Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Το Ericsson ConsumerLab γιορτάζει 20 χρόνια
ericsson-consumerlab-in2mobile-featured-image

Το Ericsson ConsumerLab γιορτάζει 20 χρόνια

απο Kostas Gliatiotis

Το Ericsson ConsumerLab γιορτάζει 20 χρόνια στον τομέα της έρευνας καταναλωτικών τάσεων με μια νοσταλγική σειρά από μικρά βίντεο που δείχνουν πώς οι νέες μορφές των μέσων ενημέρωσης και της τεχνολογίας έχουν επηρεάσει την καθημερινή ζωή σε αυτό το διάστημα.

Τα πράγματα ήταν συνήθως πιο αργά πριν από 20 χρόνια. Πάρτε για παράδειγμα τα ραντεβού. Πριν εμφανιστούν οι online σελίδες για ραντεβού, υπήρχαν μόνο στήλες στις εφημερίδες. Περιγράφατε τον εαυτό σας σε μια μικρή αγγελία, τη στέλνατε και στη συνέχεια περιμένατε να εμφανιστεί. Έπειτα αναμένατε την εμφάνιση γραπτών απαντήσεων. Σήμερα, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα smartphone για να αποκτήσετε άμεσες επιλογές. Στις ΗΠΑ, το 17 τοις εκατό των χρηστών smartphone χρησιμοποιούν εφαρμογές για ραντεβού τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Αυτό είναι μόνο ένα από τα 10 παραδείγματα διαφορών ανάμεσα στο τότε και το τώρα που τονίζονται σε μια σειρά από μικρά βίντεο για τον εορτασμό της 20ης επετείου του Ericsson ConsumerLab. Κάθε ένα από αυτά τα βίντεο απεικονίζει ένα παράδειγμα για το πώς τα μέσα ενημέρωσης και η τεχνολογία έχουν αλλάξει τον τρόπο που ζούμε, και τελειώνει με τη φράση, «Η αλλαγή δεν θα είναι ποτέ πια τόσο αργή».

Η Anna Selander, Επικεφαλής του Ericsson ConsumerLab, αναφέρει: «Παρουσιάζουμε τα  τέσσερα πρώτα video, με τα υπόλοιπα να εμφανίζονται αργότερα μέσα στο έτος. Εστιάζουμε συνήθως στη μελέτη της συμπεριφοράς σήμερα και ανυπομονούμε να συλλάβουμε τις βασικές τάσεις και διασπαστικές αλλαγές. Με αυτά τα βίντεο, ρίχνουμε μια αποκαλυπτική και διασκεδαστική ματιά 20 χρόνια πίσω. Αυτό που παρατηρούμε είναι πως ακόμα κάνουμε τα ίδια πράγματα – αλλά με διαφορετικά μέσα».

«Η αλλαγή ήταν ραγδαία τα τελευταία 20 χρόνια και ο ρυθμός προόδου συνεχίζει να αυξάνεται. Καθώς μπαίνουμε στη Διαδικτυωμένη Κοινωνία οι δυνατότητες για την ανάπτυξη ζωής είναι πέρα από τη φαντασία μας. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να προχωρήσουμε 20 χρόνια μπροστά και να αξιολογήσουμε τις αλλαγές που έγιναν από τότε».

Το Ericsson ConsumerLab ιδρύθηκε το 1995 για να στηρίξει την επιχείρηση ακουστικών κινητών συσκευών  της Ericsson, αλλά από τότε έχει εξελιχθεί για να καλύπτει τις ανάγκες ολόκληρης της εταιρείας. Σήμερα η μονάδα μελετά τη χρήση και τις διαθέσεις των καταναλωτών για τις ΤΠΕ σε περισσότερες από 40 χώρες. Διεξάγει μελέτες που αντιπροσωπεύουν τις απόψεις πάνω από 1.1 εκατομμυρίων καταναλωτών. Τα θέματα της έρευνας περιλαμβάνουν την επικοινωνία και κοινωνική δικτύωση, τη χρήση κινητών συσκευών και εφαρμογών, τη χρήση του διαδικτύου, τα μέσα ενημέρωσης και τις τηλεοπτικές συνήθειες καθώς και τη χρήση συσκευών για παιχνίδια και κονσόλες. Οι μελέτες του Ericsson ConsumerLab καλύπτουν επίσης το πώς η χρήση των ΤΠΕ σχετίζεται με άλλες δραστηριότητες της καθημερινής ζωής, όπως τα ψώνια, οι μετακινήσεις και η κοινωνικοποίηση, καθώς και οι αξίες και απόψεις των καταναλωτών.

Παρακολουθείστε τα 4 πρώτα βίντεο εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=p5zwy2mrjxk

 

https://www.youtube.com/watch?v=m4XJ7DPr_rQ

https://www.youtube.com/watch?v=-0CA1Z11o8c

https://www.youtube.com/watch?v=XxNBI7PyoBQ

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights