Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Microsoft: Σημαντικές ζημιές από το τμήμα κινητών τηλεφώνων.

Microsoft: Σημαντικές ζημιές από το τμήμα κινητών τηλεφώνων.

απο Kostas Gliatiotis

Λιγότερο από δύο χρόνια μετά την ανακοίνωσης της εξαγοράς του τμήματος κινητών τηλεφώνων της Nokia, και σχεδόν ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς και την απορρόφηση από την Microsoft, η εταιρεία φαίνεται πως όχι μόνο δεν έχει βρει τρόπο να εκμεταλλευτεί την επένδυση της αλλά αντιμετωπίζει και σοβαρά προβλήματα.

Με ένα e-mail του ίδιου του διευθύνοντα συμβούλου Satya Nadella προς τους υπαλλήλους της Microsoft, ανακοινώθηκε πως η εταιρεία διαγράφει από το ενεργητικό της 7.6 Δισεκατομμύρια δολάρια, σχεδόν δηλαδή ολόκληρο το ποσό που διέθεσε για την εξαγορά της Nokia. Το ίδιο e-mail αναφέρει πως η εταιρεία θα χρειαστεί ακόμα 800 εκατομμύρια δολάρια περίπου σε έξοδα “αναδιοργάνωσης” προκειμένου να κάνει το τμήμα κινητών τηλεφώνων αποδοτικό. Τέλος και πιθανότατα το πιο σημαντικό είναι πως ο Satya Nadella ανακοίνωσε την απόλυση ακόμα 7.800 ατόμων, τα περισσότερα από τα οποία θα φύγουν από το τμήμα κινητών της Microsoft.

Η απόφαση για την διαγραφή των 7.6 δισεκατομμυρίων δολαρίων δείχνει πως η Microsoft ψάχνει τρόπο να διορθώσει την επένδυση που έκανε με την Nokia. Η εταιρεία μέχρι και σήμερα δεν κατάφερε να αυξήσει το ποσοστό της στην αγορά των Smartphones στο επίπεδο που θα δικαιολογούσε την αρχική της επένδυση και φαίνεται πως φροντίζει να διαγράψει το κόστος της πριν αναγκαστεί να το χαρακτηρίσει “ζημιά”.

Ο Satya Nadella έχει κάνει ξεκάθαρο πως θέλει να “ενοποιήσει” τα διαφορετικά τμήματα που σχεδιάζουν τις διαφορετικές εκδόσεις των Windows σε μια συγκεκριμένη πλατφόρμα, μέρος της οποίας αποτελούν πλέον και τα Windows Phone μετά την παρουσίαση των Windows 10. Το κομμάτι της παραγωγής των ίδιων των συσκευών είναι αυτό που μέχρι στιγμής έχει το πιο “αβέβαιο” μέλλον, αν και μετά και τις τελευταίες απολύσεις, το μέγεθος του θα μειωθεί ακόμα περισσότερο στο σύνολο της εταιρείας.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights