Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Samsung: Συμφωνία με την ARM για την χρήση των καρτών γραφικών Mali

Samsung: Συμφωνία με την ARM για την χρήση των καρτών γραφικών Mali

απο Kostas Gliatiotis

Η Samsung κατασκευάζει δικούς της επεξεργαστές εδώ και αρκετά χρόνια πλέον, που ανήκουν στην σειρά Exynos και χρησιμοποιούνται σε πολλές από τις συσκευές της εταιρείας εκτός από κινητά τηλέφωνα, όπως για παράδειγμα στις Smart TV.

Στους περισσότερους από αυτούς τους επεξεργαστές, με εξαίρεση τον πρώτο Exynos επεξεργαστή στο εσωτερικό του επίσης πρώτου Galaxy S, και τον Exynos 5410 στο εσωτερικό μιας από τις εκδόσεις του Galaxy S4, η εταιρεία χρησιμοποιεί κάρτες γραφικών της ARM σε συνδυασμό με τους επίσης της ARM πυρήνες επεξεργασίας κάθε γενιάς.

Σήμερα οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν μια νέα μακροπρόθεσμη συνεργασία που επιτρέπει στην Samsung να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις Mali κάρτες γραφικών της ARM στους επεξεργαστές της για τα επόμενα χρόνια.

Ο νεότερος Exynos 7420 της Samsung που βρίσκεται στο εσωτερικό των Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge χρησιμοποιεί την αρκετά ισχυρή Mali T760 σε διάταξη με 8 πυρήνες παραγωγής γραφικών. Η νέα συμφωνία θα επιτρέψει στη Samsung να χρησιμοποιήσει τις Mali κάρτες γραφικών της σειράς T8xx στους επόμενους Exynos επεξεργαστές της. Η νέα σειρά περιλαμβάνει την Mali T880 που σύμφωνα με την ARM είναι έως και 1.8 φορές πιο δυνατή από την Mali T760 ενώ μπορεί να κάνει έως και 40% μεγαλύτερη οικονομία ενέργειας σε συγκεκριμένες συνθήκες λειτουργίας.

Η Samsung δείχνει πως σκοπεύει να επεκτείνει την χρήση των Exynos επεξεργαστών σε ακόμα περισσότερες συσκευές της και ειδικά σε Smartphones, μια κίνηση που θα επιτρέψει στην εταιρεία να “ανεξαρτητοποιηθεί” από την Qualcomm και την Broadcomm κυρίως στην μεσαία και χαμηλή κατηγορία τιμής.

Η Mali με τη σειρά της “εξασφαλίζει” με αυτή τη συμφωνία πως οι Mali κάρτες γραφικών της θα χρησιμοποιούνται σε ακόμα περισσότερες συσκευές, αφού μαζί με την Samsung η Mediatek αλλά και η Huawei έχουν επιλέξει τις δικές της λύσεις αντί για αυτές άλλων εταιρειών όπως η Imagination Technologies.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights