Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Facebook: Θα παρακολουθεί τον χρόνο που αφιερώνουν οι χρήστες σε κάθε Post που διαβάζουν
facebook-moments-in2mobile-featured-image

Facebook: Θα παρακολουθεί τον χρόνο που αφιερώνουν οι χρήστες σε κάθε Post που διαβάζουν

απο alpha

Το Facebook είναι γνωστό πως αναγνωρίζει πότε ένας χρήστης κάνει ένα Like σε κάποιο post που βλέπει στο News Feed του είτε αυτό είναι από κάποιον φίλο του είτε όχι, καθώς και το πότε σχολιάζει και τι.

Η συγκεκριμένη λειτουργία του κοινωνικού δικτύου εξυπηρετεί φυσικά το ίδιο προκειμένου να συλλέγει στατιστικά χρήσης, αλλά ταυτόχρονα είναι “χρησιμη” και στον ίδιο τον χρήστη. Με αυτόν τον τρόπο, το Facebook επιλέγει να εμφανίζει στον κάθε χρήστη κυρίως τα post και κάθε άλλου είδους ενέργεια από τους χρήστες με τους οποίους έχει συχνότερη “επικοινωνία” ο καθένας από εμάς. Με δεδομένο το ότι οι περισσότεροι χρήστες του κοινωνικού δικτύου έχουν στην λίστα των… φίλων τους περισσότερα άτομα από όσα μπορούν να εμφανιστούν στο News Feed ταυτόχρονα, η συγκεκριμένη λειτουργία μπορεί έστω υπό συνθήκες να θεωρηθεί χρήσιμη.

Το Facebook ανακοίνωσε ότι πλέον η συγκεκριμένη λειτουργία του δεν θα περιορίζεται στο αν ο χρήστης σχολιάσει η κάνει Like σε κάποια δραστηριότητα άλλου χρήστη, αλλά πλέον θα παρακολουθεί και πόση ώρα αφιέρωσε για να την διαβάσει. Το σκεπτικό πίσω από αυτή τη νέα… δυνατότητα είναι να μπορεί να αναγνωρίσει το Facebook τι ενδιαφέρει τον κάθε χρήστη με βάση το πόσο χρόνο αφιερώνει σε αυτό, ακόμα και αν στην συνέχεια δεν πατήσει το “Like” ή δεν σχολιάσει κάτι σε αυτό.

Φυσικά, το κοινωνικό δίκτυο δεν έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πως ακριβώς θα λειτουργεί η συγκεκριμένη δυνατότητα, προκειμένου να μην την εκμεταλλευτεί κανείς προς όφελος του, όπως για παράδειγμα κάθε είδους εταιρεία που διαφημίζεται σε αυτό.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights