Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ LG: Συμφωνία χρήσης πατεντών της Nokia
nokia-x-platform-2-0-in2mobile-featured-image

LG: Συμφωνία χρήσης πατεντών της Nokia

απο alpha

Μπορεί η Nokia να πούλησε στην Microsoft το τμήμα κατασκευής Smartphones και να είναι τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2015 υποχρεωμένη από τη συμφωνία να μην κατασκευάσει δικό της κινητό τηλέφωνο, αυτό όμως δεν σημαίνει πως η εταιρεία δεν κατέχει ακόμα σημαντική θέση στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας.

Η νέα συμφωνία με την LG για την χρήση των πατεντών που έχει η Nokia στην κατοχή της δείχνει ακριβώς αυτό με τον καλύτερο τρόπο.

Πιο αναλυτικά, η LG συμφώνησε με την Nokia να μπορεί να χρησιμοποιήσει τις πατέντες που αυτή κατέχει για την δημιουργία και λειτουργία συσκευών που έχουν πρόσβαση σε 3G και 4G/LTE δίκτυα. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, καθώς και το πόσα χρήματα θα πληρώσει η LG για την χρήση τους. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα χρόνο, διάστημα που χρειάζεται για την αναλυτική επεξεργασία των διαφορετικών πατεντών που έχει η Nokia στην κατοχή της.

H Nokia από την πλευρά της δήλωσε πως αυτή είναι η πρώτη συμφωνία του είδους που “συνάπτει” με κατασκευαστή κινητών τηλεφώνων, αφήνοντας να εννοηθεί πως στο μέλλον μπορεί να συμβεί το ίδιο και με άλλους κατασκευαστές.

Η συμφωνία πώλησης του τμήματος κινητών τηλεφώνων στη Microsoft περιλάμβανε την άδεια χρήσης των πατεντών της Nokia, όχι όμως και την πώληση τους. Αυτό σημαίνει πως πλέον εκτός από την Microsoft, και η LG θα μπορεί να τις χρησιμοποιήσει χωρίς νομικούς περιορισμούς, ενώ αν στο μέλλον συμφωνήσουν με την Nokia και άλλες εταιρείες το πλεονέκτημα της Microsoft θα πάψει να υπάρχει.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights