Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Η Visa χορηγός στον 1ο Μαραθώνιο Προγραμματισμού για τις Συγκοινωνίες Αθηνών

Η Visa χορηγός στον 1ο Μαραθώνιο Προγραμματισμού για τις Συγκοινωνίες Αθηνών

απο Kostas Gliatiotis

Η Visa είναι χορηγός στον 1ο Μαραθώνιο Προγραμματισμού για τις Συγκοινωνίες Αθηνών που θα πραγματοποιηθεί στις 4-5 Ιουλίου 2015 στην Αθήνα. Οι Συγκοινωνίες Αθηνών (Όμιλος ΟΑΣΑ), η εταιρία καινοτομίας Crowdpolicy και ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «INNOVATHENS» της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, με την υποστήριξη της Visa, οργανώνουν διήμερο Μαραθώνιο προγραμματισμού (Ηackathon) για πρώτη φορά με θέμα την υλοποίηση εφαρμογών για τις αστικές συγκοινωνίες  αξιοποιώντας ανοικτά δεδομένα (Open Data).

Η δράση αποτελεί την έναρξη της πρωτοβουλίας “CROWDHACKATHON | INNOVATING WITH OPENDATA”, που θα εφαρμοστεί σταδιακά σε τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας, και συμπλέει με την γενικότερη τοποθέτηση των Συγκοινωνιών Αθηνών να παρέχουν ανοικτά δεδομένα προς όφελος των πολιτών, γεγονός που εναρμονίζεται με την Ευρωπαϊκή και Ελληνική Νομοθεσία. Η ελεύθερη διάθεση δημόσιων δεδομένων σε τομείς της οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης μειώνει το κόστος συναλλαγής των πολιτών με το κράτος, καθώς η παροχή περισσότερων και καλύτερης ποιότητας δεδομένων έχει ως αποτέλεσμα καλύτερα πληροφορημένους πολίτες, ενώ παράλληλα υποστηρίζεται η οικονομία μέσα από την ανάπτυξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Στο Hackathon #Transport  καλούνται να συμμετέχουν νέοι επιχειρηματίες, προγραμματιστές, αναλυτές, designers, συγκοινωνιολόγοι, αρχιτέκτονες, στελέχη επικοινωνίας και εξυπηρέτησης πελατών, business consultants, επαγγελματίες, φοιτητές και όσοι ενδιαφέρονται να συμβάλουν ενεργά στην ανάπτυξη εφαρμογών που προωθούν την επιχειρηματικότητα και βελτιώνουν τις υπηρεσίες προς τον  πολίτη. Στο Hackathon Transport  επίσης έχουν κληθεί να συμμετέχουν και φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα διαθέτοντας ανοικτά δεδομένα σε τομείς όπως ο πολιτισμός, ο τουρισμός το περιβάλλον και η δημόσια διοίκηση.

Οι τρεις πρώτες ομάδες που θα διακριθούν για την εφαρμογή τους θα βραβευθούν με χρηματικά έπαθλα. Στους συμμετέχοντες και στους νικητές θα προσφερθούν υπηρεσίες σε είδος, οι οποίες θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επισκεφθείτε: http://crowdhackathon.com/transport/

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights