Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Το Ίδρυμα του Ομίλου Vodafone στηρίζει το έργο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες μέσα από το ψηφιακό σχολείο ‘Instant Classroom’

Το Ίδρυμα του Ομίλου Vodafone στηρίζει το έργο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες μέσα από το ψηφιακό σχολείο ‘Instant Classroom’

απο Kostas Gliatiotis

Το Ίδρυμα του Ομίλου Vodafone και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ανακοίνωσαν, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων, τη διάθεση των πρώτων δύο Άμεσων Σχολικών Αιθουσών (Instant Classroom), των ψηφιακών «σχολείων σε ένα κουτί» στον προσφυγικό καταυλισμό της Κακούμα, στην Κένυα.

Μέσα στα κουτιά με το Instant Classroom υπάρχει μία μόνο θήκη, η οποία περιέχει οτιδήποτε χρειάζεται για τη διδασκαλία μέσω tablet, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά και νεαρούς ενήλικες που διαβιούν σε ορισμένους από τους μεγαλύτερους και ελλιπώς οργανωμένους καταυλισμούς προσφύγων στον κόσμο, να συνεχίσουν την εκπαίδευση τους.

Το Instant Classroom του Ιδρύματος του Ομίλου Vodafone έχει σχεδιαστεί ειδικά για περιοχές όπου η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και η σύνδεση στο Διαδίκτυο είναι ελλιπή και πρόκειται να αναπτυχθεί σε συνεργασία με τις Μονάδες καινοτομίας και εκπαίδευσης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Το Instant Classroom αποστέλλεται μέσα σε μια ασφαλή και ανθεκτική θήκη βάρους 52 κιλών, η οποία περιέχει ένα φορητό υπολογιστή, 25tablet με προ-εγκατεστημένο εκπαιδευτικό λογισμικό, έναν προβολέα, ένα ηχείο και ένα μόντεμ hotspot με συνδεσιμότητα 3G. Τα tabletμπορούν να συνδεθούν τοπικά με το φορητό υπολογιστή, δίνοντας τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να μεταδώσουν το περιεχόμενο και τις εφαρμογές τους στους μαθητές, χωρίς την ανάγκη πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Όλα τα μέρη του εξοπλισμού του Instant Classroom μπορούν να φορτιστούν ταυτόχρονα από μία μόνο πηγή ενέργειας. Μετά από 6 έως 8 ώρες φόρτισης, το Instant Classroom μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια ολόκληρη ημέρα σε μια σχολική αίθουσα που δεν διαθέτει πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα.

Τα δύο πρώτα κουτιά με το Instant Classroom πρόκειται να παραδοθούν από τέσσερις εθελοντές της Vodafone, συμπεριλαμβανομένων ειδικών ΙΤ από τη Vodafone Ολλανδίας, τη Vodafone Ρουμανίας, τη Vodafone Ελλάδας και τη Vodafone Αλβανίας. Οι δύο πρώτες μονάδες της Άμεσης Σχολικής Αίθουσας πρόκειται να εγκατασταθούν στις 22 Ιουνίου 2015 και η κατάρτιση των δασκάλων της Κακούμα στη χρήση του εξοπλισμού θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 26 Ιουνίου.

Το Instant Classroom πρόκειται να εγκατασταθεί και σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κακούμα, ωφελώντας 1.200 μαθητές, καθώς και σε μία βιβλιοθήκη προς όφελος δασκάλων, ενηλίκων και παιδιών που δεν πηγαίνουν σχολείο. Πέρα από τον εξοπλισμό του Instant Classromm, το Ίδρυμα του Ομίλου Vodafone πρόκειται επίσης να προσφέρει στη βιβλιοθήκη το Blue Box του προγράμματος Worldreader, το οποίο περιέχει 35 e-Readers με 200 προ-εγκατεστημένα βιβλία.

Κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, το Instant Classroom πρόκειται να αναπτυχθεί σε 12 σχολεία εντός προσφυγικών οικισμών στην Κακούμα της Κένυας, στον προσφυγικό καταυλισμό της Νυαρουνγκούσου στην Τανζανία, καθώς και στην Περιφέρεια Ισημερινού στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Φέτος, το Instant Classroom θα παράσχει σε περίπου 15.000 παιδιά και νεαρούς ενήλικες ηλικίας 7-20 ετών προηγμένα διδακτικά βοηθήματα που είναι σήμερα διαθέσιμα μόνο σε μια μειοψηφία των σχολείων σε αναπτυγμένα κράτη.

Το Instant Classroom αξιοποιεί την εμπειρία του Ιδρύματος του Ομίλου Vodafone με προγράμματα εκπαίδευσης μέσω tablet. Το 2014, το Ίδρυμα του Ομίλου Vodafone δημιούργησε, σε συνεργασία με τις Μονάδες της Ύπατης Αρμοστείας για την εκπαίδευση και την καινοτομία, το πρόγραμμα Σχολείων του Instant Network, το οποία εισήγαγε την εκπαίδευση σε περίπου 18.000 μαθητές που βρίσκονταν στον προσφυγικό καταυλισμό της Νταντάμπ στη βόρεια Κένυα. Οι δάσκαλοι στα σχολεία της Νταντάμπ ανέφεραν ότι τα μαθήματα μέσω tablet ήταν τόσο δημοφιλή, ώστε η συμμετοχή των μαθητών παρουσίασε αύξηση 15% κατά μέσο όρο.

Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, εκτιμάται ότι το πρόγραμμα των Σχολείων του Instant Network του Ιδρύματος του Ομίλου Vodafone θα επεκταθεί για να στηρίξει επιπλέον σχολεία σε καταυλισμούς  προσφύγων στην Κένυα, την Τανζανία και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, με στόχο να ωφελήσει περισσότερα από 60.000 παιδιά και νεαρά άτομα.

Ο Andrew Dunnett, Διευθυντής του Ιδρύματος του Ομίλου Vodafone, δήλωσε σχετικά: «Στο τέλος του 2013, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εκτίμησε ότι υπήρχαν 50 εκατομμύρια πρόσφυγες και εκτοπισμένοι σε όλο τον κόσμο, οι μισοί από τους οποίους είναι ανήλικοι, κάτω των 18 ετών. Καθώς η μέση διάρκεια εκτοπισμού των προσφύγων από τις εστίες τους είναι 17 έτη, πολλοί έχουν ελάχιστη ή και καθόλου πρόσβαση στην εκπαίδευση. Φιλοδοξία του προγράμματος είναι να προσφέρει σε κάθε παιδί πρόσφυγα που ζει σε καταυλισμό σε χώρες όπου δραστηριοποιείται η Vodafone εκπαίδευση στο Διαδίκτυο, προκειμένου να αναπτύξει τις δεξιότητες που θα του δώσουν τη δυνατότητα να οικοδομήσουν ένα καλύτερο μέλλον εντός, αλλά και εκτός του καταυλισμού, μελλοντικά.»

Ταινία μικρού μήκους (στα αγγλικά), η οποία δείχνει τον τρόπο εγκατάστασης του Instant Classroom:

http://youtu.be/DVnoXyBsJI8

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights