Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy Tab A Review: Μια νέα κατηγορία

Samsung Galaxy Tab A Review: Μια νέα κατηγορία

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή.

Η αγορά των Tablets δείχνει να βρίσκει σταδιακά μια «ισορροπία» έχοντας πλέον καταλήξει στον τρόπο που επιλέγει ο μέσος χρήστης το νέο του Tablet ή απλά επιλέγει να αντικαταστήσει το παλαιότερο του. Έχοντας πλέον γίνει δεδομένο ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι αγοραστές επιλέγουν το μέγεθος της οθόνης που τους ενδιαφέρει και λιγότερο τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τα Tablet με οθόνη 10 ιντσών δεν ανήκουν πλέον υποχρεωτικά στην High End κατηγορία και μπορούν να συνδυάζουν μεγάλη οθόνη με χαμηλή τιμή πώλησης.

Στην κατηγορία αυτή, η Samsung έχοντας ήδη παρουσιάσει τουλάχιστον μερικές προτάσεις στο παρελθόν, επέλεξε να μεταφέρει τα περισσότερα από τα πλεονεκτήματα της σειράς Galaxy A, όπως τον σχεδιασμό αλλά και την ανταγωνιστική τιμή, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει ένα Tablet αρκετά ενδιαφέρον για τον μέσο χρήστη και ταυτόχρονα αρκετά οικονομικό για το μεγαλύτερο κομμάτι του αγοραστικού κοινού.

Στην παρουσίαση που ακολουθεί θα γνωρίσουμε μαζί το Galaxy Tab A με την οθόνη των 9.7 ιντσών και θα ανακαλύψουμε πως η νέα πρόταση της εταιρείας στην συγκεκριμένη κατηγορία είναι τελικά αρκετά διαφορετική από τα μέχρι τώρα Tablets της.

Σχέδιο Μέγεθος Βάρος.

Η μεταφορά «αυτούσιας» της σχεδιαστικής γραμμής των κινητών της σειράς Galaxy A της Samsung σε ένα Tablet θα ήταν ίσως η ιδανική επιλογή, η εταιρεία όμως επέλεξε μια μέση οδό σε μια προσπάθεια να συνδυάσει τα καλύτερα στοιχεία αυτής με ένα τελικό σύνολο που δεν θα αύξανε σημαντικά την τιμή πώλησης των Galaxy Tab A.

20150711_180302

Έτσι λοιπόν η έκδοση με την οθόνη των 9.7 ιντσών αλλά και η μικρότερη των 8 ιντσών «μοιάζουν» όσο αυτό είναι δυνατόν με τα Smartphones της ίδιας σειράς, χωρίς όμως να διαθέτουν την μεταλλική κατασκευή αυτών. Η αλήθεια είναι πως σε ένα Tablet που έτσι και αλλιώς χρησιμοποιείται αρκετά διαφορετικά από ένα κινητό τηλέφωνο, η μεταλλική επιφάνεια στο πλαϊνό του μέρος ίσως δεν είναι τόσο απαραίτητη.

20150711_173446 20150711_173517

Σε κάθε περίπτωση η εμφάνιση του Galaxy Tab A είναι σίγουρα βελτιωμένη σε σύγκριση με αυτή των προηγούμενων Tablets της εταιρείας στην μεσαία κατηγορία. Ταυτόχρονα η διαφορετική κατασκευή του χαρίζει μια σημαντικά βελτιωμένη αίσθηση πολυτέλειας και «στιβαρότητας. Το πίσω μέρος του Tablet είναι κατασκευασμένο από ένα ενιαίο κομμάτι πλαστικού που αγκαλιάζει και το πλαϊνό μέρος, βοηθώντας στην δημιουργία αυτής της στιβαρής αίσθησης. Η ποιότητα του πλαστικού αυτού είναι η καλύτερη δυνατή που θα μπορούσε να επιλέξει η εταιρεία στην συγκεκριμένη κατηγορία,  με την υφή και την εμφάνιση του να είναι απόλυτα ικανοποιητική.

20150711_173348 20150711_174713

Η σημαντική διαφορά του Galaxy Tab A όμως σε σύγκριση με τα υπόλοιπα Tablets της Samsung αλλά και τα περισσότερα του ανταγωνισμού, είναι η διαφορά στο σχέδιο του λόγω της διαφορετικής του οθόνης. Η οθόνη αυτή έχει πλέον αναλογία πλευρών 4:3 αντί της συνηθισμένης 16:9 ή 16:10 με αποτέλεσμα το Tablet να είναι περισσότερο «τετράγωνο» από το συνηθισμένο. Η διαφορά αυτή μπορεί να ξενίσει αρχικά τον μέσο χρήστη, αφού αλλάζει σημαντικά τον τρόπο χρήσης του Tablet, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην διάταξη των πλήκτρων χειρισμού που έχει επιλέξει η εταιρεία. Τα πλήκτρα αυτά είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο που επιτρέπει την χρήση του «κάθετα» σε Portrait Mode, κάτι αρκετά ασυνήθιστο για Android Tablet με οθόνη 10 ιντσών.

20150711_173615

Το μοναδικό μειονέκτημα της συγκεκριμένης επιλογής είναι η δυσκολία στο να κρατήσει κάποιος στα χέρια του ένα τόσο μεγάλο Tablet κάθετα, αν και σε μεγάλο βαθμό το «τετράγωνο» σχέδιο του κάνει τη συγκεκριμένη επιλογή λιγότερο περίεργη.

Οι συνολικές διαστάσεις του Galaxy Tab A είναι οι καλύτερες δυνατές που του επιτρέπουν το μέγεθος της οθόνης του αλλά και η κατηγορία τιμής στην οποία ανήκει. Η τιμή πώλησης του και πιθανόν οι σχεδιαστικές επιλογές της Samsung έχουν σαν αποτέλεσμα το πλαίσιο γύρω από την οθόνη να είναι μεγαλύτερο από ότι θα μπορούσε να είναι, αυξάνοντας περισσότερο από ότι θα έπρεπε αντίστοιχα το μέγεθος του Galaxy Tab A. Εκτός του μειονεκτήματος αυτού, το Tablet είναι αρκετά ελαφρύ ώστε να μην είναι κουραστικό σε συνεχόμενη χρήση, ενώ ταυτόχρονα είναι και αρκετά λεπτό ώστε να μην δίνει την εντύπωση μιας ογκώδους συσκευής κατά τη χρήση του.

20150711_180409

Μέχρι στιγμής είναι δύσκολο να κρίνει κανείς σαν σωστή η λάθος την επιλογή της «τετράγωνης» οθόνης και αντίστοιχα του σχεδίου του Galaxy Tab A, αφού αποτελεί κάτι σχετικά νέο στην αγορά των Android Tablets. Μαζί με το Nexus 9 της Google, το Galaxy Tab A είναι μια από τις λίγες προτάσεις που κυκλοφορούν στην αγορά με αυτή την σημαντική αλλαγή. Το μέλλον θα δείξει αν αυτή είναι προς το καλύτερο και το βασικότερο αν οι χρήστες θα την αποδεχθούν στην καθημερινότητα τους.

Οθόνη.

Όπως ήδη αναφέραμε, η οθόνη του Galaxy Tab A είναι διαφορετική λόγω της αναλογίας πλευρών της σε σύγκριση με τα περισσότερα Tablets της εταιρείας αλλά και της αγοράς γενικότερα.

20150711_173722

Η δεύτερη σημαντική διαφορά που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην αναλογία πλευρών της αλλά και στην κατηγορία τιμής στην οποία ανήκει το Galaxy Tab A είναι η ανάλυση της οθόνης αυτής. Με μόλις 1024 x 768 pixels και διαγώνιο 10 ιντσών, η οθόνη του Galaxy Tab A είναι αρκετά διαφορετική από ότι μας έχει συνηθίσει η εταιρεία μέχρι σήμερα. Μπορεί η διαφορά από τις οθόνες ανάλυσης 1280  x 720 pixels που μπορεί να βρει κανείς σε Tablets αυτής της κατηγορίας τιμής να μην είναι σημαντική σαν απόλυτο νούμερο, στην πράξη όμως η διαφορά αυτή είναι άμεσα αντιληπτή στην πράξη. Λόγω της μεγάλης διαγωνίου και της χαμηλής ανάλυσης, είναι περισσότερο εύκολο από ότι θα έπρεπε για τον χρήστη να… διακρίνει τα Pixels στην οθόνη του Galaxy Tab A, με αποτέλεσμα η εμπειρία θέασης να μην είναι η καλύτερη δυνατή.

20150711_180333

Σε ότι αφορά τώρα τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά της οθόνης, αυτή προσφέρει ακριβώς ότι θα περίμενε κανείς από ένα Tablet της Samsung, ακόμα και από ένα σχετικά οικονομικό όπως το Galaxy Tab A. Η χρωματική της απόδοση είναι κορυφαία για την κατηγορία της και όχι μόνο, δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι η εταιρεία εκτός από τις εντυπωσιακές SUPER AMOLED οθόνες, μπορεί να κατασκευάσει και πολύ καλά LCD Panels. Η ζωντάνια των χρωμάτων είναι απόλυτα ικανοποιητική, ενώ συνδυάζεται και με τον πολύ καλό φωτισμό της, χωρίς να δημιουργούνται ενοχλητικά φαινόμενα αλλοίωσης. Ακόμα και στην μέγιστη ρύθμιση του φωτισμού, τα χρώματα στην οθόνη του Galaxy Tab A παραμένουν εντυπωσιακά και αρκετά έντονα ώστε να δημιουργούν μια αρκετά ευχάριστη εμπειρία θέασης παρά την χαμηλή της ανάλυση.

20150711_173641

Οι γωνίες θέασης τέλος είναι επίσης απόλυτα ικανοποιητικές, και επιτρέπουν τη χρήση του Galaxy Tab A ακόμα και υπό γωνία, σε περίπτωση που κοιτούν την οθόνη του ταυτόχρονα δύο ή περισσότερα άτομα.

Σίγουρα η Samsung θα μπορούσε να έχει επιλέξει την χρήση μιας οθόνης με μεγαλύτερη ανάλυση για το Galaxy Tab A, κάτι που θα είχε όμως αντίστοιχα επίπτωση στο κόστος κατασκευής του και την τιμή πώλησης του. Με δεδομένους τους περιορισμούς του Android της Google, η αμέσως επόμενη ανάλυση των 2048 x 1536 pixels είναι απαγορευτική λόγω κόστους και κάτι ενδιάμεσο θα δημιουργούσε προβλήματα συμβατότητας με εφαρμογές και όχι μόνο, αφού θα ήταν κάτι εντελώς ασυνήθιστο για ένα Android Tablet.

Με εξαίρεση λοιπόν την χαμηλή της ανάλυση, που μπορεί από μόνη της να είναι αποτρεπτική για κάποιους, και με κριτήριο πάντα την τιμή του Galaxy Tab A, η οθόνη του προσφέρει όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που περιμένει να βρει κάποιος πλέον σε ένα Tablet σήμερα, και σε γενικές γραμμές μπορεί να καλύψει χωρίς προβλήματα τις ανάγκες του μέσου χρήστη.

Λειτουργικό Σύστημα.

Το Galaxy Tab A είναι ουσιαστικά η πρώτη συσκευή της εταιρείας μετά την παρουσίαση και την κυκλοφορία του Galaxy S6 που έρχεται στην αγορά, κάτι που σημαίνει πως αυτό έχει «δανειστεί» πολλές από τις αλλαγές που έχει κάνει η Samsung στην εμφάνιση και την χρηστικότητα του γραφικού περιβάλλοντος που χρησιμοποιεί στις συσκευές της.

Screenshot_2015-07-11-21-27-09 Screenshot_2015-07-09-02-54-41 Screenshot_2015-07-09-02-54-21

Ξεκινώντας από την εμφάνιση του γραφικού περιβάλλοντος, το Galaxy Tab A χρησιμοποιεί τα ίδια εικονίδια εφαρμογών με το Galaxy S6 που έχουν αρκετά διαφορετική (προς το καλύτερο) εμφάνιση σε σχέση με τις προηγούμενες προτάσεις της εταιρείας.

 

Ένα από τα πλεονεκτήματα της οθόνης του Galaxy Tab A είναι πως λόγω της σχετικά χαμηλής ανάλυσης της, το γραφικό περιβάλλον της Samsung εμφανίζεται με εικονίδια μεγάλου μεγέθους που βοηθούν στην άνετη καθημερινή χρήση του Tablet.

Screenshot_2015-07-09-02-55-05 Screenshot_2015-07-09-02-55-54 Screenshot_2015-07-09-02-56-17

Τυπικά θα αναφέρουμε πως κάτω από το γραφικό περιβάλλον της Samsung, το Galaxy Tab A «τρέχει» την 5.0.2 έκδοση του Android της Google. Μέχρι σήμερα, η εταιρεία δεν προσφέρει την δυνατότητα λειτουργίας σε 64-bit mode για όσες συσκευές έχουν αντίστοιχο επεξεργαστή στο εσωτερικό τους, με εξαίρεση φυσικά τα Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge. Η σημαντική διαφορά του Galaxy Tab A με τις υπόλοιπες συσκευές της Samsung που έχουν θεωρητικά το απαραίτητο Hardware είναι πως αυτό κυκλοφορεί στην αγορά εξαρχής με Android Lollipop και παρόλα αυτά δεν διαθέτει την συγκεκριμένη δυνατότητα.

Screenshot_2015-07-09-02-57-14 Screenshot_2015-07-09-02-57-31 Screenshot_2015-07-11-21-31-20

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες δυνατότητες του Galaxy Tab A που δεν μπορεί να βρει κανείς σε όλα τα Tablet της αγοράς (ακόμα και σε πολλά της ίδιας της Samsung) είναι η δημιουργία διαφορετικών χρηστών ώστε το Tablet να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από περισσότερους του ενός χρήστες.

Η δυνατότητα αυτή επιτρέπει στον χρήστη να δημιουργήσει έναν δικό του «λογαριασμό» με τις εφαρμογές και τις ρυθμίσεις του και στην συνέχεια κάποιος άλλος να κάνει το ίδιο με το δικό του λογαριασμό. Το Galaxy Tab A μπορεί να «εναλλάσσεται» μεταξύ χρηστών σχετικά γρήγορα από την οθόνη κλειδώματος, και να εμφανίζει την επιφάνεια εργασίας, τις εφαρμογές καθώς και τα αρχεία του κάθε χρήστη.

Screenshot_2015-07-09-02-52-40 Screenshot_2015-07-09-02-52-46 Screenshot_2015-07-09-02-52-51

Το ανανεωμένο γραφικό περιβάλλον της Samsung όπως και στο Galaxy S6 εστιάζει περισσότερο στην ευκολία χρήσης αλλά και ρύθμισης του Galaxy Tab A, με την εταιρεία να έχει περιορίσει σημαντικά τις επιπλέον και συνήθως εξεζητημένες λειτουργίες που προσέφεραν τα Tablets της στο παρελθόν. Μια σημαντική αλλαγή αφορά το μενού των ρυθμίσεων στο οποίο έχουν καταργηθεί οι κατηγορίες των προηγούμενων εκδόσεων του γραφικού περιβάλλοντος της Samsung και πλέον παρουσιάζονται όλες σε μια σελίδα.

Η έκδοση του Galaxy Tab A που μας παραχώρησε η Samsung Hellas για την συγκεκριμένη παρουσίαση διαθέτει και την γραφίδα S-Pen της εταιρείας, καθώς και πολλές από τις εφαρμογές των συσκευών της σειράς Note που εκμεταλλεύονται τις επιπλέον δυνατότητες που αυτή προσφέρει. Το Galaxy Tab A θα διατεθεί στην αγορά σε δύο εκδόσεις, με και χωρίς την γραφίδα S-Pen με την εταιρεία να μην διαχωρίζει με κανέναν άλλο τρόπο τις δυνατότητες των δύο εκδόσεων.

Screenshot_2015-07-09-02-59-09 Screenshot_2015-07-09-02-59-15 Screenshot_2015-07-09-02-59-29 Screenshot_2015-07-09-02-59-36

H εφαρμογή S-Note έχει μεταφερθεί στην «πλήρη» της μορφή από τις συσκευές της σειράς Galaxy Note, και θα πρέπει να αναφέρουμε πως το Galaxy Tab A είναι η πρώτη συσκευή της εταιρείας εκτός της σειράς Note που διαθέτει την συγκεκριμένη εφαρμογή με το σύνολο των δυνατοτήτων της.

Screenshot_2015-07-09-03-00-09 Screenshot_2015-07-09-03-00-15 Screenshot_2015-07-09-03-00-21 Screenshot_2015-07-09-03-00-28 Screenshot_2015-07-09-03-00-35 Screenshot_2015-07-09-03-00-49

Στο σύνολο του το γραφικό περιβάλλον του Galaxy Tab A συνδυάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την απλότητα στην καθημερινή χρήση που αναζητά το αγοραστικό κοινό στο οποίο απευθύνεται ενώ ταυτόχρονα το S-Pen και οι εφαρμογές που το χρησιμοποιούν προσφέρουν επιπλέον χρηστικότητα για όσους την χρειάζονται.

Κάμερα.

Η ύπαρξη μιας κάμερας στο πίσω μέρος ενός Tablet εξυπηρετεί περισσότερο τις ελάχιστες εκείνες περιπτώσεις που ο χρήστης του δεν έχει άμεσα διαθέσιμο το κινητό του τηλέφωνο (που κατά κανόνα διαθέτει και καλύτερη κάμερα) και χρειάζεται να φωτογραφίσει κάτι.

20150711_173434

Γνωρίζοντας το αυτό η Samsung επέλεξε να χρησιμοποιήσει μια κάμερα με αισθητήρα ανάλυσης μόλις 5 Mpixels στο πίσω μέρος του Galaxy Tab A, η απόδοση της οποίας είναι μάλλον αυτή που θα περίμενε κανείς με βάση την ανάλυση αυτή και το ότι είναι τοποθετημένη σε ένα Tablet.

Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει το Galaxy Tab A καλύπτουν με την απόδοση τους ακριβώς αυτό που αναφέραμε πιο πάνω, την ανάγκη δηλαδή που μπορεί να έχει ο χρήστης του να φωτογραφίσει άμεσα κάτι, κυρίως για χρήση στην οθόνη του ίδιου του Tablet. Η ποιότητα των φωτογραφιών σε συνθήκες καλού φωτισμού είναι απλά αποδεκτή, και την λεπτομέρεια που περιέχουν να είναι η μέγιστη δυνατή που επιτρέπει ο αισθητήρας των 5 Mpixels. Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού τώρα, η απόδοση της κάμερας μειώνεται αισθητά, και απαιτεί από τον χρήστη του Galaxy Tab A να το κρατά αρκετά σταθερό ώστε να καταφέρει να βγάλει μια φωτογραφία.

Η μπροστινή κάμερα τώρα που πιθανότατα είναι και πιο χρήσιμη για τις «επικοινωνιακές» ανάγκες του Galaxy Tab A, έχει ανάλυση μόλις 2 Mpixels. Η απόδοση της στην πράξη είναι καλύτερη με δεδομένη πάντα την ανάλυση του αισθητήρα της από ότι αυτή της πίσω κάμερας του Tablet, και σε γενικές γραμμές μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εφαρμογές που πραγματοποιούν κλήσεις βίντεο όπως το Skype και το Hangouts της Google.

Σίγουρα η κάμερα δεν είναι ένα από τα βασικά κριτήρια αγοράς ενός Tablet και είναι ακόμα λιγότερο στην μεσαία κατηγορία τιμής στην οποία ανήκει το Galaxy Tab A. Με αυτό σαν δεδομένο η απόδοση και των δύο καμερών του Tablet είναι απλά ικανοποιητική ώστε να μην «ενοχλούν» τον χρήστη με την απόδοση τους, με την Samsung να θεωρεί σωστά σαν δεδομένο ότι ο χρήστης του Tablet θα επιλέγει συνήθως το κινητό του για να φωτογραφίσει κάτι και όχι ένα Tablet με οθόνη 10 ιντσών.

Επεξεργαστής Μνήμη.

Μπορεί η Samsung να έχει ήδη αρχίσει να χρησιμοποιεί επεξεργαστές κατασκευασμένους από την ίδια στις High End συσκευές της όπως το Galaxy S6 και μια από τις εκδόσεις του Galaxy Note 4, στην μεσαία και χαμηλή κατηγορία τιμής όμως, προς το παρόν τουλάχιστον περιορίζεται στην χρήση αυτών εταιρειών όπως η Qualcomm.

Έτσι λοιπόν, το Galaxy Tab A χρησιμοποιεί τον Snapdragon 410 τη Qualcomm στο εσωτερικό του, με τους τέσσερις Α-53 της ARM πυρήνες επεξεργασίας χρονισμένους στο 1.2 GHz. Ή μνήμη RAM με τη σειρά της ανέρχεται σε 2 GB που είναι σίγουρα αρκετά για τις περισσότερες εφαρμογές που θα χρησιμοποιήσει κανείς.

Screenshot_2015-07-11-21-37-46 Screenshot_2015-07-11-21-37-51

Με δεδομένη την χαμηλή ανάλυση της οθόνης του Galaxy Tab A αλλά και το αρκετά «ελαφρύτερο» γραφικό περιβάλλον της Samsung, ο Snapdragon 410 σε συνδυασμό με τα 2 GB μνήμης RAM δημιουργούν ένα σύνολο που «συμπεριφέρεται» καλύτερα από ότι σε άλλες συσκευές της αγοράς. Η εκκίνηση των εφαρμογών έχει την αναμενόμενη μικρή καθυστέρηση στις πιο απαιτητικές από αυτές, η λειτουργία τους όμως στην συνέχεια γίνεται χωρίς προβλήματα και ενοχλητικά «κολλήματα». Τα 2 GB μνήμης RAM επιτρέπουν στο Galaxy Tab A να εναλλάσσεται με ευκολία μεταξύ εφαρμογών, κάτι που συνήθως κάνει πιο συχνά κάποιος με ένα Tablet από ότι με το κινητό του τηλέφωνο.

Screenshot_2015-07-11-21-43-47 Screenshot_2015-07-11-21-43-52 Screenshot_2015-07-11-21-44-01

Η χαμηλή ανάλυση της οθόνης του Galaxy Tab A έχει ένα ακόμα «θετικό», την απόδοση της Adreno 306 κάρτας γραφικών που βρίσκεται στο εσωτερικό του Snapdragon 410. Σε καθημερινή χρήση η Adreno 306 δεν παρουσιάζει το παραμικρό πρόβλημα με την απόδοση της, ενώ ακόμα και σε σχετικά απαιτητικά παιχνίδια, η χαμηλή ανάλυση της οθόνης του Galaxy Tab A την «βοηθάει» να αποδώσει αυτό που περιμένει ο χρήστης του.

Screenshot_2015-07-09-02-58-07

Η έκδοση του Galaxy Tab A που μας παραχώρησε η Samsung Hellas έχει 16 GB αποθηκευτικού χώρου, από τα οποία σχεδόν 12 GB είναι πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη. Το Galaxy Tab A διαθέτει υποδοχή για κάρτες μνήμης MicroSD επιτρέποντας την αύξηση του αποθηκευτικού χώρου για όσους πρόκειται να το χρησιμοποιήσουν για την προβολή ταινιών.

Μπαταρία.

Στο εσωτερικό του Galaxy Tab A βρίσκεται μια μπαταρία με την αρκετά μεγάλη χωρητικότητα των 6.000 mAh. Σε συνδυασμό με το όχι ιδιαίτερα απαιτητικό Hardware η μπαταρία αυτή προσφέρει εντυπωσιακά καλούς χρόνους αναμονής και λειτουργίας στο Galaxy Tab A.

Screenshot_2015-07-09-02-58-25 Screenshot_2015-07-09-02-58-30 Screenshot_2015-07-09-02-58-36

Σε καθημερινή «φυσιολογική» χρήση για την οποία και προσφέρεται το Galaxy Tab A, η αρκετά μεγάλη μπαταρία του μπορεί να το κρατήσει ανοιχτό για περισσότερο από 4 ημέρες χρήστης, ένας χρόνος που βρίσκεται στο άνω άκρο για την κατηγορία των Tablets.

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι πως ακόμα και κατά την προβολή μιας ταινίας, η χαμηλής ανάλυσης οθόνη του Galaxy Tab A του επιτρέπει να καταναλώνει αρκετά λίγη από την φόρτιση της μπαταρίας του κάνοντας το «ιδανικό» για όσους αναζητούν ένα Tablet με μεγάλη οθόνη για αυτή ακριβώς τη χρήση.

Συμπέρασμα.

Η Samsung θεωρεί πως η μεσαία κατηγορία τιμής είναι αυτή που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα Tablets και για αυτό πιθανότατα επέλεξε να «ανανεώσει» τις προτάσεις της σε αυτή, πριν την παρουσίαση των νέων Tab S που ανήκουν στην High End κατηγορία. Ταυτόχρονα οι συνολικά τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις των Galaxy Tab A σε διάσταση 8 και σχεδόν 10 ιντσών, με και χωρίς την ύπαρξη του S-Pen σταδιακά θα αντικαταστήσουν τις περισσότερες από όσες χρειάζεται η αγορά παλαιότερες προτάσεις της εταιρείας.

Η εταιρεία δείχνει έστω και σταδιακά να κάνει πράξη την «υπόσχεση» της να μειώσει όσο είναι δυνατόν τον αριθμό των συσκευών κάθε είδους που διαθέτει στην αγορά, και το Galaxy Tab A είναι ένα από τα πρώτα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Με ένα σύνολο αξιοπρεπών τεχνικών χαρακτηριστικών και έστω με μια οθόνη που απαιτεί αρχικά κάποια εξοικείωση μαζί της, το Galaxy Tab A προσφέρει ταυτόχρονα και το σχέδιο αλλά και την κατασκευή που ζητούσαν εδώ και αρκετό καιρό οι «φίλοι» της εταιρείας από τις συσκευές της.

 

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

6 σχολια

Alex 02/01/2016 - 03:35

Καταρχιν να ξαναπω συγχαρητηρια για την δουλεια που κανετε…σπανιο να βρεις αναλυτικο review για ταμπλετ..2)τι εννοειται οτι δεδομενου τόυ περιορισμου του android ths google? Εχει2g ram τελικα γτ παντου εχω δει γραφει 1.5 giga..θα ηθελα να την γνωμη σας αναμεσα σε αυτο στις 9.7 inches στο lenovo tab 2 10.1 και samsung e 9.6 ποιο θα μου προτεινατε!!αυτα που με ενδιαφερουν κυριωσ ειναι η ποιοτητα τησ οθονης η φωτεινοτητα της και η ανταποκριση τησ αφης..δν με νοιαζει καμερα,gamimg η ποιοτητα κατασκευης.(νταξει το να μην λαγκαρει πολυ εννοειται)

Reply
Kostas Gliatiotis 02/01/2016 - 03:48

Αν προσέξεις το screenshot από το CPU-z, το δεύτερο που έχουμε βάλει θα δεις ότι η συνολική διαθέσιμη μνήμη είναι περίπου 1.880 MΒ, δηλαδή περίπου 2 GB αφαιρώντας ένα κομμάτι που πάντα δεσμεύεται από το λειτουργικό 🙂

Το Lenovo έχει σημαντικά καλύτερη οθόνη από το Tab A και το Tab E. To Lenovo έχει 1080p οθόνη την στιγμή που αυτή του Tab A είναι μάλλον “απαράδεκτη” με 1024 x 768 pixels στις 10 ίντσες, και αυτή του Tab E είναι ελάχιστα καλύτερη με 1280 x 800 pixels.

Γενικά θεωρώ ότι ένα Tablet 10 ιντσών πρέπει να έχει αρκετά καλή ανάλυση οθόνης ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με την ποιότητα της απεικόνισης. Ένα Tablet συνήθως ο χρήστης το κρατάει σε μια απόσταση μεγαλύτερη από ότι ένα κινητό και πάλι όμως αρκετά κοντά του ώστε αν η οθόνη έχει χαμηλή ανάλυση στις 10 ίντσες να είναι ορατή η διαφορά σε σύγκριση με μια καλύτερη οθόνη.

Στις 10 ίντσες τα 1920 x 1080 pixels είναι το ελάχιστο αποδεκτό κατά την γνώμη μου για άνετη χρήση, όμως είναι δύσκολο να βρεις την ανάλυση αυτή σε σχετικά οικονομικό Tablet. Πάντως ακόμα και αν χρειαστεί να δώσεις περισσότερα χρήματα, η ανάλυση αυτή αξίζει την χρηματική διαφορά και μαζί με αυτή θα πάρεις και ένα συνολικά καλύτερο μηχάνημα 🙂

Reply
Alex 02/01/2016 - 13:03

Θα μου προτεινες δηλαδη το λενοβο το οποιο ειναι γυρω στα 220 ευρω η να ψαξω κατι αλλο?αυτο που με ενοχλει και το τονιζεις και συ ειναι τα κουμπια που χει..εκτος οχι δν χρειαζοντε σε ενα ταμπλετ δν φωτιζουν κιωλας και το βραδυ δν τα βρισκω με τπτ ειναι πολυ ενοχλητικο δν ξερω αν συνηθιζεται

Reply
Kostas Gliatiotis 02/01/2016 - 15:46

Σε προσωπικό επίπεδο δεν μου αρέσει ιδιαίτερα το γραφικό περιβάλλον που έχουν οι συσκευές της Lenovo και κυρίως τα Tablet της. Παρόλα αυτά στην κατηγορία τιμής αυτή είναι μια από τις καλύτερες επιλογές.

Η διάταξη των πλήκτρων στο Tab A είναι σχεδιασμένη να κρατάς το tablet “όρθιο” και όχι στο πλάι, κάτι που από μόνο του είναι ενοχλητικό για 10 ίντσες (περίπου) tablet. Το ότι δεν φωτίζονται για να είμαι ειλικρινής δεν κατάφερα να το συνηθίσω όσο καιρό το είχα στα χέρια μου.

Reply
Alex 02/01/2016 - 15:55

Ουτε και μενα μου αρεσει το γραφικο περιβαλλον της λενοβο αλλα βλεπω οτι στα ταμπλετ ειναι περιορισμενες οι επιλογες…εσυ τι θα μου προτεινες?εχεις καποιο αλλο ταμπλετ υποψιν σου κοντα σε αυτεσ τισ τιμες?

Kostas Gliatiotis 02/01/2016 - 16:01

Είναι αλήθεια ότι σε αυτή την κατηγορία τιμής δεν υπάρχουν πολλές επιλογές από πιο “γνωστούς” κατασκευαστές και οι λίγες που υπάρχουν είναι συνολικά κατώτερες.

Ένα από τα καλύτερα Tablet που έχω δει ποτέ μου και είναι μέχρι και σήμερα πολύ “δυνατό” είναι αυτό

http://www.skroutz.gr/s/3971740/Samsung-Galaxy-Note-10-1-Wifi-2014-Edition-P6000-16GB.html?keyphrase=sm-p600

Δυστυχώς όμως είναι αρκετά ακριβότερο από ότι το Lenovo.

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights