Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Samsung: Ο πρώτος αισθητήρας εικόνας με 1.0μm Pixels για φορητές συσκευές

Samsung: Ο πρώτος αισθητήρας εικόνας με 1.0μm Pixels για φορητές συσκευές

απο Kostas Gliatiotis

H Samsung Electronics Co., Ltd., ανακοίνωσε τον πρώτο CMOS αισθητήρα εικόνας με 16 megapixels, μεγέθους 1.0μm, για χρήση σε προηγμένες φορητές συσκευές.

Ο νέος αισθητήρας S5K3P3 αξιοποιεί την αποκλειστική ISOCELL τεχνολογία της Samsung, επιτρέποντας τις υψηλές επιδόσεις των 1.0μm pixels. Το μικρό μέγεθος των pixels μειώνει το συνολικό ύψος και μέγεθος του αισθητήρα εικόνας, καθιστώντας τον ως ιδανική λύση για τις, όλο και πιο λεπτές, σημερινές φορητές συσκευές.

«Ως πρωτοπόροι στην κατηγορία των αισθητήρων εικόνας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τον πιο προηγμένο αισθητήρα εικόνας 1.0μm pixels, με υψηλή ανάλυση και λεπτό σχεδιασμό για smartphone κάμερες», ανέφερε ο Kyushik Hong, Vice President και Head of S.LSI Marketing στη Samsung Electronics. «Με τον αισθητήρα 16Mp, η Samsung έχει ως στόχο να επεκτείνει την κατηγορία των προϊόντων 1.0μm pixels, διατηρώντας την ηγετική της θέση στην αγορά των αισθητήρων εικόνας με υψηλές επιδόσεις σε λεπτές φορητές συσκευές».

Έχοντας κατασκευαστεί με 1.0μm pixels, ο νέος αισθητήρας εικόνας 16Mp της  Samsung μειώνει κατά 20% το συνολικό ύψος της μονάδας του αισθητήρα, σε σύγκριση με τους αισθητήρες των 1.12μm pixels της αγοράς. Επιτρέποντας ύψος που είναι μικρότερο των 5mm, ο S5K3P3 δίνει στους σχεδιαστές τη δυνατότητα να αναπτύξουν μια φορητή συσκευή με τη μικρότερη δυνατή προεξοχή της κάμερας, χωρίς αυτό να επηρεάζει την ανάλυση της.

Επιπροσθέτως, ο S5K3P3 χρησιμοποιεί την ISOCELL τεχνολογία της Samsung, προσφέροντας ποιότητα εικόνας ανάλογη με τους αισθητήρες των 1.12μm pixels. Με την ISOCELL τεχνολογίας μειώνεται σε μεγάλο βαθμό η χρωματική παρεμβολή γειτονικών pixels, καθώς τοποθετεί φυσικά εμπόδια ανάμεσα τους. Επομένως, αυξάνεται η ευαισθησία στο φως και επιτρέπει αποτελεσματικό έλεγχο των φωτονίων, οδηγώντας σε υψηλότερη πιστότητα χρωμάτων, ακόμα και όταν οι συνθήκες φωτός δεν ευνοούν τη λήψη.

Συνδυάζοντας την ISOCELL τεχνολογία με τα μικρότερα pixels της αγοράς, o αισθητήρας εικόνας S5K3P3 προσφέρει στους κατασκευαστές μια καινούρια σχεδιαστική πρόταση.

Ο νέος αισθητήρας S5K3P3 της Samsung είναι από σήμερα διαθέσιμος στους κατασκευαστές φορητών συσκευών, για να χρησιμοποιηθεί στο σχεδιασμό προϊόντων νέας γενιάς.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights