Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Nokia Here: Πωλείται σε Γερμανικές Αυτοκινητοβιομηχανίες

Nokia Here: Πωλείται σε Γερμανικές Αυτοκινητοβιομηχανίες

απο Kostas Gliatiotis

Μετά την πώληση του τμήματος κινητών τηλεφώνων της Nokia στην Microsoft, ήρθε η ώρα για μια ακόμα αρκετά δημοφιλή υπηρεσία της εταιρείας να μεταφερθεί σε νέο ιδιοκτήτη.

Αυτή την φορά πρόκειται για το Nokia Here, την υπηρεσία δορυφορικής πλοήγησης που η Nokia διατηρεί εδώ και αρκετά χρόνια. Η διαφορά του Nokia Here σε σύγκριση με πολλές ανταγωνιστικές του προτάσεις είναι ότι χρησιμοποιεί τους δικούς του “χάρτες” καθώς και οι ανταγωνιστικές υπηρεσίες που προσφέρει.

Σε αντίθεση όμως με το τμήμα κινητών τηλεφώνων που εξαγοράστηκε από την Microsoft, μια εταιρεία του χώρου της τεχνολογίας, το Nokia Here θα πουληθεί σε μια “συνεργασία” Γερμανικών κατασκευαστών αυτοκινήτων. Πιο συγκεκριμένα, η BMW, η Daimler (η μητρική εταιρεία της Mercedes) και η AUDI θα είναι οι νέοι ιδιοκτήτες της εταιρείας που θα διαχειρίζεται το Nokia Here.

Η απόφαση της Nokia να πουλήσει το Nokia Here φαίνεται να βασίζεται κυρίως στο κόστος λειτουργίας του, αφού απασχολεί περισσότερα από 6.000 άτομα, με την υπηρεσία να έχει ελάχιστα κέρδη αφού προσφέρεται δωρεάν στους χρήστες.

Το κόστος της εξαγοράς θα είναι 2.8 δισεκατομμύρια Ευρώ και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights