Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ LG G4c Review: Η ανταγωνιστική πρόταση στην μεσαία κατηγορία

LG G4c Review: Η ανταγωνιστική πρόταση στην μεσαία κατηγορία

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Η LG έχει αποφασίσει να κάνει ένα δυναμικό «μπάσιμο» στην αγορά κυκλοφορώντας αρκετά μοντέλα τον τελευταίο καιρό, με τα περισσότερα εκ των οποίων να κινούνται στα πλαίσια της μεσαίας κατηγορίας. Για του λόγου το αληθές, μόνο κατά το τελευταίο δίμηνο έχουμε ήδη ασχοληθεί με τα G Flex 2, Leon, Spirit, Magna ενώ, φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει από τις παρουσιάσεις η… αυτού μεγαλειότητα, το LG G4 το οποίο και αποτελεί την ναυαρχίδα της κορεάτικης εταιρείας.

20150802_155348

Στο παρόν κείμενο λοιπόν, θα καταπιαστούμε με το LG G4c το οποίο ανακοινώθηκε τον Μάιο και, όπως περιμένει κανείς από την ονομασία του, φαίνεται να είναι «εμπνευσμένο» από το G4.  Συνεπώς, αυτό που θα μας απασχολήσει είναι ακριβώς το «πόσο» ακολουθεί το G4, οπότε περνάμε στο κυρίως κομμάτι της παρουσίασής μας, την οποία ελπίζουμε να βρείτε… διαφωτιστική.

Σχέδιο – Μέγεθος – Βάρος

Το πρώτο πράγμα που χτυπάει στο μάτι όταν αντικρύζει κανείς το G4c, είναι η καμπυλότητα που χαρακτηρίζει τον σχεδιασμό του την οποία η LG έχει εφαρμόσει σε πολλά από τα καινούργια μοντέλα της. Πρόκειται για αρκετά ιδιαίτερο design για την καλαισθησία του οποίου δεν μπορούμε να πάρουμε θέση, καθώς – ως γνωστόν – τα γούστα είναι… υποκειμενικά.

g4c-front-full-in2mobile

lg-g4c-in2mobile-design (4)

Σε ότι αφορά το πρακτικό κομμάτι πάντως, το εν λόγω design κατά την άποψη του γράφοντα έχει ως πλεονέκτημα το ότι είναι πολύ εύκολο να πιάσει κανείς την συσκευή όταν είναι σε κάποια επίπεδη επιφάνεια παρότι είναι αρκετά λεπτή και επίσης εφαρμόζει πιο καλά στην παλάμη του χρήστη. Για τους λόγους αυτούς, σας προτείνουμε όταν το δείτε από κοντά να το κρατήσετε ώστε να διαπιστώσετε εάν αυτό ισχύει και το δικό σας… χέρι.

g4c-curved-back-in2mobile

Δεδομένης της οθόνης 5 ιντσών που διαθέτει το G4c, οι διαστάσεις και το βάρος του κινούνται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα και φτάνουν τα 139,7 x 69,8 x 10,2 χιλιοστά και τα 136 γραμμάρια,  αντίστοιχα. Ως αποτέλεσμα, το νέο μοντέλο  της LG σε καμιά περίπτωση δεν προκαλεί… δυσφορία σε ό,τι αφορά την φορητότητά του: απεναντίας, δεν προβληματίζει σε κανένα σημείο και η λειτουργία με το ένα χέρι είναι εφικτή με άνεση.

lg-g4c-in2mobile-design (7)

Το καπάκι της μπαταρίας αφαιρείται χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία και κάτω από αυτό αποκτούμε πρόσβαση στην μπαταρία του G4c χωρητικότητας 2.540mAh και επίσης, όπως θα περίμενε κανείς, στις υποδοχές της SIM και της κάρτας μνήμης (έως 128GB). Φυσικά, όπως συνηθίζει η LG, στο καπάκι θα συναντήσουμε επίσης τα πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης καθώς και το lock key, μια σχεδιαστική επιλογή η οποία κατά την γνώμη μας δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα μόλις ο χρήστης εξοικειωθεί μαζί της.

lg-g4c-in2mobile-design (8)

Γενικά, η ποιότητα κατασκευής του G4c κινείται σε πολύ καλά επίπεδα, καθώς τα πλαστικά που έχουν επιλεγεί είναι καλής ποιότητας και η συσκευή αποπνέει έναν «αέρα στιβαρότητας». Επίσης, κάτι που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι σε αντίθεση με άλλα μοντέλα της, στο G4c η LG έχει τοποθετήσει τόσο LED ειδοποιήσεων όσο και αισθητήρα φωτεινότητας, δύο στοιχεία τα οποία είναι πάντοτε χρήσιμα και καλοδεχούμενα. Τέλος, όπως θα περίμενε κανείς, πάνω από την οθόνη θα βρούμε και την εμπρόσθια κάμερα του κινητού, η οποία είναι της τάξεως των 5 MP για όσους… αρέσκονται στις selfies.

Συνολικά, ο σχεδιασμός του G4c έχει μεταφερθεί σχεδόν “αυτούσιος” από το G4 της εταιρείας. Η επιλογή αυτή δεν έχει γίνει τυχαία αφού η εταιρεία θέλει να προσφέρει στους χρήστες όλα τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου σχεδίου και μάλιστα το έχει καταφέρει με ιδιαίτερη επιτυχία, αφού με εξαίρεση το δερμάτινο πίσω καπάκι του G4 που για λόγους κόστους δεν είναι διαθέσιμο στο G4c οι συσκευές έχουν σχεδόν την ίδια εμφάνιση.

g4c-back-comp2-in2mobile

g4c-cam-comp-in2mobile

Μάλιστα υπό συνθήκες, για τους χρήστες που έχει σημασία το μέγεθος ενός Smartphone το G4c μπορεί να θεωρηθεί “καλύτερη” επιλογή αφού προσφέρει το ίδιο σχέδιο με το G4 σε ένα αρκετά μικρότερο μέγεθος.

20150802_160525

Οθόνη

Οι θετικές εντυπώσεις που δημιουργεί το G4c συνεχίζονται και στον τομέα της οθόνης του, καθώς η LCD με την οποία το έχει εφοδιάσει η LG ανήκει στην κατηγορία των 5 ιντσών όπως προαναφέραμε και η απόδοσή της την κατατάσσει μέσα στις κορυφαίες που έχουμε δει στην κατηγορία της συσκευής.

g4c-screen-full-in2mobile

Παρόλο που διαθέτει «συμβατική» ανάλυση που φτάνει τα 720p και πυκνότητα 294 pixels ανά ίντσα, τα χρώματά της αποδίδονται πολύ καλά και δεν «ξεθωριάζουν» όταν αλλάζουμε γωνία θέασης.

20150802_163408

Θεωρούμε ότι δύσκολα θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα ή παράπονο κατά την συμβίωσή σας με το νέο μοντέλο της LG, καθώς ακόμα και στο μέγιστο επίπεδο φωτισμού η οθόνη του αποδίδει εξαιρετικά ενώ θα αναφέρουμε ξανά την ύπαρξη του αισθητήρα φωτός που αναλαμβάνει να σας… απαλάσσει από το να ρυθμίζετε την έντασή του κάθε… τρεις και λίγο.

g4c-screen-top-in2mobile

 

Λειτουργικό σύστημα

Η έκδοση του Android με την οποία κυκλοφορεί το LG G4c στην αγορά είναι η 5.0.2 (Lollipop) και, φυσικά, το περιβάλλον χρήστη  είναι το γνωστό που μας έχει συνηθίσει η κορεάτικη εταιρεία και ακούει στο όνομα UX.

1 2 3 4 5 6

Εάν έχετε διαβάσει τις πρόσφατες παρουσιάσεις μας θα έχετε ήδη αποκτήσει μια αρκετά καλή εικόνα σχετικά με το εν λόγω UI, εμείς πάντως θα επαναλάβουμε ότι διακρίνεται για την απλότητά του, την ευχρηστία του και τον μειωμένο αριθμό προεγκατεστημένων εφαρμογών.

7 8 9 10 11 12

Μία αλλαγή που έχει γίνει είναι το ακόμα μεγαλύτερο «συμμάζεμα» του μενού των Ρυθμίσεων μαζί με το ανάλογο οπτικό «λίφτινγκ». Στα πλαίσια αυτά, έχει γίνει ομαδοποίηση σε 4 καρτέλες, στην κάθε μία από τις οποίες τα εικονίδια έχουν το ίδιο χρώμα. Βρίσκουμε αυτή την επιλογή αρκετά καλαίσθητη και λιγότερο κουραστική για το μάτι σε σχέση με παλαιότερα, στοιχεία που βοηθούν να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η ευχρηστία της συσκευής.

13 14 15 16 17 18

Εν κατακλείδι, θεωρούμε ότι για τον μέσο χρήστη το LG G4c θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο, καθώς η απόδοση του λειτουργικού είναι αξιοπρεπής, οι δυνατότητες παραμετροποίησης πολλές και, φυσικά, η ύπαρξη του Play Store της Google εγγυάται ότι οι εφαρμογές δεν… θα σας λείψουν.

19 20 21 22 23 24

Κάμερα

Η βασική κάμερα του LG G4c έχει ανάλυση «μόλις» 8 MP, ωστόσο στην πράξη οι επιδόσεις της μπορούν να χαρακτηριστούν αξιοπρεπέστατες. Τα χρώματα αποδίδονται αρκετά καλά, ενώ η ύπαρξη autofocus και LED flash βελτιώνουν το αποτέλεσμα και κατά την λήψη φωτογραφιών κατά την διάρκεια της νύχτας.

lg-g4c-in2mobile-design (11)

Η δυνατότητα καταγραφής video επιτρέπει την εγγραφή αρχείων ανάλυσης 1080p ενώ το interface της εφαρμογής που χειρίζεται την κάμερα είναι ιδιαίτερα απλό και σίγουρα δεν απευθύνεται στους απαιτητικούς χρήστες που επιθυμούν ρυθμίσεις επί… ρυθμίσεων.

25 26 27

Το σίγουρο είναι ότι η κάμερα του LG G4c δεν αποσκοπεί στο να εντυπωσιάσει τον απαιτητικό χρήστη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα απογοητέψει εκείνον που δεν την θεωρεί κριτήριο αγοράς. Θα επαναλάβουμε ότι για την κατηγορία της η απόδοσή της είναι επαρκής και θεωρούμε ότι ο μέσος χρήστης θα… κάνει την δουλειά του.

 

Επεξεργαστής – Μνήμη

Δυστυχώς το G4c δεν “κάνει την έκπληξη” σε ότι αφορά το Hardware που βρίσκεται στο εσωτερικό του, και έτσι για ακόμα μια φορά σε συσκευή της μεσαίας κατηγορίας συναντάμε τον Snapdragon 410 της Qualcomm. Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής, για μια ακόμα φορά προσφέρει τις δυνατότητες που του επιτρέπουν οι τέσσερις Α-53 της ARM που βρίσκονται στο εσωτερικό του χρονισμένοι στο 1.2 GHz. Σε συνδυασμό με το 1 GB μνήμης RAM και την Adreno 306 κάρτα γραφικών που βρίσκεται στο εσωτερικό του Snapdragon 41o, το G4c προσφέρει την ευκολία και την ταχύτητα σε καθημερινή χρήση που περιμένει ο χρήστης από μια συσκευή της κατηγορίας του. Η εκκίνηση των περισσότερων εφαρμογών και η εκτέλεση των κοινών λειτουργιών γίνεται χωρίς ενοχλητικές καθυστερήσεις, επιτρέποντας την άνετη χρήση του. Η εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών τώρα, και κάποιες πιο απαιτητικές εφαρμογές όπως π.χ. κάποιο παιχνίδι δείχνουν για μια ακόμα φορά ότι ο Snapdragon 410 προσφέρει οριακά την απόδοση που χρειάζεται μια συσκευή της κατηγορίας του G4c.

28 29 30

Μπαταρία

Η απόδοση της μπαταρίας του LG G4c κινείται στον μέσο όρο για τα δεδομένα της χωρητικότητάς της (2.540 mAh, όπως ήδη αναφέραμε) πράγμα το οποίο σημαίνει ότι εάν δεν χρησιμοποιείτε συνέχεια εφαρμογές που απαιτούν σύνδεση στο Internet, θα περάσουν τουλάχιστον 2 ημέρες πριν το κινητό σας αρχίσει να… «διαμαρτύρεται».

Θεωρούμε ότι  ο χρόνος αναμονής μπορεί να αυξηθεί περισσότερο εάν π.χ. μειώσετε την φωτεινότητα της οθόνης ή χρησιμοποιείτε την αυτόματη ρύθμιση, καθώς το όχι απαιτητικό hardware της συσκευής δεν… απομυζάει την μπαταρία με κάθε ευκαιρία.

Συμπέρασμα

Έχουμε πολλές φορές γράψει θετικά σχόλια για τα μοντέλα της LG και το G4c δεν θα αποτελέσει εξαίρεση. Είναι ένα κινητό το οποίο διαθέτει μεγάλη και ευκρινέστατη οθόνη, όλες τις δυνατότητες συνδεσιμότητας, άριστη ποιότητα κατασκευής, ανατομικό design και, φυσικά, την τελευταία έκδοση του Android με ό,τι θετικό συνεπάγεται η ύπαρξή της όσον αφορά την σταθερότητα του λειτουργικού.

31 32 33

Σε αντίθεση με αρκετά μοντέλα της LG για  τα οποία έχουμε «γκρινιάξει» στο παρελθόν σχετικά με την απουσία LED ειδοποιήσεων και αισθητήρα φωτός, στο G4c δεν έχουμε λόγο να το κάνουμε μιας και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά υπάρχουν προς… μεγάλη μας ευχαρίστηση.

34 35 36

Εάν θέλουμε να αναφέρουμε κάτι «αρνητικό», θα εστιάσουμε στο σχετικά «αδύναμο» hardware της συσκευής και στην μικρή ενσωματωμένη μνήμη, χωρίς ωστόσο  αυτό να σημαίνει ότι θεωρούμε πως όσοι επιλέξουν το G4c ως το επόμενο κινητό τους θα διαπιστώσουν προβλήματα κατά την λειτουργία του.

37 38

39

Θεωρούμε ότι το LG G4c αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές στην κατηγορία των 300 ευρώ και ένα αρκετά δυνατό «όπλο» της LG στην mid range κατηγορία. Φυσικά, τον τελικό λόγο θα τον έχετε εσείς όταν θα έχετε την ευκαιρία να το δείτε από κοντά σε κάποιο μαγαζί, εμάς πάντως ομολογούμε ότι μας… κέρδισε καθώς αποτελεί μια αρκετά καλή «χρυσή τομή» για τον μέσο χρήστη..

 

 

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

3 σχολια

Iliana Ks 15/01/2016 - 17:28

Καλησπέρα, είμαι ανάμεσα σε αυτό το μοντέλο και στο Samsung J5, ποιό να προτιμήσω;
Ευχαριστώ!

Reply
Kostas Gliatiotis 15/01/2016 - 21:04

Καλησπέρα !

Για να είμαι ειλικρινής, η επιλογή ανάμεσα σε αυτές τις δύο συσκευές δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη. Το γραφικό περιβάλλον της LG είναι πολύ πιο “ευχάριστο” σε εμφάνιση και λειτουργικότητα, παρότι αυτό της Samsung έχει βελτιωθεί αισθητά.
Οι δύο συσκευές είναι θεωρητικά και πρακτικά το ίδιο γρήγορες σε ταχύτητα οπότε δεν τίθεται θέμα στον συγκεκριμένο τομέα.
Πιστεύω ότι η οθόνη του J5 είναι το στοιχείο του στο οποίο πραγματικά δεν έχει ανταγωνισμό, αφού η SUPER AMOLED τεχνολογία έχει πλεονεκτήματα σε χρωματική απόδοση που δεν μπορεί να φτάσει μια LCD οθόνη, χωρίς αυτή του G4c να θεωρείται “κακή”.

Το G4c είναι σίγουρα πιο εμφανίσιμο και όμορφο όμως αυτό είναι η δική μου υποκειμενική άποψη.

Συνολικά πάντως, στους τομείς της κάμερας, της οθόνης το J5 είναι καλύτερη συσκευή 🙂

Reply
Ελενα 10/08/2016 - 23:15

Το έχω 6 μήνες κ είμαι απόλυτα ικανοποιημένη!πολύ καλό σε σχέση με τη τιμή του!

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights