Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Motorola: Παρουσίασε τα νέα Moto X και Moto G

Motorola: Παρουσίασε τα νέα Moto X και Moto G

απο Kostas Gliatiotis

Μερικές μόνο ημέρες αφού άρχισαν να εμφανίζονται φωτογραφίες και πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων συσκευών της Motorola, η εταιρεία παρουσίασε και επίσημα τα νέα Moto X και Moto G επιφυλάσσοντας ταυτόχρονα και περισσότερες από μια εκπλήξεις.

Αντί για ένα νέο Moto X η Motorola παρουσίασε δύο, αρκετά διαφορετικές συσκευές μεταξύ τους με τις ονομασίες Moto X Style και Moto X Play.

Moto X

Ξεκινώντας από το Moto X Style, η εταιρεία φρόντισε να το “εξοπλίσει” με τα καλύτερα δυνατά τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και να διατηρήσει τις επιλογές για την “εξατομίκευση” του που δυστυχώς όμως δεν είναι διαθέσιμες στη χώρα μας.

Στο εσωτερικό του Moto X Style η εταιρεία επέλεξε την χρήση του Snapdragon 808 της Qualcomm, με τους συνολικά έξι πυρήνες επεξεργασίας. Οι δύο από αυτούς είναι αρχιτεκτονικής Α-57 της ARM και είναι χρονισμένοι στο 1.8 GHz ενώ οι τέσσερις “μικροί” Α-53 είναι ελάχιστα χαμηλότερα στο 1.5 GHz. Η επιλογή του Snapdragon 808 αντί του 810 έγινε προφανώς για τους ίδιους λόγους που και η LG επέλεξε την χρήση του στο G4 προκειμένου να αποφύγει τα προβλήματα στην απόδοση που δημιουργούνται λόγω της υψηλής θερμοκρασίας λειτουργίας του Snapdragon 810. Η μνήμη RAM είναι 3 GB για τους χρήστες που θέλουν να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερα με την συσκευή τους ταυτόχρονα, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος θα έχει τρεις εκδόσεις των 16, 32 και 64 GB. Σε αντίθεση με τον προκάτοχο του, το νέο Moto X Style θα διαθέτει υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD αυξάνοντας σημαντικά τον διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο ειδικά για όσους επιλέξουν την έκδοση των 16 GB.

Παρά τον όχι “κορυφαίο” επεξεργαστή στο εσωτερικό του, το Moto X Style διαθέτει όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά μιας High End συσκευής. Η οθόνη του έχει διαγώνιο 5.7 ιντσών και ανάλυση 2560 x 1400 pixels ή αλλιώς QHD και η Motorola έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το πλαίσιο γύρω από αυτή να είναι το μικρότερο δυνατό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η οθόνη του Moto X style να καταλαμβάνει το 76% της μπροστινής επιφάνειας ενώ ταυτόχρονα η συσκευή διαθέτει πάνω και κάτω από αυτή τα δύο στερεοφωνικά ηχεία που είχε και ο προκάτοχος του.

screen-ratio

H κάμερα στο πίσω μέρος του Moto X Style έχει αισθητήρα ανάλυσης 21 Mpixels, βάζοντας ξανά την Motorola στον ανταγωνισμό της φωτογραφίας, ενώ συνοδεύεται και από αρκετές ενδιαφέρουσες τεχνολογίες. Αρχικά έχει ιδιαίτερα ευαίσθητο στο φως φακό με f/2.0 ενώ το Flash χρησιμοποιεί και πάλι δύο διαφορετικά LED που σύμφωνα με την εταιρεία θα λειτουργούν ανάλογα με τα χρώματα που ανιχνεύει η κάμερα στο περιβάλλον προκειμένου να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δυστυχώς από την κάμερα του Moto X Style απουσιάζει το Optical Image Stabilization, ένα χαρακτηριστικό που υπάρχει πλέον στις περισσότερες συσκευές του ανταγωνισμού.

Η δεύτερη έκδοση του νέου Moto X τώρα έχει την ονομασία Play και διαθέτει ελαφρώς πιο “καθημερινά” τεχνικά χαρακτηριστικά προκειμένου να είναι ταυτόχρονα και οικονομικότερη σε τιμή πώλησης.

moto-x-style

Στο εσωτερικό του βρίσκεται ο Snapdragon 615 της Qualcomm και πάλι, με συνολικά 8 πυρήνες επεξεργασίας που είναι όμως στο σύνολο τους αρχιτεκτονικής A-53 της ARM. Χρονισμένοι αρκετά ψηλά στο 1,6 GHz θα προσφέρουν θεωρητικά και όχι μόνο αντίστοιχα κορυφαία απόδοση στο Moto X Play, ενώ συνοδεύονται από 2 GB μνήμης RAM. Σε αντίθεση με το Moto X Style, το Moto X Play θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις αποθηκευτικού χώρου, των 16 και 32 GB ενώ θα υπάρχει και εδώ η δυνατότητα επέκτασης με κάρτες μνήμης microSD.

Η οθόνη με την σειρά της έχει μειωμένη διαγώνιο στις 5.5 ίντσες ενώ ταυτόχρονα και η ανάλυση της είναι η πιο “φυσιολογική” των 1920 x 1080 pixels ή αλλιώς 1080p προκειμένου να διατηρηθεί χαμηλότερα και το κόστος του Moto X Play.

Στο πίσω μέρος της συσκευής τώρα, θα υπάρχει ακριβώς η ίδια κάμερα των 21 Mpixels με το Moto X Style ενώ το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του Moto X Play είναι η εντυπωσιακά μεγάλη μπαταρία του χωρητικότητας 3,860 mAh που σύμφωνα με την Motorola μπορεί να προσφέρει έως και δύο ημέρες έντονης χρήσης στη συσκευή.

Moto G

Στην περίπτωση του Moto G η εταιρεία επέλεξε να παρουσιάσει μια μόνο συσκευή που όμως θα έρχεται στην αγορά σε δύο διαφορετικές εκδόσεις. Αυτή με τα 8 GB μνήμης θα έχει αντίστοιχα μόλις 1 GB μνήμης RAM ενώ η έκδοση των 16 GB θα έχει 2 GB RAM.

moto-g

Στο εσωτερικό και των δύο εκδόσεων θα βρίσκεται ο Snapdragon 410 της Qualcomm για μια ακόμα φορά. Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής όπως είναι ήδη γνωστό θυσιάζει την απόδοση προς όφελος της μπαταρίας, και πλέον προσφέρεται σε αρκετά χαμηλή τιμή πώλησης ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κατηγορία τιμής του νέου Moto G.

Το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της νέας συσκευής όμως είναι η πιστοποίηση IPx7 που διαθέτει. Αυτή εξασφαλίζει πως το νέο Moto G είναι ουσιαστικά αδιάβροχο όπως πολλές (ακριβότερες) συσκευές του ανταγωνισμού και μπορεί θεωρητικά να μείνει κάτω από νερό για έως μισή ώρα σε βάθος ενός μέτρου.

moto-g-water

Η κάμερα τέλος στο πίσω μέρος του νέου Moto G θα έχει αισθητήρα ανάλυσης 13 Mpixels και θα είναι και αυτή με τη σειρά της βελτιωμένη σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση της συσκευής.

 

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights