Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Google: Το Android Lollipop στο 18,1% των συσκευών

Google: Το Android Lollipop στο 18,1% των συσκευών

απο Kostas Gliatiotis

χεδόν ένα χρόνο μετά την επίσημη διάθεση του στο καταναλωτικό κοινό, το Android Lollipop της Google φαίνεται πως αρχίζει σταδιακά να υιοθετείται από τους κατασκευαστές συσκευών.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που έδωσε η Google στην δημοσιότητα, το Android Lollipop χρησιμοποιείται πλέον στο 18.1% του σύνολου των Android συσκευών. Αναλυτικότερα, το 15.5% “τρέχει” την έκδοση 5.0 και μόλις το 2.6 των συσκευών διαθέτει την νεότερη διαθέσιμη έκδοση 5.1.1.

Με δεδομένο το ότι οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία αναβάθμισης παλαίοτερων συσκευών σε Android Lollipop το ποσοστό αυτό μπορεί να αυξηθεί πλέον μόνο με την κυκλοφορία στην αγορά νέων συσκευών με αυτό προ-εγκατεστημένο. Η έκδοση 5.1.1 μέχρι στιγμής διατίθεται σαν αναβάθμιση μόνο στις ακριβότερες από τις συσκευές κάθε κατασκευαστή και είναι πιθανότατα ακόμα νωρίς για να ξεκινήσει να βρίσκεται προ-εγκατεστημένη σε συσκευές χαμηλότερης κατηγορίας τιμής.

Προς το παρόν πάντως, η έκδοση 4.4 Kitkat συνεχίζει να χρησιμοποιείται στις περισσότερες συσκευές, με ποσοστό που φτάνει το 39.3% ενώ ακολουθεί η ακόμα παλαιότερη έκδοση 4.2 jelly bean.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights