο είναι κατασκευασμένο το συγκεκριμένο είναι διαφορετικό απο του p7 για το οποίο έχω πάει πληροφορίες απο γνωστή φίλη. Αυτός ήταν και ο λόγος που σας έκανα την συκγκεκριμένη ερώτηση. Θέλω απλά να βεβαιωθώ όσο περισσότερο γίνετε για την αξία και ποιότητα της συσκευής επειδή θέλω να την κρατήσω για αρκετό χρονικό διάστημα.
   Όσο για το αν λυγίζει ή όχι,στην πραγματικότητα ούτε εμένα μου φαίνεται λογικό,απλά το διάβασα σε ένα σχόλιο και θέλησα να ρωτήσω.
   Ευχαριστώ πολύ και πάλι


  3. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Η αλήθεια είναι ότι σαν κατασκευή διαφέρει από αυτή του Ρ8 χωρίς όμως να είναι απαραίτητα “χειρότερη” σε ποιότητα. Μάλιστα για την κατηγορία τιμής του, το P8 lite είναι μια πολύ καλή κατασκευή που είναι και αρκετά “πολυτελής”.

   Το κανονικό Ρ8 λόγω της μεταλλικής κατασκευής του είναι πιο εύκολο να αποκτήσει κάποιο σημάδι από πέσιμο ή χτύπημα με κάποια άλλη επιφάνεια, κάτι που δεν είναι το ίδιο εύκολο να συμβεί στο P8 Lite.

   Δυστυχώς, οι περισσότερες συσκευές με όμορφη και πολυτελή εμφάνιση έχουν ένα θέμα με την ευαισθησία του υλικού κατασκευής τους, και συνήθως πρέπει να τις έχεις σε θήκη ώστε να τις προστατέψεις, κάτι που όμως αφαιρεί μεγάλο μέρος από την ομορφιά τους.

 10. dionisis

  p8 lite, sony xperia m4 aqua η microsoft 640. επίσης έχει διαφορά στην επίδοση εάν είναι dual sim Η όχι/?? έχω σκοπό μονo μια sim να χρησιμοποιώ. Από άποψη market δεν με ενδιαφέρει καθόλου, είχα wp και δεν μου έλειπε τίποτα από αυτά που χρειάζομαι. Τα εξετάζω μόνο από άποψη ποιότητας-ταχύτητας να μην έχει κολλήματα το κινητό, όχι μόνο την μέρα της αγοράς αλλά και 6-8 μήνες μετά, γιατί συνήθως εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα στα android. Είχα στο παρελθόν android αρκετά αλλά τις ταχύτητες που δούλευε το ταπεινό htc 8s δεν τις έχω δει αλλού(λόγο windows υποθέτω) γι αυτό και βάζω στην σύγκριση το microsoft 640. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Σε ότι αφορά τις δύο κάρτες SIM αρχικά, δεν έχει καμία διαφορά σε απόδοση η χρήση και των δύο. Ο χρόνος αναμονής και λειτουργίας αλλάζει προς το “χειρότερο” αφού όλες οι συσκευές έχουν ουσιαστικά σε αναμονή δύο διαφορετικές κάρτες. Η διαφορά εξαρτάται από την συσκευή αλλά και από την χρήση, χωρίς να είναι απαραίτητα μεγάλη, είναι συνήθως αισθητή.

   Σε ότι έχει να κάνει με την επιλογή συσκευής τώρα. Δεν διαφωνώ αρχικά ότι τα Windows Phone έχουν πολύ καλή απόδοση σε βάθος χρόνου, αφού σαν λειτουργικό έχει κάποια συγκεκριμένα πλεονεκτήματα σε αυτόν τον τομέα. Για το Lumia 640 όμως η άποψη μου είναι ότι πλέον δεν έχει καμία θέση στην αγορά, και έχει μείνει μόνο μέχρι η Microsoft να βγάλει τον αντικαταστάτη του. Άσχετα από τα πλεονεκτήματα του λειτουργικού του σε συγκεκριμένους τομείς, το hardware στο εσωτερικό του είναι αρκετά ξεπερασμένο και υπάρχουν πράγματα σε καθημερινή χρήση που αυτό δεν μπορεί να “κρυφτεί”. Η πλοήγηση στο Internet γίνεται αδικαιολόγητα αργά, η εκκίνηση κάποιων εφαρμογών επίσης και σε γενικές γραμμές το Hardware του είναι “αδύναμο” για τις περισσότερες απαιτήσεις πλέον.

   Ανάμεσα στο P8 Lite τώρα και το M4 η επιλογή είναι αρκετά εύκολη, και είναι χωρίς δεύτερη σκέψη το P8 Lite. Η συσκευή της Sony έχει χειρότερη κάμερα στην πράξη παρά την ίδια θεωρητικά ανάλυση του αισθητήρα της, η οθόνη του είναι σημαντικά χειρότερη σε χρωματική απόδοση. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η πλαστική κατασκευή του είναι ουσιαστικά απαράδεκτη ακόμα και σε αυτή την κατηγορία τιμής που βρίσκεται αυτή την στιγμή η συσκευή. Η εταιρεία σταδιακά έτσι και αλλιώς “χάνει” την επαφή της με την αγορά της κινητής τηλεφωνίας και οι συσκευές της γίνονται όλο και λιγότερο ανταγωνιστικές στην πράξη.

   Το P8 Lite από την άλλη συνδυάζει μια πολύ καλή κατασκευή, με αντίστοιχα καλό Hardware στο εσωτερικό του, και λόγω της ιδιαίτερα μεγάλης επιτυχίας του στην Ευρώπη, είναι μια συσκευή στην οποία η Huawei δίνει την προσοχή που πρέπει σε ότι αφορά την υποστήριξη της.

  2. dionisis

   ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Σε windows phone υπαρχει κατι στον οριζοντα που προκειται να βγει για να περιμενω? to 650 απο οτι ειδα σε επιδοσεις χειροτερο θα ειναι. Θα βγει και καποιο αλλο wp που ισως αξιζει να περιμενω?


  3. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλημέρα !

   Το Lumia 650 δυστυχώς φαίνεται ότι θα είναι απλά άλλη μια low end συσκευή όντως. Έχει σκοπό να βγάλει μια ακόμα συσκευή με μεταλλική κατασκευή η Microsoft τον Μάρτιο, δεν ξέρω όμως περισσότερες λεπτομέρειες ακόμα. 🙂

 11. Βαγγέλης Δ

  Καλησπέρα.

  Έχω καταλήξει στο P8 Lite για την επόμενη αγορά μου τώρα που συμφέρει πολύ η τιμή του, μόνο κάποιες απορίες έχω να θέσω.
  1. Στο ζήτημα φωτεινότητας της οθόνης, η συσκευή της δοκιμής σας φορούσε ακόμα επάνω την εργοστασιακή ζελατίνα; Νομίζω ότι η αφαίρεσή της ή και η αντικατάστασή της με tempered glass θα βελτιώσει αυτό τον τομέα.
  2. Σαν δίκαρτο δεν με πολυενδιαφέρει αλλά σε ενδεχόμενο που θα το χρησιμοποιήσω ως τέτοιο, πχ στο εξωτερικό με κάποια τοπική κάρτα, δεν είναι απόλυτα σαφές αν στη θέση της nanoSIM θα έχω 2G ή 3G.
  3. Θα δεχτώ το συμβιβασμό της “χαμηλής” μπαταρίας, παρόλο που δεν παίζω παιχνίδια η πιο βαριά χρήση που μπορεί να κάνω είναι η φωτογραφική μηχανή σε εξωτερικές εξορμήσεις και τις αυτές κάνω συχνά. Υποθέτω πως η χρήση καλού power bank τουλάχιστον στα 2Α θα είναι η ενδεδειγμένη και σκέφτομαι το δεκάρι της Xiaomi, εδώ ανακύπτει κάποιο ζήτημα συμβατότητας που θα πρέπει να προσέξω; Κάποια άλλη αξιόπιστη μάρκα μέχρι 20 ευρώ έχετε να μου προτείνετε;

  Ευχαριστώ και συγχαρητήρια για τη σελίδα και τις χρήσιμες ανταποκρίσεις σας στα σχόλια.


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Αρχικά σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια !

   Στα ερωτήματα σου τώρα, θα προσπαθήσω να απαντήσω ξεχωριστά !

   1. Ναι η συσκευή είχε την εργοστασιακή ζελατίνα πάνω. Το “θέμα” είναι ότι πολλοί χρήστες θα επιλέξουν να το αφήσουν με αυτή και δεν θα μπούν στον κόπό να την αλλάξουν. Από την άλλη μια απλή ζελατίνα μπορεί υπό συνθήκες να μειώσει ελάχιστα την ένταση του φωτισμού και των χρωμάτων υπό γωνία, είναι δύσκολο να αλλάξει σημαντικά την συνολική απόδοση μιας οθόνης.

   2. Από όσο γνωρίζω, ανάλογα με την έκδοση της συσκευής και τη χώρα για την οποία προορίζεται αρχικά, λειτουργούν το ίδιο και οι δύο θέσεις για SIM. Δυστυχώς όμως έχει μεσολαβήσει αρκετός καιρός από τότε που είχα την συσκευή στα χέρια μου και δεν μπορώ να σου απαντήσω με βεβαιότητα.

   3. Τα 2Α είναι η μέγιστη ένταση ρεύματος που μπορεί να βγάλει ένα Power bank αλλά και ένας φορτιστής. Οι συσκευές όμως όλων των κατασκευαστών δεν έχουν το ίδιο “όριο” στο ποια είναι η μέγιστη ένταση που λαμβάνουν από τον φορτιστή. Για παράδειγμα, τα προηγούμενα Α3 και Α5 της Samsung “λαμβάνουν” από τον φορτιστή τους το μέγιστο 1.5Α, που σημαίνει ότι μεγαλύτερος φορτιστής δεν επιρεάζει τον χρόνο φόρτισης τους. Το Power Bank είναι πιο χρήσιμο να έχει απλά μεγάλη χωρητικότητα ώστε να μπορεί να κάνει τουλάχιστον 2 πλήρεις φορτίσεις σε μια συσκευή, παρά το πόσο γρήγορα μπορεί να τις κάνει.

   🙂

 12. Γιώργος Κληρονόμος

  Καλησπέρα σας, το τελευταίο διάστημα ψάχνω να αγοράσω νέα συσκευη τηλεφώνου και έχω καταλήξει να είμαι ανάμεσα στο Huawei P8 Lite (165 ευρώ) και το Samsung A3 2016 (225 ευρώ). Θα ήθελα αν σας είναι εύκολο να με βοηθήσετε στη σύγκριση.


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα! Η διαφορά ανάμεσα σε αυτές τις δύο συσκευές είναι περισσότερο η εμφάνιση τους και η κατασκευή.

   Το Α3 2016 συνδυάζει το αλουμινένιο πλαίσιο με το γυαλί μπροστά και πίσω και προσωπικά τι θεωρώ σαφώς πιο όμορφο και πολυτελές. το Ρ8 είναι μεν από αλουμίνιο αλλά είναι και δείχνει λίγο πιο οικονομική κατασκευή. Παρόλα αυτά προσφέρει σαν “ανταλλαημα” πιο ισχυρό hardware στο εσωτερικό του.

   Η επιλογή ανάμεσα τους έχει να κάνει με το αν η εξωτερική εμφάνιση είναι πιο σημαντική οπότε επιλέγεις το Α3 η αν τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι πιο σημαντικά οπότε και επιλέγεις το P8 lite που είναι έστω και λίγο πιο γρήγορο στα χαρτιά αλλά και στην πράξη

 13. xristina

  καλησπερα.θελω την βοηθεια σας.θελω να επιλεξω αναμεσα στο huawei p8 και το samsung A5 2016.Θα μπορουσατε να με βοηθηήσετε?


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα! Πραγματικά δεν μπορώ να σου δώσω ξεκάθαρη απάντηση στην ερώτηση αυτή! Οι δύο συσκευές είναι πραγματικά πολύ καλές η κάθε μία με τον δικό της τρόπο.

   Και οι δύο έχουν εντυπωσιακή κατασκευή και σχέδιο με συνδυασμό υλικών με πολύ καλή ποιότητα. Σε προσωπικό επίπεδο προτιμώ το Ρ8 σε αυτόν τον τομέα γιατί έχει δώσει η Huawei περισσότερη προσοχή στην λεπτομέρεια.

   Σε επιδόσεις το Ρ8 έτσι και αλλιώς πριν ένα χρόνο δεν είχε σχεδιαστεί να κυνηγήσει τις τότε κορυφαίες συσκευές χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι γρήγορο. Σε άμεση σύγκριση με το Α5 είναι γρηγορότερο έστω και λίγο απλά και μόνο επειδή οι 8 Α53 δουλεύουν σε μεγαλύτερη συχνότητα.

   Στον τομέα της κάμερας επίσης υπερέχει έστω και με μικρή διαφορά το Ρ8.

   Δεν ξέρω όμως αν οι διαφορές αυτές που είναι μεν υοαρκτες απλά πολύ μικρές είναι ικανες να σε βοηθήσουν να επιλέξεις ανάμεσα σε αυτά τα δύο.

   🙂

 14. Triantafillos

  Καλησπέρα. Καταρχήν πολύ καλή η παρουσίαση και με έχει πείσει αρκετά για την προσεχή αγορά μου. Απλά είδα πρόσφατα και το LG K10 και μου άρεσε αρκετά. Σαν χαρακτηριστικά ξέρω ότι το P8 είναι καλύτερο (δεν ξέρω από φωτογραφίες πιο βγάζει καλύτερες) απλά με τρομάζει το EMUI της σε σχέση με το LG. Εσύ τι λες?


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Το User Interface της huawei είναι σίγουρα αρκετά διαφορετικό από ότι σχεδόν σε όλες τις άλλες συσκευές. Σε γενικές γραμμές αξίζει όμως να προσπαθήσεις να το συνηθίσεις αφού προσφέρει πολλές ενδιαφέρουσες δυνατότητες που δεν μπορείς να βρεις σε άλλες προτάσεις.

   Το Κ10 με την σειρά του είναι ένα αρκετά νεότερο τηλέφωνο, αρκετά διαφορετικό όχι όμως απαραίτητα καλύτερο. Σε αυτη την κατηγορία τιμής, ακόμα και με το αρκετά διαφορετικό γραφικό περιβάλλον της Huawei, δύσκολα θα βρεις άλλη συσκευή με τις δυνατότητες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του P8 Lite.

 15. Teo

  Καλησπέρα θα ήθελα τη γνώμη σας είμαι μεταξύ meizu mx5 32gb,one plus x,huawei p9 lite kai huawei g8 ποια ή γνώμη σας?


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση !

   Δυστυχώς το MX5 και το One Plus X δεν τα έχω δει από κοντά για να εκφέρω άποψη. Προσωπικά πάντως, δεν θα αγόραζα συσκευή περισσότερο επειδή καμία από τις δύο εταιρείες δεν έχει επίσημη υποστήριξη στην χώρα μας σε περίπτωση που την χρειαστεί κάποιος.

   Τώρα το P9 Lite, είναι από τις καλύτερες συσκευές που έχω δει τα τελευταία χρόνια, στην κατηγορία του και όχι μόνο. Με δεδομένη την πολύ χαμηλή για τις δυνατότητες του τιμή πώλησης που έχει θεωρώ ότι είναι η καλύτερη επιλογή.

 16. Teo

  Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση χωρίς να είμαι ειδικός από όσα έχω διαβάσει και η meizu και η opo θεωρούνται από τις ανερχόμενες και δυνατές εταιρείες μάλιστα ή opo θεωρείται ότι μέχρι τώρα έβγαζε killer συσκευές γι την τιμή τους,επισης και οι δύο εταιρείες εισάγονται και υποστηρίζονται από την public και ειδικά τοmx5 έχει χαρακτηριστικά και ποιότητα εφαμιλη ναυαρχιδων μεγάλων εταιρειών,3g ram 32 rom gorilla glass3 21 κάμερα με laser εστίασης μεταλλική κατασκευή και πολλά,το μόνο που με χαλάει είναι το flyme,ε επίσης το one plus x έχει κοινότητα στην ελλαδα με πολύ μεγάλη υποστήριξη roufis πάντως ευχαριστώ θα το ψαξω λίγο γιατί και η huawei είναι κορυφαία εταιρεία και έχουμε στην οικογένεια ένα p8 lite το οποίο είναι καταπληκτικό τηλ για τα λεφτά που δώσαμε 159 ευρώ.


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Το ανερχόμενες εταιρείες είναι μια πολύ σχετική έννοια. Το να βγάζει μια εταιρεία συσκευές που είναι οικονομικότερες από τον ανταγωνισμό τους με τα ίδια χαρακτηριστικά είναι ένας μόνο παράγοντας, και συνήθως επιτυγχάνεται ακριβώς επειδή αυτές οι εταιρείες δεν έχουν και τα ίδια συνολικά έξοδα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες εταιρείες του χώρου που είναι πιο “παραδοσιακές”.

   O Helio X10 που έχει το MX5 δεν είναι χαρακτηριστικό “Εφάμιλλο” ναυαρχίδας άλλων εταιρείων. Οι 8 πυρήνες Α-53 δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, και η Power VR G6200 κάρτα γραφικών είναι απλά μέτρια για την μεσαία κατηγορία. Για σύγκριση, ο ίδιος επεξεργαστής υπάρχει στο εσωτερικό του σχετικά μεσαίας κατηγορίας Μ5 της Sony. Σε καμία περίπτωση η απόδοση του δεν είναι ίδια με αυτή του Exynos 7420 π.χ. που έχει το S6 της Samsung, πόσο μάλλον σε σύγκριση με τον Exynos 8890 του Galaxy S7 ή τον Snapdragon 820 της Qualcomm. Το ίδιο ισχύει και για την οθόνη του, 5.5 ίντσες 1080p οθόνη δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο σε καμία περίπτωση. Το Laser Focus στην κάμερα δεν νομίζω ότι από μόνο του είναι τόσο “σοβαρή” διαφορά σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό του MX5.

   Παρόλα αυτά, όταν λέω υποστήριξη εννοώ επίσημα από τον κατασκευαστή μιας συσκευής και όχι από το κατάστημα πώλησης του. Η Meizu και η One δεν έχουν σαν εταιρείες επίσημη παρουσία στην χώρα μας. Οι συσκευές τους εισάγονται απλά από έναν εισαγωγέα και στην συνέχεια πωλούνται από τα καταστήματα. Το να επιστρέψεις μια συσκευή στο Public με κάποιο πρόβλημα και να περιμένεις να φύγει αυτή από το κατάστημα, να πάει εκεί που το Public συγκεντρώνει τις συσκευές από όλα τα καταστήματα του, να ελεγχθεί από προσωπικό που πιθανότατα έχει μικρή σχέση και εξειδίκευση στο Service κινητών και κάποια στιγμή να σου επιστρέψει δεν είναι το ίδιο με αυτό που λέω εγώ υποστήριξη.

   Η Huawei έχει επίσημη δικό της Service (έστω και στην Arvato) και παρουσία σαν εταιρεία στη χώρα μας. Μπορείς να επικοινωνήσεις άμεσα μαζί τους και μπορείς να προσπαθήσεις να λύσεις με αυτούς τυχόν προβλήματα που μπορείς να έχεις. ΑΥτό δεν είναι σε καμία περίπτωση το ίδιο.

   Τώρα σε ότι έχει να κάνει με την υποστήριξη από την κοινότητα, αυτό είναι μια πολύ διαφορετική υπόθεση που και πάλι δεν είναι απαραίτητα πλεονέκτημα αυτό. Το να έχει μια συσκευή υποστήριξη ώστε ο χρήστης της να μπορεί να κάνει με αυτή περισσότερα πράγματα από αυτά που έχει από μόνη της η συσκευή είναι ναι σίγουρα καλό. Το να περιμένει όμως κάποιος από την “κοινότητα” που έχει μια συσκευή να διορθώσει τυχόν προβλήματα που αυτή έχει με το λειτουργικό της και η εταιρεία που το έχει κατασκευάσει δεν έχει ακόμα διορθώσει σίγουρα δεν θεωρείται πλεονέκτημα.

   Το Flyme OS ανήκει σε αυτήν ακριβώς την κατηγορία όπως και το γραφικό περιβάλλον των Xiaomi. Η εταιρεία δεν ασχολείται επίσημα να βγάζει στα Ελληνικά και όχι μόνο κάθε νεότερη έκδοση και οι χρήστες περιμένουν την “κοινότητα” να κάνει αυτή την δουλειά για να αναβαθμίσουν την συσκευή τους. Όταν αυτό τελικά γίνει, υπάρχει και ένα διάστημα στο οποίο υπάρχουν και λειτουργικά προβλήματα που και πάλι ο χρήστης περιμένει και ελπίζει κάποια στιγμή η κοινότητα να τα λύσει.

   Όλα αυτά είναι καλά και ενδιαφέροντα αν θέλεις μια συσκευή για να παίζεις, να πειραματίζεσαι και να ασχολείσαι γενικά μαζί της. Αν θέλεις απλά μια καλή συσκευή για να κάνεις αξιόπιστα και χωρίς επιπλέον ενασχόληση την δουλειά σου, ούτε οι συσκευές της Meizu ούτε αυτές της One κάνουν για αυτή την δουλειά.

 17. Jason Sotiropoulos

  Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι να πάρω το huawei p8 lite αλλά με ανησυχεί το θέμα της μπαταρίας…πρακτικά τι μπορεί να σημαίνει ότι δεν είναι αποσπώμενη?Αν δηλαδή χαλάσει μετά τον ενα χρόνο που είναι εκτός εγγύησης ??επίσης τι ακριβώς παίζει με το Sar?είναι μέσα στα επιτρεπτά τελικά?


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Όλες οι συσκευές με αποσπώμενη μπαταρία έχουν το συγκεκριμένο “θέμα” χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα σοβαρό. Οι μπαταρίες αντέχουν αρκετά περισσότερο από ένα χρόνο σε όλες τις συσκευές, χωρίς να έχουν κάποιο πρόβλημα με την απόδοση τους. Μετά από περίπου 500 κύκλους φόρτισης αρχίζει μια μπαταρία να χάνει σημαντικό μέρος από την απόδοση της. Το πότε θα συμβεί αυτό εξαρτάται από την χρήση που κάνει κάποιος στο κινητό του. Αν το φορτίζει κάθε μέρα οι 500 περίπου φορτίσεις θα είναι κάτι παραπάνω από 1.5 χρόνο, ενώ αν το χρησιμοποιεί λιγότερο και το φορτίζει κάθε δύο ημέρες, αυτό μεταφράζεται σε σχεδόν 3 χρόνια χρήσης.

   Σε ότι έχει να κάνει με το SAR, δεν μπορεί να μην είναι μέσα στα επιτρεπόμενα όρια και να υπάρχει η συσκευή στην αγορά ! 🙂

 18. Spyros

  Αναμεσα σε p8 lite και samsung galaxy grand prime τι θα προτεινες?


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Για τα χαρακτηριστικά του και μόνο, το P8 Lite είναι αρκετά καλύτερη συσκευή από το Grand Prime. Μαζί με την πολύ καλύτερη και πιο πολυτελή κατασκευή του είναι ακόμα προτιμότερο σαν επιλογή !

 19. Christos Tsamis

  Καλησπέρα
  αυτη της στιγμη το P8 lite το βρίσκω γύρω στα 155€ κατά την γνώμησου με τα χαρακτηριστικά αυτά και την τιμή αυτή υπάρχει κάτι αξιοπρόσεκτο σην αγορά, Με ενδιαφέρει η dual sim και το σερφαρισμα στο ιντερνετ.
  Ευχαριστώ


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Σε αυτά τα χρήματα προσωπικά δεν γνωρίζω συσκευές που να είναι καλύτερες από αυτό. Ειδικά αν σε ενδιαφέρει να παίρνει δύο κάρτες SIM θεωρώ ότι είναι μονόδρομος το P8 lite !

 20. panostsiro

  καλησπερα ειμαι αναμεσα στο p8 lite κ στο honor 4x,εχω δει πολλα βιντεο απ τα δυο κινητα κ στο θεμα καμερας αλλα δεν ξερω ποιο ν παρω………


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Το Honor 4x δυστυχώς δεν το έχω δοκιμάσει για να έχω συγκεκριμένη άποψη για το τι μπορεί να κάνει. Παρόλα αυτά, με δεδομένο ότι σε χαρακτηριστικά είναι σχεδόν ίδιο με το P8 Lite δεν θεωρώ ότι θα έχεις κάποιο πρόβλημα οποια και από τις δύο συσκευές και αν επιλέξεις.

   Πρακτικά είναι δύο ίδιες συσκευές με διαφορετική εξωτερική εμφάνιση !

 21. spyros

  Καλησπερα ειναι λιγο off topic η ερωτηση μιας και αφορα το p9 lite αλλα θα με βοηθουσε ιδιαιτερα να ξερω μεταξυ p9 lite και p8 (την κανονικη εκδοση οχι την lite εκδοση) ποιο ειναι καλυτερο και γιατι? ευχαριστω εκ των προτερων!!

 22. ΟΛΓΑ ΑΓΓΕΛΟΥ

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ Ρ8 lite ΕΧΕΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΛΥΧΝΕΙΑ ΕΝΔΕΙΞΗΣ??

 23. Argiris

  Πήρα το κινητό πριν 5 μέρες και χθες εκεί που έκανα update κάποιες εφαρμογές, αφού τελείωσε η διαδικασία, το κινητό άρχησε να κολλαεί, όταν κόλλησε τελείωσε το έκλεισα.
  Μετά πήγα να το ανοίξω και εκεί που βγάζει το logo του android κολλάει πάλι και αρχίζει να κάνει restart από μόνο του κάθε 1-2 λεπτά και να φτάνει μέχρι το ίδιο σημείο. Ουσιαστικά μιλάμε για Bootloop.
  Υπάρχει κάποια λύση γι’αυτό ή να ψαχτώ για να μου το αντικαταστήσουν?


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Να το αντικαταστήσεις δεν θεωρώ ότι υπάρχει λόγος, αφού πιθανότατα σαν συσκευή δεν έχει κανέναν πρόβλημα. Αν το bootloop ξεκίνησε με την εγκατάσταση / ενημέρωση εφαρμογών είναι πολύ πιθανόν να οφείλεται σε κάποια από αυτές και το πως εγκαταστάθηκε και / ή “πείραξε” κάτι που δεν θα έπρεπε.
   Αυτό που χρειάζεται αρχικά είναι ένα factory reset που πιθανόν δεν θα μπορείς να κάνεις αν δεν ανοίξει και ολοκληρώσει κανονικά το boot, αλλιώς μια αναβάθμιση από το Service που διαγράφει και όλα τα δεδομένα του χρήστη.

  2. Argiris

   Κατάλαβα. Αυτό θα κάνω.
   Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση.

 24. Zoi Vrentzou

  Καλησπέρα,

  Αυτόν τον καιρό ψάχνω να αγοράσω κινητό και έχω καταλήξει στα: Huawei P8 Lite και MLS Diamond Dual Sim. Τι θα μου προτείνατε;


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Πιθανότατα, το P8 Lite είναι πιο “ολοκληρωμένη” πρόταση. Παρόλα αυτά μπορείς αν θες να διαβάσεις και το Review που έχουμε κάνει για την έκδοση του MLS Diamond με μια κάρτα SIM, Που λειτουργικά δεν έχει κάποια διαφορά.

   http://in2mobile.gr/2016/01/02/mls-diamond-4g-review/

 25. ΝΙΚΟΛΑΣ

  Καλησπερα! Ενδιαφερομαι να παρω το huawei P8 lite, αυτη τη στιγμη χρησιμοποιω μονο μια σιμ αλλα σκεφτομαι να παρω το dual γιατι μπορει στο μελλον να θελω να βαλω δυο σιμ, πιστευετε οτι μπορει να εχει διαφορα η εκδοση με μονη σιμ με το dual?? (εχω ακουσει οτι οταν βαζεις δυο σιμ δεν μπορεις να βαλεις καρτα μνημης. ισχυει? )


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Το μοναδικό “θέμα” με τις συσκευές με δύο κάρτες SIM είναι ότι όταν τις χρησιμοποιείς και τις δύο κρατάει λιγότερο η μπαταρία αφού είναι ταυτόχρονα σε αναμονή δυο δίκτυα.

   Κάποιες συσκευές έχουν την δεύτερη υποδοχή για SIM μαζί με την κάρτα μνήμης, οπότε αν έχεις το ένα δεν μπορείς να έχεις το άλλο. Στο P8 Lite δεν ισχύει αυτό 🙂

 26. Zoi Vrentzou

  Καλησπέρα και πάλι,
  Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια και την γρήγορη απάντηση!

 27. ΑΝΤΙΓΟΝΗ

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΟ HUAWEI P8 LITE ΑΠΛΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ … ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ 16 GB… ΡΩΤΗΣΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΘΑ ΚΟΛΛΑΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΟΧΤΑΠΥΡΗΝΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ … ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ???


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Τα 16 GB εσωτερικής μνήμης δεν μπορείς να πεις ότι είναι λίγα, σε αυτά τα χρήματα υπάρχουν ακόμα συσκευές με λιγότερο χώρο.

   Σε ότι αφορά την ταχύτητα τώρα, απλά και μόνο το ότι αναβαθμίζονται κάποιες εφαρμογές δεν σημαίνει ότι είναι πιο αργή η συσκευή. Κάποιες εφαρμογές μπορεί σε νεότερη έκδοση τους να είναι πιο απαιτητικές και υπό συνθήκες να λειτουργούν πιο αργά, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ολόκληρη η συσκευή θα έχει πρόβλημα με την λειτουργία της.


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Πολύ καλή ερώτηση.Δυστυχώς όμως το Redmi note 3 pro δεν το έχω δει ακόμα από κοντά για να σου πω για την κάμερα του κατά πόσο είναι, αν είναι καλύτερη ή όχι.

   Το P8 Lite έχει περισσότερο από ένα χρόνο στην αγορά, και έχει ήδη αντικατασταθεί από το πολύ καλό συνολικά P9 Lite. Η άποψη μου είναι να κοιτάξεις αυτό αν σε ενδιαφέρει να πάρεις την καλύτερη δυνατή συσκευή σε αυτή την κατηγορία.

 28. Giannis

  Καλησπέρα. Έχω ένα galaxy A3 2015 και έπεσε στα χέρια μου ένα καινούριο Ρ8 lite. Το galaxy έχει την amoled οθόνη και κρατάει μπαταρία 1μιση μέρα +. Το Ρ8 αντέχει τόσο; Να το κρατήσω; Αξίζει να αφήσω τον snapdragon 410 του galaxy και την οθόνη του; Είναι τα μόνα που υπερτερεί πιστεύω. Θα αντέξει στο χρόνο το Ρ8; Το Α3 1,5 χρόνια είναι ακόμα σαν καινούριο πάει σφαίρα


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Το P8 Lite είναι σημαντικά πιο γρήγορο από το Α3 2015 όπως και από το αμέσως επόμενο Α3 2016.
   Ο Snapdragon 410 δεν θεωρείται και δεν θεωρούνταν ούτε καν όταν βγήκε, γρήγορος ή απλά καλός επεξεργαστής.
   Αυτό στο οποίο υπερτερεί μέχρι ένα βαθμό το Α3 2015 είναι η μεταλλική του κατασκευή.
   Το P8 Lite δεν έχει το ίδιο όμορφη και “καλή” οθόνη, είναι όμως αρκετά μεγαλύτερη.

   Η μπαταρία θα είναι πάντως τουλάχισοτν το ίδιο καλή.

   Μπορείς να βρεις και το Review που έχουμε κάνει για το P8 Lite εδω 🙂

   http://in2mobile.gr/2015/05/30/huawei-p8-lite-review/

 29. nikoletakagiouly

  επειδη ειμαι μπερδεμενη θελω την βοηθεια σας σχετικα με καποια θεματα !!!!!!!! υπαρχει διαφορα στο ασπρο και το μαυρο χρωμα στο μοντελο p8 lite dual ??? και επισης υπαρχει διαφορα στο p8 lite dual me to p8 lite ???


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Τα δύο χρώματα δεν έχουν κάποια διαφορά μεταξύ τους, εκτός από πιθανόν διαφορετική τιμή πώλησης !

   Η έκδοση με τις δύο SIM απλά παίρνει δύο κάρτες, επίσης δεν έχουν κάποια τεχνική διαφορά με την “μονή” έκδοση 🙂


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Η Sony στο σύνολο της πλέον δεν είναι η εταιρέια που γνωρίζαμε όλοι μας τα προηγούμενα χρόνια. Η υποστήριξη ή μάλλον η σοβαρή έλλειψη της πλέον είναι από μόνη της λόγος για να μην επιλέξει κάποιος πλέον συσκευή της εταιρείας.

   Από εκεί και πέρα, το Xperia XA είναι σημαντικά νεότερη συσκευή, από το P8 Lite που πλέον μπαίνει στον δεύτερο χρόνο ζωής του. Αν σε ενδιαφέρουν οι αναβαθμίσεις σε νεότερη έκδοση του λειτουργικού μελλοντικά, και οι δύο συσκευές δεν είναι οι καλύτερες πιθανές λύσεις.


  2. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Το J7 2016 είναι πολύ ενδιαφέρουσα και γρήγορη συσκευή, είναι ελάχιστα ακριβότερο από τα 200 ευρώ, αλλά προσφέρει και πολύ μεγάλη και καλή σε χρωματική απόδοση οθόνη !

   ΑΠό εκεί και πέρα, είναι και θέμα προτίμησης, αν θες κάποιο συγκεκριμένο κατασκευαστή, αν η εμφάνιση έχει σημασία ή όχι κλπ 🙂

 30. Ioanna

  Πηρα το P8 LITE στις 24/12/2016…η μπαταρια του κραταει το πολυ 10 ωρες με ελαχιστη χρηση.Αν πεις να το χρησιμοποιησεις κανονικα…να μιλησεις,να μπεις internet ξεμενεις στις 4 με 5 ωρες.στις 5 εργασιμες μερες το πηγα πισω και δεν το αντικατεστησαν!παει σερβις!απαραδεκτο!


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Δυστυχώς, στο θέμα αυτό της αντικατάστασης ή επισκευής ενός κινητού, ποτέ δεν υπάρχει ξεκάθαρη άποψη για το ποιο είναι το σωστό. Και οι δύο “λύσεις” έχουν τα θετικά τους και επιχειρήματα που τις κάνουν καλύτερες.

   Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι το ζητούμενο είναι η συσκευή που έχεις πληρώσει με τα χρήματα σου να καλύπτει τις ανάγκες σου και να λειτουργεί όπως πρέπει και είναι σχεδιασμένη να το κάνει !

 31. aggeliki

  Καλησπέρα!! Ενδιαφέρομαι για αγορά κινητού με όσο το δυνατόν καλύτερα χαρακτηριστικά κάμερας και επαρκή μπαταρία!Κάποια πρόταση;(Διαθέτω το πολύ 200€)


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Σε αυτά τα χρήματα γενικά δεν μπορείς να βρεις συσκευή που να έχει πραγματικά καλή κάμερα, απλά συσκευές των οποίων η κάμερα έχει αποδεκτή απόδοση.

   Παρόλα αυτά,λίγο πάνω από τα 200 ευρώ για αρκετά καλύτερη συνολική απόδοση, θα σου πρότεινα το Honor 7 Lite της Huawei, το P9 Lite (λίγο ακριβότερο) αλλά και το J7 2016 της Samsung 🙂

 32. aggeliki

  Από τα xperia xa,samsung j5 και p8lite τί θα πρότεινες;;
  Ευχαριστώ πολύ!


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Ανάμεσα στο J5 και το P8 Lite θεωρώ ότι έχει νόημα η σύγκριση, τις συσκευές της Sony έχω πάψει να τις θεωρώ ανταγωνιστικές εδώ και καιρό.

   Το J5 έχει καλύτερη οθόνη, η έκδοση του 2016 έχει και συνολικά καλύτερη κατασκευή. Επίσης, σε κανονικό φωτισμό ημέρας έχει και καλύτερη κάμερα.
   Το P8 Lite είναι όμως σημαντικά πιο γρήγορο.

   Πιθανότατα πάντως θα επέλεγα το J5 2016, αν εννοείς την προηγούμενη έκδοση του, τότε το P8 Lite είναι καλύτερη επιλογή.


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Το J5 2016 έχει την καλύτερη οθόνη με διαφορά, και είναι ίσως και το πιο όμορφο εξωτερικά, αν και αυτό είναι πάντα υποκειμενικό. Το P8 Lite είναι η ισχυρότερη και πιο γρήγορη συσκευή από όλες, όμως πλέον μετράει περισσότερο από 2 χρόνια στην αγορά, και είναι δεδομένο ότι η υποστήριξη του με αναβαθμίσεις από την Huawei έχει σταματήσει.
   Το 4Α είναι η πιο οικονομική αλλά και η λιγότερο ενδιαφέρουσα πρόταση κατά τη γνώμη μου


  2. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Το 4Χ είναι η προτιμότερη συσκευή με βαση την απόδοση της, αφού είναι σημαντικά γρηγορότερο από τα άλλα δύο.
   Τυπικά καμία από αυτές τις κάμερες δεν είναι κατι περισσότερο από απλά ικανοποιητική για καθημερινή χρήση. Αν πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα τους όμως το J5 2016 είναι αρκετά καλύτερο.

Γραψτε ενα σχολιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.