Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Snapdragon 820: Επιδόσεις παρόμοιες με αυτές του Exynos 7420 της Samsung
snapdragon-620-in2mobile-featured-image

Snapdragon 820: Επιδόσεις παρόμοιες με αυτές του Exynos 7420 της Samsung

απο Kostas Gliatiotis

Λίγες μόνο ημέρες αφού έγινε γνωστό πως ο επόμενος επεξεργαστής της Qualcomm, ο Snapdragon 820 θα βγει στην αγορά όσο το δυνατόν γρηγορότερα προκειμένου να σταματήσει την πτωτική πορεία της εταιρείας λόγω του Snapdragon 810 και των προβλημάτων του, φαίνεται πως οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώνονται.

Αυτή τη φορά μέσω του Geekbench, αποκαλύπτεται μια συσκευή που προφανώς βρίσκεται σε δοκιμαστικό ακόμα στάδιο και έχει στο εσωτερικό της τον Snapdragon 820 με την κωδική ονομασία MSM8996. Το πρώτο ενδιαφέρον στοιχείο αφορά το πόσους πυρήνες επεξεργασίας έχει συνολικά, που είναι μόνο 4. Το συγκεκριμένο γεγονός έχει μάλλον περισσότερο “εμπορική” σημασία αφού οι 4 αυτοί πυρήνες είναι αρχιτεκτονικής Kryo της Qualcomm και είναι θεωρητικά τουλάχιστον βελτιωμένοι και “καλύτεροι” από τους A-57 της ARM. Αυτό στο οποίο δείχνουν να είναι σίγουρα “καλύτεροι” οι Kryo είναι η συχνότητα λειτουργίας τους που τουλάχιστον σύμφωνα με το Geekbench και στην συγκεκριμένη πρωτότυπη συσκευή μπορεί να φτάσει τα 3.0 GHz.

Η απόδοση τους ακόμα και σε αυτή την υψηλή συχνότητα λειτουργίας όμως καταφέρνει να είναι οριακά καλύτερη από αυτή του Exynos 7420 στις δοκιμές του Geekbench που “μετράνε” την απόδοση του κάθε πυρήνα ξεχωριστά. Σε αυτή την περίπτωση ο ένας από τους Kryo πυρήνες πετυχαίνει σκορ 1732 αντί του 1503 του ενός από τους Α-57 στο εσωτερικό του Exynos 7420. Η διαφορά αυτή με δεδομένη και την διαφορά στην συχνότητα λειτουργίας είναι το πρώτο στοιχείο που αποκαλύπτει πως ακόμα και ο Kryo που είναι σχεδιασμένος από την Qualcomm βασίζει την απόδοση του σε μια συχνότητα λειτουργίας που πιθανότατα δεν θα φτάνει συχνά σε καθημερινή χρήση. Στις δοκιμές τώρα του Geekbench που υπολογίζουν το σύνολο της απόδοσης για όλους τους πυρήνες επεξεργασίας ταυτόχρονα, ο Snapdragon 820 πετυχαίνει συνολικά χαμηλότερο σκορ που φτάνει το 4970 αντί του περίπου 5200 του Exynos 7420. Αυτό από την πλευρά του δείχνει πως ακόμα και οι νέοι Kryo πυρήνες δεν μπορούν να προσφέρουν την απόδοση που έχουν οι συνολικά 8 πυρήνες λειτουργίας του Exynos 7420.

Φυσικά, το συγκεκριμένο πρωτότυπο που χρησιμοποιεί τον Snapdragon 820 στο εσωτερικό του είναι πιθανότατα ακόμα αρκετά μακριά από το στάδιο της παραγωγής, κάτι που σημαίνει πως η απόδοση του έχει περιθώρια βελτίωσης. Αντίστοιχα όμως και η Samsung έχει ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό και πιθανότατα είναι κοντά στην κατασκευή της επόμενης έκδοσης ενός Exynos επεξεργαστή με ακόμα καλύτερη απόδοση. Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως η απόδοση του Snapdragon 820 έτσι και αλλιώς οφείλεται στο ότι η Qualcomm χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις της Samsung και την δική της τεχνική κατασκευής προκειμένου να λύσει τα προβλήματα που αντιμετώπιζε στο παρελθόν.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights